QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 30, 03:30) | ||
Jus ten tarp misku Dazniau apsilankyk, ne tik apie istatymus pakalbesim |
Miskuose, bet ant vandenyno kranto ...
QUOTE (mamaLina @ 2004 09 29, 18:44) |
Visi ankciau mineti isvedziojimai, nepykit, nesamones. |
Kaip teisininke korektishkai/taktiskai pasake
O siaip tai aciu uz info, praskaidrejo shioje srityje truputeli
O man vis tiek niekas neaisku. Visu pirma pazistamas dirbantis diplomatu ambasadoje (Londone) sake, kad galima turet dvi, t.y. pasilikt LT isigijus antra.
Antra - skaitau skaitau as ta istatyma
Parasyta, kad
Antra - skaitau skaitau as ta istatyma
Parasyta, kad
QUOTE |
Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 18 straipsnio 1 dalyje nustatyta, kad Lietuvos Respublikos pilietybės netenkama: 1) atsisakius Lietuvos Respublikos pilietybės; 2) įgijus kitos valstybės pilietybę; |
Toliau skaitom:
QUOTE |
Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 18 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad Pilietybės įstatymo 18 straipsnio 1 dalies 2 punktas netaikomas: 1) asmenims, iki 1940 m. birželio 15 d. turėjusiems Lietuvos Respublikos pilietybę, jų vaikams, vaikaičiams ar provaikaičiams (jeigu šie asmenys, jų vaikai, vaikaičiai ar provaikaičiai nerepatrijavo); 2) lietuvių kilmės asmenims, kurių tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuviai ir pats asmuo pripažįsta save lietuviu." |
Blah blah blah (cia toks teisinis terminas )
QUOTE |
Pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 18 straipsnio 2 dalį Lietuvos Respublikos pilietybė, įgijus kitos valstybės pilietybę, gali būti palikta: 1) asmenims, iki 1940 m. birželio 15 d. turėjusiems Lietuvos Respublikos pilietybę, jų vaikams, vaikaičiams ar provaikaičiams (jeigu šie asmenys, jų vaikai, vaikaičiai ar provaikaičiai nerepatrijavo); 2) lietuvių kilmės asmenims, kurių tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuviai ir pats asmuo pripažįsta save lietuviu. |
Mano menku supratimu mums taikytinas antras punktas. Ir kalbama kaip tik apie pilietybe, o ne teise i pilietybe.
Gal as skaityt nemoku?
Ruta_H: jei tu nemoki, tai ir ash nemoku. Ash net draugo teisininko Lietuvoj teiravaus, kaip ten yra, ir jis pripazhino, kad istatymas (kaip ir daugelis kitu) yra labai painus. Kad, atseit, ta dviguba pilietybe taikoma daugiau tiems pabegeliams per ar priesh ar po karo, o ne dabar gimusiems. Del to dabar gimusiems vaikams ir reikia irodinet ta savo pilietybe.
Ir man vis tiek neaishku, jei sako, kad pilietybe gali buti palikta, jei tevai ARBA seneliai pripazhista save lietuviais, tai kam tu proseneliu popierizmu ish prieshkario reikia?!..
Oi, Lietuva... Ten lietus lyja...
Ir man vis tiek neaishku, jei sako, kad pilietybe gali buti palikta, jei tevai ARBA seneliai pripazhista save lietuviais, tai kam tu proseneliu popierizmu ish prieshkario reikia?!..
Oi, Lietuva... Ten lietus lyja...
visai sumalet man cia viska buvo neaisku neaisku, o dabar visai niekas neaisku
MAMA2T&T - man tas pats. Kol neskaitau, nesigilinu, tai kazhkokia nuomone galvoj susidarau, susitaikau. O po to vel kur nors uzhsikabliuoju, padiskutuoju, ir vel nervas ima...
Kazhkas, pvz., kaip tik aishkino, kad jei vaikui pirmiausia padarysi LT pasa, tai po to be problemu pasidarysi JAV, o va jei atvirkschiai, tai prasideda tie visi 'irodynejimai'. O va mamaLina vel kitaip sako...
Tai ka mums, paprastiems mirtingiesiems daryt?! AAAA!!!! (klausimas, beje, retorinis )
Kazhkas, pvz., kaip tik aishkino, kad jei vaikui pirmiausia padarysi LT pasa, tai po to be problemu pasidarysi JAV, o va jei atvirkschiai, tai prasideda tie visi 'irodynejimai'. O va mamaLina vel kitaip sako...
Tai ka mums, paprastiems mirtingiesiems daryt?! AAAA!!!! (klausimas, beje, retorinis )
Suris.
Nu, galesiu but banduomoju triusiu. Turiu interviu lapkricio 2, o tada ziuresim ar liks ar neliks. Chi, visu pirma reik, kad duotu - as cia tokia optimiste.
O siaip tai zinau nukrypome ne i tema - kalbame apie mamytes. Ir as cia apie save, busima mamyte. O su vaiku irgi rodas darysim, kai ateis laikas. Kolekcionuosim tas pilietybes, jei tik jas duos.
Nu, galesiu but banduomoju triusiu. Turiu interviu lapkricio 2, o tada ziuresim ar liks ar neliks. Chi, visu pirma reik, kad duotu - as cia tokia optimiste.
O siaip tai zinau nukrypome ne i tema - kalbame apie mamytes. Ir as cia apie save, busima mamyte. O su vaiku irgi rodas darysim, kai ateis laikas. Kolekcionuosim tas pilietybes, jei tik jas duos.
Nu tema ne, bet gal nesupyks niekas.
Zinok, nelabai pamenu viska tiksliai, bet uztruko neilgai. Rodos birzelio pradzioj issinciau dokumentus, gale menesio gavau laiska, kad liepos pradzioj reik pirstu anspaudu eit duot, gale liepos gavau laiska, kad mano interviu bus lapkricio 2. Cia tie tempai priklauso ne tik nuo jusu (prie ko ten galima kabintis ar ne), bet ir nuo to koks jusu regioninio INS ofiso apkrovimas. Bet zinokit, as lankiau cia tokius pilietybes kursus vietiniam YWCA, o ten meksikieciai skundesi, kad interviu lauke visus metus
Zinok, nelabai pamenu viska tiksliai, bet uztruko neilgai. Rodos birzelio pradzioj issinciau dokumentus, gale menesio gavau laiska, kad liepos pradzioj reik pirstu anspaudu eit duot, gale liepos gavau laiska, kad mano interviu bus lapkricio 2. Cia tie tempai priklauso ne tik nuo jusu (prie ko ten galima kabintis ar ne), bet ir nuo to koks jusu regioninio INS ofiso apkrovimas. Bet zinokit, as lankiau cia tokius pilietybes kursus vietiniam YWCA, o ten meksikieciai skundesi, kad interviu lauke visus metus
O kaip vaikinams turintiems dvi pilietybes su kariuomene? As zinau, kad Vokietijoje gyvenantys turkai ir turintys abi pilietybes su sia problema susiduria ir privalo atlikti karine prievole abejose salyse. Cia JAV aisku neaktualu, nes laisvanoriska, bet kaip su kitomis salimis?
Cia (JAV) vis tiek reikia uzsiregistruoti i "Selective Service" vaikinams nuo 18 iki 26 metu. Net ir tiems su zalia kortele.