Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Jei kam aktuali antra (LT) vaiku pilietybe, cituoju konsulato laiska:

"Po 2004m. gruodzio 31d. Lietuvos Respublikos pilieciai, kurie tebera registruoti Lietuvoje arba kitaip deklarave gyvenamaja vieta Lietuvoje, konsulatuose nebegales pildyti anksciau minetu deklaraciju ir tures sugrizti i Lietuva deklaruoti savo gyvenamaja vieta ar jos pasikeitima ir, esant reikalui, Lietuvoje issiimti naujus asmens dokumentus."

Vienu zodziu, visoms patariu pasiskambinti i konsulatus ir paprasyti deklaravimo formos. Reikia deklaruoti ir vaikus. Taip supratau, kad to nepadarius veliau bus sunku gauti LR pilietybe vaikams. Nes taip pat rasoma, kad vaiko pilietybes klausimas gali buti svarstomas tik iregistravus vaiko gimima ir tevu santuoka Lietuvoje, taipogi pakeitus mamos (jei keitesi pavarde) pasa i nauja. Be deklaracijos tai bus neimanoma padaryti uz Lietuvos ribu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 13 spalio 2004 - 00:10
Visais popierizmais uzsiimsiu po leliaus gimimo, jau turiu voka is NY del paso keitimo, deklaravimo, gimimo liudijimo...
Papildyta @ [mergetime]1097689139[/mergetime]
O del leliau antros pilietybes, tai reikes is pradziu perskaityti sia tema is pradziu, nes musu tetis amerikietis, kaskada skaiciau, kad keblumu iskyla irodinejant viska...Noreciau kad lelius turetu ir lietuviska pilietybe. Man tai svarbu. Ir vidutini varda desim mano mergautine pavarde (cia teveliui padeka kad mane isidukrino, isaugino ir buvo ir yra geriausias tetis pasaulyje wub.gif
Atsakyti
QUOTE (mamaitiene @ 2004 10 13, 19:34)
Visais popierizmais uzsiimsiu po leliaus gimimo, jau turiu voka is NY del paso keitimo, deklaravimo, gimimo liudijimo...
Papildyta @ [mergetime]1097689139[[b]*mamaLina rgetime] [/b]
O del leliau antros pilietybes, tai reikes is pradziu perskaityti sia tema is pradziu, nes musu tetis amerikietis, kaskada skaiciau, kad keblumu iskyla irodinejant viska...Noreciau kad lelius turetu ir lietuviska pilietybe. Man tai svarbu. Ir vidutini varda desim mano mergautine pavarde (cia teveliui padeka kad mane isidukrino, isaugino ir buvo ir yra geriausias tetis pasaulyje wub.gif

niekaip nesuprantu kur problema su lietuviskos kilmes irodymu? Kai suteikinejo mano dukrytei Lt pilietybe kaip antra lietuviska kilme irodinejau pagal mano seneli (mamos teti) as turejau sekancius dok:
1. senelio gimimo liud., ten parasyta, kad jis gimes traku rajone ir to pakako
2. mano mamos gimimo liud.
3. mano tevu santuokos liud
4. mano gimimo liud
5. mano santuokos liud
6. dukrytes gimimo liudijima
Daviau kopijas, po 5 d. paskambino namo ir pasake, kad dukrytei suteikta Lt pilietybe
Atsakyti
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 13, 21:35)

4. mano gimimo liud
5. mano santuokos liud

Pas mane problemos Seneliu gimimo lidijimuose, nei pagal viena puse ju rasti praktiskai neimanoma.. mano seneliai pagal mano mama visai ne Lietuvoje gime, mano mam taip par gime ne Lietivoje, gyveno nuo vaikystes Lietuvoje ir yra Lietuvos piliete, bet.. dabar jiegu pagal mano teva, tai rysiai ir su juo, tuo lab su senelais prarasti ir palaidoti pries 100 metu.. reikia vaziuoti ir knistis po archyvus, bet net nzn po kokius, nes nzn kur jis gimes.. nors jis taip pat Lietuvos pileitis

pagal tevo vaiko senelis ta pati velniava .. blink.gif Va ir problemos blink.gif

Atsakyti
QUOTE (Fasolka @ 2004 10 13, 22:09)
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 13, 21:35)

