Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 18, 20:53)
nesuprantamas man toks 50/50, nebent su kambarioku bendrai kambarį nuomočiausi  biggrin.gif O čia jau iš pat pradžių reik žiūrėt ar vyrai turi tvarkos įgūdžių ar nelabai, nes sunkiai perauklėjamas dalykas, kiek esu girdėjus  biggrin.gif

Matyt, nuo sito punkto autorei reikejo ir pradet.
Racionaliai,pasisodinus pasikalbet.

Jos atveju,kas butu,jei ji pagimdytu?
Sakykim,pajamu is jos puses butu nulis,tai gaunas visa buitis+vaiko prieziura jai,na ir dar on top of that ir toki vyra reiktu jai apsokinet g.gif
o jis,vargsiukas,juk 100 proc atnestu,o is jos apskritas 0
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 18, 18:51)
Aš žinau, kad nepasidaro. Matau realius pavyzdžius, kad tai fiziškai neįmanoma padaryti tiek pat, nes tiesiog nerealu. Ne visi gali išeiti iš darbo tam tikru laiku, vidurį darbo dienos, ir nuveikti kažką savo vaikų labui, savo asmeniniais reikalais, nesvarbu kokiais, nes negali, niekaip, tokia tvarka. Po darbo gali, bet po darbo jau nebereikia, neveikia, ne tas laikas, nebespėja. Todėl tvirtinti, kad viską pasidaro tą patį, tai ne visuomet tai tiesa ir įmanoma.

Nemanau, kad dauguma būtent dangstosi ar gėdinasi. O ta visokia veikla, kurią atliktų tarkim samdomas žmogus, už pinigus, tą patį, tai kai pats žmogus padaro, tai jau nebesiskaito? Turi tam laiko, tai ir pasidaro.

V.ž. mes čia total oftopik, buvo jau tų diskusijų marios. Raukiu.

Subjektyvi 4u.gif anksciau visad manydavau, kad didziuodavais savo padetimi, bet per eile metu Sm, ypac pastaruoju metu - pasirodo, kad ne... vadinasi, ir as mokausi.
Vis labiau suprantu tavo pozicija; linkiu joje sekmes iki galo.
Dabar manau, kad visgi jei zmogus atkakliai persa kitam kitokius finansinius/namu ukio modelius (butent finansu srityje), tegali rodyti tik to pacio zmogaus pagieza, pavyda ir kompleksus.
Atsakyti
Mano padėtis visiškai kitokia, apie save dabar nenoriu čia rašyti ir vėl deklaruotis, bet niekas nepasikeitė ir planuose tik dar daugiau krūvio, papildomų darbų. Parašiau ką manau apie tokius ar vienokius "pagailėjimus", pagiežas. O kaip tau atrodo, lai. 4u.gif Aš gyvenu savo gyvenimą, kuris mane labai tenkina.
Atsakyti
QUOTE(Čija @ 2014 03 18, 17:26)
Skamba čia viskas gražiai ir iš tikrųjų yra gražu, bet paspėliokim, kiek vyrų į tai atsižvelgtų skyrybų metu?

Ir ką? Į ką jam reikėtų atsižvelgti? Jinai skyrybų atveju turėtų tai ko joks vyras neatims-soc. garantijas, darbo stažą, patirtį, sugebėjimus,kas leistų jai išgyventi visai neblogai, ir be vyro. O ir vaikai manyčiau , mamos su meile ir rūpesčiu auginti, kažin ar pasirinktų tėvą, tegul ir su didesniais finansais.

Šeimoje manau neturėų būti kraštutinumų, kai vienas visada dirba,kitas visada ne. Bet neturi būti ir varžybų, nes šeima tai ne rungtynės-kuris laimės, o viena komanda, kurioje žaidžia vieni už kitus. Manau, kad dirbtinai siekiant tiek pat uždirbti nukentės šeimos darna ir vaikų poreikiai.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 18, 17:53)
O kas tu - sio forumo popiezius?
man karuna del to nenukris...

Ne, tu esi sio forumo Popiezius, o mes tik dulkes blaskomos vejo biggrin.gif
Nemandagi kokia jaunuole.
Atsakyti
QUOTE(wixxxx @ 2014 03 19, 11:07)
Ne, tu esi sio forumo Popiezius, o mes tik dulkes blaskomos vejo biggrin.gif
Nemandagi kokia jaunuole.

hihihi.gif

Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Manau, kiekviena seima ar pora atsirenka ar sukuria savo modeli. Toki, koks tinka abiems. Autore yra nepatenkinta tokia susidariusia padetim. Jos netenkina tai. Todel, ji turi kalbeti su savo vyru/draugu. Kitaip, tas nepasitenkinimas vis dides ir galu gale prives prie skyrybu.
O, kad vokieciai programatiski, esu girdejus. Bet, ir ten visokiu zmoniu yra. Taip, kaip ir kiekvienoj tautoj.
Mano sesers vyras vokietis. Kai ji mokesi, studijavo jis ja islaike pilnai. Ir namu, kaip pelenei nereikejo tvarkyti. Ji yra is tu ne naminiu moteru. O, jis atvirksciai. Tai visa didziuli nama tvarko pats, jai palieka tik jos vonios kambari. biggrin.gif

