Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 22:10)
OK, gerai, ne seima mes, sekso parteneriai. Geriau?
Tai dabar galim grizt prie temos esmes? Tinka?
As ir temos autore seimu neturi, tik sekso partnerius. Taigi, ka siulot? As siulau lygybe. Kiekvienas moka uz save. Visur. Net maista atskirai perkasi, nes gi ir skirtingai valgo. Ir gamina kiekvienas atskirai. Indus irgi kas savo plauna. Po saves kiekvienas viska susitvarko. Sau skalbia ir lygina. Bendrus plotus tvarko pagal grafika. Jie yra vaiku, butina islaidas dalinti per puse. Va, griztu is miesto ir savo sex partneriui sakau: "vaikui maikute nupirkau, 10 Lt kainavo, atiduodi man 5 Lt". Maista vaikui irgi ant atskiro cekio. Kad po lygiai padalint.  Jei kada nedirbu ir pajamu nulis, skolinuosi, bet ofiacialiai - su skolos rasteliu. Paskui atiduodu. Dar galima pamastyt kaip sunaudojama vandeni atskirai kiekvienam paskaiciuot, ir dujas. Gi seima mes nesam. Tinka? Gerai bus? Teisinga?

Jei tau taip tinka - pirmyn biggrin.gif. Man tai nei silta nei salta schmoll.gif beje pas autore taip ir yr rolleyes.gif ir va gyvena - nenumire dar...

Ir kodel taip yr kad arsiausi tie kurie "POPIERIAUS" neturi, ar tai butu suns ar santuokos g.gif. Jei tas popierius ant tiek nesvarbus- tai kam tiek akis draskyti kitaip mastantiems...
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2014 03 20, 22:21)
Ir kodel taip yr kad arsiausi tie kurie "POPIERIAUS" neturi, ar tai butu suns ar santuokos  g.gif. Jei tas popierius ant tiek nesvarbus- tai kam tiek akis draskyti kitaip mastantiems...

o kas akis drasko? Negalima jau savo nuomones issakyt? Pasisakyt galima mastantiems ir gyvenantiems tik taip kaip jus? Kitaip, tai jau akiu draskymas?

Yra tokia tema kitam skyrelyje "ar dievas egzistuoja". Jei joje parasysiu: "ne, manau, kad jo nera". Tai kaip bus tada? Irgi, akis draskau, negerbiu kitu nuomones?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 20 kovo 2014 - 22:33
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 22:29)
o kas akis drasko?
Yra tokia tema kitam skyrelyje "ar dievas egzistuoja". Jei joje parasysiu: "ne, manau, kad jo nera".  Tai kaip bus tada? Irgi, akis draskau, negerbiu kitu nuomones?

Nu jei nach... sakini 3 kartus neparasytum....

Ko tiek nervinies g.gif nu juk tau pch.. ant to popieriaus g.gif
Man tai nesvarbu kaip sugyventiniai save ivardina irnesakyk.gif man tas arsumas uzkliuvo baginant statusa:bigsmile:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIVULIA: 20 kovo 2014 - 22:51
prie ko cia arsumas? Ir nach.... pamineta tik 1 karta, o ne 3. Ir tik tam, kad vaizdingiau/aiskiau paaiskinti popieriaus reiksminguma man.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 22:53)
prie ko cia arsumas? Ir nach.... pamineta tik 1 karta, o ne 3. Ir tik tam, kad vaizdingiau/aiskiau paaiskinti popieriaus reiksminguma man.

Na ir sulyginai bigsmile.gif Dievas ne popierius, 1 karto neuzteks bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2014 03 20, 22:57)
Na ir sulyginai  bigsmile.gif  Dievas ne popierius, 1 karto neuzteks  bigsmile.gif

tavo problema, kad supranti kitaip, nei as rasau mirksiukas.gif
Ir dievo su niekuo nelyginau. Ir nelyginsiu. Kaip galima lyginti kazka, ko nera. Ko nera, tas net nedomina.
Atsakyti
Sakiau, kad išeinu, bet dar grįžtu biggrin.gif .

