Mano vyras ne lietuvis. Cia londone nereik deklaruot gyvenamos vietos. Lietuvoj as buvau issiregistravus, tai kai ejau daryt vaikams gimimo liudijimo teko prisiregistruot.O, dokumentu tvarkymas, tai paprastas. Ant vaiku gimimo liudijimu turi but apostiles stampas,po to isverst viska i lietuviu kalba ir viskas. As dariau lietuvoj,o mano drauge Amerikoj, tik Lietuvoj viskas greiciau ir gal pigiau, tik Lietuvoj reik zinot kur eit, nes yra brangiu vietu.O, notaru cia isvis nereik. Tik dar bus problema, jei vaikas gime po santuokos, nes tada dar popieriu kruva. Tikiuos daug klaidu nepridariau rasydama, nes skubu vaikus vest i lova.
Papildyta @ [mergetime]1092168187[/mergetime]
Dar reik turet vyro paso kopija ir ji turi but isversta i lietuviu kalba ir vertimas turi but patvirtintas notaro. Ir gimimo liudijimo vertimas turi but patvirtintas, tai sorry reik notaro patvirtinimo, bet Lietuvoj kai eini verst beveik visur tvirtina.
Achiu, dabar tik reiks apsisprest, ar daryt chia, JAV, ar kitais metais nuvazhiavus i LT...
Safadi, as taip supratau, kad tu pati ejai tos pasalpos? Ir tavo vaikutis tada buvo Lietuvoje? Matai, jei ipareigoji kita zmogu uz tave viska nuveikti, tai gaunasi kaip ir nelegalu, nes pasalpos istatymas sako, jog "vaikas ir vienas jo globeju turi gyventi Lietuvoje"...
O del konsulatu tai eina jie velniop Turiu problema - reikia prasitest pasa. Washingtono DC ambasada sako, kad toks dalykas yra, legalu, bet skambinkit i NY, nes ne mums priklausot (taigi problema bendra ) Na, gerai. NY konsulatas kalbejo ir su manim (lietuviskai), ir su mano vyru (angliskai). Tai turbut teks dar karta skambint ir bandyt kalbet rusiskai, nes atsiunte visai ne tuos dokumentus Visai ne i tema Deja, nelabai pasitikiu ju atstovavimu...
O del konsulatu tai eina jie velniop Turiu problema - reikia prasitest pasa. Washingtono DC ambasada sako, kad toks dalykas yra, legalu, bet skambinkit i NY, nes ne mums priklausot (taigi problema bendra ) Na, gerai. NY konsulatas kalbejo ir su manim (lietuviskai), ir su mano vyru (angliskai). Tai turbut teks dar karta skambint ir bandyt kalbet rusiskai, nes atsiunte visai ne tuos dokumentus Visai ne i tema Deja, nelabai pasitikiu ju atstovavimu...
QUOTE (rikitikitaki @ 2004 08 10, 17:32) |
niu, Jus, protingosios moterytes , pasakykit tada, gal girdejot realiai, kad vaikas 3 pilietybes turetu.....Na, Amerikes, nes gime cia, tevelio ir mamytes (tevai ne amerikonai, ir nesiruosia jais patapti )Tevo salies pilietybe gauti - jokiu problemu nera ir nebuvo, mamos (LT)-sudetinga, nes konsulate (Cikagoj) paklausus apie tai - buvo pasijuokta- tipo jums 2 per daug jau . Bet juk, kiekv.mama noretu savo vaika matyti savo salies pilieciu, juolab ateity planuojama persikraustyti i LT. Atsisakyti vienos jau is dabar turimu pilietybiu , t.y. nuspresti vaiko ateiti, na, nezinau... Atrodo, kad LT atsisako savo vaiku, chmm toks ispudis... Dar lieka viltis, kad persikrauscius i LT , lietuves vaikas bus pripazintas lietuviuku Ar teko kam susidurti su tokia situacija? |
O Tu ar esi girdejus apie tokius atvejus ?? Nes man teko atsisakyt tokios idejos, nes vaikas gavo tevo pilietybe ir po metu gaus Svedijos. O stockholmo ambasadoje, kai domejaus pasake, kad mum norint gauti ir LT pilietybe, reiks atsisakyt tevo pilietybes... Matyt, dar nera istatymo, kad vaikas gali turet daugiau nei dvi pilietybes.