Atsakyti
Na, va - Virga ir parode savo isminti.
Ir kam cia reikia krizenti?
as niekur nelaikau save tobuliausia; zinau, kad kai kam neitinku, zinau - kad turiu ir draugu; o tu ka savo VIEUS PAREISKIMU norejei man pasayti? cia tavo ismintis per visus galus TYLIAI suspindo? unsure.gif negalejei to parasyti i AZ, ar kaip?
jau senai zinau, kad mane ignoruoji?
tai negali ignoruoti toliau?
siaip jau, kai kuriuos dalyviu postus as irgi praignoruoju; kai kuriuos "nemalonesnius" zmones; bet nejauciu poreikio isdrebti to jiems i akis garsiai unsure.gif man nereikia kitiems, salia esantiems, irodineti, ka as jauciu konkreciai, tam tikram nickui.

sorry uz off topic.

wixx, pagal tave - kokia mano reakcija turejo buti?
turejau apsiverkti po tokios Virgos minties - ji gi pagal amziu jau man mama; kaip baisu, kad ji manes virtualiai nemegsta...
Virga parase, ka norejo - o as jau negaliu parasyti, ka as norejau...?
ir tikrai - ka reikejo man atsakyti i ta jos balioneli? Primetyti sesis balionelius atgal?
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 18, 21:50)
O kaip tau atrodo, lai.  4u.gif Aš gyvenu savo gyvenimą, kuris mane labai tenkina.

Mano postas apie tave buvo is teigiamos puses.
Ne taip perskaitei.
O zmones, persantys kitokius modelius - yra ne tu; ne apie tave kalbejau.
Tu juk nuolat pabrezi - kad esi uz tai, kad kiekviena seima sau atsirinktu, kas jai tinka.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 18, 18:44)
Aimeja,  drinks_cheers.gif Bet apie indėlius į šeimą ir kiek daug ko nuveikia "nedirbančios" moterys, kuomet vyrai nuo..iki neša riebius mamutus, jne sykį forume kalbėjome. Kai šeimoje labai aiškus pareigų pasiskirtymas, prioritetai ir laisvas susitarimas.

Forume pastoviai ėdamos tokios moterys, pastoviai. Niekas nemato ir nevertina, kiek veikia jos ir kiek neveikia tie, kurie neša riebius mamutus, nes fiziškai neturi kada.
[

Aš su tavim , kaip ir sutinku. Tačiau. Yra labai daug skirtingų situacijų. Manau, kad pareigų pasiskirstymas, prioritetai ir laisvas susitarimas šeimoje, neturėtų prasilenkti su sveiku protu. Susitarėm, kad žmona nedirbs ir viskas. To neužtenka. Žmona vistiek turėtų turėti kažkokias soc. garantijas, kažkokias pastovias pajamas, o ne tiek kiek vyras duos, aptarti, kada jinai gal jau eis dirbti, iki kada taip augins vaikus ar prižiūrės namus ir t.t. Svarbiausia tikriausiai soc. garantijos.

Matai vėlgi, realybė tokia, kad tik mažuma tokių, kurios nedirba ir nesėdi kitiems ant sprando. Nesvarbu kokio-vyro, tėvų, vaikų, valstybės. Ar ne juokingai atrodo, kai nutarę šeimoje, kad moteris nedirbs, o augins vaikus, ta moteris būna registruota darbo biržoje, kodėl? Darbo gi jinai neieško, ar ne? smile.gif Juk šeima nusprendė, bet moters gydymas, draudimas kažkodėl užkraunamas ant visos visuomenės pečių. O būna ir dar gražiau, moteris nedirba, vyras dirba vienas ( vokelis, nelegalios pajamos ir t.t.), šeima soc. remtina su visom iš to išplaukiančiom kompensacijom, o jie dar ir namą stato. blink.gif Todėl ir nuomonė apie nedirbančias yra atitinkama dėl to susiformavusi. Na pasakom sąžiningai, kuri jau čia šeima , taip nusprendusi gyventi, sąžiningai ir garbingai susimoka visus mokesčius pagrindinei ir papildomai pensijos daliai, galvoja apie ateitį ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 03 19, 14:04)
Žmona vistiek turėtų turėti kažkokias soc. garantijas,  kažkokias pastovias pajamas, o ne tiek kiek vyras duos, aptarti, kada jinai gal jau eis dirbti, iki kada taip augins vaikus ar prižiūrės namus ir t.t. Svarbiausia tikriausiai soc. garantijos.

Žinau pora atvejų, kai žmonos - namų šeimininkės, buvo įdarbintos fiktyviai ir firmose, kad gautų visas socialines garantijas, dabar jos jau pensininkės ir pensija tikrai nesiskundžia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 17, 19:52)
na, autorė apsigyvenusi su draugu, šeima automatiškai netampa, tai viena.

as su savo draugu gyvenu nesantuokoj jau 11 metu. Kada mes tapom seima? Kiek metu reikia pragyvent, kad seima pasivadint? Ar is viso dar ir dabar mes ne seima? Nes seimai popierius - baznytinis ar is CMS - reikalingas? Anot jusu?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 19, 22:20)
as su savo draugu gyvenu nesantuokoj jau 11 metu. Kada mes tapom seima? Kiek metu reikia pragyvent, kad seima pasivadint? Ar is viso dar ir dabar mes ne seima? Nes seimai popierius - baznytinis ar is CMS - reikalingas? Anot jusu?

O tai nuo kelių metų pragyvenus kartu jau tampama šeima? Kuris jau tas momentas? Apsigyvenimas kartu, vaiko gimimas? Kur atskaitos taškas? Popierius šiuo atveju įneša aiškumo. Man tai jūs tiesiog žmonės, gyvenantys kartu, vedantys bendrą ūkį, galbūt auginantys vaikus (bendrus arba ne). Na bet ne šeima. Ne vyras ir ne žmona.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 19, 20:20)

Ne šeima. Kai susituoksit šeima būsit.
Atsakyti