Man asmeniškai šeima prasideda nuo santuokos, jei turėčiau šeimą, norėčiau turėti tik oficialią, todėl į šią temą žvelgiau tik iš savo varpinės.
Bet aš puikiai suprantu, kaip galima puikiai gyventi ir be jos. Tiesiog darniai gyvena žmonės su vienodu požiūriu, jaučiasi šeima, kuriasi bendrą gyvenimą. Ir nesijaučia blogai dėl oficialaus statuso nebuvimo. Yra čia forume keletas tokių moterų pavyzdžių. Jos neatrodo kažko dėl to prastesnės ir esama padėtis jas tenkina, jos negalvoja, kad šalia esantis vyras yra tik tarpinė stotelė, jos tiesiog nuoširdžiai nemato prasmės įsiteisinti. Ir tų moterų dauguma negyvena Lietuvoje, gyvena ten, kur ir be oficialumo jaučiasi teisiškai saugios. Tai kam tada daryti tai, kame visai nematai prasmės?
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2014 03 20, 21:20)

Man iš tiesų tikrai galvos neskauda, kas kaip gyvena, kuo save vadina.

na, as irgi nesugalvociau, kad zmones reikia skirstyti pagal ofiacialia santuoka sudariusius ir susimetusius.
Koks skirtumas susituoke ar ne? yra tas vadinamas popierius ar ne? Svarbu, kad zmones myletu vienas kita, o dar svarbiau, kad GERBTU. Ir nebutu jokiu: tu mano zmona, tu privalai; ar atvirksciai, kuomet vienas kita isnaudoja: mokam uz viska 50/50, jei ne, tai tu man atidirbi doh.gif

QUOTE(VIVULIA @ 2014 03 20, 21:51)
Na jei jums santuoka asocijuojasi tik su balta suknele....tai ir nesizenykit. Santuokos esme visai ne ta 4u.gif

na, kodel vien su suknele? Del ivairiu gi priezasciu zmones tuokiasi. Vieni del is vaikystes issvajotos sukneles ir baliaus. Kiti del "ka gimines pasakys, gi negrazu susimetus". Treti del pavardes "gi -iene skamba ispudingiau" (buvau radus tokia tema). Ketvirti del dar kazko.

QUOTE(Liebchen @ 2014 03 20, 23:26)
Tai kam tada daryti tai, kame visai nematai prasmės?

g.gif nes kiti rekia: "tai kodel negali to padaryt, jei nieko nereiskia" lotuliukas.gif Vadinasi, tuoktis reikia del... kitu g.gif

O jei jau griztant prie temos, tai nemanau, kad autore gyvena normaliai ar kaip cia issireiskus g.gif . Gal vyrui tiesiog patogiau taip. Autore primoka uz maista, dar pagamina, dar dauguma namu ruosos darbu padaro, dar jos vyriokas sex nemokamai gauna. Apsimoka jam. Tik man tokiom salygom tai neapsimoketu su niekuo gyvent. As uz vyra maziau valgau, maziau maisto perkuosi ir pigesni, kuri as megstu, aplamai, maziau islaidu turiu, maziau sau gaminu, tai ir maziau siukslinu namie. O su vyru pradejus tokiom salygom (50/50)gyvent, tai man nuostolis tik gautusi. Vienai ir pigiau, ir lengviau butu.
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2014 03 20, 21:26)
Tai kam tada daryti tai, kame visai nematai prasmės?

todel, kad visgi...yra...baime.

todel kad, nepaisant ka Aleksandra sako, popierius nera tas "dzin" popierelis.
Todel, kad bet kada, trenkus durimis, ar sukilus konfliktui, ar neduok die, kazkam baisesniam ivykus, sirdies gelmiu gelmese pagalvoja: "Tai laime, neturiu to "mus siejancio popierelio". arba atvirksciai: "Na ir kam as pasidaviau spaudimui, issiimti ta popiereli verysad.gif ".

