Puiki Mamyte, gal turi I-94 formos vertima?
Gavau siandien paso keitimo prasyma ir noriu paklausti, kai parasai vaiko duomenis ir vyro jie automatiskai iregistruos santuoka ir vaiko gimoma ar cia reikia kokiu atskiru formu?
Ir dar kur apostile yra dedama ant vertimo ar ant dokumento kopijos?
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 03 13, 16:27)
Apostilė yra tarptautiškai pripažįstamas juridinis dokumento patvirtinimas, todėl turi būti dedama ant pačio dokumento (arba, kitaip sakant, 'sertifikuotos dokumento kopijos').
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 03 13, 16:27)
Puiki Mamyte, gal turi I-94 formos vertima?
Gavau siandien paso keitimo prasyma ir noriu paklausti, kai parasai vaiko duomenis ir vyro jie automatiskai iregistruos santuoka ir vaiko gimoma ar cia reikia kokiu atskiru formu?
Jeigu kalbi apie ta arrival/departure record I-94 kortele, tai tikrai neturiu, man tokio versti nereikejo ...
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 03 13, 19:20)
Jeigu kalbi apie ta arrival/departure record I-94 kortele, tai tikrai neturiu, man tokio versti nereikejo ...
Matai, I -94 mano legalumo irodymas, nes sita forma man ins pratesineja.Gal sakau man jiems tik isversti socia security kortele, maziau vargo bus, nes itariu kad man reik apostile deti ant visu triju I -94 korteliu.
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 03 13, 21:12)
Matai, I -94 mano legalumo irodymas, nes sita forma man ins pratesineja.Gal sakau man jiems tik isversti socia security kortele, maziau vargo bus, nes itariu kad man reik apostile deti ant visu triju I -94 korteliu.
Nu tai tau reikia irodymui arba :employment athorization, SS, Is INS bet kokiu rastu kad viskas procese, o I-94 ji dar galioja, ar pasibaigus?tiesa pasakius as del paso tai verciau savo is INS viena rasta ir tiko, taipogi ji tvirtinau apostile, bet veliau va del vaiko pilietybes jau verciau employment authorization card savo irodyti legalumui....as nenorejau duoti savo SS# lietuvon....nezinau net kodel bet pamaniau viskas tiks tik ne SS#, nes kaip zinia pagal ji viska gali istrauti, otdel as tais sumetimais jiem snedaviau nei pirmakarta nei antra karta...gal turi kazka is imigracijos kad jie tau pratesineja?ta ir isversk as turiu kazkoki vertima is imigracijos galesiu atsiust o tu daug maz atsirinksi ka stau tiks kas ne... duok man zinot ok O jeigu tinka ta I-94(Pirma ju palausk konsulate!) tai ten juk nera net ka vercia labai paprasta viskas, na anyway parasyk.....
Kadangi naujos vizos nededa i pasa, jei ji pasikeicia cia Amerikoj, tai man pratesineja ta I - 94 forma , kuri yra labai svarbi ir yra mano vienintelis legalumo irodymas.
O ar butina iregistruoti santuoka ir vaiko gimima siuo metu.jie klausia tam prasyme informacijos, bet nieko nesako kad reikia vaiko gimimo liudijimo iar santuokos liudijimo.
O ar butina iregistruoti santuoka ir vaiko gimima siuo metu.jie klausia tam prasyme informacijos, bet nieko nesako kad reikia vaiko gimimo liudijimo iar santuokos liudijimo.
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 03 14, 08:28)
Kadangi naujos vizos nededa i pasa, jei ji pasikeicia cia Amerikoj, tai man pratesineja ta I - 94 forma , kuri yra labai svarbi ir yra mano vienintelis legalumo irodymas.
Jeigu tu keitiesi pasa sau todel ir buvai tarkim-aite o dabar patapai su vyro parave kokia tai -as -is ir t.t.t.Tai kad LT isduotu tau nauja pasa su nauja pavarde turi iregistruoti santuoka butinai, nes kitaip neisduos paso su nauja pavarde(tai liete mane todel as iregistravau santuoka, o jeigu yra vaiku tai as savo situacijoj irgi iregistravau, nes pagal teisminius visokius dalykus, daleiskim skirybu atveju, tai taip iseina LT kad tu neturi bendru vaiku ir neprisiteisi jokiu elelmentu...na cia taip jau zinai grubiai o ir del vaiko tada plesysis abu tevai kas kam...bet as viska santuoka iregistravau ir vaiko gimima, nes as jam darau jau pilietybe lietuvos kaip antraja tai taip ar anaip butu reikeja ta daryti dabar, bet as tai padariau anksciau, gavosi maziau popierizmo del pilietybes)...tikiuosi supratai ka as cia priblevyzgojau....zodziu as dariau viska taip pat kaip kad yra JAV, isiemiau visus tuos pacius dokumentus lietuviskus....
Jeigu tai sumastysi daryt, tai tikrai reikia ir vedybu liudijimo vertimo i LT kalba ir zinoma amerikonisko kopijos su apostile, tas pats liecia ir gimimo liudijima:vertimas i LT kalba ir amerikonisko gimimo liudijimo kopija patvirtinta apostile.
Labutis visoms! Vat pasiskaitinedavau as jusu poklabius cai ir kitose temose ir pagaliau nusprendziau prisijungti. Del LR pilietybes Jums niekada SS korteles dokumento nereikes, nes tai neirodo Jusu teisinio statuso JAV. O pakol esate LR pilietes, pagal istatyma turetumete prasinesti, jei sudarote santuoka kitoje valstybeje, kad butu Jusu santuoka apskaityta ir Lietuvoje. Tas pats ir del vaikuciu gimimu. Jei turite klausimu - mielai pakonsultuosiu.
gero visoms savaitgalio! Ir daugiau LR pilietuku!!!
