Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Mamos! Norejau gauti apostile ant vaiko gimimo liudijimo ir paskambinom i Secretary Of The State ofisa musu valstijoje. Sake bet koks liudijimas netinka. Turi buti "issued by the state" g.gif Kas tai per liudijimas??? Dar nesupratau, kodel jie mano vaiko gimimo duomenu neturejo kai viskas kompiuterizuota, jai jau trys menesiai... O ta "issued by the state" liudijima atseit jie patys duoda, tik nesupratau kas jis per ypatingas, ir kodel netinka kuri isdave miestas??? Ar as ant durno zmogaus uzsiroviau?
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 25, 21:30)
Mamos! Norejau gauti apostile ant vaiko gimimo liudijimo ir paskambinom i Secretary Of The State ofisa musu valstijoje. Sake bet koks liudijimas netinka. Turi buti "issued by the state" g.gif Kas tai per liudijimas??? Dar nesupratau, kodel jie mano vaiko gimimo duomenu neturejo kai viskas kompiuterizuota, jai jau trys menesiai... O ta "issued by the state" liudijima atseit jie patys duoda, tik nesupratau kas jis per ypatingas, ir kodel netinka kuri isdave miestas??? Ar as ant durno zmogaus uzsiroviau?

pabandyk surasti pagal savo valstiją department of public health ( ilinojuje tai www.idph.state.il.us/ ).
gim liudijimai yra skirtingi ir tas "sertifikuotas" yra šiek tiek brangesnis (pas mus paprastas 10 o sertif 15 $) ir reikalingas amerikonams tik keliaujant į užsienį (darant pasą), todėl šiaip paprastai išduoda tą paprastesnį. pagal tai kiek už savo mokėjai, matysi kurį tu turi.
bent jau pas mus:
išduoda gim liudijimus department of public health
apostille deda secretary of state index department
4u.gif
kokioj valstijoj gyveni?
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 25, 21:30)

??? ar tai Massachusetts?

http://www.mass.gov/...es&csid=Eeohhs2

manyčiau, kad reikalavimai norint gauti apostille yra bent jau panašūs kaip čia.
čia ištrauka iš Ilinojaus Index dept nuorodų:
An Apostille certifies any Illinois notary public, County Clerk, Circuit Clerk, or Local Registrar. An Apostille is a certification that is entitled to direct recognition by members of the 1961 Hague Convention.

For a document to receive these forms of certifications it must be a notarized or certified document. Documents should be certified by the official who has custody of the original document, or by the office where the document was officially filed.

Examples: Birth or Death Certificates must be certified by the County Clerk, Local Registrar, or State of Illinois Department of Public Health.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renaldina: 26 vasario 2006 - 08:53
Aciu uz pagalba. Kad as turiu normalius gimimo liudijimus sad.gif Tuos geresnius paemiau. Bet kai paskambinom, sake turi buti isduoti by the state, not by the city... Tai nesupratau ko jie nori!

Pas mus irgi kainavo $15, mes jau ir pasa vaikui padarem. Na niekaip nesuprantu, ko tas zmogus pageidavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 26 vasario 2006 - 17:21
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 25, 22:30)

Geras g.gif Kas ten per liudijimai kitokie kazkokie????Pas mus isduoda viena ir vieninteli ir as uz ji nic nieko nemokejau,uzpildziau viska ligoninje ir uz savaites pastu gavau normalu gimimo liudijima rolleyes.gif Pirma patvirtinau to liudijimo kopija pas notara tada ji nunesiau certified by the County Clerk kuris dar karta patvirtino to notaro parasa, o vat tada i Department of state apostilei gauti ir viskas...viska gavau uzdejau drinks_cheers.gif
Baltic*girl tu nessupyk bet skamba man durnai reikalavimas kitokio liudijimo..koks jis dar gali buti kitoks.... unsure.gif manasis tai dydzio A4 formato toks melynas New York ....kas kur kaip tevai, kada gime , kokia val, kur na smulkus toks,o taviskis koks? g.gif
Atsakyti
Man irgi durnai skamba unsure.gif Man rodos, zmogus kur atsiliepe nusisnekejo... Jis aiskino, kad tas "issued by the state" liudijimas yra isduodamas tik pas juos, secretary of the state ofise. Ir kad jie to liudijimo dar neturi blink.gif Tipo paskambinkit veliau... Bet juk visos neset/siuntet paprastus liudijimus ir tiko, nereikejo specialiai kazkur trenktis, tad man atrodo tas zmogus nesusigaude ka aiskino...
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 26, 11:06)
Man irgi durnai skamba unsure.gif Man rodos, zmogus kur atsiliepe nusisnekejo... Jis aiskino, kad tas "issued by the state" liudijimas yra isduodamas tik pas juos, secretary of the state ofise. Ir kad jie to liudijimo dar neturi blink.gif Tipo paskambinkit veliau... Bet juk visos neset/siuntet paprastus liudijimus ir tiko, nereikejo specialiai kazkur trenktis, tad man atrodo tas zmogus nesusigaude ka aiskino...

