Gal kas zinot tiksliau - ar proseneliai turi buti GIME Lietuvoj iki tu 1940metu, ar GYVENE.... Nes tik dabar suzinojau, kad mano tecio tetis gimes ne Lietuvoj O per tevo linija tvarkantis maziau to popierizmo
Sveikinu, MAMA TT, as va butent del tokiu "smulkmenu" atidejau ta tvarkyma iki kitu laiku.. Sorry, atsakymo nezinau... bet kadangi reikia ju (proseneliu) gimimu liudijimu tai...???
Be reiklao, jus cia mamkos, MamaLina uzsipuolet.. normaliai ji viska rase ir tikrai isaiskino KODEl tokia makaliuze, nes ta Lt pilietybe eina kaip ANTRA, del to valakita.. bet kad nesamones istatymuose tai tikrai as dabar nusiraminau laikinai, nes pavargau aiskintis su idijotisku Chikagos konsulatu ir dar su tais archyvais prasideti.. brrr
Be reiklao, jus cia mamkos, MamaLina uzsipuolet.. normaliai ji viska rase ir tikrai isaiskino KODEl tokia makaliuze, nes ta Lt pilietybe eina kaip ANTRA, del to valakita.. bet kad nesamones istatymuose tai tikrai as dabar nusiraminau laikinai, nes pavargau aiskintis su idijotisku Chikagos konsulatu ir dar su tais archyvais prasideti.. brrr
As irgi nieko nedarau del vaiku pilietybiu kol kas Tiesa pasakius, bijau net pradet Va, kai jau bus visi trys...gal kada turesiu daugiau laiko(abejotina ), reikes pasiryzti...Bet pagalvojus apie visa popierizma, net nupurto
QUOTE (californiagirl @ 2004 11 05, 17:17) |
As irgi nieko nedarau del vaiku pilietybiu kol kas Tiesa pasakius, bijau net pradet Va, kai jau bus visi trys...gal kada turesiu daugiau laiko(abejotina ), reikes pasiryzti...Bet pagalvojus apie visa popierizma, net nupurto |
Ish kitos puses - darysi visiems trims vienu kartu - tie patys popierizmai. Ash dabar kaip tik apie tai pagalvojau, kad man abiem ish karto reiks daryt vasara...
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 11 05, 16:04) |
Gal kas zinot tiksliau - ar proseneliai turi buti GIME Lietuvoj iki tu 1940metu, ar GYVENE.... Nes tik dabar suzinojau, kad mano tecio tetis gimes ne Lietuvoj O per tevo linija tvarkantis maziau to popierizmo |
Manau, GIME, nes neklausineja gyvenimo irodymu. As dar paskaitysiu tiksliau veliau. Vargau vargau su tuo popierizmu, bet visgi nera taip sunku Va tik Fasolka galiu uzjausti ar tuos, kuriu seneliai mire...
Californiagirl, gal tau atsiusti reikalavimus pastu, ar nori pati konsulato prasyti? Nera taip sudetinga Tiesa, raso, kad pries gaunant vaiko LT pasa reikia tureti JAV pasa (vaikui). Taip kad prisideda papildomos islaidos neplanuojant keliauti. Bet is pradziu tektu uzregistruoti vaiko gimima Lietuvoje, tad paso ir pilietybes iskart paprasius ir negausi.
QUOTE (baltic*girl @ 2004 11 05, 17:21) |
Californiagirl, gal tau atsiusti reikalavimus pastu, ar nori pati konsulato prasyti? Nera taip sudetinga Tiesa, raso, kad pries gaunant vaiko LT pasa reikia tureti JAV pasa (vaikui). Taip kad prisideda papildomos islaidos neplanuojant keliauti. Bet is pradziu tektu uzregistruoti vaiko gimima Lietuvoje, tad paso ir pilietybes iskart paprasius ir negausi. |
Tai, butu neblogai...jei turi tuos reikalavimus. As vaikams net amerikietisku pasu neturiu, taigi pirma ta reikaliuka reikes sutvarkyti. Nu, vienu zodziu, kazkada reikes pasiryzti
Oi, amerikietishki lengvai darosi.
Bet, Californiagirl, jei dar neturit amerikonishku, tai darykites lietuvishkus - nieko irodynet tada nereikes, man rods - juk kaip ir pirmos pilietybes prashysites!
Bet, Californiagirl, jei dar neturit amerikonishku, tai darykites lietuvishkus - nieko irodynet tada nereikes, man rods - juk kaip ir pirmos pilietybes prashysites!
