QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 31, 10:41)
As susitvarkiau be apostiliu, is dokumentu siunciau vyro paso kopija, vaiko gimimo liudijima, vaiko JAV paso kopija, santuokos liudjima... Viska prieme su paprastais antspaudais is UPS ir mano parasu
Kaip sakiau anksciau, konsulatas turi galimybe patikrinti ar dokumentas autentiskas ar ne, nes dirba JAV teritorijoje.
Idomiai nes as amerikoniskus dokumentus visus tvritinau apostelem nes konsultas be apostiliu neprieme net, o vertimu tai nereikia tvirtinti jie tik konsulate patikrina ir patys deda ten anspauda....as gi durniuke patvirtinus buvau ir vertimus dar
Na bet anyway nuplese tas apostiles ir tiek...jie pasirase ar stampa uzdejo ir issiunte, as nezinau tiesiog sakau svieziausia informacija ka dariau....ir ka darau dar, todel nezinau ar cia priklauso kada tai darei kaip senai, ar tiesiog kaip kokiam state dirba....nezinau net ,bet as kalbu konkreciai apie NY konsulata, dar ir dabar laukiu siandien tureciau gauti popieiru kruva is ju, tai gal yra vel kokiu pakeitimu, paziuresiu tycia, jeigu ka mestlesiu cia....
Nes kazkaip man ir nelogiskai skamba jeigu lietuva gieztai sako kad joks amerikoniskas dokumentas negalioja pas juos be apostiles, tai kaip konsulatas gali tvirtinti kad jis orgiginal ten visk atitinka jeigu lt net nepriema tokiu popieriu, juk ne konsulatas ta dalyka visa sprendzia pilietybes klausima ar paso daryma, jis tik tarpininkauja issiusdamas reikalingus dokumentus...
O klausyk
balti*girl tau vertimu nereikejo visai?
Nieko nebesuprantu nes kazkaip idomiai viskas....apostiliu nereikejo tik paprastos kopijos....
Beja man tai reikejo padaryti to dokumento kopija, tada patvirtinti pas notara, tada vaziuoti i Kings County court kad patvirtintu ta notaro parasa kad jis ten licenzijuotas,uzdejo toki ruzava lapeli prisege ir t.t.t. o tik tada dave apostile velgi kitur.