Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Ode @ 2006 04 05, 23:08)
Aš tai žiūriu į tolimą ateitį. Kadangi planuojam grįžti į Lietuvą, gal vaikai norės mokytis, dirbti JAV, tad turint JAV pilietybę, jiems būtų žymiai paprasčiau tvarkytis.

Nelabai supratau taves, Ode. Turi omeny, kad tavo vaikams bus lengviau su JAV pilietybe LT-je? Jei tik tolimoj ateity planuojat migracija atgal i tevyne, neaisku, ko vaikai nores tuo metu. g.gif
Jei LT-je bus toks pats mastymas kaip siuo metu, tai nepasakyciau, kad JAV pilietybe tures kokiu pliusu LT-je. Pvz: pernai mentai sustabde Kaune. Tipo kirtau juosta negeroje vietoje (beje, ta juosta taip nublukusi, kad as jos ir nepastebejau tamsoje doh.gif ). Aisku, jie ten man pradejo pasakoti apie teismus ir pan., o as sakau, kad jau turiu atgal i JAV islekti ir tariames ka nors. Daviau 50Litu, bet pries tai jie sako "ai, jus ten JAV-se uzsidirbate gerai, cia pigu..." Zodziu jei LT-je ir toliau bus toks poziuris, kad Amerikoje auga doleriai kaip bananai Afrikoje, tai su JAV pilietybe tikrai daug brangiau gyventi LT-je nei cia.

To Baltic*Girl: Kai skaitei JAV keliones puslapius, ar jie pagrinde, kodel keliauti tik su vienu pasu?
Tiesa, kai mes gavom ZK, keliaudami i Europa, Vokietijoje ejom prie "EU citizens" langelio, nes buvo tuscia, o prie "Other" lango buvo ilga eile amerikonu. Atskride i LT, irgi panasiai pasielgem. Taigi mums europietiski pasai i nauda: eilese nereikia stoveti. Grizus i JAV, vel gerai, nes nera eiliu, jei turi ZK ar USA pasa.

Vakar vyrui uzsiminiau, kad Vokietija tik dual citizenship leidzia ir kad skambintu i konsulata klausti apie trecia, tai jis irgi nesupranta, koks jiems, vokieciams, skirtumas, galim nesakyti apie LT pilietybe is viso. Tai ne nezinau, kaip cia elgtis. Nesinori ateity grauztis nagus, kad noredama daugiau, savo vaikus i keblia padeti pastatyti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 06, 07:19)
Nelabai supratau taves, Ode. Turi omeny, kad tavo vaikams bus lengviau su JAV pilietybe LT-je? Jei tik tolimoj ateity planuojat migracija atgal i tevyne, neaisku, ko vaikai nores tuo metu. g.gif

Man atrodo ji turejo omenyje kad turint Jav pilietybe vaikams bus lengviau JAV jeigu jie nusprestu cionais gryzti mokytis dirbti ar gyventi ir t.t.t mirksiukas.gif Lietuvos pilietybe jie taip ar taip tures, o galjau net ode sutvarkius dokumentus nezinau....As lygiai ta pati galvoju mano vaikas jeigu gyvens cia jam viska soki, jeigu gyvens LT irgi nes tures lietuvos pilietybe, nes cia atvaziavusiai siaip svieziai su viza juk kiek daug ss reikia suvalgyti kad kazka pasiekti , o turint amerikos pilietybe jau yra visai kitaip smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 06, 07:19)
Nelabai supratau taves, Ode. Turi omeny, kad tavo vaikams bus lengviau su JAV pilietybe LT-je?