Ode, as ir neskubejau daryti amerikietisko paso vaikui. Bet konsulatas parase, kad jo reikes norint gauti lietuviska. As net atskirai skambinausi paklausti, ar tikrai netiks tik gimimo liudijimas. Sake, ne... Butinas JAV vaiko pasas Lietuvos pilietybe jau kaip ir antra, nes vaikas gime JAV pilieciu.
Californiagirl, forma amerikietiskam pasui gali gauti paste Bet jums nepigiai iseis su trim vaikais Mes uz neskubu sumokejom apie $70 ($40 uz pasa ir $30 uz pasto darbuotojo darba). Atejo per dvi savaites, kaip skubus
As tau atsiusiu dokumentu sarasa, bet noriu dar viesai parasyti, ka ten raso: pries kreipiantis del vaiko pilietybes Lietuvoje jau turi buti patvirtintas vaiko gimimas svetur, iteisinta tevu santuoka Lietuvoje (reikia siusti nuorasa i konsulata), ir taip pat lietuviui tevui reikia tureti LR pasa. Pvz., mano pase buvo mergautine pavarde, tai pirma turiu pasikeisti pasa, o tik tada gauti pilietybe vaikui... Na, dokumentacijos nemazai
Californiagirl, forma amerikietiskam pasui gali gauti paste Bet jums nepigiai iseis su trim vaikais Mes uz neskubu sumokejom apie $70 ($40 uz pasa ir $30 uz pasto darbuotojo darba). Atejo per dvi savaites, kaip skubus
As tau atsiusiu dokumentu sarasa, bet noriu dar viesai parasyti, ka ten raso: pries kreipiantis del vaiko pilietybes Lietuvoje jau turi buti patvirtintas vaiko gimimas svetur, iteisinta tevu santuoka Lietuvoje (reikia siusti nuorasa i konsulata), ir taip pat lietuviui tevui reikia tureti LR pasa. Pvz., mano pase buvo mergautine pavarde, tai pirma turiu pasikeisti pasa, o tik tada gauti pilietybe vaikui... Na, dokumentacijos nemazai
Nu tai va.. dar dasides problemeliu, jeigu vaiko tevai yra nevede.. cia jau kaz aks klause del to..
Ai, as turiu vaikui lietuviska gimimo liudijima, ir amerikietuskus gimimo liudijima ir pasa.. kol kas apsieisiu.. atidedu iki kitu metu
Ai, as turiu vaikui lietuviska gimimo liudijima, ir amerikietuskus gimimo liudijima ir pasa.. kol kas apsieisiu.. atidedu iki kitu metu
QUOTE (baltic*girl @ 2004 11 05, 19:54) |
Lietuvos pilietybe jau kaip ir antra, nes vaikas gime JAV pilieciu. |
Chia, jeigu ka, ash ne su tavim ginchijuos, bet shiaip analizuoju...
Juk vaikas automatishkai tampa IR LR piliechiu, vien del to, kad gimsta tevams lietuviams. Kazhkodel man atrodo, kad darant pirma pasa lietuvishka problemu neturetu kilt. Kazhkas net buvo apie tai parashes ankschiau.
Afrodite,ir kitos,kurioms tai aktualu,
noreciau tave pataisyti,nes Lietuvoje nuo sausio 1d.jau galima tureti dviguba pilietybe.Pvz.jeigu tas kazkas turi kitos salies pilietybe,o tevai lietuvos pilieciai(arba vienas is ju),tokiu atveju reikia irodyti,kad tavo seneliai(arba tevai) buvo lietuvos pilieciai iki neprisimenu tiksliai kuriu metu,bet atrodo iki 1940+-.
Taip kad kodel ir ne.
noreciau tave pataisyti,nes Lietuvoje nuo sausio 1d.jau galima tureti dviguba pilietybe.Pvz.jeigu tas kazkas turi kitos salies pilietybe,o tevai lietuvos pilieciai(arba vienas is ju),tokiu atveju reikia irodyti,kad tavo seneliai(arba tevai) buvo lietuvos pilieciai iki neprisimenu tiksliai kuriu metu,bet atrodo iki 1940+-.
Taip kad kodel ir ne.
QUOTE (Ode @ 2004 11 05, 21:52) | ||
Chia, jeigu ka, ash ne su tavim ginchijuos, bet shiaip analizuoju... |
Oi, as ir nesigincyju! Tiesiog man atsiunte dokumentu sarasa, kuriame viename punktu buvo "vaiko JAV pasas". Kai skambinau, liepe net perskambint, nes ejo pasitikslint su konsulate. Nezinau, kodel jiems neuztenka gimimo liudijimo Logikos net nebeieskau.