Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(noriukas @ 2006 01 29, 00:51)
jungtinese valstijose gimes vaikutis automatishkai gauna ir amerikos pilietybe. Del lietuvos pilietybes informacijos mazhyliui neturiu tik zhinau tiksliai, jog dviguba pilietybe jau yra leistina ir ash ja pati turiu. Esu Lietuvos bei Amerikos piliete. Shiaip jau ash manau, bet tiksliai nezhinau, jog jeigu abu teveliai lietuvos piliechiai tai ir vaikutis turetu tureti teise i Lietuvos pilietybe. Manau tai butu lengviau ir greichiau padaryti nuvykus i Lietuva ,kad ir per atostogas, bet turetu buti imanoma ir ish JAV. Popierizmas tvarkant bet kurios shalies dokumentus yra ilgas, nuobodus ir kainuojantis daug nervu ir kantrybes!  smile.gif

Na sita visa informacija jau zinoma senai, o kas del tevu lietuvybes, tai norint irodyti lietuviskuma reikia irodyti vieno is seneliu (proseneliu) gimima iki 1940 metu,beja apie tai kalbeta jau labai daug mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 30 sausio 2006 - 00:40
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 01 19, 18:32)
Stai dar karteli pasikartosiu idedu taiko reikalauja norint gauti LR pilietybe leliukui gimusiam nelietuvoje ..iskart atsiprasau uz paspalvinimus, nes as siuometu tuom uzsiemu  wink.gif
user posted image

6 punktas turbut kiek senokas, nes naujuose pasuose 26-27 psl. jokiu irasu nera, ten kaip suprantu anksciau budavo registracija...
o 1 punkte kazi ar nereikia kad gymimo liudijimas butu patvirtintas apostile, nes man asmeniskai to reikejo, be apostiles neprieme g.gif
Atsakyti
QUOTE(ridzis @ 2006 01 30, 22:43)
6 punktas turbut kiek senokas, nes naujuose pasuose 26-27 psl. jokiu irasu nera, ten kaip suprantu anksciau budavo registracija...
o 1 punkte kazi ar nereikia kad gymimo liudijimas butu patvirtintas apostile, nes man asmeniskai to reikejo, be apostiles neprieme g.gif

Jiem reikia kas turi naujus pasus tai tik pirmo lapo kopijos kur tavo foto yra, o kas turi senus vis dar su tais irasais vadinasi su irasais, pvz mano vyra dar tas liecia, mane jau nebe, nes mano naujas pasas o jo dar vis galioja tas senas su visais tais registravimo antspaudais .... mirksiukas.gif'
O kas del apostiliu idejau info kitur, bet visi amerikoniski dokumentai turi buti patvirtinti apostilem 100% drinks_cheers.gif tiesa man rodos ta info imigracijos skyrelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 31 sausio 2006 - 16:05
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 01 31, 16:02)
O kas del apostiliu idejau info kitur, bet visi amerikoniski dokumentai turi buti patvirtinti apostilem 100%  drinks_cheers.gif tiesa man rodos ta info imigracijos skyrelyje.

As susitvarkiau be apostiliu, is dokumentu siunciau vyro paso kopija, vaiko gimimo liudijima, vaiko JAV paso kopija, santuokos liudjima... Viska prieme su paprastais antspaudais is UPS ir mano parasu bigsmile.gif Kaip sakiau anksciau, konsulatas turi galimybe patikrinti ar dokumentas autentiskas ar ne, nes dirba JAV teritorijoje.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 31, 10:41)
As susitvarkiau be apostiliu, is dokumentu siunciau vyro paso kopija, vaiko gimimo liudijima, vaiko JAV paso kopija, santuokos liudjima... Viska prieme su paprastais antspaudais is UPS ir mano parasu bigsmile.gif Kaip sakiau anksciau, konsulatas turi galimybe patikrinti ar dokumentas autentiskas ar ne, nes dirba JAV teritorijoje.

Idomiai nes as amerikoniskus dokumentus visus tvritinau apostelem nes konsultas be apostiliu neprieme net, o vertimu tai nereikia tvirtinti jie tik konsulate patikrina ir patys deda ten anspauda....as gi durniuke patvirtinus buvau ir vertimus dar doh.gif Na bet anyway nuplese tas apostiles ir tiek...jie pasirase ar stampa uzdejo ir issiunte, as nezinau tiesiog sakau svieziausia informacija ka dariau....ir ka darau dar, todel nezinau ar cia priklauso kada tai darei kaip senai, ar tiesiog kaip kokiam state dirba....nezinau net ,bet as kalbu konkreciai apie NY konsulata, dar ir dabar laukiu siandien tureciau gauti popieiru kruva is ju, tai gal yra vel kokiu pakeitimu, paziuresiu tycia, jeigu ka mestlesiu cia....