Labutis , norejau jusu pasiteirauti.
Mano giminaite gyvena Londone. Jiedu su dabartiniu vyru dar nesusituoke ir turi vaikeli. Tetis dave jam savo pavarde. Mamyte su vaikuciu grizo i LT ir nori pasidaryti mazyliui pasa. Kokiu jai reik dokumentu ir per kiek laiko maziukui padarys pasa????? Labai lauksiu atsakymu!!!!! ACIU!
Mano giminaite gyvena Londone. Jiedu su dabartiniu vyru dar nesusituoke ir turi vaikeli. Tetis dave jam savo pavarde. Mamyte su vaikuciu grizo i LT ir nori pasidaryti mazyliui pasa. Kokiu jai reik dokumentu ir per kiek laiko maziukui padarys pasa????? Labai lauksiu atsakymu!!!!! ACIU!
QUOTE(izadora @ 2006 03 17, 22:40)
Labutis visoms! Vat pasiskaitinedavau as jusu poklabius cai ir kitose temose ir pagaliau nusprendziau prisijungti. Del LR pilietybes Jums niekada SS korteles dokumento nereikes, nes tai neirodo Jusu teisinio statuso JAV. O pakol esate LR pilietes, pagal istatyma turetumete prasinesti, jei sudarote santuoka kitoje valstybeje, kad butu Jusu santuoka apskaityta ir Lietuvoje. Tas pats ir del vaikuciu gimimu. Jei turite klausimu - mielai pakonsultuosiu.
Drysciau gincytis, nes NYC konsulatas mielai ima SS kortele del teisinio statuso irodymo ir daugiau nieko nereikalauja, tik as asmeniskai jo nedaviau nes tai kaip ir mano asmens kodas cia usa....todel uzteko kito dokumento...SS kortele jeigu sakoma kad jis galioja tarkim su employment authorization form, tokia ruzava forma (arba darbo leidimu)tada ja reikia butinai rodyti kartu nes tai neatsiejama dalis, ir jeigu ten parasytos datos sako kad darbo leidimas pasibaiges vadinasi SS kaip ir negalioja ir esi kaip ir nelegalus....Rasau tiksliai ka sako konsulatas, nes nesenai ta dariau
Papildyta:
QUOTE(Ugniux @ 2006 03 18, 03:34)
Labutis , norejau jusu pasiteirauti.
Idedu tau linka ko konkreciai reikalauja norint isimti vaikui pasa : CIA NUOTRAUKU REIKALAVIMAI Dar sis bei tas ----cia pasiskaityk gal kazkas pagelbes, nes nezinau kaip ten su UK konkreciai, vaikelis ten gimes turbut nera anglijos pilietis, jis lietuvo spilietis ar kaip v asito as nezinau....ar reikia pirma ji iregistruoti lietuvoje , ta prasm ejo gimimo jeigu jis gimes ne LT, nezinau sito....idedu pagal usa standratus, bet musu vaikai cia gime yra amerikos pilieciai todel norint isimti vaikui pasa lietuvje pirm areikia gauti jam lietuvos pilietybe o tai uztrunka apie metus....ka as dabar konkreciai jau darau, tiksliau laukiu kada jam suteik sta lietuvisk apilietyb eir isduos lietuviska pasa..... Istikro tai patarciau tiesioog pasiskambinti i uzsienio reikalu ministerija lietuvoje ir susizinosi konkreciai viska. Lietuvos Uzsienio Reikalu Ministerija tel. (8~5) 2362444 sekmes
Sveikutes
Pratesiant pokalbvi del LR pilietybes suteikimo vaikui, gimusiam JAV. Niujorke SS gal dar ir ima. Bet buvo priimtas bendras sprendimas del teisinio statuso JAV, kad SS nenurodo teisinio statuso (Cikagoje tikrai to neuzteks). Tada reikia papildomai rasyti "Paaiskinima-Priesaikini Pareiskima" del kitos valstybes pilietybes neigijimo. Kaip zinome, SS korteliu pilna padirbtu, taigi...
Del vaikucio, gimusio uzsienyje ir kai teveliai dar nera susituoke, papildomai prie reikalaujamu dokumentu, reikia pateikti:
- uzpildyti atitinkama anketa del vaiko pripazinimo savo vaiku teveliui ir del suteikimo jam tevelio pavarde;
- vaiko motinos laisvos formos Pareiškimas, kad pripažįsta nurodomą asmenį savo vaiko tėvu ir prašo suteikti vaikui tėvo pavardę.
Anglijoje gimes vaikelis neigauna savo gimimu Anglisjos pilietybes. Cia skirtingai nei JAV.
Pratesiant pokalbvi del LR pilietybes suteikimo vaikui, gimusiam JAV. Niujorke SS gal dar ir ima. Bet buvo priimtas bendras sprendimas del teisinio statuso JAV, kad SS nenurodo teisinio statuso (Cikagoje tikrai to neuzteks). Tada reikia papildomai rasyti "Paaiskinima-Priesaikini Pareiskima" del kitos valstybes pilietybes neigijimo. Kaip zinome, SS korteliu pilna padirbtu, taigi...
Del vaikucio, gimusio uzsienyje ir kai teveliai dar nera susituoke, papildomai prie reikalaujamu dokumentu, reikia pateikti:
- uzpildyti atitinkama anketa del vaiko pripazinimo savo vaiku teveliui ir del suteikimo jam tevelio pavarde;
- vaiko motinos laisvos formos Pareiškimas, kad pripažįsta nurodomą asmenį savo vaiko tėvu ir prašo suteikti vaikui tėvo pavardę.
Anglijoje gimes vaikelis neigauna savo gimimu Anglisjos pilietybes. Cia skirtingai nei JAV.