Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 19, 21:20)
as su savo draugu gyvenu nesantuokoj jau 11 metu. Kada mes tapom seima? Kiek metu reikia pragyvent, kad seima pasivadint? Ar is viso dar ir dabar mes ne seima? Nes seimai popierius - baznytinis ar is CMS - reikalingas? Anot jusu?

Į savo kalusimą pati atsakėte pirmam sakiny. Ir savo draugo savo vyru kažkodėl nepavadinot g.gif Ar aš galiu sau panorėjus viesai deklaruoti kad esu verslininkė, jei neturiu teisiškai įforminto jokio verslo? Šeima- taip pat teisiškai įformintas statusas, ir dar dviejų pačių didžiausių institucijų- valstybės ir bažnyčios. Jei to nėra, galite vadinti save kaip norit, bet tai tebus jūsų fantazija ar interpretacija, o ne faktas paremtas dokumentais.
Atsakyti
Faina kai zmones gyvena su "popieriumi", o ne su zmogumi, nesvarbu, kad tas "teisiskas" ir i skura duoda ir per bobas laksto, bet gi teisetas wub.gif
o vat tas "draugas" koks geras bebutu TIK "draugas".
na bet cia tik MANO NUOMONE biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, jau buvo tokia diskusija apie seima ir ne. Taip ir likom kiekviena prie savo nuomones.
Nesuprantu tik vieno. Kaip issilavinusios, protingos moterys "issikanda" i ta popieriuka?
Alexsandra gyvena su vyru/draugu jau 11 metu ir jie ne seima? O, ka tik iskepti sutuoktiniai kurie, galbut ir metu nepragyvens kartu skaitosi seima?
Tikrai sunku pakeisti mastyma, kai tiek metu Lietuvoj, o ir kai buvo CCCP, moteris be vyro skaitesi nepilnaverte?
Gal, delto merginos verciasi per galva, degina save soliariumuose, studijuoja nemegstama dalyka, luosina savo sveikata su batais zudikais, kad tik kitu akyse buti pilnaverte ir tureti ta oficialu vyra? biggrin.gif smile.gif

given, kodel tu nusprendei, kad as taves nemegstu? Man patinka tavo kai kurie pasisakymai, mintys. Bet, pastebejau, kad neisigilini, neissiskaitai i tema ir diskutuoji, kartais visai ne i tema. Tiesiog esi neatidi, o as su tokiais nebendrauju. Jei, idomu kodel galiu i AZ. biggrin.gif

Papildyta:
Kamanyte, tik dabar perskaiciau tavo pasisakyma. drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virga: 20 kovo 2014 - 09:00
QUOTE(virga @ 2014 03 20, 09:58)
Alexsandra gyvena su vyru/draugu jau 11 metu ir jie ne seima? O, ka tik iskepti sutuoktiniai kurie, galbut ir metu nepragyvens kartu skaitosi seima?
(...)
Gal, delto merginos verciasi per galva, degina save soliariumuose, studijuoja nemegstama dalyka, luosina savo sveikata su batais zudikais, kad tik kitu akyse buti pilnaverte ir tureti ta oficialu vyra?  biggrin.gif  smile.gif

Visi skirtingai suvokia šeimą. Vieniems į šeimos sąvoką įeina tik sutuoktiniai bei jų vaikai, kai/jei gimsta, kitiems ir tėvai, tretiems ir gyvūnai. Teisiškai paprasčiau - nesusituokę asmenys nėra šeima (bent pagal LT įstatymus), kad ir 100 metų kartų gyvenantys.

O kodėl jūs manote, kad jos tai daro dėl (oficialaus) vyro? bigsmile.gif Bent jau mano su batais santykiams šeimyninė padėtis įtakos neturi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 03 20, 13:07)
*Visi skirtingai suvokia šeimą. Vieniems į šeimos sąvoką įeina tik sutuoktiniai bei jų vaikai, kai/jei gimsta, kitiems ir tėvai, tretiems ir gyvūnai. Teisiškai paprasčiau - nesusituokę asmenys nėra šeima (bent pagal LT įstatymus), kad ir 100 metų kartų gyvenantys.

**O kodėl jūs manote, kad jos tai daro dėl (oficialaus) vyro?  bigsmile.gif Bent jau mano su batais santykiams šeimyninė padėtis įtakos neturi smile.gif