As irgi taip manau unsure.gif Gal jis turejo omeny kad jam reikia tos sertified copy kuri kainuoja 15$ ir isduodama ten tam health department or whatever...bet anyway ta tu gali padaryti pati, darai gimimo liudijimo kopija....tada tvirtini pas notara 3$(example) tada nesi i county kuri tau priklauso ten moki dar berods apie 4.5$ ir tada eini apostiles gal jis ta turejo omeny 4.5+3$ gaunasi siek tiek pigiau ir tiek, bet aisku as manau tu gali tiesiai duoti uzklausima ir mokesi 15$ bet jis jau bus gal tas sertified is karto ir nereikes tu dvieju vaiksciojimu pas notara ir county cleark....supranti ka as turiu omeny... g.gif
Papildyta:
As tik zinau tiksliai kad apostiles nededa ant Naturalizacijos pazymejimo...va tai tai zinau tikrai...man net ten sake ir konsule ta pati sake, tiesiog jie konsulate ten kazka patvirtina kad kopija tikra ir tiek sueina LT be apostiles...sitas dokumentas isimtis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 26 vasario 2006 - 19:13
Kai aš dariau Vaivai apostilę, man pasakė, kad būtina sertifikuota kopija iš County Clerk. Jokių kitokių variantų.
Atsakyti
PUIKI MAMYTE, bet as turiu toki gimimo liudijima ir tam zmogui sakiau. Maziuke ir pasa jau turi deka jo.
Papildyta:
ODE, ta ir sakau, mergaites, kad kitokio ir neturiu... tik ta certifikuota! Nesupratau ka tas zmogus aiskino, sakau gal yra kazkas ko as nezinau... Jus man sakot isigyti tai ka jau turiu megalol.gif
Papildyta:
Viskas vyko taip - liepiau vyrui paskambinti i ta ofisa ir pasiklausti tikslaus adreso ir kiek pinigu ideti uz apostile, siusta pastu. Vyras pasake, kad certifikuota gimimo liudijima, pati tikriausia, jau turime...
Zmogus kitame telefono ragelio gale pradejo aiskinti, kad liudijimas turi buti issued BY THE STATE, ka padaro tik JU ofisas... (secretary of the state). Nuejo patikrinti kompiuteryje. Jackie nerado, nors jai buvo virs dvieju menesiu tada kai skambinom. Sake, kad duomenis gaus veliau, tada ir apostile gales padaryti, pabandykit veliau...

Kai vyras pakalbejo, as niekaip nesupratau, apie koki liudijima "issued by the state" jtas zmogus klause umn.gif: Mano pacios drauge yra ejusi i ta pati ofisa ir anksciau siule net atsiusti jai April liudijima, nes ji nueitu jai salia namu) ir uzdetu man ta apostile. Bet tada mums jos nereikejo. Be to, ji pati ten gavusi apostile ir jokio itokio liudijimo neissiiminejo...

