laba
na kai as waziuoju troleibusu,dazniausiai uzleidzia wiet atsisest,o del karscio tai jau tikrai nekas,bloga pasidaro,noris kuo greiciau issinesdint is to dusnumo
labas kadangi uz save ir savo leliuka visom prasmem esu ir buvau priversta kovot nagais ir dantim,tai ilipus i trulika esu nagla kaip tankas jei tik matau kokia laisva vieta is karto atsisedu,o jei kokia boba mazdaug pradeda kreivai ziuret as i ja taip pat paziuriu,karta net pasake:piemene vietos neuzleidzia" tai as jai ir atsakiau,ponia turbut vaiku neturite..nors siaip daznai moterys normalios visus paauglius pakelia ar pasiulo atsisest o beje jei nera kur laikytis tik virsuj,o i virsu rnku juk kelt negalima,tai braunuos ir pasakau,kad atsiprasau,aukstai ranku kelt negaliu... o is tikruju laaabai noreciau tureti vyra kuris nuveztu ar ka,bet deja neturiu jokio...
na man viso nestumo metu buvo tik 3 variantai, kai pasiule pagalba. Viena karteli toks dieduliukas pasiule atsiset sausakimsam autobuse, kita karta irgi 2 vyrukai su vaikais uzleido eile (nors ir labai atsikalbinejau) ir trecia kart prie BPG gydytojos kabineto mergina su sulauzyta koja paklause gal noriu atsisest, nes man juk irgi sunku (aisku nesisedau, bet ir siaip nenorejau tada sedet).
O siaip viso nestumo metu tikrai daugiaubuvo nemaloniu nutikimu. Bobos tai tikrai niekad neuzleis... O esme tikrai tokia, kad kiekvienas kovoja uz save. Juk cia musu, lietuviu, bruozas, kad niekad nepades kitam, jei jo tai neliecia. Geda. Man geda todel, kad visi garsiai rekia kaip musu nenori priimt ES salyse i darba (sudetingesnes salygos) ir pdel kitu panasiu dalyku... bet kodel mums kazkas turi daryt nuolaidas ar tiesiog tokias pacias salygas, jei patys esam neisaukleti kiaules, beziurintys tik i savo bliuda?
As zinau, kad savo vaikus auklesiu kitaip - buti dorais ir saziningais. Mane irgi taip auklejo. ir niekad, NIEKAD nebuvau "akla" nei visuomeniniam nei kitose vietos. Nereikia padidinamojo stiklo, kad pamatytum nescia moteri, pagyvenusi zmogu ar tiesiog toki, kuriam tikrai blogai.
O siaip viso nestumo metu tikrai daugiaubuvo nemaloniu nutikimu. Bobos tai tikrai niekad neuzleis... O esme tikrai tokia, kad kiekvienas kovoja uz save. Juk cia musu, lietuviu, bruozas, kad niekad nepades kitam, jei jo tai neliecia. Geda. Man geda todel, kad visi garsiai rekia kaip musu nenori priimt ES salyse i darba (sudetingesnes salygos) ir pdel kitu panasiu dalyku... bet kodel mums kazkas turi daryt nuolaidas ar tiesiog tokias pacias salygas, jei patys esam neisaukleti kiaules, beziurintys tik i savo bliuda?
As zinau, kad savo vaikus auklesiu kitaip - buti dorais ir saziningais. Mane irgi taip auklejo. ir niekad, NIEKAD nebuvau "akla" nei visuomeniniam nei kitose vietos. Nereikia padidinamojo stiklo, kad pamatytum nescia moteri, pagyvenusi zmogu ar tiesiog toki, kuriam tikrai blogai.
QUOTE(Bonifacija @ 2007 05 02, 17:09)
o kodel jums atrodo, kad aplink mane visi sokineja? neturiu tokios prabangos, ,nes siuo metu gyvenu svetimoj saly, kur is artimuju yra tik mano vyras, jokiu giminiu. Taip pat ir musu masina liko LT, taip pat tenka vaziuoti viesuoju transportu, stoveti ilgas eiles parduotuvej. O kai vyras susirgo ir negalejo is lovos atsikelti, teko ir paciai nesti visus krepsius namo is parduotuviu, atstovejus ilga eile (iki artimiausios pardes 1,3km). Ir kas gi cia dar is musu sotus?
