Kol kas ir aš naudojuosi visuomeniniu transportu. Skūstis negaliu. Nors mes dar neįpusėjom. Viliuosi, kad vėliau, kai būsiu labiau matoma, užleis atsisėsti.
Nescia jau 32 sav, taigi nestumas tikrai matomas ir beveik visur vaziuoju su dukryte 2.5metuku bet, supratingu zmoniu labai mazai sugeba tik ziopsoti , bet ir pati pasidariau bjauri pastatau i vieta kokia ziopsotoja nesusiprantancia
QUOTE(Aurelija_ @ 2007 11 05, 21:43)
As kai nescia buvau, tai tik viena karta troleibuse toks pagyvenes vyriskis uzleido:bravo o taip tai babces visos sedi, ziuri, akis isputusios nuziurineja, bet vietos pasiulyt nesiruosia. viena karta tai neistveriau ir paklasiau ko cia ziuri, gal vieta geriau uzleisk? tai tik uzriete nosi ir nusisuko. o mikruskej viena karta kai vairuotojas staigiau pastabde vos vienai moteriskei su savo pilvu ant veido neuzkritau, bet irgi nieko, tik paziurejo kreivai, tipo ko cia stumdais.... teko toliau stovet pas mus nera tokio supratimo, kad nesciai sunku stovet, galu gale ir uzgaut galima netycia.
Visiškai sutinku,labai mažai kas užleidžia,o ypač moteriškės, kurios pačios kažkada irgi laukėsi. 9-am mėnesi kažkaip teko važiuoti visuomeniniu,tai taip keista buvo kai savo vieta atsisėst pasiūlė gal 80 metų bobulytė,o tuo tarpu...
Tokia jau pas mus kultūra
as tai vengiu tokio transporto dabar, nes gali prireikti maisiuko arba ka nors pagrazinciau ...nes nuo visokiu aromatu net nebunant nosi riesdavo, o dabar tai isvis butu tragedija ...
o lietuviai pas mus jau tokie zmogeliai, kad elgiasi visada taip lig bijotu pasirodyti per daug mandagus
o lietuviai pas mus jau tokie zmogeliai, kad elgiasi visada taip lig bijotu pasirodyti per daug mandagus
QUOTE(kristina111 @ 2006 09 22, 01:54)
ar girdejote, kad Kaune norima padaryti nemokama vaziavima visuomeniniu transportu nescioms ir mamoms su vaikais iki 3 metu? toks kestutis mikenas tarybos narys pasiule. ka manote?
Aišku, kad būtų labai gerai!!! Dar galetų būti, kad mamai su 2 vaikais būtų galima važiuot nemokamai autobusais... , bet nemanau, kad Lietuvoj taip nusprestų Tikrai labai jau nustebintų jei tokį šstatymą priimtų
Na bet kaip sakoma viltis mirsta paskutine
Ketinau pati tokią temą užvesti, bet radau.
Kiek teko nėsčiai važinėti autobusais ir troleibusais, tai dažniausiai užleisdavo moterys, vyrai gal tik porą kartų buvo užleidę. Kelis kartus buvo silpna pasidarę, tai vieną kartą vyriškis užleido vietą, o kitą kartą ir prastovėjau šiaip ne taip pasibrovus į priekį.O vieną kartą ir pati užleidau. O buvo taip: snaudžiau, pažadina mane kažkoks vaikinukas ir prašo leist atsisėst. Aš užleidau, o paskui atsistojus pagalvojau: kokio velnio taip padariau. Tiesa sakant vaikinukas atrodė prastokai, bet kažkodėl pagalvojau, kad jį pagirios kankina.
O apie troleibusų vairuotojus ne kokios nuomonės esu. Vieną kartą nespėjau už turėklo pasiimti, troleibusas truktelėjo iš vietos, aš tik šliopt ant užpakalio. Ir išsigandau, ir gėda pasidarė, nes sijonukas vos neužsivertė. Bet tada iš karto visi puolė padėti stotis, ir vietą užleido.
