Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Ode @ 2005 09 03, 15:46)
Viskas teisingai, tik nepamirshkit, kad jei vaikas atsiranda Lietuvoje, tai reishkia, kad jis jau turi kitos shalies pasa, nes be jo nebutu ishvazhiaves.
Lietuvishkam gimimo liudijimui gauti gal ir nereikia paties vaiko, bet i pasu poskyri ji reikes vesti parodyti smile.gif

Tikrai ne nes man isdave be vaiko parodymo t.y. per konsulata smile.gif Bet del paso itariu reikes tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 04 sausio 2006 - 21:14
Prasant vaiko paso per konsulata reikia abieju tevu prasymo suteiti vaikui LR pilietybe, bet pacio vaiko vezti i Lietuva nereikia. Bent nuorodose is konsulato as taip supratau. Tam ir tvarkaisi per konsulata, nes gyvai negali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 04, 15:49)
Prasant vaiko paso per konsulata reikia abieju tevu prasymo suteiti vaikui LR pilietybe, bet pacio vaiko vezti i Lietuva nereikia. Bent nuorodose is konsulato as taip supratau. Tam ir tvarkaisi per konsulata, nes gyvai negali smile.gif

Taip taip aisku nereiks, as kalbejau jeigu lietuvoj daryciau pilietybe tai reiketu abieju tevu ir vaika dar parodyt doh.gif Delto dabar galvoju kad tai darysiu per konsulata,nereiks nei tevui vaziuot nei vaiko vezt, bet Matt vistiek su manim vaziuos visur,nes neturiu kur ji palieka,tai taip gausis kad ji konsulate vistiek matys tongue.gif mirksiukas.gif , bet jei rimtai tai itariu maziau ceremonijos bus,tuo labiau viska cia turiu jau.... Nes ten ne tiek jau daug popierizmo, praktiskai tas pats as jau namie viska turiu tas aplikacijas tik uzpildyt ir jiem nuvezt arba nusiust i konsulata ir tiek... gyvenamos vietos visu jau deklaruotos,gimimo liudijima isimtas,man tik sake vieno senelio ar prosenelio uztenka irodyti kad iki 1940m. buvo lietuviai ir jei tevai ar seneliai yra lietuviai...na kaip seksis papasakosiu veliau, tiesiog idomu kiek laiko tai uztruks g.gif ,nors as dabar neskubu niekur,jis turi amerikoniska pasa, tai isbedos visur ta galiu naudot rolleyes.gif
Tik va man tvirtino kad del W raides pase nebus jokiu problemu,nors jos nera lietuviskam raidyne, irasys taip kaip amerikoniskam irasyta,nes visgi pirmoji pilietybe amerikos o paskui lietuvos kaip antroji eina ir pakeisti i kita raide tiesiog negalima...nezinau tiesiog jie man taip aiskino ...o kaip bus matysim kaip su tuo susidursim unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 05 sausio 2006 - 00:05
PUIKI MAMYTE, man tas seneliu irodymas ir uzeme daugiausiai laiko, nors seneliai dar gyvi ir visus dokumentus turejo namie. Reikia rodyti savo gimimo liudijima kur irasyta mama, santuokos liudijima kur matosi pakeista pavarde, mamos gim.liudijima kur irasyta senele, seneles gim.liudijimas ir pasas... Man dar reikejo mamos santuokos ir istuokos liudijimu, nes ant mano gimimo liudijimo buvo kitokia pavarde. Turbut kazko nepaminejau greitai rasydama, bet va sie dokumentai surinkti buvo painiausia... Ir visi turi buti su notaro is Lietuvos patvirtinimu kai siunti/nesi i konsulata del vaiko paso.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 04, 17:37)
PUIKI MAMYTE, man tas seneliu irodymas ir uzeme daugiausiai laiko, nors seneliai dar gyvi ir visus dokumentus turejo namie. Reikia rodyti savo gimimo liudijima kur irasyta mama, santuokos liudijima kur matosi pakeista pavarde, mamos gim.liudijima kur irasyta senele, seneles gim.liudijimas ir pasas... Man dar reikejo mamos santuokos ir istuokos liudijimu, nes ant mano gimimo liudijimo buvo kitokia pavarde. Turbut kazko nepaminejau greitai rasydama, bet va sie dokumentai surinkti buvo painiausia... Ir visi turi buti su notaro is Lietuvos patvirtinimu kai siunti/nesi i konsulata del vaiko paso.

