Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 03 20, 18:58)
Taip, tai tampa įstatymiškai patvirtintu faktu. Iki tol nebuvo vyras ir žmona, o dabar jie įgyja vyro ir žmonos, sutuoktinių statusą.
O ar nuo to labiau pasidaro šeima - nežinau. Šiaip niekur nerašiau, kad šeima tampama tik susituokus, čia jūs taip kažkodėl suinterpretavote. Sugyventiniai irgi gali būti šeima, čia jau to, kaip jie save identifikuoja reikalas. Kai mes su dabartiniu vyru gyvenome iki vestuvių kartu, laikiau mus šeima, bet nei aš, nei jis vienas kito vyru ir žmona nevadinome, nes tokie nebuvome. Buvome sugyventiniai. Tik po santuokos įgijome vyro/žmonos statusą, nors šeima buvome ir iki tol.

Jus vienas kito nevadinote, matyt nelaikete save vyru ir zmona. Cia jusu pasirinkimas, pojuciai. Kodel reikia abejoti kitu zmoniu pasirinkimu, kurie jaucasi vyru ir zmona, seimos nariais, bet biurokratiskai nesusisaikste? Po santuokos jus tapote sutuoktiniais. Nes tai yra biurokratinis veiksmas ir satusas igaunamas atitinkamai koks veiksmas buvo atliktas. Viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 kovo 2014 - 18:29
QUOTE(Moonte @ 2014 03 20, 19:28)
Jus vienas kito nevadinote, matyt nelaikete save vyru ir zmona. Cia jusu pasirinkimas, pojuciai. Kodel reikia abejoti kitu zmoniu pasirinkimu, kurie jaucasi vyru ir zmona

na psichiatrijos ligonineje rasi zmoniu, kurie jauciasi napaleonu ar popieziumi, bet tai visiskai nereiskia kad ir kiti juos turi tokiais laikyti.

Siaip nesuprantu, kur problema - norint tureti ( o ne jaustis turint) kazkoki statusa ar ranga reikia ivykdyti tam tikrus reikalavimus (kaip pvz norint tapti vairotoju, reikia islaikyti egzaminusn ir gauti vairuotojo pazymejima).
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 03 20, 20:56)
na psichiatrijos ligonineje rasi zmoniu, kurie jauciasi napaleonu ar popieziumi, bet tai visiskai nereiskia kad ir kiti juos turi tokiais laikyti.

Siaip nesuprantu, kur problema - norint tureti ( o ne jaustis turint) kazkoki statusa ar ranga reikia ivykdyti tam tikrus reikalavimus (kaip pvz norint tapti vairotoju, reikia islaikyti egzaminusn ir gauti vairuotojo pazymejima).

Pirmyn, kokios problemos. Apsilebudikit nuo galvos ir koju "popieriukais". Bil tik macytu 4u.gif
Atsakyti
Na aš suprantu, kad žmonės save gali laikyti kuo tik nori. Tik man įdomu, kodėl jausdamiesi žiauriai komfortabiliai savo santykiuose sugyventiniai ima tik santuokai būdingus pavadinimus - vyras ir žmona. Pagal lietuvių kalbos žodyną, žmona - sutuoktinė savo vyrui. Ne kartu gyvenanti moteris, ne jo vaikų motina, ne gyvenimo draugė, o būtent sutuoktinė. Mėgstu žmones vadinti jų tikraisiais vardais, o ne pagal jų įsivaizdavimus. Todėl man kartu gyvenantys ne vyras ir ne žmona ir nėra šeima. 😈
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2014 03 19, 23:38)
O tai nuo kelių metų pragyvenus kartu jau tampama šeima? Kuris jau tas momentas? Apsigyvenimas kartu, vaiko gimimas? Kur atskaitos taškas? Popierius šiuo atveju įneša aiškumo. Man tai jūs tiesiog žmonės, gyvenantys kartu, vedantys bendrą ūkį, galbūt auginantys vaikus (bendrus arba ne). Na bet ne šeima. Ne vyras ir ne žmona.

man zmones tampa seima, kai kartu gyvena, kartu dalijasi dziaugsmais, rupseciais ir pinigais biggrin.gif Ir i popierius nekreipia demesio. Geriau tokia seima, nei kurie susituokia, bet vienas is kito pinigus skolinasi, darbus dalijasi, ar vienas kitam skuron duoda.

