Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE (baltic*girl @ 2004 08 29, 21:41)
Uups, cia rimtai?.. Papasakok, jei ne paslaptis, kur cia taip pasake? unsure.gif

Rimtu rimciausiai! Migracijos skyriuj taip sake. Kadangi kudikis turejo tik US pilietybe, tai kaip ir kiekvienas kitas US pilietis tegalejo legaliai but LT tik 3 menesius. Po to teoriskai (tikiu sveiku protu, vienok) gali buti deportuotas. Net jei tevai padaro jam LT gimimo liudijima (kuris dabar iskart yra su asmens kodu), jis nesuteikia nei pilietybes, nei teises gyvent LT su tevais.
Aisku, sita reikala galima apiet ir kitaip,- prasyti migracijos skyriuj vizos nuolatiniam vaiko gyvenimui LT. Manau, nebutu problematiska gaut, tik nezinau kokiamlaikui ja isduotu (ty, kas kiek laiko ja reiketu keisti). Bet mazu maziausiai i kiekviena nauja pasa reiketu nesht idet (ty, kas 5 metai kaip min).
va taip va su tais amerikonais Lietuvoj wink.gif
Atsakyti
QUOTE (uups @ 2004 08 30, 03:57)
Rimtu rimciausiai! Migracijos skyriuj taip sake. Kadangi kudikis turejo tik US pilietybe, tai kaip ir kiekvienas kitas US pilietis tegalejo legaliai but LT tik 3 menesius. Po to teoriskai (tikiu sveiku protu, vienok) gali buti deportuotas. Net jei tevai padaro jam LT gimimo liudijima (kuris dabar iskart yra su asmens kodu), jis nesuteikia nei pilietybes, nei teises gyvent LT su tevais.
Aisku, sita reikala galima apiet ir kitaip,- prasyti migracijos skyriuj vizos nuolatiniam vaiko gyvenimui LT. Manau, nebutu problematiska gaut, tik nezinau kokiamlaikui ja isduotu (ty, kas kiek laiko ja reiketu keisti). Bet mazu maziausiai i kiekviena nauja pasa reiketu nesht idet (ty, kas 5 metai kaip min).
va taip va su tais amerikonais Lietuvoj wink.gif

Nu jo, istatymas yra istatymas dry.gif Tavo vaikas ne Lietuvos pilietis ir taskas blink.gif
Atsakyti
Palaukit palaukit, kaip cia is tikruju su ta dviguba pilietybe? Juk pernai rudeni prieme istatyma, kad Lietuva leidzia tureti dviguba pilietybe. Tai taip apsidziaugiau. Na tiesa, dar nieko del to nedariau, bet buvau isitikinius, kad cia gera permaiana. O jus cia diskutuojat, kad reikia atsisakyt kitos pilietybes, kad gautum Lietuvos. Negi ir vel istatyma pakeite? O gal cia taip keblu tik jei abu tevai lietuviai gyvenantys uzsieny?
Atsakyti
Ne Melynake, vaikas gali tikrai tureti dvi pilietybes. Tik jei jis neturi Lietuvos pilietybes, tuomet reikia prasyti leidimo, kad leistu jam ilgiau pasilikti Lietuvoje (jei prireikia).
Atsakyti
QUOTE (melynake @ 2004 09 15, 10:24)
O gal cia taip keblu tik jei abu tevai lietuviai gyvenantys uzsieny?

Lietuva leidzia tureti dviguba pilietybe, bet kai kurios salys - ne. Tuo atveju turedama ju pasa negali tureti LT. Tad pasidomek, ar salis kur esate leistu kreiptis del LT pilietybes rolleyes.gif
Atsakyti
Susibiesinau kaip reikalas. Ka tik vyras kalbejo su advokatu Lietuvoj. Na jis pasake, kad mano dukra praras JAV pilietybe, jei gaus Lietuvos. Firma buvo gera. Kas cia per bajeris? Ar gali pilietybe buti atimta autpmatiskai? Dar paskambinesiu, ir jei isgirsiu toki atsakyma, pati tapsiu JAV piliete dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 20 rugsėjo 2004 - 16:29
Na va... Gavau atsakyma ish draugo teisininko LT apie ta pilietybe. Ale ir sunervujo... Taigi, jei kam dar kas nors neaishku, bandau paaishkint, kaip man parashe...

Dvigubos pilietybes galimybe buvo palikta daugiau ne tokiems, kaip jusu
vaikai, o tiems visiems "seniesiems" etniniams lietuviams ir ju vaikams.

