Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Linava @ 2005 05 04, 18:09)
Sveikos mamytes,

Gal zinote, i kokia organizacija reikia kreiptis, kad isduotu vaikui amerikietiska pasa. Gimimo liudijima siaip ne taip gavome, o su pasu istrigome. Konsulatas niekuo siuo klausimu padeti negalejo  blink.gif

Kai kurie (o gal net visi) pashtai gali padaryt. Ir nuotrauka vietoj padarytu. Ten tereikia uzhpildyt forma ir susimoket, kiek pamenu.
Mes asmenishkai daremes pas County Clerk (ot uzhkrenta man pavadinimai doh.gif ) - atrodo, taip vadinasi. Pasiskaityk daugiau chia:

http://travel.state....sport_1738.html
Atsakyti
Kiekvienam paste yra formos pasui smile.gif Siuo metu reikalauja ir atejimo nustatyta valanda (paskiria vizita), nes pasto darbuotojas "ivertina", kad esi "tas, kas sakai".

P.S. tiesa, jei reikia skubiai - yra spec.ofisas kur eini su jau nupirktais bilietais ar pan. kaip irodymui, kodel reikia paso rytojui. Telefona galima gauti paste ar per travel kompanijas. Musu valstijoje toks ofisas yra tik Bostone. Bet mes vaiku darem neskubiai ir pasas atejo lygiai uz savaites. O nuotrauku musu paste nedare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 04 gegužės 2005 - 19:00
Buvau nulekusi iki savo pasto - jie niekuom negali padeti del paso gavimo sad.gif

Kaip jus siuntete dokumentus, norint gauti Apostille - paprastu pastu? registruotu laisku? Kazkaip neramu man dokumentu originalus siusti schmoll.gif

Ir kitas klausimelis - ar pigiau/greiciau gauti Apostille, ar patvirtinti dokumentus pas JAV notara?
Atsakyti
LINAVA, pabandyk iki pagrindinio pasto nuvaziuoti. Nors musu kaime net nesaugojo laisku kai isvaziuoji, bet paso forma pilde g.gif O gal jie taves nesuprato?

Del kainu skirtumo nezinau, siaip siuniant ne dokumento originala, kad gauti apostile, vistiek reikia siusti patvirtinta kopija. As tvirtinausi UPS parduotuveje (buvusioje mail boxes etc.) uz juokinga kaina.
Atsakyti
As dokumentus siunciu certified su return receipt, bet uzdeje apostile tau vistiek atsius paprastu pastu atgal g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 04 gegužės 2005 - 19:18
MAn dokumentus Commerce Bank notaras is viso uz dyka patvirtino. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linava @ 2005 05 04, 19:04)
Buvau nulekusi iki savo pasto - jie niekuom negali padeti del paso gavimo sad.gif

Kaip jus siuntete dokumentus, norint gauti  Apostille - paprastu pastu? registruotu laisku? Kazkaip neramu man dokumentu originalus siusti schmoll.gif

Ir kitas klausimelis - ar pigiau/greiciau gauti Apostille, ar patvirtinti dokumentus pas JAV notara?

Ash siusiu paprastu pashtu Vaivos gimimo liudijima - juk kopija siunti shiaip ar taip. T.y. 'certified copy', kuria gavau pas County Clerk (ten kur ir pati liudijima ishduoda). Kaip man paaishkino Apostilles ofise: jie originalu shiaip ar taip netvirtina, tai ir prainstruktavo mane, kaip ta 'certified copy gaut'.
O del to, pas ka tvirtint - jei reik Apostilles, tai reik - nemanau, ar notaro patvirtinimas galiotu... unsure.gif Mat Apostille yra tarptautishkai galiojantis (pagal Hagos konvencija?) dokumento tikrumo patvirtinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 04 gegužės 2005 - 19:21
LINAVA, o kam tau apostile amerikietiskam pasui gauti? Ar cia nesusije?

Del konsulato nera ko stebetis, jie juk neuzsiima JAV dokumentais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2005 05 04, 13:17)
MAn dokumentus Commerce Bank notaras is viso uz dyka patvirtino. biggrin.gif

Visi be ishmities bankai notarishkai tvirtina uz dyka.. mirksiukas.gif

Linava , esu gyvenusi visoj kruvoj valstiju ir miesteliu, neatsimenu pashto skyriaus, kad neturetu zenklo "paso formas galite gauti cia.." O is kur tavo vyras pasa gavo? Ar neturi? Tai is kur jis, ten ir leliui gausit biggrin.gif

O kodel tu sumastei skambinti i lietuvos konsulata del USA piliecio paso g.gif idomiai kaip rolleyes.gif
Atsakyti
Nu lygtai nieko as neprimaisiau... g.gif

Noriu gauti vaikui amerikietiska pasa ir lietuviskus dokumentus. Su amerikietisku pasu, tai as ji kazkokiu budu gausiu, kai nuvaziuosiu pas "county clerk", bet del lietuvisku popieriu tai beda prasideda, nes ir amerikietisko gimimo liudijimo ir amerikietisko paso kopijas reikia tvirtinti pas notara ARBA jiems gauti apostiles. Tai jus cia man gera naujiena pasaket, kad galima pas banku notarus pasitvirtinti.
Atsakyti
Ode, o kaip planuoji siusti vaiko pasa apostilei gauti?
Atsakyti
QUOTE(Linava @ 2005 05 05, 15:04)
Ode, o kaip planuoji siusti vaiko pasa apostilei gauti?

Tai kad paso nesiusiu, tik gimimo liudijima. Vis tiek kai darysim lietuvishka pasa reikes lietuvishko gimimo liudijimo, kuri gausim su amerikietishkuoju. Bent jau ash chia kol kas taip isivaizduoju.. blush2.gif
Kazhi ar deda apostile ant paso... g.gif
O kaip sakiau, siusiu sertifikuota gimimo liudijimo kopija paprastu pashtu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 05 gegužės 2005 - 17:36