Tai va as likau nesupratusi kame suo pakastas. Viska ka jus rasote as turiu... Tik jei siusiu i ta pati ofisa ir vel tas neismanelis laiska atples, o certifikatas isduotas mieste kur Jackie gime, ne atskiroj valstijoj kaip jis reikalauja, kazin ar gausim ta apostile megalol.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 26, 11:32)
ODE, ta ir sakau, mergaites, kad kitokio ir neturiu... tik ta certifikuota! Nesupratau ka tas zmogus aiskino, sakau gal yra kazkas ko as nezinau... Jus man sakot isigyti tai ka jau turiu megalol.gif

Aš ne tau skyriau savo postą. Tai daugiau buvo atsakymas į Puikios_mamytės žinutę, kad man asmeniškai buvo pabrėžta - 'apostilės biuro' darbuotojos - kad apostilei gauti galima atsiųsti TIK County Clerk sertifikuotą kopiją.
O tavo atveju arba buvo nesusišnekėjimas, arba to žmogėno nusišnekėjimas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 02 26, 23:02)
man asmeniškai buvo pabrėžta - 'apostilės biuro' darbuotojos - kad apostilei gauti galima atsiųsti TIK County Clerk sertifikuotą kopiją.

Tas tai tikrai (Puiki Mamyte 4u.gif ), juk iskiles antspaudas ir rodo dokumento tikruma, nereikia jokio notaro... Nebent namie perkopijuoji, bet notaras cia to nepatvirtintu.
Ai, nezinau kas ten per zmogus pasitaike, bandysiu tvarkytis per ambasada be apostiles kaip pirma karta.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 26, 23:07)
Tas tai tikrai (Puiki Mamyte 4u.gif ), juk iskiles antspaudas ir rodo dokumento tikruma, nereikia jokio notaro... Nebent namie perkopijuoji, bet notaras cia to nepatvirtintu.
Ai, nezinau kas ten per zmogus pasitaike, bandysiu tvarkytis per ambasada be apostiles kaip pirma karta.

Na matai ar jis iskiles ar ne, tiesiog yra kitoks dar budas ta dvigubai patvirtinti ir tiek, jeigu deda apostile, kaipkad man dejo vadinasi taip imanoma, as manau visgi tada kiekvienas state turi savo isvedziojimus irteorijas, aciu dievui as praejau jau ta ir viskas buvo ok, nes as irgi prisilaksciau ypatingai su tom susiktom apostilem.... nes nusiveziau kopija patvirtinta notaro netiko, tada mane tiesiog pats department of state nusiusnte i kings county supreme cort building kur yra tas musu kings county cleark, ten nuvariau uzdeda toki ruzava lapeli kad atseit jau teismas tvirtina kad ta kopija tikra, tiksliau to notaro parasa ir pats teismas duoda sutikima kad ta kopija jau sertified nu karocia pas mane buvo taip, bet kaip sakiau matyt kiekvieno state kitaip ........ blyn parodyciau ale ta viena dokumenta kaip tik suplesiau ir ismeciau nes nereikejo tipo jo tvirtinti apostile, konsulate net nepaeme tokio liepe duot be apostiles...na bet ten as pati apsizioplinau per daug apostiliu prisidariau biggrin.gif Na bet anyway norejau paskaityt ir jum parodyt kaip daro pas mus, bet deja jau suplesiau ismeciau nes nebereikes cool.gif Gal baltic*girl pas jus taip reikia ka sten zino...pasidalinau savo patirtim New Yorkietiskom lotuliukas.gif
Kaip ten bebutu sekmes tau tvarkantis tuos popieriukus, zinau kad daug pastangu ir nervu kainuoja, o ypatingai kaip visos tokios instancijos pas mus dirba tik iki 3PM doh.gif doh.gif Absurdas,kai man reikedavo vaziuoti, o vaika neturiu kur palieka, vyras nusiiminejo nuo darbo, viena diena........ doh.gif

Bet kaip tu sakai kad iskiles antspaudas ir rodo dokumento tikruma,tai tas pats kad tu kazkam atiduodi savo vaiko tikrai gimimo liudijima tik su apostile kur tu ji siusi.... unsure.gif Nes as taip suprantu kad jei duosi uzklausima tai tau atsius dar viena lygiai toki pati kuri turi namie....nieko nebesuprantu mano vaiko gimimo liudijimas yra jau dabar su visais iskilusiais antspaudais ir t.t.t cia kazkaip idomiai ta spats kas jiems toks netiktu o prasyciau dar vieno tokio pacio su tais anstpaudais..man durnai skamba.......bet as gal nesuprantu kazko....

Ode papasakok tu koks ten tas kitoks liudijimas, kuom jis bent jau skiriasi ?Kopija ir kas dar ten yra kazkoks specialus kitas antspaudas? g.gif Man jau net paciai idomu pasidare g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 27 vasario 2006 - 20:37