Krikštasūnio (krikštadukros) įsakymai krikšto tėvams:
1. Mano atvaizdą privalote pasikabinti matomiausioje savo namų vietoje (dovanoju plaktuką ir vynuką);
2. Tikiuosi būti Jums svarbiausiu ir galbūt vieninteliu krikštasūniu (krikštadukra) jūsų gyvenime (dovanoju bokso pirštines, konkurencijai atlaikyti);
3. Nepamirškite mano gimtadienių ir kitų man svarbių dienų, nes privalėsite sveikinti ir dovanoti dovanas (kalendorius);
4. Taupykite pinigus mano būsimoms užgaidoms ir norams įgyvendinti (taupyklė);
5. Jau šiandien dairykitės man žmonos (vyro), kad turėčiau pasirinkimą iš daugelio variantų (žiūronai);
6. Nepamirškite, kad ir aš pretenduoju į Jūsų turtą (Lietuvos įmonių katalogas, advokatų skyrius);
7. Ginsite mane visose gyvenimiškose situacijose, net ir tose, kai reiks ką nors nuslėpti nuo tėvų (pažymių knygutės antrasis variantas);
8. Turėsite mane ugdyti ir mokinti, o tam geriausias būdas - ekskursijos (žemėlapis arba atlasas);
9. Tesėkite visus man šiandien duotus pažadus, nes tai geriausias meilės įrodymas (užrašų knygutė pažadams užsirašyti);
10. Mylėkite mane taip stipriai, kad šią meilę jaustų visi esantys aplinkui (širdies formos žvakė arba pakabukas).
Skliauteliuose esancius daiktus reikia iteikti kriksto teveliams, neskaityti