Taip pat nesakau, kad 8-9 menesi pilvo nesimato, bet kaip bebutu keista, tokiu zmoniu atsiranda. Juk ir pacios sakot, kad buvo tokiu atveju, jog uzleido vieta ir paskui ilgai atsiprasynejo, jog nepastebejo!
Ir kodel nestumas yra lyginamas su senatve? juk nestuma mes pasirenkam pacios, sutinkam su visai sunkumais, patys planuojam vaikucius ir zinom, kas musu laukia. O jei vyras toks blogas, kad nesirupina zmona, tai kam tada reikejo su juo vaikus planuot? Kazkoks man kankyniu vaizdelis susidaro: vietos nieks neuzleidzia, nera pinigu, vyras blogas ir artimieji nesirupina
Taip pat nesakau, kad 8-9 menesi pilvo nesimato, bet kaip bebutu keista, tokiu zmoniu atsiranda. Juk ir pacios sakot, kad buvo tokiu atveju, jog uzleido vieta ir paskui ilgai atsiprasynejo, jog nepastebejo!
Ir kodel nestumas yra lyginamas su senatve? juk nestuma mes pasirenkam pacios, sutinkam su visai sunkumais, patys planuojam vaikucius ir zinom, kas musu laukia. O jei vyras toks blogas, kad nesirupina zmona, tai kam tada reikejo su juo vaikus planuot? Kazkoks man kankyniu vaizdelis susidaro: vietos nieks neuzleidzia, nera pinigu, vyras blogas ir artimieji nesirupina
Atleiskit, bet kazko as nesuprantu... Matyt, nedaaugau dar...
QUOTE(Jurgachka @ 2007 05 02, 17:18)
oho, nu nieko sau poziuris. vat del tokio visuomenes poziurio niekas ir nenori vaiku Lietuvoje begimdyt. nes stai taip ziurima i nescia moteri - jei blogai jautiesi cia tavo problema, ner tada ko i viesaji transporta lipti, vaziuok su taksu, o jei pinigu neturi, tai juo labiau tavo problema., ner tada ko vaiku darytis. as nesakau, kad nesciosios turi buti kazkuom isskirtines. taciau samoningoje visuomeneje atsisesti pasiuloma tiek senukams, tiek nesciosioms, tiek mamytem su vaikais. is tikro normaliose visuomenese net eileje neleidzia stoveti nesciajai, visi zmones uzleidzia. as tikrai nenoriu nieko iszeisti, bet toks poziuris is jaunos mamos lupu mane nemaloniai stebina ir liudina....
100 proc. sutinku. Keistas poziuris. Gal tiesiog jaunyste, gal saves sutapatinimas su didvyriu???
QUOTE(Bonifacija @ 2007 05 02, 17:31)
manes nezeidzia tamstos postas, nes kiekvienas turime savo nuomone.
sutinku, kad reikia uzleist, bet man besisukndziandzios nescios primena tas autobuso bobulkos, kurios vis desto, koks siais laikais jaunimas blogas. Na jei taip blogai jautiesi, negi liezuvis neapsivers paprasyti zmogaus uzleist vieta? kam stovet, kankintis, o paskui grizus namo skustis, koks yra blogas visuomenes poziuris i nescias.
sutinku, kad reikia uzleist, bet man besisukndziandzios nescios primena tas autobuso bobulkos, kurios vis desto, koks siais laikais jaunimas blogas. Na jei taip blogai jautiesi, negi liezuvis neapsivers paprasyti zmogaus uzleist vieta? kam stovet, kankintis, o paskui grizus namo skustis, koks yra blogas visuomenes poziuris i nescias.
Moterys kalbasi forume- aptaria kaip su jomis elgiamasi, o jus jas uz tai vadinate autobuso bobulkomis... Beje, naglost- pervoje scastje, no ne kazdomu dano. As del kitos moters ar pagyvenusio zmogaus, ar neigalaus galiu pasakyti, bet del saves - ne. Bet tai, aisku, mano beda. Suprantu.
