Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 02 27, 12:31)
Ode papasakok tu koks ten tas kitoks liudijimas, kuom jis bent jau skiriasi ?Kopija ir kas dar ten yra kazkoks specialus kitas antspaudas? g.gif Man jau net paciai idomu pasidare  g.gif

Niekuo nesiskiria. Bet esmė, kad jį išduoda tam įgaliota institucija ir pasirašo County Deputy ir County Clerk.
Man susidarė vaizdas, kad JAV notarai daro visai kitokį darbą - mes Lietuvoj gi viską pas notarus tvirtinam, o čia kai kažkada bandžiau užklausti, tai visi tik pečiais gūžčiojo. Akivaizdu (Puikios_mamytės ir kitos pažįstamos atveju), kad labai norint, galima gauti tą juridišką patvirtinimą, bet man per didelė klapata atrodo... doh.gif Tad pasakė, kad kreipčiausi į savo County Clerk dėl kopijos, tai ir kreipiausi - kai sako, "du viename" gavosi, ir jokio lakstymo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 27 vasario 2006 - 21:17
QUOTE(Ode @ 2006 02 27, 13:16)
Niekuo nesiskiria. Bet esmė, kad jį išduoda tam įgaliota institucija ir pasirašo County Deputy ir County Clerk.
Man susidarė vaizdas, kad JAV notarai daro visai kitokį darbą - mes Lietuvoj gi viską pas notarus tvirtinam, o čia kai kažkada bandžiau užklausti, tai visi tik pečiais gūžčiojo. Akivaizdu (Puikios_mamytės ir kitos pažįstamos atveju), kad labai norint, galima gauti tą juridišką patvirtinimą, bet man per didelė klapata atrodo...  doh.gif Tad pasakė, kad kreipčiausi į savo County Clerk dėl kopijos, tai ir kreipiausi - kai sako, "du viename" gavosi, ir jokio lakstymo. smile.gif

Supratau aciu uz issamu atsakyma, o tai tikrai man kazkaip keista zinai paliko, juk kaip pagalvoji ta pati salis o va jau atskirose valstijose vel viskas kitaip, nes man apie toki dalyka isvis net nebuvo uzsiminta blink.gif Aisku juk ir durnam, kad gal buciau ir as taip darius, ale matai kaip cia yra....zodziu durniu laivas kartais tikrai... o as gi kaip laksciau metro su vaiku grudausi anksti keltis, nes anksti ten uzsidaro, o ir reikia kazkaip per viena diena ir ne viena zuiki nusaus...siaubas zodziu...ech na bet anyway man jau tas uzsibaige aciu dievui tikiuosi neberiekes jau doh.gif O dar pravalas juodas kai atvaziuoji apostiles ir padavus popierius jau atsotvejus eile tau pasako, oi ne vaziuok cia ne viskas dar... ir tipo next blink.gif blink.gif Oi pamenu kaip susibiesinau, tai sakau tu neziurek akis ispustus o sakyk ko cia dar reikia, o ne next bl** nesikeikus sorry blink.gif Mato viena kaip durne su vaiku atsigrudus.... ten security jau mane pazinojo kiek as ten kartu vaziavau, sako tu dar vis cia doh.gif doh.gif doh.gif

Kazkaip mane tokiose vietose toks zmogaus negerbimas labai siutina, as LT su tuo nebuvau niekada susidurus, vat cia tikras amerikoniskas paslaugumas, stovi ir ziuri kaip i durne, blyn kaip nemaloniai pasijunti, bet jau as pasimokiau ne karta, pats nekovosi uz save nieko ir nepesi, todel nebeziuriu as jau ir nesakau ok ok, o isputu akis ir varau jau iki galo nes kitu atveju sss gaunas(aisku be keiksmazodziu mirksiukas.gif )....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 27 vasario 2006 - 22:08
Ech, biurokratija yra biurokratija, ir nieko tu su ja nepadarysi. biggrin.gif

O ko tu taip 'nebereikės man jau'? Reikės reikės... wink.gif Tik kitą kartą galėsi jau nebelakstyti, o viską paštu susitvarkyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 02 27, 14:07)
Ech, biurokratija yra biurokratija, ir nieko tu su ja nepadarysi. biggrin.gif

O ko tu taip 'nebereikės man jau'? Reikės reikės... wink.gif Tik kitą kartą galėsi jau nebelakstyti, o viską paštu susitvarkyti. smile.gif

