as ir visa nestuma isvazinejau i paskaitas su viesuoju transportu,gerai kad tik niekada i piko valandas nepataikiau,kadangi vakarines studijos,tai visada gaudavau kur atsisesti ,o dbr paskutinem dienom jau tikrai nesesciau i viesaji transporta,jei jau kur reikia pavaziuoti laukiu kol vyras pavezti gales o siaip tai atsimenu nemalonu buvo vazinetis delto kad senos bobutes ir ne tik jos..vepso i pilvuka kaip i stebukla koki,nesuprasi tu zmoniu
aš esu pakraupusi čia neperseniausiai ir važiavau su truliku-tai irgi pilnas trulas,niekas ne tik kad neužleidžia bet dar ir trankosi i pilvuka žodžiu, jokio supratimo pas žmones...o dar buvo nutikimas...sėdžiu sau patenkinta- stotelėj kaip įprasta krūva senių įpuolė ir mandriausia pribėgo prie manęs ir dar šalia moteris sėdėjo-sako:nu keliamės, tipo užleidžiam, nes vieta skirta seniems žmonėms ir moterims su vaikais...tai nesusilaikiau ir išrėžiau, kad jei ruošiatės mano pilvuką palaikyti-tai prašau-sėskit tai juokės aplink žmonės tai jau po o sako-ne jums sakau
QUOTE(kristinita @ 2008 11 14, 13:30)
aš esu pakraupusi čia neperseniausiai ir važiavau su truliku-tai irgi pilnas trulas,niekas ne tik kad neužleidžia bet dar ir trankosi i pilvuka žodžiu, jokio supratimo pas žmones...o dar buvo nutikimas...sėdžiu sau patenkinta- stotelėj kaip įprasta krūva senių įpuolė ir mandriausia pribėgo prie manęs ir dar šalia moteris sėdėjo-sako:nu keliamės, tipo užleidžiam, nes vieta skirta seniems žmonėms ir moterims su vaikais...tai nesusilaikiau ir išrėžiau, kad jei ruošiatės mano pilvuką palaikyti-tai prašau-sėskit tai juokės aplink žmonės tai jau po o sako-ne jums sakau
taip taip kraupu is zmoniu jokio supratingumo ,atsiminiau ir as kaip stoteleje burys tetuliu sedejo o autiko koki pusvalandi teko laukti,tai nei viena nesusiprato ir vietos neuzleido atsisesti...toks jausmas kad pacios niekada negimdziusios butu vyrai kaip nekeista tuo atzvilgiu daug supratingesni tikrai aciu jiems,ne syki ir eileje parduotuveje ir pas gydytojus uzleido ir duris atidare,net nustebau kad tokiu dzentelmenu lietuvoje dar yra.pagarba jiems
joa,sita temele nebloga.. ir rimtai kiek pastebejau tai visi daugiau ziuri i tavo pilva-atrodo kaip sktebuklas nei i tai kad uzleistu ale kur kultura na,dar nera pas mane toks super duper didelis arbuzas kaip pas kitas buna,tai sedi mikriukei,ziurek visas pilnas ilipa kokios moteriskes ir nelabai matosi per sedynes,kad tu ten nescia tai vos ne perkreiptaiss veidais ziuri i tave,kad mazdaug galetum ir uzleisti vieta joms atsisesti atrodo,kad moteriskes pacios ne karto nebuvo nescios ir nezino kaip buna sunku:hm apie paauglius tai as net nesneku,jie visai neturi supratimo,svarbu jie sedi ir gerai
Pamenu pačiai pirmuosius du nešiojant tekdavo važinėti visuomeniniu. Sunku būdavo, o jei dar iš darbo ką daugiau vežiesi, tai grynai košmaras. Bet vėliau situacija pagerėjo. Trečiosios laukdama jau asmeninius "ratus" turėjau.
