Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

va ir man atrodo kad buvo kalbeta ir man atrodo butent siame skyrelyje, bet viska perziurejau ir neradau, nebent Taure kur nors ikiso wink.gif gal kas nors mate kur ta tema?
Atsakyti
Tiek buvau parasiusi ir prie pora valandu ir forumas uzluzo mad.gif

1. vaikas, gimes JAV, nepriklausomai nuo tevu statuso, automatiskai gauna JAV pilietybe... Kas del to, kad visi vaziuotu gimdyti i JAV, tai daug kas taip ir daro (asmeniskai pazistu), tik i JAV nera taip lengvai gauti viz

2. Norint isimti lietuviska gimimo liudijima JAV nereikia paso, o tik vaiko amerikietisko gimimo liudijimo (birth certificate), isversti i lietuviu kalab ir patvirtinto notariskai.. gimimo liudijima gavome be jokiu problemu

3. Lietuvos istatymai leidzia tureti dvi pilietybes (berods jau nuo 2002 m.)
(dabar neturiu laiko inete nuorodu ieskoti, veliau)http://www.urm.lt/data/9/LF2491044_Pil6.htm ir

http://www3.lrs.lt/c...139&Condition2=

4.Bet su vaikui suteikimu Lt pilietybes yra ilga litanija... siap ji taip pat yra suteikiama automatiskai jei abu tevai Lietuvos pilieciai, bet (cia jau priestaravimas, kurio man konsulate taip ir neisaiskino), bet tam reikia kruvos popieriu.. Pirma reikia amerikietisko paso vaikui, vaiko tevai ir seneliai (bent jau pagal viena is tevu) turi buti Lietuvos pilieciai ir gime Lietuvoje, reikia ju gimimo liudijimu, santuoku liudijimu, istoku liudijimu ir dar dar daug beso, be abejo tevo Lt pasu. (siap visas pundas doku yra pas Taure) as savaji ismeciau, nes nutariau ta dalyka atideti iki tol, kol grisiu i Lietuva.. kol kas pakanka gimimo liudijimo.. o mano vaikss ir su amerikietisku pasu gales keliauti bet kur, o pilietybe tvarkysiu Lt, nors ir cia galima .. bet tingiu tevus klibinti su tais popieriais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 10 rugpjūčio 2004 - 16:32
Ash zhinau (gal be dideliu detaliu) kaip yra, nes patys su tuo susidurem. Musu dukra gime JAV, mes abu Lietuviai. 2002 pavasari ishejo JAV ir LT dvigubos pilietybes istatymas, kuriuo leidzhia tureti abi pilietybes. Nes JAV galioja 'po saule' principas (shalyje gimes tampa jos piliechiu), o LT - kraujo principas (jei tevai (o gal net ir vieno uzhtenka?..) LT piliechiai, tai ir vaikas pilieties). Taigi, vaikas automatishkai turi abi pilietybes. Paso reikia, kaip irodymo tam. Pvz., keliaujant. Mes vazhiuodami i LT darem jai JAV pasa, nes taip tuo metu buvo greichiau ir papraschiau. Galvojom padaryti jai LT pasa Lietuvoj, bet ten, kaip zhinia, didele biurokratija: pritruko 'apostilles' ant gimimo liudijimo (kazhkoks labai svarbus juridinis uzhtikrinimas, kad dokumentas yra legalus ir tikras). Bet ash pasiskambinau i LT ambasada JAV, man labai mielai viska ishaishkino ir atsiunte visus reikalingus popierius - istatyma su pabraukimais, formas, kurias reikia uzhpildyti. Taip kad belieka tik susitvarkyt. Bet, kaip zhinia, pasas lietuvishkas, tai ir popierizmu, automatishkai, daug. Reikia ten visokiu noratishkai patvirtintu vertimu, kopiju ir pan. Pradedu galvot, kad reikes pasidaryt ta 'apostille' (zhalio supratimo neturiu, kur ja gaut wink.gif ), ir daryt ta pasa kita karta, kai busim LT: nors ten tie patys popierizmai, bet papraschiau su vertimais ir notarishkais patvirtinimais. Bent jau mums....
Del Kanados, bandykit pasiieshkot dvigubos pilietybes istatymo www.lrs.lt.
Tikiuosi, padejau.
Atsakyti
Fasolka tu genijus wub.gif wub.gif wub.gif

radau istatyma

nu blyn, oziai tuoje ambasadoje mad.gif gun_bandana.gif parasyta aiskiai- jeigu abu tevai yra Lt pilieciai- tai vaikas automatiskai gauna pilietybe kad ir kur jis gimtu, bet apie dviguba nieko neradau dar
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 08 10, 15:58)
Pradedu galvot, kad reikes pasidaryt ta 'apostille' (zhalio supratimo neturiu, kur ja gaut wink.gif