Na man sake viska paprasciau bet ziuresim kaip ten bus....sake tik kopija vieno is seneliu gimimo liudijimo ir tiek...turiu as sarasa reikiamu dokumentu bet ten ne viska staip painiai o kaip bus suzinosim veliau...o kada tu tai darei?? g.gif
Atsakyti
Mama viska surinko kai dariaus nauja pasa ir registravau savo santuoka ir vaiko gimima... Ka tu padarei smile.gif

Nezinau, kaip galima paprasciau? Nera viskas sudetinga, tik reikia parodyti dokumentu sasajas. Juk jei nunesi tik seneles gimimo liudijima - jis neraso, kad ji tavo senele, gal siaip kokia bobute megalol.gif Todel reiks tavo rysi su ja nurodanciu dokumentu, neapsieisi ir be mamos ar tecio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 04, 18:46)
Mama viska surinko kai dariaus nauja pasa ir registravau savo santuoka ir vaiko gimima... Ka tu padarei smile.gif

Nezinau, kaip galima paprasciau? Nera viskas sudetinga, tik reikia parodyti dokumentu sasajas. Juk jei nunesi tik seneles gimimo liudijima - jis neraso, kad ji tavo senele, gal siaip kokia bobute megalol.gif Todel reiks tavo rysi su ja nurodanciu dokumentu, neapsieisi ir be mamos ar tecio wink.gif

Na tai logiska atrodo bent jau man,kad reiks ir tevu nes ten juk nieko neraso, bet as tai cia turiu tuos ju liudijimus , todel paziurejau kad visas sarasas kuris duotas viska turiu,delto sakau kad gal lengviau viskas bus g.gif SIaip labai faina konsule NY tai man patiko viska issamiai paaiskino, todel laba tikiuosi kad viskas bus ciki piki, zinai o kaip bus tada ir matysim... o kaip senai tu ta darei? g.gif SUpranti man siaip proseneliu nereiks nes musu vieni is seneliu yra gime iki 1940m mirksiukas.gif Todel Matt senelis ir mociute tinka ir to uzteks mano tevu nereikes net kisti , nes sake pakanka vieno is ju...

Na ta prasme: vieno senelio ar prosenelio uztenka irodyti kad iki 1940m. buvo lietuviai ir jei tevai (tai mes) ar seneliai (musu tevai)(siuo atveju mums tinka pirma svariantas) yra lietuviai, nezinau ar teisingai parasiau jau makaluojuso as cia, atrodo teisingai blush2.gif
Kaip pati matai jeigu mum seneliai netiktu iki tos datos, tada jau reiketu ir proseneliu ir senelius ir mus dar , na popierizmas daugeja....bet mum reikes tik senelio ir musu g.gif Kitaip tariant juk mano vyro liudijime parasyta Matt senelis yra jo tevas, kokios dar giminystes reikia, lygiai taip pat kaip matt gimimo liudijime parasyta kad mes esam jo tevai arba jis musu sunus mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 05 sausio 2006 - 03:01
Jo, situos klausimu biski apsileidau, turiu viska surinkus, bet dar iki galo visko neuzpildziau. Mamytes, o kaip raset prasyma , daba suku galva ar dviem kalbom (laisva forma), nes vyrioks lietuviskai nekerta g.gif , ar tik lietuvoskai ir vyra ikalbinti kad pasirasytu
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 01 05, 02:50)
Na ta prasme: vieno senelio ar prosenelio uztenka irodyti kad iki 1940m. buvo lietuviai ir jei tevai (tai mes) ar seneliai (musu tevai)(siuo atveju mums tinka pirma svariantas) yra lietuviai, nezinau ar teisingai parasiau jau makaluojuso as cia, atrodo teisingai  blush2.gif

Kitaip tariant juk mano vyro liudijime parasyta Matt senelis yra jo tevas, kokios dar giminystes reikia, lygiai taip pat kaip matt gimimo liudijime parasyta kad mes esam jo tevai arba jis musu sunus  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