Puiki_mamyte jau atsakė, ką aš turėjau omeny. Apskritai tai nematau prasmės, turint, sakykim, LT pilietybę ir gyvenant Lietuvoje, naudotis JAV pilietybe - nežinau, kodėl taip sumąstei. smile.gif
Į tėvynę grįžtam jau kitais metais. Mūsų išvažiavimas į JAV buvo laikinas. Grįžę bandysim galutinai susitupėt. Todėl ir sakau, kad kai vaikai užaugs, jie gali pasirinkti gyvenimą, kur jiems JAV pilietybė labiau pravers nei lietuviška.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 04 06, 08:17)
Puiki_mamyte jau atsakė, ką aš turėjau omeny. Apskritai tai nematau prasmės, turint, sakykim, LT pilietybę ir gyvenant Lietuvoje, naudotis JAV pilietybe - nežinau, kodėl taip sumąstei. smile.gif
Į tėvynę grįžtam jau kitais metais. Mūsų išvažiavimas į JAV buvo laikinas. Grįžę bandysim galutinai susitupėt. Todėl ir sakau, kad kai vaikai užaugs, jie gali pasirinkti gyvenimą, kur jiems JAV pilietybė labiau pravers nei lietuviška.

Me too drinks_cheers.gif
As kai sako tam jam ir darau ta LT pilietybe kad tik nerodyti tos amerikos lietuvoje, ne delto kad kazkas ne to, bet visiems bus ramiau kaip matys lietuviskus dokumentus, netgi jei ir planavau vaziuoti i LT mokytis ir planas toks kad vaika leisiu i darzeli, viska noriu rodyti tik lietuviska, kad maziau butu klausimu, kas, kaip ir kodel wink.gif O turedamas dvi pilietybes jau vaikas pats gales apsispresti kur jis nores gyventi ir kaip kas jam bus patogiau 4u.gif
Ech Ode tai zadat palikti mus cia kukuoti visus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 04 06, 08:42)
Ech Ode tai zadat palikti mus cia kukuoti visus  doh.gif

Jūsų su botagu nieks čia neatvarė. tongue.gif Lauksim svečiuose tėvynėje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 04 06, 09:24)
Jūsų su botagu nieks čia neatvarė.  tongue.gif Lauksim svečiuose tėvynėje. smile.gif

hihihi.gif Na mes dar patupesim, o kaip bus gyvenimas parodys mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 03, 18:11)
Sveiki zinovai ir zinoves,

Pries skambindama i LT konsulata, sumasciau pasiteirauti cia kaip su pilietybe mano mazgei  bigsmile.gif . Situacija tokia.
Esu LT piliete, istekejusi uz Vokietijos piliecio. Abu gyvenam JAV'se ir turim ZK. Maziuke gime JAV'se, tai ji jau automatiskai yra JAV piliete. Vyras planuoja daryti jai Vokietijos pasa, tai bus ir Vokietijos piliete.
O kap su LT? Cia diskutuojate apie dviguba pilietybe, o va as klausiu apie TRIGUBA  tongue.gif  ax.gif . Ar tai imanoma? Viena drauge sako, kad taip (tipo pazistamos vaikas turi 3 pasus), o man tas neitiketina. Gal jie melavo ir prase vaikui paso remdamiesi dviguba pilietybe.

Kokia jusu nuomone?

Vokietija neleidžia turėti dvigubos pilietybės. Ir net neplanuoja to keisti...
Tad jei tavo mergaitė jau turi JAV pilietybę, Vokietijos pilietybę ji gali gauti tik atsisakiusi JAV pilietybės. Bet dvigubos su Vokietija tai niekaip schmoll.gif
Tad belieka tik dviguba su Lietuva, o nebe triguba...
Atsakyti
Yra kažkokia išimtis, tik aš vokiškai skaityti nemoku smile.gif

Apie Vokietijos pilietybę
Išimtis
Atsakyti
Ieskojau atsakymo ir radau ta pati puslapi kaip Ode lotuliukas.gif Kad Vokietija leidzia dvi pilietybes, radau ir vakar, kad cia palyginus naujas istatymas. As parasyciau zinute Rikitikitaki (toks nikas) ir paklausciau kaip ji tvarkesi, nes dukreles gime JAV, o siuo metu ji gyvena Vokietijoj (vyras vokietis). Atmintis sako, kad ji norejo palikti joms JAV pilietybes ir gauti Vokietijos, tik sake Lietuvos jau nebeiseis.

