Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 13:53)
Puki mamyte,  noreciau patikslinti, kad tik legaliai, kaip tu sakai ivardijami asmenys, kuriems suteikia SS# pasidare tik nuo 2001 metu po visu 09 11. Iki to laiko SS korteliu pripaisytu ir per lenku firmeles gautu yra be skaiciaus. Gal tu neseniai atvykus i JAV?

As pati atvykus 2002 metais, delto tikrai nezinau kas buvo iki 2001 rugsejo 11 blush2.gif Bet siaip rasau informacija pacia svieziausia nes tai tika dariau todel drasiai sakau kad jiems tinka SS# ir jie tai ima be jokiu kitu dokumentu statuso irodymui....keiciau pasa savo ir dabar darau vaikui pilietybe viskas priduoda jau....
Papildyta:
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 13:56)
Puiki mamyte,

Konsulate visada yra paklausiama ar tik toki dokumenta galite pateikti? Jei turite "Darbo leidima" - tai yra labaiu pripazistamas dokumentas nei SS kortele. Dar karta kartosiuos, kad pateikdami SS korteles, turesite pateikti ir "Priesaikinius pareiskimus" dek kitos valstybes pilietybes neigijimo.

Kaip suprast.... jeigu tai liecia vaiko pilietybes gavimui?? tai kaip tada jeigu jis jau amerikos pilietis, o dabar prasoma suteikti lietuvos pilietybe kaip antraja g.gif
Atsakyti
Cikagoje ar Niujorke? Pas konsule I. Strumileiene?
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 13:58)
Cikagoje ar Niujorke? Pas konsule I. Strumileiene?

NY Konsule R.Dariuliene g.gif
Atsakyti
Vaikas, gimes JAV, savo gimimu igyja JAV pilietybe. Taciau, Jus, vaiko teveliai, kaip LR pilieciai, turite teise prasyti suteikti vaikui LR pilietybe (taip, kaip antraja), jeigu irodote jo lietuviska kileme per tevus senelius ar prosenelius, kuriu bent vienas butu gimes iki 1945 m. birzelio 15 d. Tada galite is kartos i karta irodyti vaiko lietuviska kilme.
Papildyta:
Puiki mamyte,
kodel rystu veideli nutaise? verysad.gif Ar ka nors ne taip pasakiau? O del kosnulatu - tai emem ir issiaiskinome. As detaliaia zinau del informacijos Cikagos konsulato. O konsulate Niujorke biski kitokie reiakalvimai. Jie taip bendrai iki siol ir nesutaria, kad bendrsu reikalavimus tureti.
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:02)
Vaikas, gimes JAV, savo gimimu igyja JAV pilietybe. Taciau, Jus, vaiko teveliai, kaip LR pilieciai, turite teise prasyti suteikti vaikui LR pilietybe (taip, kaip antraja), jeigu irodote jo lietuviska kileme per tevus senelius ar prosenelius, kuriu bent vienas butu gimes iki 1945 m. birzelio 15 d. Tada galite is kartos i karta irodyti vaiko lietuviska kilme.

iki 1940 birzelio 15d. mirksiukas.gif Taip mum tiko mano vyro tevas , tai yra mano vaiko tikrasis senelis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu vat smile.gif drinks_cheers.gif O tu kurioje valstijoje gyveni?
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:04)
Puiki mamyte,
kodel rystu veideli nutaise? verysad.gif  Ar ka nors ne taip pasakiau? O del kosnulatu - tai emem ir issiaiskinome. As detaliaia zinau del informacijos Cikagos konsulato. O konsulate Niujorke biski kitokie reiakalvimai. Jie taip bendrai iki siol ir nesutaria, kad bendrsu reikalavimus tureti.