QUOTE(Bonifacija @ 2007 05 03, 16:15)
Gal galima suzinoti, kokiais kitais kriterijais? Uzjauciu tada, jei tokie jusu vyrai, kad nesirupina, ko tada noreti is svetimu zmoniu
Pasirodo, turite uzuojautos, nors ir ciniskos. Visgi yra vilties, kad bent jau kazkas uzleis vieta kitoms nesciosioms- mums jau neuzleido, o jums dar gali uzleisti. Beje, kazkodel moterys sako :man- neuzleido, ir as- neuzleisiu. Man- tai gryniausias absurdas.
QUOTE(Silvute @ 2007 05 03, 22:47)
o del savo vyro nesi nusiminusi? Jeigu zmogui, kuris tau turetu buti didziausias padejejas nestumo laikotarpiu turi aiskinti ir pratinti.. .tai kaip gali kazko reikalauti is aplinkiniu, kuriems tu esi absoliutus nulis.
Kartais buna ir taip- ne visi vyrai idealus, deja... kaip ir aplinkiniai... Todel ir esame forumuose, kad spresdami kitu problemas, padedame ir sau. Vienos vyras nesupranta, kitai vietos neuzleido, o trecia tiesiog tikisi rasti su kuo pasikalbeti. Manot, kazkam pades jusu pamokslai? Drisciau suabejoti. Niekas taip nepadeda kaip uzuojauta ir supratimas.
QUOTE(giedre777 @ 2007 05 04, 20:50)
na man viso nestumo metu buvo tik 3 variantai, kai pasiule pagalba. Viena karteli toks dieduliukas pasiule atsiset sausakimsam autobuse, kita karta irgi 2 vyrukai su vaikais uzleido eile (nors ir labai atsikalbinejau) ir trecia kart prie BPG gydytojos kabineto mergina su sulauzyta koja paklause gal noriu atsisest, nes man juk irgi sunku (aisku nesisedau, bet ir siaip nenorejau tada sedet).
Uzjaucia tas, kas supranta, ka tai reiskia ir neturi absurdisku ambiciju. Pritariu 100 proc. As savo mergas taip pat auklesiu "Zmonemis".
na as ir nebudama nescia piktinausi, kai vyrai moteriai neuzleidzia vietos. man patinka, kai paduoda ranka lipant is masinos, kai uzleidzia atidarydami duris, ar leidzia persirikiuot graziai nusisypsojus... tada as jauciuos moterimi, o vyrams leidziu pasijusti vyrais (ir visas tas nuolaidas sugebu isnaudoti labai tinkamai ) o dabar, kai esu nescia, isnaudoju kiekviena proga atsisesti, pasimegaut, kai man vyras apmauna kojines ir t.t. ir visai negeda pasijusti ypatinga, o tas arsus feminizmas tikrai ne man aisku, yra sriciu, i kurias nestumo ar to perdeto moteriskumo nepainioju, pvz.mokslas, darbas...ten jau kiti kriterijai nulemia kas silpnas, o kas stipresnis...
o nestukem visai nereikia irodinet, kad jos didvyres, stovint eileje ar nesant pirkiniu maisus, uztenka atkisti pilvuka, nueit i eiles prieki ir pasakyt 'atsiprasau'. ir kai man vienas toks vyriokas pradejo aiskinti, ko cia lendu, atsakiaub 'kai tu busi nescias, galesi visur be eiles eiti'. issiskyrem su sypsena
o nestukem visai nereikia irodinet, kad jos didvyres, stovint eileje ar nesant pirkiniu maisus, uztenka atkisti pilvuka, nueit i eiles prieki ir pasakyt 'atsiprasau'. ir kai man vienas toks vyriokas pradejo aiskinti, ko cia lendu, atsakiaub 'kai tu busi nescias, galesi visur be eiles eiti'. issiskyrem su sypsena
manes dar ne karto nebuvo uzleide stovint eileje taciau paziureti tai visi pasiziuri i didziuli pilva
karta su drauge nestuke kurios pilvas buvo toks pat atsikises ir didelis kaip mano vaziavom mikriuku, kuris buvo pilnas uzsestas zmoniu. mane kazkoks geras zmogelis uzleido atsisesti o mano draude tokia pati pilvota liko stoveti linguojancioj mikruskej pasijauciau nesmagiai bet ka tada turetu jausti kiti keleiviai...
