Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:30)
Civiliniu irasu dokumentu, tokiu kaip:
               gimimo liudijimas
               santuokos liudijimas
               istuokos liudijimas
               mirties liudijimas

paprastu kopiju notarizavus nepatvirtins APOSTILLE, nes turi buti tu dokumentu dublikatai. O visi kiti gali buti paparsatos kopijos, patvirtintos JAV notaro ir tada tvirtinami Secretary of State Index department APOSTILLE.

Na va kaip tu sakai dabar tai taip ir yra, man kaip tik ir netvirtino santuokos liudijimo ir gimimo liudijimo, bet esm etame ka djie man tokios info nedave.Man nesake kad reikia dublikatu schmoll.gif Tiko jiems kaip as padariau kopija, patvirtinau pas notara, tada supreme court uzdejo kad tai authorized copy autentiska ir t.t.t tada man uzdejo apostile drinks_cheers.gif O va ziurek as daviau dabar savo employment authorization card irgi department of state reikalavo kad ta kortelele butu patvirtinta notaro ir is court butu uzdetas atskiras lapelis kad tai authorized copy ir tik tada department of state uzdejo man apostile drinks_cheers.gif Gal pas mus NYC reikia viskam net nezinau...bet manes reikalavo cool.gif

P.S. cia jau istikro kalbeta perkalbeta milijona kartu , kazkuri pana minejo kad pas juos kaip tik reikalauja tu dublikatu o cia ne,keista bet taip yra net nezinau kodel, kazkas kazka nedadirba kaip as sakau arba nezino unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 18 kovo 2006 - 22:38
Pas mus tai daroma taip:

konkreciai tavo pavyzdi paemus su "Emplyment Authorization".
1. Padaroma kopija, kuri nusinesama kartu su originalu pas JAV notara.
2. Ant tos kopijos notaro akivaizdoje uzrasoma "This is a true copy of the original document" ir pasirasoma savo parasu.
3. Tada notaras tvirtina tavo parasa.
4. Toki patvirtinta dokumenta nusinesi i Secretary of State Index Department ir jie tada tvirtina APOSTILLE notaro spauda ir jo parasa.
Papildyta:
Puiki Mamyte,

Malonu buvo su tavimi paplepeti smile.gif . Kad ir kai nesinori, turiu Jus palikti, nes reikia eiti ruostis i gimdieni varyti. Reikia pereiti vonios proceduras ir kauke dar noriu uzsideti... zuodziu... biggrin.gif Jums linkiu gero vakaro ir grazios rytdienos! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:47)
Pas mus tai daroma taip:

konkreciai tavo pavyzdi paemus su "Emplyment Authorization".
1. Padaroma kopija, kuri nusinesama kartu su originalu pas JAV notara.
2. Ant tos kopijos notaro akivaizdoje uzrasoma "This is a true copy of the original document" ir pasirasoma savo parasu.
3. Tada notaras tvirtina tavo parasa.
4. Toki patvirtinta dokumenta nusinesi i Secretary of State Index Department ir jie tada tvirtina APOSTILLE notaro spauda ir jo parasa.
Papildyta:
Puiki Mamyte,

Malonu buvo su tavimi paplepeti  smile.gif . Kad ir kai nesinori, turiu Jus palikti, nes reikia eiti ruostis i gimdieni varyti. Reikia pereiti vonios proceduras ir kauke dar noriu uzsideti... zuodziu... biggrin.gif  Jums linkiu gero vakaro ir grazios rytdienos!  wub.gif

Na va pas mus visi punktai atitinka, bet reikia dar ta notaro parasa patvirtitni kad jis yra atentiskas teisme, pas man priklausanti county clearks office smile.gif As kazkur esu ideju ta lapeli koki jie prisega...nepamenu kuriam skyreli gal imigracinej unsure.gif Va radau va stai toki gauti popiergali is teismo http://www.supermama...pic=9661&st=444 doh.gif

Man irgi buvo malonu drinks_cheers.gif Gero gimtadienio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 18 kovo 2006 - 23:06
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 13:14)
Matai, as drasiai atsakau, nes man teko 6 metus dirbti sitais klausimais ir kitais lietuvisku dokumentu klausimas. Tai galiu pakonsultuoti  smile.gif .

izadora, gal zinai kiek laiko uzima Cikagoje lietuvisko paso pakeitimas, pasikeitus pavardei? blush2.gif santuoka Lietuvoje jau apskaityta.
Atsakyti
QUOTE(renaldina @ 2006 03 18, 22:34)
izadora, gal zinai kiek laiko uzima Cikagoje lietuvisko paso pakeitimas, pasikeitus pavardei?  blush2.gif santuoka Lietuvoje jau apskaityta.

