Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Carolinka @ 2006 04 12, 06:35)
Pasiklausiau savo vyro del Vok. pilietybes pasirinkimo. Pasak jo, taip yra tik imigrantams i Vokietija, kai ne vienas "neturi vokisko kraujo". So, pvz: du lietuviai atvyksta i Vokietija, arba lietuve isteka uz Turkijos piliecio Vokietijoje, tuomet ju vaikai gali tureti Vok. pilietybe iki 18metu, o tada rinktis ta arba ana. Bet jei vedybos su vokieciu-pilieciu, tai tokio pasirinkimo nereikia daryti.  4u.gif

Nu bet ir durnyste kaip jus norit taip sakykit, gimiau Vokietijoj pabuvau jos pilieciu iki 18-kos metu irtad ajau renkuosi arba busiu jos pilietis arba ne doh.gif siaubas kazkoks.....

Baltic*girl: "As taip supratau del Lietuvos pilietybes, kad rinktis reikia tik tuo atveju jei reikalauja pareigos, kaip kad politiko. Manau ir su Vokietijos pilietybe tas pats."

As kazkodel irgi taip manau unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 12 balandžio 2006 - 15:15
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 04 12, 15:13)
Nu bet ir durnyste kaip jus norit taip sakykit, gimiau Vokietijoj pabuvau jos pilieciu iki 18-kos metu irtad ajau renkuosi arba busiu jos pilietis arba ne  doh.gif siaubas kazkoks.....

Baltic*girl: "As taip supratau del Lietuvos pilietybes, kad rinktis reikia tik tuo atveju jei reikalauja pareigos, kaip kad politiko. Manau ir su Vokietijos pilietybe tas pats."

As kazkodel irgi taip manau  unsure.gif  g.gif

Man tai logikos tame yra. Sulaukus 18 gali pats nuspresti,kokios salies pilieciu nori buti. Tarkim, i kurios salies kariuomene eis berniukas, turintis dviguba pilietybe ,jeigu yra privaloma karine tarnyba,-kaip Lietuvoje ir Vokietijoje (patikslinu,Vokietijoje galimavietoj karines socialine atlikti).
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 04 12, 07:44)
Man tai logikos tame yra. Sulaukus 18 gali pats nuspresti,kokios salies pilieciu nori buti. Tarkim, i kurios salies kariuomene eis berniukas, turintis dviguba pilietybe ,jeigu yra privaloma karine tarnyba,-kaip Lietuvoje ir Vokietijoje (patikslinu,Vokietijoje galimavietoj karines socialine atlikti).

Anokia cia logika, sueina 18-ka metu tai gali ir atsisakyti pats savo noru,bet nebutina rinktis kad vot taip ir nekitaip, arba sita arba sita ax.gif Tai mano vaikas tures be usa ir lietuvos pilietybe, aisku suauges jeigu jis jos nenores gales atsisakyt, man atrodo gauti yra sunkiau nei atsisakyti....o kas del kariuomenes jeigu zmogus gyvens vokietijoje eis i vokietijos, jeigu gyvens lietuvoje eis i lietuvos, niekas jo neprisvers eiti i lietuvos kariuomene gyvenant vokietijoj rolleyes.gif juk gyvenamoji vieta yra deklaruojama g.gif
Atsakyti
Logika tokia, kad yra salys, leidziancios ir neleidziancios tureti dviguba pilietybe. Pastaruoju atveju vaikams su Vokietijos ir Lietuvos pilietybe reikia rinktis, nes nemanau, kad kas nors savo noru atsisakytu.
Neesu tikra, ar i kariuomene saukiama pagal deklaruojama vieta. Zinau, kad daug Vokietijoje gyvenanciu turku su Turkijos pilietybe turi atlikti tarnyba Turkijoje.
Cia buvo kalbama apie Vokietijos-Lietuvos kombinacija. Kaip yra su JAV pilietybe neturiu jokio supratimo,nes man tai neaktualu.
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 04 12, 10:15)
Cia buvo kalbama apie Vokietijos-Lietuvos kombinacija. Kaip yra su JAV pilietybe neturiu jokio supratimo,nes man tai neaktualu.