Zhinokit, perverchiau ash tuos popierius, kur man atsiunte ish LT ambasados del LT paso darymo JAV gimusiam vaikui - niekur ten apie jokius senelius nerasho (tipo, kad irodyti, kad jie tikri lietuviai). Ar ash kazhko jau nebesuprantu?...
gal cia arsite info:
http://www.urm.lt/da...491044_Pil6.htm
ir dar cia:
http://www3.lrs.lt/c...139&Condition2=
P.S. jei antra nuoroda uzstrisg ieskokite pagal PILIETYBES ISTATYMAS
http://www.urm.lt/da...491044_Pil6.htm
ir dar cia:
http://www3.lrs.lt/c...139&Condition2=
P.S. jei antra nuoroda uzstrisg ieskokite pagal PILIETYBES ISTATYMAS
QUOTE (safadi @ 2004 08 10, 22:00) |
Mano vyras ne lietuvis. Cia londone nereik deklaruot gyvenamos vietos. Lietuvoj as buvau issiregistravus, tai kai ejau daryt vaikams gimimo liudijimo teko prisiregistruot.O, dokumentu tvarkymas, tai paprastas. Ant vaiku gimimo liudijimu turi but apostiles stampas,po to isverst viska i lietuviu kalba ir viskas. As dariau lietuvoj,o mano drauge Amerikoj, tik Lietuvoj viskas greiciau ir gal pigiau, tik Lietuvoj reik zinot kur eit, nes yra brangiu vietu.O, notaru cia isvis nereik. Tik dar bus problema, jei vaikas gime po santuokos, nes tada dar popieriu kruva. Tikiuos daug klaidu nepridariau rasydama, nes skubu vaikus vest i lova. Papildyta @ [mergetime]1092168187[[b]*safadi rgetime] [/b] Dar reik turet vyro paso kopija ir ji turi but isversta i lietuviu kalba ir vertimas turi but patvirtintas notaro. Ir gimimo liudijimo vertimas turi but patvirtintas, tai sorry reik notaro patvirtinimo, bet Lietuvoj kai eini verst beveik visur tvirtina. |
ir dar pamirsau, kad reik santuokos liudijimo, turi but lietuviskas. As jau ji pasidariau pries keleta metu.
Nezinau ar kam nuo to kas paaiskes,bet bandysiu kai ka parasyti!
Mano drauge atvaziavo i Amerika budama 8 menesius nescia,ji ten jau kaip ir isejo dekretiniu atostogu,taigi pagimde Amerikoje turi Amerikos gimimo liudijima,tada siunte ta liudijima i Vilniu,kazkaip ten ji patvirtino ir isdave dar ir lietuviska gimimo liudijima! Po puses metu jie skrido i Lietuva,tai Sodra ismokejo ir vienkartnine pasalpa ir viska kas priklauso iki 3 metu mokejo,kol suejo 3 metai! O va skrido vaikutis tai su Amerikos melynu pasu i Lietuva-kaip Amerikos pilietis!
Mano drauge atvaziavo i Amerika budama 8 menesius nescia,ji ten jau kaip ir isejo dekretiniu atostogu,taigi pagimde Amerikoje turi Amerikos gimimo liudijima,tada siunte ta liudijima i Vilniu,kazkaip ten ji patvirtino ir isdave dar ir lietuviska gimimo liudijima! Po puses metu jie skrido i Lietuva,tai Sodra ismokejo ir vienkartnine pasalpa ir viska kas priklauso iki 3 metu mokejo,kol suejo 3 metai! O va skrido vaikutis tai su Amerikos melynu pasu i Lietuva-kaip Amerikos pilietis!