Ne ne ne taip supratai tikrai ne ryztu, as tik galvoju sakau gal ko nors nezinau ir tiek 4u.gif As smulkiai zinau apie NY konsulata ne soi oi kiek ten teko su jais draugauti ir dar vaika tasyti doh.gif Baiktu nepykstu visai tiesiog idomu ir tiek smile.gif Nes as asmeniskai tai sakau delto kad visa sita tika praejau....Savo pasa jau pasikeiciau nes keiciausi pavarde, todel iregistravau vaiko gimima lietuvoje, santuoka taip pat....isdave man:vaiko lietuviska gimimo liudijima, santuokos liudijima, nauja pasa viskas tvarkoj, lietuviska vyriska pavarde bigsmile.gif biggrin.gif O dabar pridaviau del vyro kad paliktu jam lietuvos pilietybe nes jis prieme amerikos vasara ir padaviau prasyma jau kad suteiktu vaikui lietuvos pilietybe kaip antraja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:07)
Nu vat smile.gif  drinks_cheers.gif  O tu kurioje valstijoje gyveni?

Vieta: New York smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Matai, as drasiai atsakau, nes man teko 6 metus dirbti sitais klausimais ir kitais lietuvisku dokumentu klausimas. Tai galiu pakonsultuoti smile.gif .
Atsakyti
izadora uzeik pas mus stai Cia i Kavinuke me sten linksmai plepame drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:14)
Matai, as drasiai atsakau, nes man teko 6 metus dirbti sitais klausimais ir kitais lietuvisku dokumentu klausimas. Tai galiu pakonsultuoti  smile.gif .

Tai as jau supratau kad kazka turime kas su tuo dirbes, bent jau taip numaniau as drinks_cheers.gif Labai malonu tokiu zmoniu tureti, bet blyn tam NY konsulate tai vis visko iki galo nepasakydavo doh.gif Kas labai nervuodavo, vazineji trenkiesi su mazu vaiku ir tau sako ot va ne netinka cia dar apostiles reikia ir .t.t.t ka galetu puikiai zmogui paaiskinti telefonu, kad nereiketu 10 kart vazineti, ech na bet jau viskas padaryta smile.gif Kaip sakoma atlaksciau rolleyes.gif
Atsakyti
O tai telefonu tau neatsakydavo smulkiai? Kam su tuo vaiku reikejo vargti?
Papildyta:
bandziau nueiti, kur kvietei, Puiki mamyte, bet kazkur matyt ne ten nuejau...blyn... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:19)
O tai telefonu tau neatsakydavo smulkiai? Kam su tuo vaiku reikejo vargti?

Oi kaip del paso ejau......sakiau noriu kad paliktu vyriska vyro pavarde, tai zinok issisaipe vos ne kaip i durnele ziurejo.... ir pasake: "rasyk ka tu nori, bet tu busi -iene vistiek duomenu bazej suras ka dtavo vyras lietuvis( nors jis jau buvo amerikos pilietybe priemes ir pildziau viska pagal jo amerikoniska pasa)" sakau ok apsisukau ir isejau verysad.gif O finale bijojo net i akis paziureti padare mane -is su vyriska pavarde ai ten sakau.....pacios juokiasi net nezinodamos kad taip turbut dabar jau daro.... cool.gif Del apostiliu...cia NY padarai dokumento kopija, tada tvirtini pas notara tada vaziuoji i Supreme court kad patvirtintu dar karta to notaro parasa ir tik tada i department of state, spek jie man dave tokia informacija?aisku kad ne, sake padaryk kopija patvirtink pas notara ir vaziuok apostiles, taip ir padariau aisku mane pravijo...na ir turejau vaziuoti i teisma ten gauti parasa o tik tada apostiles...tai ka konsulatas tokiu dalyku nezino, juk dirba su tuo kiekviena diena! blink.gif O zinai tampytis vaika visur po tokias nesamone skuris yra be kantrybes tai nelengva....
Papildyta:
QUOTE(izadora @ 2006 03 18, 14:22)
bandziau nueiti, kur kvietei, Puiki mamyte, bet kazkur matyt ne ten nuejau...blyn... blush2.gif

Numyg tiesiai ant mano pabraukto zodzio su pelyte automatiskai perkels tave tenai mirksiukas.gif
Atsakyti
Civiliniu irasu dokumentu, tokiu kaip:
gimimo liudijimas
santuokos liudijimas
istuokos liudijimas
mirties liudijimas

paprastu kopiju notarizavus nepatvirtins APOSTILLE, nes turi buti tu dokumentu dublikatai. O visi kiti gali buti paparsatos kopijos, patvirtintos JAV notaro ir tada tvirtinami Secretary of State Index department APOSTILLE.
Atsakyti