*Na, tai istatymas, istatymu. Man, keista, kaip zmones ignoruoja ir nepripazista kartu gyvenanciu moters ir vyro. Lygtais tas popierielis duoda teise tokia sajunga vadinti ne seima. Ai, nesiplesiu. Svarbu, kad zmones gerai gyventu ir sugyventu. Va, cia yra pagrindas.
** O, Jus parodykit dar kur yra grazesniu moteru/merginu, jei ne LT ir buvusiose Sovietu salyse? Didele dalimi tas grozis sukuriamas ir priziurimas. Ir, jei sitas viskas daroma ne del konkurencijos, tai ar ne patogiau vaikscioti su sportiniais bateliais? Arba bent tokiais batais kurie negadina eisenos jaunom merginom. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virga: 20 kovo 2014 - 13:22
Šiaip yra dar labai gražus, lietuviškas žodis, deja, kažkodėl įgavęs neigiamą prasmę - sugyventiniai.
Tie, kurie kartu gyvena ir sugyvena. Tai va, vyrą ir moterį, gyvenančius kartu ne santuokoje, taip ir vadinčiau. O dabar keistai skamba, kai moteris vyriškį, su kuriuo n metų dalijasi lova, puodais ir džiaugsmais, vadina "draugu". Wtf? Draugas ir yra draugas, mano vyras turi daug draugų, aš turiu draugų bei draugių...
Bet "vyru" jo vadinti irgi neišeina, nes vyras tai jau įteisintas statusas, vadinti vaikinu - visai ne į temą doh.gif
Atsakyti
Bites Šešėli drinks_cheers.gif
O ma n dar vyras yra suauges vyriskos lyties zmogus turintis vaiku, santykiu su moterimi su ilgalaikiais bendrais interesais ir buitimi smile.gif
Nu niekaip ji vaikinu nepavadinciau.
mano vyras man draugas-na nepriesas, pasikalbeti galiu apie viska.
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 03 20, 11:07)
Visi skirtingai suvokia šeimą. Vieniems į šeimos sąvoką įeina tik sutuoktiniai bei jų vaikai, kai/jei gimsta, kitiems ir tėvai, tretiems ir gyvūnai. Teisiškai paprasčiau - nesusituokę asmenys nėra šeima (bent pagal LT įstatymus), kad ir 100 metų kartų gyvenantys.

Pagal įstatymo raidę santuoka yra sudaroma tarp vyro ir moters, o ne šeima.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2014 03 20, 15:22)
Pagal įstatymo raidę santuoka yra sudaroma tarp vyro ir moters, o ne šeima.

Butent drinks_cheers.gif

Zmonems sunku suvokti, kad SANTUOKOS suteiktas statusas yra SUTUOKTINIAI - sutuoktine, sutuoktinis. Man asmeniskai nesuprantamas, kai kuriu poreikis monopolizuoti vyra/zmona, vien todel, kad jie sutuoktiniai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 03 20, 17:41)
Butent  drinks_cheers.gif

Zmonems sunku suvokti, kad SANTUOKOS suteiktas statusas yra SUTUOKTINIAI - sutuoktine, sutuoktinis. Man asmeniskai nesuprantamas, kai kuriu poreikis monopolizuoti vyra/zmona, vien todel, kad jie sutuoktiniai.

Vyru ir žmona patampama tik susituokus.
per daug kartų teko girdėti "Nuo šiandien bla bla bla suteikta teise skelbiu jus vyru ir žmona".
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 03 20, 18:05)
Vyru ir žmona patampama tik susituokus.
per daug kartų teko girdėti "Nuo šiandien bla bla bla suteikta teise skelbiu jus vyru ir žmona".

Nejaugi? Ir jei jau jus girdejote, tai tampa faktu? Va jus skaitote juodu ant balto parasyta, kad sugyventiniai save laiko seima, bet tai jums faktu netampa.
Mano galva, jog yra seima parodo zmoniu gyvenimo budas, bet ne statusas. Bet zinoma, kiekvienas supranta taip kaip jam patinka. O istatymai reglamentuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 kovo 2014 - 17:48
QUOTE(Moonte @ 2014 03 20, 18:26)
Nejaugi? Ir jei jau jus girdejote, tai tampa faktu? Va jus skaitote juodu ant balto parasyta, kad sugyventiniai save laiko seima, bet tai jums faktu netampa.
Mano galva, jog yra seima parodo zmoniu gyvenimo budas, bet ne statusas. Bet zinoma, kiekvienas supranta taip kaip jam patinka. O istatymai reglamentuoja.

Taip, tai tampa įstatymiškai patvirtintu faktu. Iki tol nebuvo vyras ir žmona, o dabar jie įgyja vyro ir žmonos, sutuoktinių statusą.
O ar nuo to labiau pasidaro šeima - nežinau. Šiaip niekur nerašiau, kad šeima tampama tik susituokus, čia jūs taip kažkodėl suinterpretavote. Sugyventiniai irgi gali būti šeima, čia jau to, kaip jie save identifikuoja reikalas. Kai mes su dabartiniu vyru gyvenome iki vestuvių kartu, laikiau mus šeima, bet nei aš, nei jis vienas kito vyru ir žmona nevadinome, nes tokie nebuvome. Buvome sugyventiniai. Tik po santuokos įgijome vyro/žmonos statusą, nors šeima buvome ir iki tol.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 20 kovo 2014 - 17:58