4. mano gimimo liud
5. mano santuokos liud

Pas mane problemos Seneliu gimimo lidijimuose, nei pagal viena puse ju rasti praktiskai neimanoma.. mano seneliai pagal mano mama visai ne Lietuvoje gime, mano mam taip par gime ne Lietivoje, gyveno nuo vaikystes Lietuvoje ir yra Lietuvos piliete, bet.. dabar jiegu pagal mano teva, tai rysiai ir su juo, tuo lab su senelais prarasti ir palaidoti pries 100 metu.. reikia vaziuoti ir knistis po archyvus, bet net nzn po kokius, nes nzn kur jis gimes.. nors jis taip pat Lietuvos pileitis

pagal tevo vaiko senelis ta pati velniava .. blink.gif Va ir problemos blink.gif

nu Fasolka pas jus ir situacija... doh.gif doh.gif Skaiciau keleta kartu kol isikirtau, kas kur ir is kur biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Fasolka @ 2004 10 13, 15:09)

Fasolka,
kad ir kokia painiava butu, vistiek manau bus imanoma viska sutvarkyt. Laiko aisku, sugaisi, bet jei reikia tai reikia. O ar tau dabar labai skubu Timukui LT pilietybe gaut? Netigi jei tu su juo vaziuosi dabar i LT, tai jis gi "legaliai" ten gali 3 men. but.
Atsakyti
ne butent , kad man neskubu, o del tos painiavos ir atidejau butent iki vizito i Lietuva.. gal vietoje ten lengviau bus..
Atsakyti
QUOTE (Fasolka @ 2004 10 13, 16:35)
ne butent , kad man neskubu, o del tos painiavos ir atidejau butent iki vizito i Lietuva.. gal vietoje ten lengviau bus..

tai aisku, kad kai grisi viska ir susitvarkysi. Nors biurokratija pas mus gerokai "isisaknijus", bet viskas imanoma wink.gif
Atsakyti
QUOTE (ziedadulke @ 2004 10 13, 23:44)
tai aisku, kad kai grisi viska ir susitvarkysi. Nors biurokratija pas mus gerokai "isisaknijus", bet viskas imanoma wink.gif

imanoma tai imanoma, bet kiek nervu visa tai velgi kainuoja doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE (Fasolka @ 2004 10 13, 23:35)

Siaip pakaktu ir senelio paso kopijos, kur butu parasyta, kad gimimo vieta Lietuva.

Kai as nunesiau popieriukus i svarstyma juos prieme kazkokia piemenka ir sako "Va cia jis gimes 1922 m. kai Trakai buvo Lenkija, nezinau kaip viskas bus, bla bla..." Ka cia b**t p**i prota (labai atsiprasau unsure.gif ) pagalvojau. Taip sunervino - pavarde lietuviska, vardas Jonas, is Lietuvos nebuvo isvaziaves, o cia man kazka aiskina. Aisku viskas baiges gerai, nes tie, kurie svarsto sita klausima protauja
Atsakyti
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 14, 20:02)
Siaip pakaktu ir senelio paso kopijos, kur butu parasyta, kad gimimo vieta Lietuva.

Zinau, kad bent du seneliai gime Lt.. dabar tik reikia isiaiskinti bent kokios apylinkes archyvuose ieskoti tu gimimu liudijimu blink.gif brr
Atsakyti
QUOTE (Fasolka @ 2004 10 14, 13:12)
QUOTE (mamaLina @ 2004 10 14, 20:02)

Zinau, kad bent du seneliai gime Lt.. dabar tik reikia isiaiskinti bent kokios apylinkes archyvuose ieskoti tu gimimu liudijimu blink.gif brr

tai nesuprantu dabar, prie ko cia seneliai? nejau nepakanka kad 2.gif lialiaus vienas is tevu turi LT pilietybe? Nejau dar reikia ir tevu tevu dokumentu? O gal dar ir proseneliu? g.gif
Atsakyti