Merginos, o sakykit, ypac tos kas jau suteiket vaikuciams dviguba pilietybe, kiek laiko visas procesas tu popierizmu uzima pilietybei gauti? Reikia pasiplanuot kiek cia reiks Lietuvoj sedet? Kazi ar per menesi imanoma susitvarkyt?
QUOTE(melynake @ 2005 02 18, 13:04)
Merginos, o sakykit, ypac tos kas jau suteiket vaikuciams dviguba pilietybe, kiek laiko visas procesas tu popierizmu uzima pilietybei gauti? Reikia pasiplanuot kiek cia reiks Lietuvoj sedet? Kazi ar per menesi imanoma susitvarkyt?
Mes dar nedarem, bet kiek suprantu, jei turi visus reikalingus popierius, viskas trunka tiek, kiek uzhtrunka padaryti pasa. O pasa gi galima ir pagreitintai - per savaite ar kelias dienas padaryt.
Va kiek zynau tai taip yra po 5metu gauni sios salies pilietybe ,bet per 30dienu turi parasyti viena pareiskima kad nori pasiklikti ir lietuviska pilietibe .Niekur vaziuoti nerikia viskas yra daroma per ambasada , odada viska jie suncia i LT .
Mamos, skaitykite tema nuo pradziu.. Lietuvos Pilietybes suteikimo leliukui, jau turinciam kitos salies pilietybe, dokumentu tvarkymas gali uztrukti, priklausomai nuo to kokiu popieriu tau reikia.. Ode, bet to, per konsulata, paso per viena diena nepasidarysi.. Vien siuntimai kiek laiko uzima.. Bet pileitybe galima tvarkyti per konsulata, nebutinma vaziuoti i Lietuva, tik reiektu atsisiusti is Lt visus reikiamus dokumentus.. Sarasa dokumentu gauni konsulate.. .. jau sioje temoje ne karta buvo aprasoma kaip..
QUOTE(Ode @ 2005 02 18, 16:45)
Mes dar nedarem, bet kiek suprantu, jei turi visus reikalingus popierius, viskas trunka tiek, kiek uzhtrunka padaryti pasa. O pasa gi galima ir pagreitintai - per savaite ar kelias dienas padaryt.
ne visai, nes pries kreipiantis del paso teks irasyti vaiko gimima Lietuvoje. tai uztruks kelis menesius. jei tevu santuoka neregistruota Lietuvoje ir mama neturi naujo LT paso su nauja pavarde po vedybu - pirmiausia teks susitvarkyti ir tai. geriausia parasyti emeila i artimiausia konsulata, jie per savaite atsius visu reikalingu etapu sarasa.
Na nu tai ten pas jus kaskokia painava gaunas is viso grazu .
Juk ir taip aisku kai vaikas gimsta tai gauna tas pilietibes . Jei nori keisti pasa ir kad gautum santuokinio pavarde tai ir registriuos ten lietuvoje ir tuo paciu metu gausi nauja pasa tu ir tavo vaikas ir briedo bus keli dokumentai kuriuos tu pasirasai vienas kad deklariuoji turta antras kad tu issiregistruoji is lietuvos Na tai mano patirtis aistai jau susitvarkiau tuos reikalus
Juk ir taip aisku kai vaikas gimsta tai gauna tas pilietibes . Jei nori keisti pasa ir kad gautum santuokinio pavarde tai ir registriuos ten lietuvoje ir tuo paciu metu gausi nauja pasa tu ir tavo vaikas ir briedo bus keli dokumentai kuriuos tu pasirasai vienas kad deklariuoji turta antras kad tu issiregistruoji is lietuvos Na tai mano patirtis aistai jau susitvarkiau tuos reikalus
QUOTE(Fasolka @ 2005 02 18, 19:10)
Ode, bet to, per konsulata, paso per viena diena nepasidarysi..
Tai kad klause apie procedura Lietuvoj...
QUOTE(Ode @ 2005 02 18, 21:41)
Tai kad klause apie procedura Lietuvoj...
as ir taip supratau
Aciu uz kantrybe. Gal jus ir kalbejot apie tai anksciau cia, bet nelabai yra laiko viska nuo pradzios skaityt. Sorry
Sveikutes mamytes,
as norejau pasiteirauti jusu, ar jus issiimant lietuviskus gimimo liudijimus, rasot vaiko amerikoniska pavarde, ar sulietuvinta(-yte)?Cia kalba eina apie mergaiciu pavardes.Ir dar vienas klausimelis, kaip rasote vardus? Mano mergaites vardas Adria, tai man turbut reiketu rasyti lietuviskam gimimo liudijimui Adrija(su j)???
Aciu
as norejau pasiteirauti jusu, ar jus issiimant lietuviskus gimimo liudijimus, rasot vaiko amerikoniska pavarde, ar sulietuvinta(-yte)?Cia kalba eina apie mergaiciu pavardes.Ir dar vienas klausimelis, kaip rasote vardus? Mano mergaites vardas Adria, tai man turbut reiketu rasyti lietuviskam gimimo liudijimui Adrija(su j)???
Aciu