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 20, 08:17)
Į savo kalusimą pati atsakėte pirmam sakiny. Ir savo draugo savo vyru kažkodėl nepavadinot  g.gif  Ar aš galiu sau panorėjus viesai deklaruoti kad esu verslininkė, jei neturiu teisiškai įforminto jokio verslo? Šeima- taip pat teisiškai įformintas statusas, ir dar dviejų pačių didžiausių institucijų- valstybės ir bažnyčios. Jei to nėra, galite vadinti save kaip norit, bet tai tebus jūsų fantazija ar interpretacija, o ne faktas paremtas dokumentais.

Specialiai parasiau DRAUGAS, nes gi raso, kad tik apsigyvene netampa seima. O tai kas? Kambariokai? Sugulovai? O jei popierius stalciuj metosi,tai jau seima lotuliukas.gif Ir skirtumas koks? Popierius? Ir dar baznytinis lotuliukas.gif ypac, kai zmogui dzin ir baznycia, ir jos skelbiamos "tiesos" (gi ne paslaptis, kad dauguma baznycioj tuokiasi, nes gi "grazu"). Valstybes popierius? O ka jis duos? Kad galesiu viesai SEIMA vadintis? Mes ir taip seima vadinamies, ir niekas musu uz tai i kalejima dar nepasodino. O ir pvz. kaimynai, pazistami, mano ir vyro bendradarbiai, net ir dauguma tolimesniu giminiu net nezino, kad oficialios santuokos nei nebuvo. Ir nuo to mes jiems netampam blogesni, neverti seimos statuso. Nes esam darnesne seima, nei dauguma tu, kur ofiacialiai ar dar pries dievuli susituoke.

QUOTE(xxkamane @ 2014 03 20, 08:46)
Faina kai zmones gyvena su "popieriumi", o ne su zmogumi, nesvarbu, kad tas "teisiskas" ir i skura duoda ir per bobas laksto, bet gi teisetas wub.gif
o vat tas "draugas" koks geras bebutu TIK "draugas".
na bet cia tik MANO NUOMONE biggrin.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 22:01)

Na ir tarp tų sugyventinių visko būna. Vis pabrėžiama, kad štai, kiek tų susituokusių skiriasi, o mes va, kaip gražiai gyvenam ir nesimušam. Taip, sugyventiniams paprasčiau, nes jų vadinamos šeimos statistikoje nefigūruoja. Mano aplinkoje visos šeimos oficialios, nesimuša ir gražiai gyvena. Ir ką?
Man iš tiesų tikrai galvos neskauda, kas kaip gyvena, kuo save vadina. Visada labiau žiūriu savo, o ne komentuoju kitų gyvenimą. Aš esu senamadiška, santuokoje matau prasmę ir kuriant ilgalaikius darnius santykius tai man savaime supramtamas žingsnis. Statusas man nėra toks svarbus kaip darni šeima. Jei turėčiau abejonių, kad su konkrečiu vyru mes nesukursim laimingos šeimos, man ištekėjimo tikrai nereikėtų. Aš jau baigiau smile.gif
Atsakyti
Aleksandra,
vat tuomet as ir klausiu tokiu nesusituokusiu:
jei jau esat tokie darningi ir sekmingi, jei viduje jauciates daug geresni uz kruvas nesusituokusiu, jei taip mylit - tai ko bijot to nereiksmingiausio popiergalio??? na kodel? nes jis - kaip uzkeikimas pablogins jusu tvirta iki siol - meile? cool.gif

ar jis tau nepasiulo?

man juokas kai teigiama: ai, man dzin tas popierelis, SVARBU - AS MYLIU wub.gif , nu okei, tai jei myli, ir jei popierelis - dzin - tai tuo labiau!!! pasiimk ta dzin popiereli ir mylek wub.gif wub.gif bus 2 in 1.
ko cia ta paslepta pasamoninga baime....
dirol.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 kovo 2014 - 21:21
QUOTE(given444 @ 2014 03 20, 21:20)
Aleksandra,
vat tuomet as ir klausiu tokiu nesusituokusiu:
jei jau esat tokie darningi ir sekmingi, jei viduje jauciates daug geresni uz kruvas nesusituokusiu, jei taip mylit - tai ko bijot to nereiksmingiausio popiergalio??? na kodel? nes jis - kaip uzkeikimas pablogins jusu tvirta iki siol - meile? cool.gif

ar jis tau nepasiulo?