As irgi dariausi per senele, ne per prosenelius.
Mano variantu dariausi per mamos mama, ne teti. Mama gime su mergautine pavarde (kaip nekeista megalol.gif ), o mano gimimo liudijime ji jau "-iene". Todel teko rodyti ir santuokos dokumenta, kuris rode kaip keitesi jos pavarde. Tau tvarkantis per vyra ir be pavardziu keitimu gavosi paprasciau rolleyes.gif

QUOTE(mamaitiene @ 2006 01 05, 03:03)
Jo, situos klausimu biski apsileidau, turiu viska surinkus, bet dar iki galo visko neuzpildziau. Mamytes, o kaip raset prasyma , daba suku galva ar dviem kalbom (laisva forma), nes vyrioks lietuviskai nekerta g.gif , ar tik lietuvoskai ir vyra ikalbinti kad pasirasytu

Ir man idomu, parasyk jei suzinosi bigsmile.gif As sakau gal rasyti lietuviskai, sakyti, kad viska supranta megalol.gif Nors jauciu tikrai nemazai suprastu, tai kam tie vertimai.
Atsakyti
PUIKI MAMYTE, tik dabar supratau, kad tu seneliais vadini Matthew senelius, o as kalbu apie savo doh.gif Tai iseina, kad as darysiu per prosenelius... O viska registravau 2004 metu pabaigoj.
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 01 04, 16:02)
jeigu lietuvoj daryciau pilietybe tai reiketu abieju tevu ir vaika dar parodyt  doh.gif

Abiejų tėvų nebūtina (nebent gal yra kitaip, jei vienas iš jų ne LT pilietis) - užtenka tik nedalyvaujančiojo paso arba paso notariškai patvirtinos kopijos. Mes darėmės su pastaruoju variantu

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 01 04, 18:42)
sake tik kopija vieno is seneliu gimimo liudijimo ir tiek...

Taip, vieno iš senelių (vaiko prosenelio/-ės), tačiau reikia įrodyti giminystės ryšį tarp jo ir vaiko, o ten ir prasideda žaidimas, nes jei viskas eina per moterišką liniją, tai reikia visų gimimo liudijimų IR santuokos liudijimų (arba dar daugiau, jei, kaip Baltic*girl rašė, pavardės kitokios ir pan.).
Mes darėmės praėjusią (2005) vasarą ir visą tą procedūra aprašiau. Net jei jūs ir tvarkysit per konsulatą kaip antrą pilietybę, viso to jums reikės.
Painu tikrai nėra, jei tik yra visi reikalingi dokumentai.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 04, 20:48)
PUIKI MAMYTE, tik dabar supratau, kad tu seneliais vadini Matthew senelius, o as kalbu apie savo doh.gif Tai iseina, kad as darysiu per prosenelius... O viska registravau 2004 metu pabaigoj.

Na pagaliau issiaiskinom, nes as kalbejau kitaip tariant apie savo uosvi mirksiukas.gif
QUOTE(Ode @ 2006 01 04, 21:39)
Abiejų tėvų nebūtina (nebent gal yra kitaip, jei vienas iš jų ne LT pilietis) - užtenka tik nedalyvaujančiojo paso arba paso notariškai patvirtinos kopijos. Mes darėmės su pastaruoju variantu
Taip, vieno iš senelių (vaiko prosenelio/-ės), tačiau reikia įrodyti giminystės ryšį tarp jo ir vaiko, o ten ir prasideda žaidimas, nes jei viskas eina per moterišką liniją, tai reikia visų gimimo liudijimų IR santuokos liudijimų (arba dar daugiau, jei, kaip Baltic*girl rašė, pavardės kitokios ir pan.).
Mes darėmės praėjusią (2005) vasarą ir visą tą procedūra aprašiau. Net jei jūs ir tvarkysit per konsulatą kaip antrą pilietybę, viso to jums reikės.
Painu tikrai nėra, jei tik yra visi reikalingi dokumentai.

Aciu Ode, bandysiu ziuresim kaip ten mum seksis unsure.gif
Atsakyti