Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Aciu, UUPS smile.gif Viska jau turim clap.gif O Lietuvoj nepaprase atsisakyti kitos salies paso? Turbut kvailas klausimas, bet...
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 01 21, 22:43)
Aciu, UUPS smile.gif Viska jau turim clap.gif O Lietuvoj nepaprase atsisakyti kitos salies paso? Turbut kvailas klausimas, bet...

Tikrai neprashe, turi sunus grazhiai sau tas 2 pilietybes ir tures toliau. Kazka spresti jam reikes tik tada, kai panores buti ginamas kaip vienos ar kitos valstybes pilietis,man rodos unsure.gif
Jei turit visus dokumentus, pasa padarys per kelias savaites, arba, jei skubos tvarka,- per 1 diena + 3 dienos 'pilietybes klausimo svarstymui' lithuania.gif
Atsakyti
na, tai dar vienas klausimelis - ar abu teveliai turi dalyvauti pilietybes gavime pasirashant popierius? Ar uztektu tik manes, kaip tikros lietuves biggrin.gif
Atsakyti
doh.gif atsiminiau dar viena dalykeli....pasui gauti reikia deklaruoti gyvenamaja vieta....teko ir man pas tevus skubiai 'pasideklaruot' ir 2.gif prideklaruot... Reikia kad dalyvautu busto savininkas, kuris privalo turet pazyma is kadastro-registro, kad butas priklauso jam. Bet nzn, gal pastoviai gyvenant uzsienyje,nereiketu? Bet principe, tada neaisku kokiame pasu poskyryje ta pasa gaminti,- juk pagal gyvenamaja vieta reikia kreiptis...g.gif gal tikrai per ambasadas lengviau tai sutvarkyt, jei suvisam negryzhtat?
O del pasirashinejimo tai tiksliai nebepamenu....daug kartu ten vaiksciojom kol visus popierius surinkom, bet, man rodos, kad vieno is tevu paraso uzteko.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2005 01 22, 14:40)
doh.gif atsiminiau dar viena dalykeli....pasui gauti reikia deklaruoti gyvenamaja vieta....

Nebutina, bet tada pasa gali issiimti tik Migracijos departamente prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalu ministerijos (Vilnius, Šventaragio g. 2). Cia LR pilieciams gyvenantiems uzienyje ir nedeklaravusiems gyvenamos vietos Lietuvoje. Tik jie per 5 dienas minimum daro, nebent ankstesnis pasas buvo ju isduotas. Atseit, uztrunka visus duomenis patikrinti.
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2005 01 22, 05:36)
na, tai dar vienas klausimelis - ar abu teveliai turi dalyvauti pilietybes gavime pasirashant popierius?  Ar uztektu tik manes, kaip tikros lietuves biggrin.gif

Reikia abieju tevu parasu. smile.gif
As kaip tik dabar irgi tuo procesu uzsiimu. Zodziu, kai jau turit lietuviska gimimo liudijima, abu tevai raso laisvos formos prasyma LR Prezidentui "isduodant LR pasa suteikti pilietybe". Pasiraso abu: jiems to reikia, kad matytu, jog abu tevai sutinka, kad vaikas turetu kita pilietybe, o ne vien mama ar tetis.
Tada dar pildot specialia forma pasui isduoti ir dar reikia 2 vaiko pasiniu nuotrauku. Ir kai vienas is tevu nera LR pilietis, tada reikia irodyt, kad vienas is seneliu yra gimes LT, na bet apie tai jau buvo rasyta.
Man cia Suomijoj tuo reikalu lengva viska issiaiskint, nes nuvaziuoju tiesiai pas konsule i ambasada ir ji man viska akis i aki isaiskina. rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu Šaltmėte, taip ir galvojau... labai jau patiks mano vyrui po lietuvishkas instancijas vaikshtineti megalol.gif

Dar klausimelis, bishki is kitos temos: zodziu, gavau abieju vaiku lietuvishkus gimimo liudijimus (tvarkiau abiems tuo paciu metu, kad maziau vargo butu..) Taigi, su jais gavau ir kazkokia pazyma pashalpai gauti blink.gif Ka su ja daryti g.gif As nesikreipiau jokiu pashalpu, man ju tikrai nereikia unsure.gif
Atsakyti
Kaip suprantu - ish kai kuriu forumo post'u - visiems lietuvaichiams priklauso tos pashalpos, o nieks nezhiuri, kad jie ne LT gyvena wink.gif
Atsakyti
As negavau tu popieriu, o skaitant istatyma aisku, kad vaikas turi buti registruotas Lietuvoje. Tai taip ir nesupratau g.gif
Atsakyti
Nezhinau, gal priregistruoja tuos vaikus Lietuvoj?.. g.gif Bet tikrai, pamenu, skaichiau, kad uzhsienietes tas pashalpas ima wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2005 01 31, 17:11)
Dar klausimelis, bishki is kitos temos: zodziu, gavau abieju vaiku lietuvishkus gimimo liudijimus (tvarkiau abiems tuo paciu metu, kad maziau vargo butu..) Taigi, su jais gavau ir kazkokia pazyma pashalpai gauti  blink.gif Ka su ja daryti g.gif As nesikreipiau jokiu pashalpu, man ju tikrai nereikia unsure.gif

As pasalpu neatsisakyciau, bet, deja nuplauke.. As gavau ta pacia pazyma, kaip man paaskino konsulate, ji galioja tik iki tol, kol vaikui nesueina metukai (cia jei iki tol dirbai LT, o gimdymo/nestumo meti isvykai i uzsieni ir dekretiniu vadinamu gauti), bet vaika kaip minejo Baltic reikia priregistruoti Lietuvoje (tik tada isigalioja).. tai kad tiu tiu pasapla.. nebent priregistruosi lelkas savo ir gausi 93 Lt i menesi iki 3-ju metu g.gif

Priregistruoti vaika atrodo galima tik nuvykus i LT .. g.gif tikriausiai

P.S. Dabar perskaiciau savo posta, ir pagalvojau, kad nusigrybavau, cia ne dekretines, manau, turimos omenyje, o gal vienkartine pasalpa uz gimdyma.. Jauciu mamanes, mum uzsienio mamkom reiktu atidaryti nauja temyke apie pasalpas, nes gyvendama uzsienyje, mes gal dar turim i kokias nors ... pasalpeles LT teise... as Sodrai oi kiek sumokejusi.. ir chiiiivo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 01 vasario 2005 - 04:04
QUOTE(MAMA2T&T @ 2005 01 31, 15:11)
Dar klausimelis, bishki is kitos temos: zodziu, gavau abieju vaiku lietuvishkus gimimo liudijimus (tvarkiau abiems tuo paciu metu, kad maziau vargo butu..) Taigi, su jais gavau ir kazkokia pazyma pashalpai gauti  blink.gif Ka su ja daryti g.gif As nesikreipiau jokiu pashalpu, man ju tikrai nereikia unsure.gif

Duoda,- imk. Cia bus, tikriausiai, vienkartine pasalpa gimus kudikiui. Berods, 700lt uz vieneta biggrin.gif Jei tikrai nereikia,-pervesk labdarai or smth mirksiukas.gif
Atsakyti