"Secretary of the State" ofice uzdeda Apostile ant dokumentu.. dariau tai, irgi isiaskinai cia forume.. Siap reikia paskambinti i Lt konsulata ir pasiklausti adreso ir telefono "Secretary of the State" ofice.. jie privalo tureti ta informacija, man ten ir suteike ja..is 10-to karto blink.gif

siap cia nuo geguzes 1 d. pradejo reikalauti BUTINAI apostiles.. ant dokumnetu susik=jusiu su santukom, istuoko, ir gimimo.. nu gal ir mirtimi dar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 10 rugpjūčio 2004 - 16:33
Man jau visai negerai... wink.gif Bandzhiau ieshkoti, ar yra dvigubos pilietybes teises aktas su Kanada, ir neberandu nei vieno... Gal kas zhino, kur juos rasti internete? O tai nenusiraminsiu, kol nerasiu wink.gif
Atsakyti
Galima viena eretiska klausima- a kam jus norit vaikui, turinciam JAV pilietybe, dar ir Lietuvos pilietybes? Na, kam ji reikalinga?
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 08 10, 17:37)
Galima viena eretiska klausima- a kam jus norit vaikui, turinciam JAV pilietybe, dar ir Lietuvos pilietybes? Na, kam ji reikalinga?

istikruju .. gal ir nereikalinga.. pakaktu ir gimimo liudijimo pasalpai gauti (93 Lt) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

o siaip as..nenoriu uz vaika rinktis, tures dvi pilietybes ir pats pasirinks ka ir kur jam daryti, o siap pravers gal ateityje, bet jei JAV nebutu galima dvigubos pilietybes tureti, tektu Lt atsisakyti

as neturejau pasirinkimo, jis tures[QUOTE=norge,2004 08 10, 17:37]

P.S. nutariau pasitaisyti.. gal cia daugaiu del saves, o ne del jo... vis dar nenutrauktas paskutinis siulas su Lietuva (nu cia man jau i kita tema reikia begti)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 10 rugpjūčio 2004 - 17:45
QUOTE (Fasolka @ 2004 08 10, 16:22)
Siap reikia paskambinti i Lt konsulata ir pasiklausti adreso ir telefono "Secretary of the State" ofice.. jie privalo tureti ta informacija, man ten ir suteike ja..is 10-to karto blink.gif

Man irgi ant tautieciu biurokratu pikta mad.gif Jau taip ten jie nieko nezino, net baisu.

Jei kam reikia apostiles - ja galima gauti pastu, ar $1 daugiau kainuos. Nereiks niekur vaziuoti wink.gif

O kodel blogai tureti dvi pilietybes? g.gif Man labai svarbu islaikyti lietuviska. Ir vaikui ta pati noriu suteikti. Jei kokia nelaime ir vaikui teks uzaugti Lietuvoje - nereikes eiti kryziu kelius, pasas jau bus.

O kaip jus gaunat ta pasalpa? g.gif
Atsakyti
Kodel reikia lietuvishkos?! Todel, kad esame lietuviai!
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 08 10, 17:55)

O kaip jus gaunat ta pasalpa? g.gif

negaunam.. bet va navaziuosiu i LT, prregistruosiu vaika ir gausiu.iki 3-ju metu gal blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 08 10, 01:42)
pirmas klausimas buvo, ar man prisivaideno kad panasi tema cia jau buvo ir kad ten buvo daug info sia tema? rolleyes.gif

o kitas buvo prasymas pasidalinti savo ziniom apie tai kokia tvarka suteikiama Lt pilietybe vaikui gimusiam uzsienyje legaliai gyvenanciu LT pilieciu seimoje rolleyes.gif

Nepasivaideno. Apie tai snekejom Teisininko konsultaciju skyriuj: http://www.supermama...?showtopic=3304

As rasiau tuo klausimu i Otava ir gavau ju atsakyma. Bet tai aprasiau anoj temoj smile.gif.
Atsakyti