Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE (ltukra @ 2004 10 14, 14:48)
QUOTE (Fasolka @ 2004 10 14, 13:12)
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 14, 20:02)
Siaip pakaktu ir senelio paso kopijos, kur butu parasyta, kad gimimo vieta Lietuva.

Zinau, kad bent du seneliai gime Lt.. dabar tik reikia isiaiskinti bent kokios apylinkes archyvuose ieskoti tu gimimu liudijimu blink.gif brr

tai nesuprantu dabar, prie ko cia seneliai? nejau nepakanka kad 2.gif lialiaus vienas is tevu turi LT pilietybe? Nejau dar reikia ir tevu tevu dokumentu? O gal dar ir proseneliu? g.gif

Dar bobutes mergautines pavardes, tevu kraujo grupes, ir tetos plauku spalvos .......... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Tikrai nesamone su tom pilietybem, jei taip logiskai galvojant tikrai turetu uztekt fakto, kad vienas is tevu yra pilietis. Bet mes sitam forume istatytmu nepakeisim. Reik kitu adresu siust savo pretenzijas ir bandyt kazka keist per peticijas parlamentarams ir pan.
Atsakyti
QUOTE (ltukra @ 2004 10 14, 21:48)
QUOTE (Fasolka @ 2004 10 14, 13:12)
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 14, 20:02)
Siaip pakaktu ir senelio paso kopijos, kur butu parasyta, kad gimimo vieta Lietuva.

Zinau, kad bent du seneliai gime Lt.. dabar tik reikia isiaiskinti bent kokios apylinkes archyvuose ieskoti tu gimimu liudijimu blink.gif brr

tai nesuprantu dabar, prie ko cia seneliai? nejau nepakanka kad 2.gif lialiaus vienas is tevu turi LT pilietybe? Nejau dar reikia ir tevu tevu dokumentu? O gal dar ir proseneliu? g.gif

tame ir reikalas, kad reikia! Reikia irodyti savo gilias lietuviskas saknis.

Papildyta @ [mergetime]1097786067[/mergetime]
As jau 100 kart rasiau, bet dar kart pasikartosiu, kad visos nesamones su seneliais yra todel, kad vaikas nori turet Lt pilietybe kaip antra. Jei tai butu pirma pilietybe viskas butu labai paprasta - uztektu, kad vienas is tevu yra Lt pilietis, bet kadangi tai vaiko antra pilietybe ja gauti yra sudetinga.
Atsakyti
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 14, 15:31)
As jau 100 kart rasiau, bet dar kart pasikartosiu, kad visos nesamones su seneliais yra todel, kad vaikas nori turet Lt pilietybe kaip antra. Jei tai butu pirma pilietybe viskas butu labai paprasta - uztektu, kad vienas is tevu yra Lt pilietis, bet kadangi tai vaiko antra pilietybe ja gauti yra sudetinga.

Gali ir 101-a rasyt, vis tiek nuo to samone nepasidarys. Koks skirtumas pirma, antra ar penkiolikta - vis tiek turetu pagal tevus ziuret, o ne po kapus siuntinet. Juk tevai tai tos pilietybes irgi nenusipaise ant paso. Bet kaip sakiau, veltui mes cia gaistam laika diskutuodamos - samone tai ar nesamone, vis tiek nuo musu niekas nepriklauso. O suprast beviltiska - todel ir moki advokatams nezmoniskus pinigus, kadangi ne vienas paprastas mirtingasis tos teisines kalbos nesupras. wink.gif
Atsakyti
Tikrai, JAV pilietybe daug lengviau gauti nei Lietuvos, pakanka vieno tevu ir jokiu irodinejimu rolleyes.gif Kai pasiziuriu i popieriu susni ant savo stalo del pilietybes, jauciuos net izeista tautieciu g.gif
Atsakyti
QUOTE (Ruta_H @ 2004 10 14, 23:17)
O suprast beviltiska - todel ir moki advokatams nezmoniskus pinigus, kadangi ne vienas paprastas mirtingasis tos teisines kalbos nesupras. wink.gif

Ka chia mirtingasis! Jau rashiau, kad pazhistamas teisininkas paanalizavo man asmenishkai shita problema ir pripazhino, kad tai nesamone. Reishkias, istatymus kuria ir leidzhia arba ne labai 'gudrus' (kaip chia grazhiau ishsireishkus? wink.gif), arba kitokiais pagrindais (kitokiu paskatu vedami)...
Atsakyti
Tie zmogai, kurie leidzia istatymus, susijusius su LR plietybe, greiciausiai nenori, kad is Lietuvos isvyke tautieciai ar uzsieny gime leliukai liktu/butu lietuviais rolleyes.gif. Ka padarysi... Mes dar labai stipriai galvosim, ar reikia Pauliui tos LR pilietybes. Gal jam Kanados ir Jungtines Karalystes pilietybiu uzteks tongue.gif g.gif.
Atsakyti
QUOTE (Ruta_H @ 2004 10 14, 17:17)
Gali ir 101-a rasyt, vis tiek nuo to samone nepasidarys. Koks skirtumas pirma, antra ar penkiolikta - vis tiek turetu pagal tevus ziuret, o ne po kapus siuntinet. Juk tevai tai tos pilietybes irgi nenusipaise ant paso. Bet kaip sakiau, veltui mes cia gaistam laika diskutuodamos - samone tai ar nesamone, vis tiek nuo musu niekas nepriklauso. O suprast beviltiska - todel ir moki advokatams nezmoniskus pinigus, kadangi ne vienas paprastas mirtingasis tos teisines kalbos nesupras. wink.gif