man juokas kai teigiama: ai, man dzin tas popierelis, SVARBU - AS MYLIU  wub.gif , nu okei, tai jei myli, ir jei popierelis - dzin - tai tuo labiau!!! pasiimk ta dzin popiereli ir mylek  wub.gif  wub.gif bus 2 in 1.
ko cia ta paslepta pasamoninga baime....
dirol.gif

o jus man paaiskinkit KAM tas popierius? KAM? Kad pries kitus pasirodyt but galima - va mes susituokem clap.gif seima, seima mes clap.gif anksciau,tai kambariokai tik buvom, o dabar tai jau ofiacilaus yahoo.gif
Man asmeniskasi tas popierius nach....j reikalingas. KAM? Kad giminei baliu padaryt? Gal dar pavarde pasikeist? Kad i stalciu numest? Dar pinigus metyt (baliui, rubam, mokesciam ir kitom nesamonem)????? MUMS to nereikia. KITIEMS daugiau reikia, o ne mums. Mums naudos jokios nulis. Tai koks tikslas? Bet, pasirodo, privalau del kitu tuoktis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif gi popiergalis nepamaisys lotuliukas.gif labiausiai gi forumo dalyviams reikia, kad ji tureciau.
Ir pastebejau, kad kai zmones ilgiau pagyvena ir tuokiasi, tai paskui labai jau greit issiskiria. Matyt, santuokos sudarymu stengesi suklijuot griuvancius santykius, bet nepavyksta. Santykiu gerove nepriklauso nuo popieriaus turejimo ar neturejimo. Ir as nesiaukstinu, kad esu geresne uz susituokusias. As sakau, kad mes nesam prastesni. O anot jusu, gal mums pinigus po lygiai pradet skaiciuot, skolos rastelius vienas kitam dalint? Mes gi ne seima... siaip, gyvenam "netoliese"....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 19, 11:47)

Mano postas apie tave buvo is teigiamos puses.
Ne taip perskaitei.
O zmones, persantys kitokius modelius - yra ne tu; ne apie tave kalbejau.
Tu juk nuolat pabrezi - kad esi uz tai, kad kiekviena seima sau atsirinktu, kas jai tinka.

Tai gerai 4u.gif Kažkaip susišvietė, kad vėl kažkas negerai su mano požiūriu ir (mano) gyvenimu. ax.gif

QUOTE(Forget @ 2014 03 20, 00:26)
Ne šeima. Kai susituoksit šeima būsit.

drinks_cheers.gif pas mumis kaip tik taip. Kaip pas kitus nežinau, bet mes kai susituokėm, tai patapom šeima, nuo tos dienos prasidėjo visai kitas ir kitoks gyvenimo etapas. Iki tol žaidėm, bandėm, ieškojom, galvojom, blaškėmės, apie jokią šeimą net negalvojom schmoll.gif Jei man iki vedybų būtų kas pasakęs - pripaišęs šeimą, būčiau pasakiusi ką nors nepadoraus arba pasukiojusi pirštą. Nei jaučiausi šeima, nei galvojau, kad gyvenimas drauge "automatiškai" šeima. Na bet čia man, kaip pas kitus, tai nežinau.

Man "popierius" yra labai reikšmingas dalykas, atskaitos taškas, naujo ir kitokio gyvenimo, su visai kitokia nuotaika, kitokių įkvėpimu, pradžia. Tai visų pirma apsisprendimas, mano ir vyro, kad mes esame abu vienas kitam, kad neieškom nieko kito, kad yra vienas vyras ir viena žmona. Nėra trijų vyrų ir trijų žmonų, jokių paieškų bei blaškymosi. Stop. Toliau sukam lizdą, gimdom vaikus, gyvenam. Jokių trečių penktų.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 20, 21:43)

Man "popierius" yra labai reikšmingas dalykas, atskaitos taškas, naujo ir kitokio gyvenimo, su visai kitokia nuotaika, kitokių įkvėpimu, pradžia. Tai visų pirma apsisprendimas, mano ir vyro, kad mes esame abu vienas kitam, kad neieškom nieko kito, kad yra vienas vyras ir viena žmona. Nėra trijų vyrų ir trijų žmonų, jokių paieškų bei blaškymosi. Stop. Toliau sukam lizdą, gimdom vaikus, gyvenam. Jokių trečių penktų.

pas mus tas pats tik be popieriaus.