[COLOR=blue]Labas Renaldina smile.gif

Paso keitimas su pavardes keitimu uztrunka apie 3 menesius.
[/COLOR]

Papildyta:
Labas Renaldina,

Paso keitimas su pavardes keitimu uztrunka apie 3 menesius:).
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 03 19, 12:15)
Labas Renaldina,

Paso keitimas su pavardes keitimu uztrunka apie 3 menesius:).

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renaldina @ 2006 03 19, 19:40)

Prasau prasau smile.gif Nera uz ka drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Nezinojau prie kurios temos parasyti, o atidarineti naujos nenorejau. Tai gal man kas nors galetu padeti tokiu klausimu.
As ir mano vyras turime ZK. Dabar 20 savaite kaip laukiuosi. noriu gimdyti Lietuvoje ir dabar esu Lietuvoje. Gal kas zinote, jei vaikelis gims Lietuvoje jis automatiskai gaus ZK ar ne?
Atsakyti
QUOTE(laumė @ 2006 03 21, 07:27)
Sveikos merginos,
Nezinojau prie kurios temos parasyti, o atidarineti naujos nenorejau. Tai gal man kas nors galetu padeti tokiu klausimu.
As ir mano vyras turime ZK. Dabar 20 savaite kaip laukiuosi. noriu gimdyti Lietuvoje ir dabar esu Lietuvoje. Gal kas zinote, jei vaikelis gims Lietuvoje jis automatiskai gaus ZK ar ne?

Hmm vat cia tikrai labai idomu g.gif Istikruju kai pagalvoji realiai, tevai turi ir leliukas ne iki 18-kos metu jis gi su tevais turi buti....ir jeigu jus nutariat vaziuoti i jav, tai ka vaikas negali turit ji palikti LT, as nemanau as manau visgi kazkoks tai budas yra ar tai gauti ZK ar tai gauti jam viza, vat sito tai nezinau, idomu ka kitos mamytes pasakys,nes tikrai idomi situacija unsure.gif

Baltic*girl gal tu ka zinai ka tokiu atveju reikia daryt? g.gif mastau.gif
Atsakyti
Aš irgi tik pasamprotauti tegaliu, nes neesu susidūrusi su tokia situacija. Bet jeigu tėvams laimėjus ZK, vaikai iki 18 metų automatiškai ją gauna, tai kodėl vėliau gimusiam lialiukui turėtų būti išimtis? Gali tik reikėti gimimo liudijimą išsiversti ir patvirtinti (gal net pačia Apostille) prieš išvežant jį į JAV.
Siūlyčiau paskambinti į JAV ambasadą ir paklausti.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 03 21, 08:42)
Aš irgi tik pasamprotauti tegaliu, nes neesu susidūrusi su tokia situacija. Bet jeigu tėvams laimėjus ZK, vaikai iki 18 metų automatiškai ją gauna, tai kodėl vėliau gimusiam lialiukui turėtų būti išimtis? Gali tik reikėti gimimo liudijimą išsiversti ir patvirtinti (gal net pačia Apostille) prieš išvežant jį į JAV.
Siūlyčiau paskambinti į JAV ambasadą ir paklausti.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
PUIKI MAMYTE, as zinau tik tiek, kad iki 18-ikos metu tevai su ZK gali issivezti savo vaikus, tik tam pildomi atskiri popieriai ar bent pazymimas reikiamas punktas :hmTai cia tas "automatiskai" kaip ir tinka, tik reikia nepamirsti tvarkyti popieriu ir vaikui.
Atsakyti