QUOTE (baltic*girl @ 2004 08 10, 22:23) |
Safadi, as taip supratau, kad tu pati ejai tos pasalpos? Ir tavo vaikutis tada buvo Lietuvoje? Matai, jei ipareigoji kita zmogu uz tave viska nuveikti, tai gaunasi kaip ir nelegalu, nes pasalpos istatymas sako, jog "vaikas ir vienas jo globeju turi gyventi Lietuvoje"... O del konsulatu tai eina jie velniop Turiu problema - reikia prasitest pasa. Washingtono DC ambasada sako, kad toks dalykas yra, legalu, bet skambinkit i NY, nes ne mums priklausot (taigi problema bendra ) Na, gerai. NY konsulatas kalbejo ir su manim (lietuviskai), ir su mano vyru (angliskai). Tai turbut teks dar karta skambint ir bandyt kalbet rusiskai, nes atsiunte visai ne tuos dokumentus Visai ne i tema Deja, nelabai pasitikiu ju atstovavimu... |
Ne! Cia as rasau apie vaiko gimimo liudijima, nes paciai jo reikejo gulant i ligonine. O, del pasalpu, tai mano klasioke kuri gyvena Amerikoj, bet atvaziavo atostogom ir susitvarke ta pasalpa. Atsidare saskaita ir eina vaikams pinigai.
QUOTE (Raseliote @ 2004 08 10, 23:02) |
Nezinau ar kam nuo to kas paaiskes,bet bandysiu kai ka parasyti! Mano drauge atvaziavo i Amerika budama 8 menesius nescia,ji ten jau kaip ir isejo dekretiniu atostogu,taigi pagimde Amerikoje turi Amerikos gimimo liudijima,tada siunte ta liudijima i Vilniu,kazkaip ten ji patvirtino ir isdave dar ir lietuviska gimimo liudijima! Po puses metu jie skrido i Lietuva,tai Sodra ismokejo ir vienkartnine pasalpa ir viska kas priklauso iki 3 metu mokejo,kol suejo 3 metai! O va skrido vaikutis tai su Amerikos melynu pasu i Lietuva-kaip Amerikos pilietis! |
Jo visos susitvarko tas pasalpas. Ir tos mano klasiokes vaikai su Amerikos pasais.Ji sake, kad nieks nieko neklause, nes po to pasu jau nereik, visur rodai tik Lietuviskus gimimo liud.
QUOTE (rikitikitaki @ 2004 08 10, 21:52) |
siaip konsulatas mums buvo pateikes verteju sarasa, kuriu vertimai yra pripazistami...bet kokiu atveju geriau pasiskambinti i konsulata , kad paskui nepasakytu vertimai negalioja...matyt, cia yra irgi tie, berods, taip vadinamieji prisiekusieji vertejai |
Chicagos konsulatas dave verteju telefonus - visus perskambinau, ispudis - studentai pinigelius uzsidirba , nes ne vienas ju notariskai netvirtina, taigi, tik kompu atspausdina vertinmus ir tiek. Pasedejau pati valandele ir issiverciau popierius . Beje, as keiciau pasa, nes mano spalio men. baiginejasi, tai anksciau popierizmus pradejau, per pusantro menesio nauja padare.
Bet jau bobeles sekretores Chicagoj... Vaizduoja nezinia ka, negi biurokratai visur vienodi?
PS Tuo pat metu isdave lietuviska santuokos liudijima, gavosi, kad mes vede Ilinojuj, o santuoka registruota Vilniuj, naujas bajeriukas . Tam ir reikejo dokumentus versti.
QUOTE (legenda @ 2004 08 10, 23:48) |
Pasedejau pati valandele ir issiverciau popierius . |
Tai mes irgi taip galim padaryt. Bet ar taip galima? O kaip po to su notaru tvirtinimais?