Del keliavimo vienu pasu irgi radau Internete, dabar nezinau kur blush2.gif Daugmaz jau parasiau kaip supratau - tarkim turi LT ir JAV pasa, istinka teisine problema Lietuvoje. Jei butum tik amerikietis (toks skaitais jei LT pasas paliktas uz LT ribu) - tave gina JAV. Tas pats butu ir keliaujant Europoj, nes kaip ES pilieciui tektu buti ginama Lietuvos. Nezinau, ar kam butu aktualu, bet net pasienyje pataria rodyti viena pasa ir antra istraukti tik jei reikia parodyti, kad ileistu be vizos (tarkim jei kita pilietybe leidzia ivaziavima be vizos). Rodant kelis pasus gali prasideti klausinejimai ir teks gaisti laika.

Dar suzinojau, kad JAV pilietybes priesaka (kur tarsi atsisakoma kitos salies pilietybes) neveikia. Ji sakoma, bet kitos salies pilietybe neprarandama, bent is JAV puses. Nebent tos salies istatymai (kaip Vokietijos) panaikina ja automatiskai. O JAV pilietybe galima prarasti tik nesant JAV ribose ir atsisakius rastu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 06 balandžio 2006 - 21:22
Oi, mergickos, jus cia visai rimtai apsisviete su pilietybemis, man dar daug "mokytis" reiks is jusu ax.gif
Mes tik pries gimstant dukrai pradejom galvoti. Tada vyras paskambino i Vokietijos konsulata ir jam pasake, kad jo vaikas gales gauti ir Vok. pilietybe, nors praeity tas nebuvo leidziama.

Paskaicius Puikios Mamytes pamastymus, kodel gerai tureti kelias pilietybes, net atsirado ikvepimas imti ir tvarkyti visus popierius vaikui drinks_cheers.gif . Bet rytoj vel kitaip gali atrodyti man...

Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 06, 14:47)
Paskaicius Puikios Mamytes pamastymus, kodel gerai tureti kelias pilietybes, net atsirado ikvepimas imti ir tvarkyti visus popierius vaikui  drinks_cheers.gif . Bet rytoj vel kitaip gali atrodyti man...

Ech koks cia i kvepimas, zinai as sedziu namie tai pagalvojau kodel ko nors doro nenuveikus, taikol turiu laiko geriau susitvarkysiu popierizma kuo ir uzsiminejau, aciu dievui viskas procese dabar tik laukiam smile.gif 4u.gif O mano pamastymais visada darysiu viska kas tik imanoma, visada kada nors tokie dalykai pravers ir gal vaikas uzauges mamai aciu pasakys uztai kad viska sutvarkiau iskarto mirksiukas.gif biggrin.gif

Ech dabar as galvoju kad net man tos amerikos pilietybes nereikia, bet kaip ateis laikas tvarkysiuos ir ja, niekada nezinai zmogus gal tai gyvenime labai pravers smile.gif
Kaip sakoma stengsiuos islaikyti lietuvybe kiek tik imanoma, kaip tenbebutu ten gimiau ir uzaugau, o vaikui padarysiu just in case, gal gyvenimas pasisuks visai kita vaga, kaip ir ODE galvoja o gal jos vaikuciai sugalvos gryzti i amerika padirbeti ir mokytis juk su amerikos pilietybe bus kur kas paprasciau ir lengviau nei paprastam atvaziavusiam su kokia tai laikina viza wink.gif O a sgalvoju atvirksciai o gal mano vaika sugalvos staiga gyventi lietuvoje blink.gif tongue.gif tada ir jam prisireiks tos lietuvos pilietybes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 06 balandžio 2006 - 23:00
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 04 06, 23:56)
aciu dievui viskas procese dabar tik laukiam 

Ech dabar as galvoju kad net man tos amerikos pilietybes nereikia, bet kaip ateis laikas tvarkysiuos ir ja, niekada nezinai zmogus gal tai gyvenime labai pravers  smile.gif

Abiems vaikams pridavei popierius del LT paso? Kokius dokumentus reikejo pateikti ir kiek laiko reiks laukti? Sorry, gal kur nors aprasiusi esi, tai gali tik link'a duoti. As kiek darbe atsidarau Internet'a, tai tiek, o namuose jau nera laiko ax.gif

As irgi nezinau, ar pati prashysiu JAV pilietybes, bet turiu dar pora metu, o tada bus matyti...
Atsakyti