taigi, tas - popierelis - nera DZIN popierelis.
Cia kaip kazkas pasake: Ji turedamas, nepasakysi per MINUTE: ciau bambino... Reikes viska issrebti, suidalinti, persidalinti. zinokit, tikras vargas su tais popiereliais, tikras. net skyrybu atveju, o ne eiliniu atveju, kuomet:"Perskaiciau dvasine knyga, pasijutau aukstesnis, einu kurtis sau dvaingesnio gyvenimo vienas...sudie... man meile."

alexandra, tam, kad susituokti nereikia nei baliaus, nei sveciu nugirdymo, nei luztanciu stalu... rolleyes.gif

Parasysiu apie save.
Pvz as nesituoksiu antrakart ir zinau giliai viduj, kodel nesituoksiu. Todel kad man, turint tam tikrus turtus/padeti...ir tt, pvz, saugiau yra nesituokti. nenoriu dalintis nei turtais, nei skolom su kazkuo, bet as neveidmainiauju, ir nerekauju, kad ta popierelis yra NIEKIS. dar ir koks NENIEKIS.
kodel daznai moterys pasako: aciu, jau buvau syki susituokus. nebereikia. bigsmile.gif jos nesituokia ne del to, kad nebemyli, bet todel kad tam tikroms oterims saugiau yra nesituokti - vat toks ir paradoksas. tas susituokimas blogesniu atveju vercia ziureti i sutuoktini ilgiau laiko nei pats noretum, ir su juo tasytis; ypac jei atsiranda bendru vaiku, pirkiniu, dalybos ir tt.

bet dabar tai tikrai griztam i tema.
o pagal tema - jei gyvenciau su draugu, viduj niekad nesijausiau saugi budama tokioj buklej. draugas tik moraliskai galbut privalo islaikyti, bet niekaip kitaip. nei teisiskai, nei... as megeja tureti savo pinigu, taigi... jau is sutuoktinio nesmagu nuolat imti (nepaisant to, kad smagiai skamba tas santuokinis vienas kunas), tai tuo labiau, siaip susimetus....
niekad per gyvenima neteko to daryti is vyro....gal todel taip...

Papildyta:
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 20, 22:02)
Tik man tokiom salygom tai neapsimoketu su niekuo gyvent. As uz vyra maziau valgau, maziau maisto perkuosi ir pigesni, kuri as megstu, aplamai, maziau islaidu turiu, maziau sau gaminu, tai ir maziau siukslinu namie. O su vyru pradejus tokiom salygom (50/50)gyvent, tai man nuostolis tik gautusi.  Vienai ir pigiau, ir lengviau butu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 21 kovo 2014 - 08:59
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 22:01)
man zmones tampa seima, kai kartu gyvena, kartu dalijasi dziaugsmais, rupseciais ir pinigais  biggrin.gif Ir i popierius nekreipia demesio.

Su tokiu požiūriu per metus galima kokias 5 šeimas sukurti. biggrin.gif
Arba jei aš sužinosiu,kad jūs nesidalijat džiaugsmais, tai reiškia, tavo vyrą jau galiu kabinti, jis laisvas, nes jūs jau ne šeima. biggrin.gif O jei tavo vyras išvažiuotų, kur į užsienį užsidirbti , tai irgi jau ne šeima jūs, nes gyvenat tai ne kartu. Kaip viskas paprasta. smile.gif

Mano manymu, kiekvienas gyvena taip, kaip nori, su kuo nori ir save gali vadinti kaip nori, tačiau jie neturi teisės reikalauti iš kitų, kad kažkas pakeistų savo požiūrį, pagal jų suvokimą. Tiesiog.

Kai santuoka, sumenkinama iki ,,tik popierėlis'', ,, balius giminėms'', ir t.t., tai ji tiems žmonėms ir netenka jokios prasmės. Jie nesuvokia, kad kitiems santuoka yra žymiai daugiau, giliau, pasmingiau ir t.t.