As parasiau tikiuosi wink.gif O kaip bus, kai sako niekada nesakyk niekada biggrin.gif
Atsakyti
Jei teisingai supratau, tai sertifikatas isduotas City Hall/vital statistics netinka? TAi reiketu kreiptis naujo sertifikato pas county clerk, ar tame paciama skyriuje (vital statistics) jie isduotu ir ta kitoki g.gif Susiveliau as cia visai doh.gif Vis galvoju, kad jau laikas pradeti tvarkyti popierius, bet vis uztempiu. O dar apsiziurejau , kad ir tas pats gimimo liudijimas kur man isdave kazkur prapuole doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2006 02 27, 14:15)
Jei teisingai supratau, tai sertifikatas isduotas City Hall/vital statistics netinka? TAi reiketu kreiptis naujo sertifikato pas county clerk, ar tame paciama skyriuje (vital statistics) jie isduotu ir ta kitoki  g.gif Susiveliau as cia visai  doh.gif Vis galvoju, kad jau laikas pradeti tvarkyti popierius, bet vis uztempiu. O dar apsiziurejau , kad ir tas pats gimimo liudijimas kur man isdave kazkur prapuole  doh.gif

Na, bent jau man taip pasakė, kuomet skambinau į tą ofisą, kur apostilę daro. Ką aš žinau - gal kitur galima ir kitaip... Bet jei jau pirmąjį dokumentą pradaigojai, tai šiaip ar taip reikės naujo prašyt. biggrin.gif
Tiesiog, kai pradėsi tvarkytis, pasiskambink į PA ofisą ir jie tau viską susakys.
Atsakyti
Kad mano vaikas NJ gimes smile.gif ; gausiu jauciu i NJ belstis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2006 02 27, 14:34)
Kad mano vaikas NJ gimes  smile.gif ; gausiu jauciu i NJ belstis. smile.gif

Viską gali paštu susitvarkyt.
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 02 27, 20:31)
Bet kaip tu sakai kad iskiles antspaudas ir rodo dokumento tikruma,tai tas pats kad tu kazkam atiduodi savo vaiko tikrai gimimo liudijima tik su apostile kur tu ji siusi.... unsure.gif Nes as taip suprantu kad jei duosi uzklausima tai tau atsius dar viena lygiai toki pati kuri turi namie....nieko nebesuprantu mano vaiko gimimo liudijimas yra jau dabar su visais iskilusiais antspaudais ir t.t.t cia kazkaip idomiai ta spats kas jiems toks netiktu o prasyciau dar vieno tokio pacio su tais anstpaudais..man durnai skamba.......bet as gal nesuprantu kazko....

Tai tu turi tikra liudijima, ir jei siunti patvirtinta dokumento kopija (bet ne pas JAV notara, nes jie to netvirtina) - tai irgi yra tikras dokumentas. Tu kopiju su antspaudais gali tureti kiek nori. Apostile irgi tvirtina dokumento tikruma, tik ji pripazinta kaip tarptautinis zenklas, o antspaudas kur dabar turi pripazintas tik Amerikoj. Tad LT institucijos jo nepripazintu, del tos priezasties ir prasai apostiles.

Naturalizacijos popierius turbut pripazistamas tarptautiskai, kaip ir pasas, todel jam apostiles nereikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 27, 15:31)
Tai tu turi tikra liudijima, ir jei siunti patvirtinta dokumento kopija (bet ne pas JAV notara, nes jie to netvirtina) - tai irgi yra tikras dokumentas. Tu kopiju su antspaudais gali tureti kiek nori. Apostile irgi tvirtina dokumento tikruma, tik ji pripazinta kaip tarptautinis zenklas, o antspaudas kur dabar turi pripazintas tik Amerikoj. Tad LT institucijos jo nepripazintu, del tos priezasties ir prasai apostiles.

Naturalizacijos popierius turbut pripazistamas tarptautiskai, kaip ir pasas, todel jam apostiles nereikia rolleyes.gif

As suprantu ta mirksiukas.gif O del naturalizacijos tai tipo jo kopijuoti ir siuntineti bilen kur isvis negalima del to jo net netvirtina,nes negalima siusti overseas unsure.gif Man taip sake g.gif atseit pilietybes irodymui uztenka amerikonisko paso kopijos , o ne naturalizacojos pazymejimo, kaip tau tai? biggrin.gif O tipo kas neturi paso tada gimimo liudijimas tinka kuri apostile tvirtina... O konsulatas reikalauja naturalizacijos pazymejimo kopijos, kurios netvirtina apostile, nes negalima kopijuot ir be apostiles jis negalios LT kaip ir kiti amerikoniski dokumentai, bet vat reikia....Man tai juokas ima, nors tu tikrai logiskai sakai, bet sakau tai ka sake man, sakau kazkokia "bizabrazija" doh.gif
Atsakyti
Net juokinga paskaicius, kad praso kas cia nedaroma, paskui tikrai durneliu jautiesi kai nueini paprasyti megalol.gif
Atsakyti
Nu ir plesikai blink.gif : NJ gimimo liudijimas (pasirasytas County clerk ...) kainuoja $25; + dar $21-28 uz atsiuntima (nes siuncia tik Fed Ex). Uz apostile irgi $25.
Cia tik NJ tike plesia, ar ir kitose valstijose tas pats g.gif
Atsakyti