Tvarkant vaikiukui lietuvishkus popierius, uzteks tik USA gimimo liudijimo Paso nereikia, juk jis nieko naujo neparodo... Nu bent manes tai neprashe O kai tvarkysi lietuvishka pilietybe, tuomet tai tikrai nereikes usa paso
p.s. Linava vakar kazkaip sumasciau, kad tavo vyras amerikietis? ar tikrai
QUOTE(MAMA2T&T @ 2005 05 05, 21:47)
Tvarkant vaikiukui lietuvishkus popierius, uzteks tik USA gimimo liudijimo Paso nereikia, juk jis nieko naujo neparodo... Nu bent manes tai neprashe O kai tvarkysi lietuvishka pilietybe, tuomet tai tikrai nereikes usa paso
Ka turi omeny, sakydama "lietuvishkus popierius". Nes pasas ir yra lietuvishkos pilietybes tvarkymas...
QUOTE(Ode @ 2005 05 05, 15:54)
Ka turi omeny, sakydama "lietuvishkus popierius". Nes pasas ir yra lietuvishkos pilietybes tvarkymas...
Norejau pasakyti lietuvishka gimimo liudijima
Tvarkant lietuvishka gimimo liudijima, tai uzteks USA gimimo liudijimo, USA paso nereikia... O norint gauti LT pilietybe, tai to USA paso tuo labiau nereikia Vat manau todel ir kilo mums klausimas, kam Linava nori tvirtinti USA pasa apostile
QUOTE(Linava @ 2005 05 05, 15:03)
Nu lygtai nieko as neprimaisiau...
Noriu gauti vaikui amerikietiska pasa ir lietuviskus dokumentus. Su amerikietisku pasu, tai as ji kazkokiu budu gausiu, kai nuvaziuosiu pas "county clerk", bet del lietuvisku popieriu tai beda prasideda, nes ir amerikietisko gimimo liudijimo ir amerikietisko paso kopijas reikia tvirtinti pas notara ARBA jiems gauti apostiles. Tai jus cia man gera naujiena pasaket, kad galima pas banku notarus pasitvirtinti.
Noriu gauti vaikui amerikietiska pasa ir lietuviskus dokumentus. Su amerikietisku pasu, tai as ji kazkokiu budu gausiu, kai nuvaziuosiu pas "county clerk", bet del lietuvisku popieriu tai beda prasideda, nes ir amerikietisko gimimo liudijimo ir amerikietisko paso kopijas reikia tvirtinti pas notara ARBA jiems gauti apostiles. Tai jus cia man gera naujiena pasaket, kad galima pas banku notarus pasitvirtinti.
Matau, kad pergyveni daugiau nei yra ko Is pradziu ir man atrode, kad tu popieriu reikia daugiau nei galiu surinkti. Bet is tiesu nusiramink ir paskaityk:
1. Jei prasysi vaikui LT pilietybes per konsulata:
a) apostiles nereikia, konsulatas dirba JAV ribose ir visus dokumentus patvirtina. Lietuvos institucijos jais pasitiki. Tikrai neimk apostiles, nes siunciant neoriginalius dokumentus visvien pirma eisi pas notara ar pan. - gausis sviestas sviestuotas. Man kaip ir MAMAI2T&T konsulatas uzskaite notarizuota vyro paso kopija, musu santuokos liudijima bei vaiko gimimo liudijima. Tiesa, blankiai pamenu, kad konsulatas uz patvirtinima ima kazkoki mokesti, bet jis labiau apsimoka nei kad vargti del apostiles;
kreipiantis del LT pilietybes is vaiko dokumentu tereikes vaiko gimimo liudijimo. Ji tvirtinciau apostile tik jei galvoji ta reikala tvarkytis gyvai Lietuvoje. Artimieji to negales padaryti, nes turi dalyvauti tevai (kaip ir prasant JAV paso), kol esi uz LT ribu tam igaliojima uz tave turi tik konsulatas. Jokio JAV paso vaikui nereikia.