18 straipsnis. Lietuvos Respublikos pilietybės netekimas

1. Lietuvos Respublikos pilietybės netenkama:
1) atsisakius Lietuvos Respublikos pilietybės;
2) įgijus kitos valstybės pilietybę;
3) Lietuvos Respublikos tarptautinių sutarčių numatytais pagrindais.

2. Šio straipsnio 1 dalies 2 punktas netaikomas:
1) asmenims, iki 1940 m. birželio 15 d. turėjusiems Lietuvos pilietybę, jų
vaikams, vaikaičiams ir provaikaičiams (jeigu šie asmenys, jų vaikai,
vaikaičiai ar provaikaičiai nerepatrijavo);
2) lietuvių kilmės asmenims, kurių tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar
senelių yra ar buvo lietuviai ir pats asmuo pripažįsta save lietuviu.

Na, o Migracijos departamentas pasake toki dalyka - norint, kad jusu vaikas
ishsaugotu Lietuvos pilietybe, reikes irodineti per senelius :-/, kadangi
jis yra automatu ir Lietuvos, ir JAV pilietis. Absurdas - mano manymu, cia
teisinio reguliavimo nonsensas, bet ne mano jegoms ji pakeisti.

Nors dabar skaitau ir vistiek man neaishku: jei 2 punktas netaikomas 2) lietuvių kilmės asmenims, kurių tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuviai ir pats asmuo pripažįsta save lietuviu, kodel tuomet negali uzhtekti tevu pasu, irodanchiu, kad jie yra lietuviai?..
Papildyta @ [mergetime]1095690834[/mergetime]
baltic*girl: mano rods, mano postas atsake i tavo klausima... ohmy.gif mad.gif g.gif huh.gif
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 09 20, 16:32)
baltic*girl: mano rods, mano postas atsake i tavo klausima...  ohmy.gif  mad.gif  g.gif  huh.gif

Jo, atsake... Einu dar draugei skambint, ji teise baige, gal paguos mane... Kaip sakant, Lietuvoj dar galima rasti priesingu istatymu laugh.gif Gal prasisuksim kaip nors.

O seneliu irodymus as turiu, galiu paskolinti... Bet istatymas tikrai nesamoningas.

Ode ir kitos, bet pas mus kitokia situacija ohmy.gif Mano pana gi neturi LT pilietybes, ji butu kaip antra. Tai negi atimtu JAV del to unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 20 rugsėjo 2004 - 16:40
Tai va ir ash turbut surinkchiau visus reikiamus dokumentus, bet pyktis ima vien pagalvojus, kad taip reikes daryt... Kaip kazhkam pasake pareigunai - jei pirmiau butumet LT pasa susitvarke, tai JAV tada be problemu gautumet. Ar ne absurdas?.. Ar nereiks apgaudinet brangiosios tevynes valdzhios... Taip nesinori, bet jei patys nesamoningus istatymus leidzhia, tai ka daryt?..
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 09 20, 09:32)
[b]Dvigubos pilietybes galimybe buvo palikta daugiau ne tokiems, kaip jusu
vaikai, o tiems visiems "seniesiems" etniniams lietuviams ir ju vaikams.

[b]

Nesuprantu, o ko mes skiriames nuo tu "senuju" lietuviu. Mes ka, ne "etniniai"? laugh.gif
Nelabai as suprantu, kaip pvz. as galiu gaut antra pilietybe ir vis tiek pasilikt LT, o mano vaikas negali isigyt LT, neatsisakes JAV?
Atsakyti
Idomu g.gif Mano viena drauge savo mergaite iseme liet pasa , neatsisakius amerikietiskos pklietybes. Mergaite cia gimusi. Ir nebuvo jokiu problemu. Na tikrai as jau nieko nesuprantu. Aisku ji tai dare pries kokius 4 metus.Visai as pasimeciau tose istatymu dziunglese sad.gif
Atsakyti
Na va, nezinau, kas cia teisus... Bet tuo advokatu nepasikliauju rolleyes.gif Istatymiskai pats vaikas negali atsisakyti jokios pilietybes. Iki 18 metu jam leidziama tureti dviguba. O po to esant reikalui reikia pasirinkti... Arba galima laikyti abi. Va to nesupratau, bet svarbiausia - iki astuoniolikos metu leidziamos abi thumbup.gif
Atsakyti