karta su drauge nestuke kurios pilvas buvo toks pat atsikises ir didelis kaip mano vaziavom mikriuku, kuris buvo pilnas uzsestas zmoniu. mane kazkoks geras zmogelis uzleido atsisesti o mano draude tokia pati pilvota liko stoveti linguojancioj mikruskej pasijauciau nesmagiai bet ka tada turetu jausti kiti keleiviai...
QUOTE(Margareta @ 2007 05 05, 14:08)
manes dar ne karto nebuvo uzleide stovint eileje taciau paziureti tai visi pasiziuri i didziuli pilva
Būsiu nepopuliari, bet paklausiu: ar tikrai dviems nėštukėms su dideliais pilvais reikėjo lipti į sausakimšą mikriuką, kuriame nėra laisvų sėdimų vietų O kas jei staigiau pastabdžius ar neatsargiai manevruojant įvyktų nelaimė Gal pirmiausia pačioms reikėtų pasirūpinti saugiu važiavimu, o po to dėl nejautrumo kaltinti kitus
QUOTE(dange @ 2007 05 05, 14:53)
Būsiu nepopuliari, bet paklausiu: ar tikrai dviems nėštukėms su dideliais pilvais reikėjo lipti į sausakimšą mikriuką, kuriame nėra laisvų sėdimų vietų O kas jei staigiau pastabdžius ar neatsargiai manevruojant įvyktų nelaimė Gal pirmiausia pačioms reikėtų pasirūpinti saugiu važiavimu, o po to dėl nejautrumo kaltinti kitus
na taip, gi galejot pastovet ir pralaukti ta piko meta pustuscio autobusiuko...arba galejot taxi issikviest...o dar geriau, kam jums vazinetis, gi vaiksciokit...sveika mankstintis... nepyk, bet toks tavo poziuris man labai nepriimtinas
zmonems tam ir duotas mastymas, kam juo naudotusi...gi ne viduramziuose esam, kad manytume kad menesines ar nestumas yra pacios nesciosios problema...
QUOTE(endnote @ 2007 05 05, 15:09)
na taip, gi galejot pastovet ir pralaukti ta piko meta pustuscio autobusiuko...arba galejot taxi issikviest...o dar geriau, kam jums vazinetis, gi vaiksciokit...sveika mankstintis... nepyk, bet toks tavo poziuris man labai nepriimtinas
Manau, kad palaukti kito mikriuko būtų kurkas protingiau, nei rizikuoti rimtai susižaloti, važiuojant mikriuku, nepritaikytu vežti stovinčius keleivius
zmonems tam ir duotas mastymas, kam juo naudotusi...gi ne viduramziuose esam, kad manytume kad menesines ar nestumas yra pacios nesciosios problema...
O kieno problema yra mėnesinės
QUOTE(dange @ 2007 05 05, 14:53)
jo, tai sitai mes vadinam supratingumu. nesciosios, invalidai ir panasaus zmones stovi stotelese ir laukia valanda (?) laiko kol atvaziuos mikras nepilnas zmoniu... o dar geriau, kad pastarajai grupei zmoniu kisene plesytu pinigai ir jie vazinetu taxi tai nereiktu tuliem zmonem mokintis mandagumo.
QUOTE(Margareta @ 2007 05 05, 15:45)
jo, tai sitai mes vadinam supratingumu. nesciosios, invalidai ir panasaus zmones stovi stotelese ir laukia valanda (?) laiko kol atvaziuos mikras nepilnas zmoniu... o dar geriau, kad pastarajai grupei zmoniu kisene plesytu pinigai ir jie vazinetu taxi tai nereiktu tuliem zmonem mokintis mandagumo.
va va ir sau sakau,nevarginkim tu tulu zmoniu savo bedom