2. Jei prasysi vaikui LT pilietybes budama Lietuvoje:
Tokiu atveju imciau apostiles ir vaiko JAV pasa. Pastaraji - tik del keliones, Lietuvoj jo neprasys Lietuvoj pries isduodami vaiko pasa nores pamatyti lietuviska jo gimimo liudijima, tevu prasymus ir tevu dokumentus. Eidama gyvai jokio paso neapostiliuok, juk pasas - tarptautinis dokumentas, prie sienos apostiliu niekas nepraso
Issiliejau turbut be naudos Vienu zodziu, notarizuok ir siusk viska i konsulata be jokiu vaiko pasu ar nuotrauku, nes pries gaunant pasa turi gauti lietuviska vaiko gim.liudijima. Jei pergyveni, kad lietuviski dokumentai nepasieks taves paprastu pastu - kai konsulatas pranes apie ju atvykima, nusiusk jiems ceki. As siunciau del paso ir ji man atsiunte Fedex, kuo buvau maloniai nustebinta. Nemaniau, kad uzsiims, bet Atejo
ODE, pasas nera lietuviskos pilietybes tvarkymas, nemazai uztrunka kol padaro liet.gimimo liudijima. Iki keliu menesiu. Be jo neduoda paso Nepamirskit, kad gimimo liudijimus isduoda metrikacijos biurai jei neklystu, o pasu skyrius jais neuzsiima.
QUOTE(baltic*girl @ 2005 05 06, 03:19)
ODE, pasas nera lietuviskos pilietybes tvarkymas
O kas tada yra?
QUOTE(Ode @ 2005 05 06, 04:36)
O kas tada yra?
Norejau pasakyti, kad pasas yra antraeilis etapas, o pirmiausia reikia iregistruoti vaiko gimima Lietuvoje. Del paso jei ne per konsulata kreipiesi kitur ir jau su liudijimu.
Aaaa, nu taip taip, o ash galvojau, kad chia mano galva vel makaluojasi
Sveikos mamos
Gal kas zino ar Londone ambasadoje vaikui neturinciam Lietuvos paso isduoda keliones dokumentus? Nes noreciau vasara parvaziuoti namo ir tenai sutvarkyti jau visus popierius.
Gal kas zino ar Londone ambasadoje vaikui neturinciam Lietuvos paso isduoda keliones dokumentus? Nes noreciau vasara parvaziuoti namo ir tenai sutvarkyti jau visus popierius.
As iki siol vadovavausi is konsulato gautais nurodymais, kaip tvarkyti vaikui LR pilietybe: tam butinai reikia JAV paso, patvirtinto Apostile arba JAV notaro. Uztai ir klausiau, kaip siusti pasa, norint gauti Apostile.
Kitas dalykas - mano PNC bankas atsisake sudalyvauti kaip notaras tvirtinant dokumentus - jis tvirtina tik parasus ant bankiniu dokumentu.
JAV vaiko pasas galioja 5 metus, gal kas zino, kiek galioja vaiko LT pasas?
P.S. Mano vyras lietuvis
Kitas dalykas - mano PNC bankas atsisake sudalyvauti kaip notaras tvirtinant dokumentus - jis tvirtina tik parasus ant bankiniu dokumentu.
JAV vaiko pasas galioja 5 metus, gal kas zino, kiek galioja vaiko LT pasas?
P.S. Mano vyras lietuvis
Paprasyk konsulato, kad atsiustu reikalingu dokumentu sarasa pastu. Ten paties konsulato bus parasyta, kad pasas kaip tapatybes dokumentas gali buti reikalaujamas is tevu, bet vaikui pakanka gimimo liudijimo Notarizuok paso puslapi su nuotrauka ir kur/jei yra tavo legalu buvima cia irodanti viza. Viskas surasyta konsulato siunciamuose lapuose, butu lengviau
Lauksim ataskaitos!
Lauksim ataskaitos!
Isistraukiau as dokumentus, kuriuos man atsiunte LT konsuklatas, del vaiko gimimo iregistravimo , pilietybes suteikimo. Tai ten viskas isvardinta: JAv gimimo liudijimas (patvirtintas apostile), Tevu dokumentai irodantys teisini statusa JAV; vaiko JAV PASO kopija (su apostile), viena is vaiko seneliu gimusiu Liet, gimimo liudijomas. Vaiko giminystes rysi su seneliu patvirtinanciu dokumnetu kopijas Ivaitus prasymai ir tt.. Dar visu dokumentu vertimai i Liet. kalba.
Nezinau , pavartau , pavartau ir vel padedu. Toks popierizmas. Jau jie man nervu su paso pakeitimu istase, tai tabar dar kazkaip rankos nekyla ka nors toliau daryti.
Nezinau , pavartau , pavartau ir vel padedu. Toks popierizmas. Jau jie man nervu su paso pakeitimu istase, tai tabar dar kazkaip rankos nekyla ka nors toliau daryti.