Nu pritariu Ruta tau!!! Kaip pirstu i aki!!!

Lietuvos istatymai taip parashyti, kad be puses litro nesuprasi blink.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (delfinas @ 2004 10 15, 00:31)
Tie zmogai, kurie leidzia istatymus, susijusius su LR plietybe, greiciausiai nenori, kad is Lietuvos isvyke tautieciai ar uzsieny gime leliukai liktu/butu lietuviais rolleyes.gif. Ka padarysi... Mes dar labai stipriai galvosim, ar reikia Pauliui tos LR pilietybes. Gal jam Kanados ir Jungtines Karalystes pilietybiu uzteks tongue.gif g.gif.

Kiekviena valstybe nori, kad jos pilieciai butu tik jos vienos pilieciais ir kiekvienoj valstybej (tikrai ne vien Lt), sudaromos ivairios kliutys bipatrizmui.
Paskaityk kad ir priesaika gaunant JAV pilietybe. Prisieki atsisakyt bet kurios kitos pilietybes.
Be to vakar kalbejau su bendradarbe, kurios abu tevai norvegai, ji gime JAV, zinoma gavo JAV pilietybe. Ir bande pries kelis metus gaut Norvegijos pilietybe (nes daznai ten vazineja). Bet negavo, nes pagal Norvegijos pilietybes ist. galima but tik Norvegijos pilieciu (zinoma butu gavus, jei butu atsisakius JAV) ir nesvarbu nei kas tavo tevai ar seneliai ir kad laikai save visisku norvegu. Lt ist tikrai nera labai griezti siuo klausimu. Tik tame beda, kad Lt nieks nemoka ju rasyt ir nemokes tol kol balsuotojai balsuos uz visokius adamkus, brazauskus, steponavisius ir pan. mad.gif

O siaip isivaizduok tokia situacija: as Lt piliete, mano vyras vokietijos pilietis, vaikas gime JAV. Negana to mano vyro mama turke, o mano tevas rusas. Tai jeigu viskas butu taip paprasta tai mano vaikas butu JAV, Lt, Vokietijos, Rusijos ir Turkijos pilietis? Kad isvengt tokios makalynes ir sudaromos tokios kliutys kaip lietuviska kilme.

Kiek matau cia tik man vienai viskas aisku. Gal del to kad jau gavau dukrytei Lt pilietybe, baigiau teise ir baigiamajam egzaminui dariau konspekta tema "LR pilietybe" smartass.gif
Atsakyti
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 15, 19:44)

O siaip isivaizduok tokia situacija: as Lt piliete, mano vyras vokietijos pilietis, vaikas gime JAV. Negana to mano vyro mama turke, o mano tevas rusas. Tai jeigu viskas butu taip paprasta tai mano vaikas butu JAV, Lt, Vokietijos, Rusijos ir Turkijos pilietis?

na, cia truputi is "Fantastikos Serijos" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziedadulke: 16 spalio 2004 - 02:48
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 15, 17:44)
Kiek matau cia tik man vienai viskas aisku. Gal del to kad jau gavau dukrytei Lt pilietybe, baigiau teise ir baigiamajam egzaminui dariau konspekta tema "LR pilietybe" smartass.gif

Ne-a, man irgi viskas aisku rolleyes.gif smartass.gif. Nors baigiau ne teise ir apie LR plietybe baigiamojo darbo nerasiau rolleyes.gif tongue.gif.
Atsakyti
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 16, 02:44)

Paskaityk kad ir priesaika gaunant JAV pilietybe. Prisieki atsisakyt bet kurios kitos pilietybes.

Istatymai turi juos paaiskinanciu istatymu, ir ta pati JAV priesaika realybeje ne ka reiskia. JAV labai propaguoja dviguba pilietybe, ypac siuo laiku...

Visa kita: ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Mamytes, gal savo ziniom pasigirkim skyrelyje apie moksla ar tai laisvalaiki? Nes i tokia svarbia tema idesime tiek negeru emociju g.gif
Atsakyti
Galvoju padesiu mamytem su pilietybe, nes dukrytei gavau, bet kadangi cia ant manes pykt pradejo mad.gif , tai i sita tema ne kojos nebezengsiu
Atsakyti