Kiek teko nėsčiai važinėti autobusais ir troleibusais, tai dažniausiai užleisdavo moterys, vyrai gal tik porą kartų buvo užleidę. Kelis kartus buvo silpna pasidarę, tai vieną kartą vyriškis užleido vietą, o kitą kartą ir prastovėjau šiaip ne taip pasibrovus į priekį.O vieną kartą ir pati užleidau. O buvo taip: snaudžiau, pažadina mane kažkoks vaikinukas ir prašo leist atsisėst. Aš užleidau, o paskui atsistojus pagalvojau: kokio velnio taip padariau. Tiesa sakant vaikinukas atrodė prastokai, bet kažkodėl pagalvojau, kad jį pagirios kankina.
O apie troleibusų vairuotojus ne kokios nuomonės esu. Vieną kartą nespėjau už turėklo pasiimti, troleibusas truktelėjo iš vietos, aš tik šliopt ant užpakalio. Ir išsigandau, ir gėda pasidarė, nes sijonukas vos neužsivertė. Bet tada iš karto visi puolė padėti stotis, ir vietą užleido.
Tikrai gera temele, manau, apskritai vaziavimas net ir su savo masina, gali sukelti nepatogumu ir mums nereikalingu nervu , ypac kai kas nors sugenda O viesajam transporte nekovojant uz save ir neiskant vietos, aisku ne taip atkakliai kaip tos moteriskes, nemanau, kad kas uzleistu, tiesa man pasitaike net keli mokyklinio amziaus berniukai, kurie vis uzleisdavo ir ne del pilvuko, nes jis tik dabar pradejo matytis, bet seip atrodo, kad is geru seimu berniukai, tikrai malonu buvo.. O karta kai pradejo bloga darytis, tai pati pasiprasiau, sakau "man labai bloga gal galit kas nors duot atsisest", tai islipantys sekanciam sustojime zmones pakilo, manau kad man tais atvejais paprasciausiai pasiseke, nes vazineju mikriukais kiekviena diena, tai pasitaiko retai, bet buna..
Negaliu net pagalvoti apie visuomenini transporta Nebent mikriukais,kad sustotu bet kurioj vietoj. Taip galvoju del nuolatinio pykinimo...Keliones tapo kancia
Jei įmanoma, geriau nėščioms nevažinėti visuomeniniu transportu. Ne tik dėl neužleidžiančių vietos nesusipratėlių, bet ir dėl vairuotojų, kurie kaip malkas keleivius vežioja.
gyvenu Vilniuje, ir paskutiniu metu pastebejau ( nes uosle labai jautri pasidare), kad autobusu bei troleibusu vairuotojai savo kabinose RUKO..., o mane nuo to vimdo...
dar vienas asmeninis pavyzdys, vaziavau troleibusu su savo princu ( jis labai smulkus vaikas atrodo kaip 5-iu), pilvas mano, akis bado visiems, kartu stoteleje ilipo vyrukas su paaugle mergaite, kuria tuoj pat pasodino i laisva vieta, po kiek laiko apsidaires, pamate kita sedincia paaugle, atskaite jai morala ( tipo, ar nematai, kad nescia moteruis su vaiku vaziuoja, kodel neuzleidi vietos) ir pasodino mane i jos vieta..., geras ar ne, tikras, lietuvisko dzentelmeno pavyzdys...
dar vienas asmeninis pavyzdys, vaziavau troleibusu su savo princu ( jis labai smulkus vaikas atrodo kaip 5-iu), pilvas mano, akis bado visiems, kartu stoteleje ilipo vyrukas su paaugle mergaite, kuria tuoj pat pasodino i laisva vieta, po kiek laiko apsidaires, pamate kita sedincia paaugle, atskaite jai morala ( tipo, ar nematai, kad nescia moteruis su vaiku vaziuoja, kodel neuzleidi vietos) ir pasodino mane i jos vieta..., geras ar ne, tikras, lietuvisko dzentelmeno pavyzdys...
QUOTE(dowiliuke @ 2006 06 21, 15:24)
uzvedziau sia temele noredama padiskutuoti su jumis apie visuomenini transporta ar uzlejdzia atsisesti kaj kur nors vaziuojate? manes taj dar ne karto neuzlejdo, sedi visi, ziuri i pilva, o paskuj akis suka i sona kaj i juos paziuriu, labaj juokingaj atrodo
aga visi tik spokso akis ispute i pilva o kad vieta uzleist tai jokiu butu kur tau sikna pakels