O ar reikia vaiko amerikonisko paso(tvarkantis per konsulata), iregistruojant vaiko gimima lietuvoje,isimant jam lietuviska gimimo liudijima ir pasa, ar uztenka tik gimimo liudijimo amerikonisko? Nes mano vaikas tai neturi amerikonisko paso, nes niekur neskridom ir dar greitu laiku nesiruosiam niekur keliauti, tai kazkaip ir neissiimam.Aciu
QUOTE(sanda @ 2006 01 05, 16:38)
O ar reikia vaiko amerikonisko paso(tvarkantis per konsulata), iregistruojant vaiko gimima lietuvoje,isimant jam lietuviska gimimo liudijima ir pasa, ar uztenka tik gimimo liudijimo amerikonisko? Nes mano vaikas tai neturi amerikonisko paso, nes niekur neskridom ir dar greitu laiku nesiruosiam niekur keliauti, tai kazkaip ir neissiimam.Aciu
As isemiau vaiko lietuvishka gimimo liudijima jam neturint amer. paso, pakako tik "birth certificate'o" .. Manau taip pat galima butu isimti ir lietuvishka pasa per konsulata (tik surink Puikios_mamytes isvardintus irodymus) , bet tada kyla klausimas amer. paso gavimui.. Nezinau siu visu subtilybiu, nes mano vaiko amer. plietybe yra kai pirmoji, o jau lietiviska pasa isiminesiu antraip.. T.y. lietuvishka pilietybe bus kaip antroji (del to ir reikia tu visu bobuciu-seneliu lietuvybes irodymu).. Mano pointas (neesu tikra, o tik pamastymui) ar jum veliau nekils sunkumu isimti amer. pasa vaikui... bet gal vaikui gimus USA tai yra paprastai ir galima isimti lietuvishlka pasa pirmai..
P.S. bet kokiu popieriu tvarkymas per Chikagos konsulata.. yra tragedija.. Dirba gryna "zhertva" !! nu cia siap prisiminimai gryzo.. klizmu klizma...
QUOTE(Fasolka @ 2006 01 05, 15:21)
Mano pointas (neesu tikra, o tik pamastymui) ar jum veliau nekils sunkumu isimti amer. pasa vaikui... bet gal vaikui gimus USA tai yra paprasatai ir galima isimti lietuvishlka pasa pirmai..
Aš irgi neturiu konkrečių įrodymų, bet esu girdėjusi, kad ne taip paprasta gauti JAV pilietybę, kaip antrą.
Nors... Dabar pasiskaitinėjau ir pagalvojau: juk jei eini su tuo gimimo liudijimu paso - niekas ir nežinos, kad turi kitą pilietybę.
QUOTE(Ode @ 2006 01 05, 23:50)
Aš irgi neturiu konkrečių įrodymų, bet esu girdėjusi, kad ne taip paprasta gauti JAV pilietybę, kaip antrą.
Nors... Dabar pasiskaitinėjau ir pagalvojau: juk jei eini su tuo gimimo liudijimu paso - niekas ir nežinos, kad turi kitą pilietybę.
nu siaip kaip ir logishka, nebent anketoje amer.pasui gauti (turinio anketos as neprisimenu) butu klausimas ar neturi kitos salies paso.. .. mes ejom isimti vaikui amer. paso i pasta uzpildem anketa, nuotraukas, parodem ID (t.y. tevas ID, o as lietuvishka pasa, nes dar ID neturejau).. taigi tikrai niekas apie joki lt pasa neklause, nebent anketoje klausimas uzsleptas.. bet vel gi rasyk ka nori, jei kito paso nerodysi...
Kiek zinau, JAV leidzia dviguba pilietybe be problemu jei tik kita salis nereikalauja atsisakyti savo salies pilietybes pries igyjant JAV... Lietuvos istatymu as nesuprantu, nes advokatai ir tai skirtinga informacija pasako siuo klausimu. As supratau tik tiek, kad iki 18 m. dviguba pilietybe Lietuva leidzia be apribojimu, idomu ar nuo 18m. reikia automatiskai rinktis viena Ar tik einant i armija, pan. Tokiu atveju negalimetu tureti abieju kiek suprantu.
Ir idomu, su kokiu pasu keliauti naujai patapusiam JAV pilieciui, kuris laiko ir LR pasa Tarkim jei gauciau pilietybe ir vaziuociau i Lietuva ilgiau nei 3 menesiam, nerodysiu gi vieno paso ivaziuojant ir kito isvaziuojant
Ir idomu, su kokiu pasu keliauti naujai patapusiam JAV pilieciui, kuris laiko ir LR pasa Tarkim jei gauciau pilietybe ir vaziuociau i Lietuva ilgiau nei 3 menesiam, nerodysiu gi vieno paso ivaziuojant ir kito isvaziuojant
QUOTE(Ode @ 2006 01 05, 23:50)
Cia turbut nuo salies priklauso Pvz. LR pilietybei irodyti reikia paso, o JAV pakanka gimimo liudijimo, nes gimes JAV automatiskai esi pilietis. Jei salis turi tokius istatymus tai liudijimo pilnai pakanka kaip irodymo.
O kiek laiko galioja amerikoniskas pasas , isduotas vaikui? Ir kiek lietuviskas?
Aciu
Aciu
QUOTE(sanda @ 2006 01 20, 09:31)
O kiek laiko galioja amerikoniskas pasas , isduotas vaikui? Ir kiek lietuviskas?
Aciu
Aciu
JAV 5 metus, LT - 2
Na mano atvejis kiek kitos, pilietybės reikia ne vaikui, o man. Bet aš nelabai suprantu vieną: jei aš tapau JAV pilietę, kodėl aš turiu atstatinėti lietuvišką? Turiu omeny, kaip LT sužinos, kad aš priėmiau kitos šalies pilietybę? Juk jeigu aš turiu lietuvišką pasą, negi aš jo nuvykus į LT negalėčiau naudoti? Gal kuri su tuo susidūrėt? Kai aš perskaičiau, kiek reikia visokių popierių, kad tą pilietybę atstatyt, tai man plaukai pasišiaušia ir nervas ima...
QUOTE(sanda @ 2006 01 05, 08:38)
Kadangi mano vaiko vardas su W raide Matthew, tai manes paprase lietuva ar as turiu jo amerikoniska pasa, jeigu taip tada gimimo liudijime jie irasys man su w raide jo varda, jeigu as buciau jo neturejus mums butu irase tiesiog Matthev su V raide Zodziu pasas mums praverte ir parase lygiai taip pat kaip uzrasyta jo amerikoniskam pase
jungtinese valstijose gimes vaikutis automatishkai gauna ir amerikos pilietybe. Del lietuvos pilietybes informacijos mazhyliui neturiu tik zhinau tiksliai, jog dviguba pilietybe jau yra leistina ir ash ja pati turiu. Esu Lietuvos bei Amerikos piliete. Shiaip jau ash manau, bet tiksliai nezhinau, jog jeigu abu teveliai lietuvos piliechiai tai ir vaikutis turetu tureti teise i Lietuvos pilietybe. Manau tai butu lengviau ir greichiau padaryti nuvykus i Lietuva ,kad ir per atostogas, bet turetu buti imanoma ir ish JAV. Popierizmas tvarkant bet kurios shalies dokumentus yra ilgas, nuobodus ir kainuojantis daug nervu ir kantrybes!