Nes kazkaip man ir nelogiskai skamba jeigu lietuva gieztai sako kad joks amerikoniskas dokumentas negalioja pas juos be apostiles, tai kaip konsulatas gali tvirtinti kad jis orgiginal ten visk atitinka jeigu lt net nepriema tokiu popieriu, juk ne konsulatas ta dalyka visa sprendzia pilietybes klausima ar paso daryma, jis tik tarpininkauja issiusdamas reikalingus dokumentus... g.gif
O klausyk balti*girl tau vertimu nereikejo visai? g.gif Nieko nebesuprantu nes kazkaip idomiai viskas....apostiliu nereikejo tik paprastos kopijos....

Beja man tai reikejo padaryti to dokumento kopija, tada patvirtinti pas notara, tada vaziuoti i Kings County court kad patvirtintu ta notaro parasa kad jis ten licenzijuotas,uzdejo toki ruzava lapeli prisege ir t.t.t. o tik tada dave apostile velgi kitur. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 31 sausio 2006 - 20:45
PUIKI MAMYTE, reikejo ir man vertimu, bet ju kiek pamenu netvirtinau g.gif Is amerikietisku ka prisiminiau - kad dar siunciau musu SS# kopijas, irgi tik su notarisku antspaudu. Bet kaip sakiau, jis tvirtina tik kad as pati gyvai pasirasiau, o ne kad dokumentas autentiskas... Man atrodo cia tik Lietuvoj prisiima tokia atsakomybe (notaro antspaudas garantuoja dokumento tikruma, bet ne JAV). Gal todel tau ir liepe viska deti su apostile, nes isties skamba logiskai toks prasymas g.gif O tvarkiausi as viska irgi per NY konsulata, nes jiems priklausau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 31, 12:56)
PUIKI MAMYTE, reikejo ir man vertimu, bet ju kiek pamenu netvirtinau g.gif Is amerikietisku ka prisiminiau - kad dar siunciau musu SS# kopijas, irgi tik su notarisku antspaudu. Bet kaip sakiau, jis tvirtina tik kad as pati gyvai pasirasiau, o ne kad dokumentas autentiskas... Man atrodo cia tik Lietuvoj prisiima tokia atsakomybe (notaro antspaudas garantuoja dokumento tikruma, bet ne JAV). Gal todel tau ir liepe viska deti su apostile, nes isties skamba logiskai toks prasymas g.gif O tvarkiausi as viska irgi per NY konsulata, nes jiems priklausau wink.gif

Matai kaip g.gif O ant vertimu tai as pasirasau kad vertimas tikras dejau kad verciau as vardas pavarde ir mano parasas, zodziu as prisiemu atsakomybe ant savo galvos jeigu kas butu ne taip, o visi kiti amerikoniski dokumentai butinai turejo buti su apostilem.... Idomiai kazkaip ane... Beja mano vyras dar senai lietuvoje kazka tvarkesi tik nepasakysiu ka, bet buvo amerikonisku dokumentu ir dar tada 1998 jam reikejo gauti apostiles lietuvoj ant tu paciu amerikonisku dokumentu nes kitaip ju net neprieme, sita tai tiksliai zinau....
Atsakyti
Man irgi apostiliu nereikejo... g.gif Pati ishverciau viska, pasirasiau, kad vertimas tikras ir tiko... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 01 31, 14:05)
Man irgi apostiliu nereikejo...  g.gif  Pati ishverciau viska, pasirasiau, kad vertimas tikras ir tiko... rolleyes.gif

Mes kalbam apie amerikoniskus anglu kalboj dokumentus, ne vertimus, vertimam tikrai nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 01 31, 16:18)
Mes kalbam apie amerikoniskus anglu kalboj dokumentus, ne vertimus, vertimam tikrai nereikia  mirksiukas.gif

Suprantu, apie ka kalbat mirksiukas.gif Va ir sakau, kad apostiliu nereikejo... Apostile esu dariusi tik viena karta gyvenime, ir tai ne USA, o Lietuvoj..

Bet idomiai jie ten ambasadoj - tokiais pachiais prashymais kreipiames visos, o va atsakymus ir paaishkinimus gaunam skrtingus g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 01 31, 14:32)
Suprantu, apie ka kalbat mirksiukas.gif Va ir sakau, kad apostiliu nereikejo...  Apostile esu dariusi tik viena karta gyvenime, ir tai ne USA, o Lietuvoj..

Ai aisku o tai maniau kad tau ant vertimu nereikejo nes taip parasiai kad : apostiliu nereikejo isivertei pati pasirasei ir tiko tai ir pamaniau kad vertimai lotuliukas.gif thumbup.gif

Na velnias zino kaip ten reikia, bet as desiu tas apostiles nes bus tik bereikalingi poto vel kakstymai geriau iskart uzdesiu sytvarkysiu o jei nereiks blogiausiu atveju prarasiu 10$ uz ta apostile..........nes del paso reikejo visko su apostilem, ziuresim kaip seksis toliau... ax.gif
Atsakyti
Na va gavau pacius svieziausius duomenis is konsulato ir visgi sako kad apostiliu butinai reikia g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 01 vasario 2006 - 21:20