Ir jei dar kada teks pilvuką nešiot, tikiuos į tą silkių statinę nelipti. Tai net neįsivaizduoju, kaip Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje rengiamos akcijos Užleisk vietą iniciatoriai žada į autobusus ir troleibusus prisivilioti nėščiąsias ir iš tikro ginti jų teises viešajame transporte.
Ir jei dar kada teks pilvuką nešiot, tikiuos į tą silkių statinę nelipti. Tai net neįsivaizduoju, kaip Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje rengiamos akcijos Užleisk vietą iniciatoriai žada į autobusus ir troleibusus prisivilioti nėščiąsias ir iš tikro ginti jų teises viešajame transporte.
QUOTE(svaigi diena @ 2008 11 18, 16:50)
Tai net neįsivaizduoju, kaip Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje rengiamos akcijos Užleisk vietą iniciatoriai žada į autobusus ir troleibusus prisivilioti nėščiąsias ir iš tikro ginti jų teises viešajame transporte.
Kad iš filmukų nemanau jog daug naudos bus, su lietuvišku viešuoju transportu čia gero vyro su lazda reikia kad bobulytes suvaldyt.
Kai buvau nėščia, vengdavau visuomeninio kaip velnias kryžiaus. Kodėl - nesaugu, ypač su "maršrutkėmis", nes patys jų vairuotojai dažnai neypatingai saugiai vairuoja. Kitas dalykas dar būtų, jei tu žmogus galėtai atsisėsti. Aš savo leliuką pernešiojau dėvyniomis dienomis plius vandenų buvo begalės, pilvas baisiausias, o važinėdavau su visuomeniniu į klinikas po termino kasdien tikrintis. Ir , niekad niekas neužleido, nors iš mano rašliavos akivaizdu, kad jis už penkių kilometrų matės. O dar ir vasara buvo, karšta, brrr.
O kas keisčiausia, tai kaip visi spoksodavo. O kartą dvi bobas net na.... pasiunčiau susinervinus, nes garsiai autike apšnekinėjo mano pilvą - ko jis toks baisiai didelis - matyt, riju už penkis. Kas be ko jos sedėjo, aš stovėjau
O kas keisčiausia, tai kaip visi spoksodavo. O kartą dvi bobas net na.... pasiunčiau susinervinus, nes garsiai autike apšnekinėjo mano pilvą - ko jis toks baisiai didelis - matyt, riju už penkis. Kas be ko jos sedėjo, aš stovėjau
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2008 11 22, 23:44)
Kai buvau nėščia, vengdavau visuomeninio kaip velnias kryžiaus. Kodėl - nesaugu, ypač su "maršrutkėmis", nes patys jų vairuotojai dažnai neypatingai saugiai vairuoja. Kitas dalykas dar būtų, jei tu žmogus galėtai atsisėsti. Aš savo leliuką pernešiojau dėvyniomis dienomis plius vandenų buvo begalės, pilvas baisiausias, o važinėdavau su visuomeniniu į klinikas po termino kasdien tikrintis. Ir , niekad niekas neužleido, nors iš mano rašliavos akivaizdu, kad jis už penkių kilometrų matės. O dar ir vasara buvo, karšta, brrr.