Na juk lietuva leidzia tureti dvi pilietybes mirksiukas.gif Tai yra tada vokietijos pirmoji o tada lietuvos antroji unsure.gif Istikro tai nesigincysiu nes apie vokietija tikrai nieko neismanau, bet durnesnio istatymo tada nesu macius ir nepavydziu jeigu kazkam tenka su tuo susidurti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 12 balandžio 2006 - 18:28
Kazkur skaiciau apie kariuomenes, kad visgi galima tureti dviguba jei ir abi salys turi privalomaja kariuomene. Tik kadangi pas mane mergaites, nelabai isidemejau, gal net ir skiriasi pagal salis. Bet pvz. Vokietijoj zinau tikrai, kad yra daug istatymu karine prievole apeiti. Kaip kad jei negyveni salyje metus del kokiu tai priezasciu ir pan. (draugai daresi). Todel abejoju, ar turint dviguba pilietybe ir negyvenant Vokietijoj iskvies i kariuomene, nes paprasciausiai nebusi sarasuose. Kaip kad Puiki Mamyte ir minejo, kad tokie dalykai greiciausiai bus pagal deklaruota gyvenamaja vieta.
Atsakyti
Carolinka,is tiesu taip yra. Jeigu vienas is tevu yra vokietis (tik nezinau,ar gimes Vokietijos pilieciu,ar ja gaves atvaziaves i sali), vaikas gali pasilikti 2 pilietybes (jeigu Lietuvos istatymai tai leidzia).

Baltic girl, g.gif del kariuomenes: salys turi buti pasirasiusios dvisalius susitarimus siuo klausimu. Nelabai zinau, ar toks susitarimas tarip Lietuvos ir Vokietijos egzistuoja.
Atsakyti
Hmm... ar vis dar reikia deklaruoti savo gyvenamaja vieta?? JAV-se kur gyveni, ten tavo ir gyvenama vieta, bet apie tai niekam neprivalau pranesti.
LT-je seniau, zinau, tikrai reikedavao deklaruoti, bet kazkaip man atrode, kad pries kelis metus jie pakeite ta tvarka. O kaip su Vokietija, nezinau, ba negyvenu ten, tai ir nesidomejau...

O gal cia nusisneku jau. Tiek visko prisiklausai is visur, kad neina atrinkti, kas VBS, o kas tikra. g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 13, 07:40)
Hmm... ar vis dar reikia deklaruoti savo gyvenamaja vieta?? JAV-se kur gyveni, ten tavo ir gyvenama vieta, bet apie tai niekam neprivalau pranesti.
LT-je seniau, zinau, tikrai reikedavao deklaruoti, bet kazkaip man atrode, kad pries kelis metus jie pakeite ta tvarka. O kaip su Vokietija, nezinau, ba negyvenu ten, tai ir nesidomejau...

O gal cia nusisneku jau. Tiek visko prisiklausai is visur, kad neina atrinkti, kas VBS, o kas tikra. g.gif  doh.gif

Carolinka, jei dar iki siol nesi deklaravusi savo isvykimo is Lietuvos, tai ta turetum padaryti per konsuline istaiga uzsienyje. Veliau ar anksciau (jei tvarkysies kokius dokumentus), reikes tai padaryti. Jei nesi deklaravusi savo isvykimo, tai pagal Lietuvos DB tu tebesi Lietuvos gyventoja ir visus iskilusius klausimus turi tvarkyti pagal savo gyvenama vieta.
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 04 13, 19:33)
Carolinka, jei dar iki siol nesi deklaravusi savo isvykimo is Lietuvos, tai ta turetum padaryti per konsuline istaiga uzsienyje. Veliau ar anksciau (jei tvarkysies kokius dokumentus), reikes tai padaryti. Jei nesi deklaravusi savo isvykimo, tai pagal Lietuvos DB tu tebesi Lietuvos gyventoja ir visus iskilusius klausimus turi tvarkyti pagal savo gyvenama vieta.

Ne, as turejau omeny, ar LT-je gyvenantys zmones turi deklaruoti gyv. vieta. As kaip keiciau pasa, berods deklaravau, kad negyvenu LT-je. Reiks grizus namo pasiziureti, ar koks stampas imustas i mano pasa del to ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 14, 07:31)
Ne, as turejau omeny, ar LT-je gyvenantys zmones turi deklaruoti gyv. vieta. As kaip keiciau pasa, berods deklaravau, kad negyvenu LT-je. Reiks grizus namo pasiziureti, ar koks stampas imustas i mano pasa del to ar ne.

Dabar jau nededa jokių atžymų į pasą apie gyvenamąją vietą.
Atsakyti
I pasu nebededami jokie spaudai apie gyvenama vieta, kadangi tokios, kaip "registracijos vietos" nebera. Bet, jei keiciate gyvenamaja vieta, tai pranesate migracijos tarnybai pagal gyvenama vieta ir pildote persikelimo is vienos vietos i kita "gyvenamosios vietos deklaracija".
Atsakyti