Man jis gal ir butu svarbus, jei nuo vaikystes buciau svajojus apie balta suknele ir baliu, bet to niekada nenorejau ir nenoriu. Ir net be baltos sukneles nenoriu.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 21:35)
o jus man paaiskinkit KAM tas popierius? KAM? Kad pries kitus pasirodyt but galima - va mes susituokem  clap.gif seima, seima mes  clap.gif anksciau,tai kambariokai tik buvom, o dabar tai jau ofiacilaus  yahoo.gif
Man asmeniskasi tas popierius nach....j reikalingas. KAM? Kad giminei baliu padaryt? Gal dar pavarde pasikeist? Kad i stalciu numest? Dar pinigus metyt (baliui, rubam, mokesciam ir kitom nesamonem)????? MUMS to nereikia. KITIEMS daugiau reikia, o ne mums. Mums naudos jokios nulis. Tai koks tikslas? Bet, pasirodo, privalau del kitu tuoktis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif gi popiergalis nepamaisys  lotuliukas.gif labiausiai gi forumo dalyviams reikia, kad ji tureciau.
Ir pastebejau, kad kai zmones ilgiau pagyvena ir tuokiasi, tai paskui labai jau greit issiskiria. Matyt, santuokos sudarymu stengesi suklijuot griuvancius santykius, bet nepavyksta. Santykiu gerove nepriklauso nuo popieriaus turejimo ar neturejimo. Ir as nesiaukstinu, kad esu geresne uz susituokusias. As sakau, kad mes nesam prastesni. O anot jusu, gal mums pinigus po lygiai pradet skaiciuot, skolos rastelius vienas kitam dalint? Mes gi ne seima... siaip, gyvenam "netoliese"....

Cia zinok kaip grynaveislis suo be dokumentu biggrin.gif. Vadink kiek nori grynaveisliu ale vistiek bus dvornius bigsmile.gif
Vienintelis sugyventiniu privalumas - nosibodus viens kitam - ciau babino gero kelio. Nei popierizmo nei dalybu - kas pirmesnis tas gudresnis biggrin.gif
Santuokai sudaryti milijonu nereikia. Ir tas popierius oi kaip pravercia ir palengvina gyvenima. Kalbu apie visokius teisinius dalykus ir iv. institucijas.
Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 21:48)
pas mus tas pats tik be popieriaus.

Man jis gal ir butu svarbus, jei nuo vaikystes buciau svajojus apie balta suknele ir baliu, bet to niekada nenorejau ir nenoriu. Ir net be baltos sukneles nenoriu.

Na jei jums santuoka asocijuojasi tik su balta suknele....tai ir nesizenykit. Santuokos esme visai ne ta 4u.gif
Atsakyti
OK, gerai, ne seima mes, sekso parteneriai. Geriau?
Tai dabar galim grizt prie temos esmes? Tinka?
As ir temos autore seimu neturi, tik sekso partnerius. Taigi, ka siulot? As siulau lygybe. Kiekvienas moka uz save. Visur. Net maista atskirai perkasi, nes gi ir skirtingai valgo. Ir gamina kiekvienas atskirai. Indus irgi kas savo plauna. Po saves kiekvienas viska susitvarko. Sau skalbia ir lygina. Bendrus plotus tvarko pagal grafika. Jie yra vaiku, butina islaidas dalinti per puse. Va, griztu is miesto ir savo sex partneriui sakau: "vaikui maikute nupirkau, 10 Lt kainavo, atiduodi man 5 Lt". Maista vaikui irgi ant atskiro cekio. Kad po lygiai padalint. Jei kada nedirbu ir pajamu nulis, skolinuosi, bet ofiacialiai - su skolos rasteliu. Paskui atiduodu. Dar galima pamastyt kaip sunaudojama vandeni atskirai kiekvienam paskaiciuot, ir dujas. Gi seima mes nesam. Tinka? Gerai bus? Teisinga?
Atsakyti