na pati panašiai išgyvenu, bet nesistebėti vis tiek neišeina babų bukumu aš tai ratus turiu, bet kad arba pilvuzą vairas spaudžia, arba kojos pėdalų nepasiekia, nes esu žema -tai niekaip čia vos ne vos naktį iš baliuko vyrelį parvežiau...ir plius esu žiauriai nepakanti kamsčiams-tai be proto nervuojuos-tai kai suvokiau, kad labiau už vairo nervojuosi nei viešajame transporte -tai ir nebevairavau o labiausiai tai mane viešajame transporte erzina-kai liečiasi, krenta ir šiaip žiūri negaliu pakęsti...toks jausmas, kad padušką aš nešiojuosi vietoj pilvo ir kažkas dar bando atsisėst
As vazinejau gana daug visuomeniniu. Iki 6 menesio i paskaitas ir egzaminus, bet tik po dvi dienas per savaite, is ju viena diena anksti ryte kartu su visu dirbanciuju srautu - tada buvo sunkiausia, nes buvo ziema, pavasaris, pilvo nesimate, be to su striukem paltais visi buvom,tai nieks ir nesiulydavo atsisesti, tvanku, bloga darydavosi. Bet isgyvenau. Vasara, rudeni vaziuodavau nebe piko metu, tai ramiau budavo, pilvas jau matesi. Galiu tik kelis kartus minet, kai nieks nepasiule atsisest. Siaip beveik visada uzleisdavo. Daugiausia moterys. Buvo karta net tokia bobule pati vos pastovinti, tai as jau garsiai sakiau, kad man cia tik kelios stoteles, aciu nereikia, o salia manes stovinti moteriske piktai pareiske, kad jei jau siulo, tai ko cia maivausi ir nesedu nu zodziu Kita karta tai moteriske mane vos ne pati ir pasodino, nors man tikrai vos kelios stoteles, o ji mane primigtynai pasodino
Bet siaip gana baisu visuomeniniu vazinet, pilva vos ne apsikabinus budavau, atsirasdavo kas nelabai mato, be to nevisada ir pamatysi, buna ir nepastabiu zmoniu baisu buvo, kad neuzkliudytu.
Manau, kad situacija vaziuojant visuomeniniu su vaiku yra prastesne nei Kazkaip man rodos i daugiau demesio atkreipia, o jau kai su vaiku kas ilipa, tai nelabai ir reaguoja
Bet siaip gana baisu visuomeniniu vazinet, pilva vos ne apsikabinus budavau, atsirasdavo kas nelabai mato, be to nevisada ir pamatysi, buna ir nepastabiu zmoniu baisu buvo, kad neuzkliudytu.
Manau, kad situacija vaziuojant visuomeniniu su vaiku yra prastesne nei Kazkaip man rodos i daugiau demesio atkreipia, o jau kai su vaiku kas ilipa, tai nelabai ir reaguoja
gyvenu londone, atstumai didziausi
iki pat dekretiniu vazinejau metro ir autobusais i darba kasdien.
pirmyn-atgal 2.5 val uztrukdavau.
nelabai kas uzleidinejo vieta,tai kentejau per vasaros karscius...
bet va gyva esu,ir pagimdziau
vazinekite, tik nebukite kuklios kaip as -mokekit pareikalauti savo vietos
iki pat dekretiniu vazinejau metro ir autobusais i darba kasdien.
pirmyn-atgal 2.5 val uztrukdavau.
nelabai kas uzleidinejo vieta,tai kentejau per vasaros karscius...
bet va gyva esu,ir pagimdziau
vazinekite, tik nebukite kuklios kaip as -mokekit pareikalauti savo vietos
Šiandien ryte įlipau į beveik pilną autobusą. Laisvų vietų aišku nėra, tai atsistojau taip, kad priešais būtų erdvės. Per paltą pilvo visiškai nesimato. Kitoje stotelėje prilipo tiek žmonių, kad tą savo laisvą erdvę teko gerokai suprastint, o remtis ir trintis pilvu į kažką tikrai nesinori. Žodžiu, įlipo tokia "dvigubų" gabaritų moteriškė. Grūdosi ten draskėsi, niekaip neįsitaisė... Žiūriu jau visai šalia manęs Sako: "Ko čia stovi išsiskėtus, ne karalienė esi, spauskis" Nu aš ramiu tonu pasakiau, kad labai atsiprašau, esu nėščia ir taip jau man sunku. Tai kaip pradėjo ji šaukt ant manęs:"Nėščia, nėščia! Tai ko tada išvis lipi? Čia normalūs žmonės važiuoja!...." Nu tada tai jau šakės, nebežinau ką sakyt, surakino žandikaulį. Tai nejaugi aš nenormali?? Va tokiom bobom
tai reikėjo pasakyt, kad jos gabaritam šitas autobusas nepritaikytas, tegu laukia sekančio