Dažnai vyrams patogu nesituokti. O moterys dažniau rėkia- ,,mes '' šeima. Jei pragyvenus su vyru nemažą laiko tarpą jis neketintų manęs vesti, iš tikrųjų rimtai pažiūrėčiau kodėl? pagalvočiau ar tikrai mūsų santykiuose taip jau viskas gerai, kad jis nenori susituokti su manim, nes kaip realybė parodo, nesituokiama, kad ir dėl abiejų nenoro, bet tas nenoras turi priežastį, vienokią ar kitokią, vieno kitam neišsakytą, o saugomą savyje, ir dažniausiai jinai tikrai nėra ta, kad tipo mums ir taip gerai, mes ir taip šeima. Dažnai širdies kamputyje, pas vieną iš partnerių, o gal ir pas abu, kirba mintis-ne ta/tas. Kai laukiama palankesnio partnerio ar varianto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 21 kovo 2014 - 09:25
QUOTE(Moonte @ 2014 03 20, 19:28)
Jus vienas kito nevadinote, matyt nelaikete save vyru ir zmona. Cia jusu pasirinkimas, pojuciai. Kodel reikia abejoti kitu zmoniu pasirinkimu, kurie jaucasi vyru ir zmona, seimos nariais, bet biurokratiskai nesusisaikste? Po santuokos jus tapote sutuoktiniais. Nes tai yra biurokratinis veiksmas ir satusas igaunamas atitinkamai koks veiksmas buvo atliktas. Viskas.

O kodėl jūs taip įdomiai - tik vyras ir žmona gali būti šeima? Taip siaurai?
mano nuomone, šeima yra žmonių grupė, kurie save laiko šeima. Nepririšant prie statuso -ar jie vyras ir žmona, ar sugyventiniai, ar senelis ir močiutė, auginantys anūkus.
Nes kartais vyras ir žmona gali net nebūti šeima - kiek yra sutuoktinių, kurie n metų kartų negyvena, turi atskiras šeimas, bet oficialiai nėra išsiskyrę?

O po santuokos vyras ir moteris tampa sutuoktiniais, vyru ir žmona. Kaip ir rašiau - daugybę kartų girdėjau, jog vyro ir žmonos statusas yra suteikiamas įstatymu, o ne jūsų asmeniniu įsivaizdavimu.

Vat aš imsiu ir įsivaizduosiu, kad esu policininkė. Sustabdysiu jus ir išrašysiu baudą. nesvarbu, jog neturiu pažymėjimo, bet juk tai - tik popiergalis, biurokratija aš juk JAUČIUOSI policininke, reiškia, ja ir esu, papūskit man į uodegą ir greičiau mokėkit baudą biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 22:35)
o jus man paaiskinkit KAM tas popierius? KAM?

Mums jo reikėjo, nes taip tiesiog patogiau. Mažiau nervų tvarkant įvairius biurokratinisu reikalus - perkant butą, pvz., kitą turtą, taipogi vienas iš motyvų buvo toks - vienam iš mūsų atsitikus nelaimei, kitas neturės net teisės priimti svarbių sprendimų to žmogaus atžvilgiu. Neduok dieve, avarija ar kas, o mes net neturėsim žodžio dėl medicininių procedūrų, donorystės ar pan. Ir tai pasiteisino, kai vienam iš mūsų buvo rimtų problemų. "Draugo" nebūtų net į skyrių įleidę, nes įleido tik mamą, brolį/sesę, vyrą/žmoną. Patinka tai ar ne, bet gyvename teisinėje valstybėje, o kadangi mums popierius didelės reikšmės neturėjo, tai ir nematėme tragedijos jį išsiimti. Juk koks skirtumas mirksiukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 22:01)
Nes esam darnesne seima, nei dauguma tu, kur ofiacialiai ar dar pries dievuli susituoke.
thumbup.gif  drinks_cheers.gif

Gal galit pasakyti,kuo esate darnesne seima?
Kuo tai matuojate,kokiais rodikliais ir pan?
Idomu kazkaip.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 21 kovo 2014 - 11:28