Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Ciccio @ 2014 03 18, 08:54)
Na, man tiesiog priimtiniausias modelis, kai abu sutuoktiniai lygiavertiškai prisideda prie šeimos, už jį ir pasisakau  smile.gif

bet lygiavertiskai, tai nera abu po lygiai, tai kur problema kad ir Stichijos situacijoje g.gif

Atsakyti
Cia skirta Liebchen, kuri visad isiskaito:

QUOTE(linaa2013 @ 2014 03 17, 14:19)
Jis jauciasi isnaudojamas, nes as pradejau zymiai maziau moketi.

As gan intensyviai studijuoju ir dirbu 2 kartus savaiteje, o per atostogas ir 5 kartus. Is esmes praleidziu daugiau laiko dirbdama ir darydama universitetines uzduotis negu jis, o kai pareinu namo, turiu uzbaigineti universiteto darbus ir dar priedo pagaminti valgyt, bei sutvarkyti buta, nes jis nera pats tvarkingiausias pilietis. Todel turiu ka tvaryti kiekviena diena. O jis po darbo dienos, pareina ,,nuvarges'' namo ir turi laisva vakara prie kompiuterio. Ir be to, pastoviai priekaistauja, kad namai nera tvarkingi. ooooohhhh. Kaip man griausia elgtis tokioje situacijoje? smile.gif

Kaip suprantu, tu problemos neizvelgi? g.gif
Atsakyti

KO čia ginčytis. g.gif Geriausias modelis: pirma suvalgom tavo, o paskui kiekvienas savo. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 18, 01:09)
nejau dabar kiekviena išsakoma kritika yra mano kažkokio įsiskaudinimo išraiška?  smile.gif susitarė tai susitarė, jų gyvenimas, jų sprendimai, bet kodėl moterys vis dar mano, kad vyro pareiga išlaikyti šeimą, o pačios stengiasi uždirbti tik tiek, kad užtektų tik šmutkėm ir makiažui, ir, o kokia šlovė, kurui. Moterys net nesistengia būti lygiaverte, tai iš kur bus ta lygybė atlyginimuose imant apskritai? Jei moreris mąsto - ai, uždirbu 1000, vet vyras uždirba 5000, tai ir nesieksiu nieko daugiau - tai tada ir nereikia stebėtis tokiu atotrūkiu.
Be to, pati juk ir sakei, kad vakarų mentaliteto vyrai visiškai nemano, kad jų pareiga išlaikyti moterį. Kai kuriais periodais būna visko, bet išlaikytinės mentalitetas neturėtų tapti permanentine būsena. Hmmm...aš turbūt feministė  doh.gif

QUOTE(Liebchen @ 2014 03 18, 10:36)
Na, jūsų šeimos finansinis modelis ir daug kam pasirodė nekoks. Man jis pasirodė normalus, nes tai jūsų susitarimo reikalas, kuris tenkina abu. Lygiai taip pat aš nematau nieko blogo Stichijos variante. Vyras senų pažiūrų su senais įsitikinimais. Man toks vyras tikrai priimtinesnis, nei einantis už lygias teises, kavinėje pageidaujantis pasidalinti sąskaitą ir norintis, kad moteris į namus parneštų bent jau pusę mamuto.

Cia skirta given. Liebchen atsake i Ciccio zinute, bet ne i auteres. Jau, senai pastebejau, kad atbegi, neisiskaitai i tema ir komentuoji. Toks jausmas, kad "pagavai" paskutine zinute ir atsakai. Dazniausiai i pievas. Nors, tavo pasisakymai kai kurie patinka, bet nesinori komentuoti, nes esi neatidi. O, as su tokiais zmonems nebendrauju. 4u.gif

QUOTE(given444 @ 2014 03 18, 12:47)
Cia skirta Liebchen, kuri visad isiskaito:
Kaip suprantu, tu problemos neizvelgi?  g.gif
Atsakyti
Hmmmmm g.gif

Idomiai cia diskusija pasisuko. Mane visada domino lygiavertiskumas zmoniu santikiuose, bet niekada negalvojau, kad tai privalo pasireiksti skaiciais 50x50, tiek uzdarbyje, namu ruosoje ir t.t.. Galvoju, kad seimoje svarbiausia dvasiniai saitai, kad kiekvienas darytu tai ka geriausiai ismano. Kazkaip keista, uz seimos ribu tu privalai konkuruoti, kovoti, grizai i seima ir cia, o kada atsipalaiduoti, tom pacom feministem pakabinti savo "kiausukus" ant vinukes ir pabuti globojamom, mylimom moterimis... Beje ir vyrai, na negali pastoviai buti mamutu medziotojai, juos irgi reikia palepinti, ismyleti, kad pasijaustu ir zinotu, jog yra branginami, ne todel kad yra bankomatai, o kad yra mylimi vyrai.

Nezinau, bet man atrodo, kad siuo metu seimu problema yra, jog santikiai paremti barteriniais mainais, kai dvasiniai saitai yra nevertinami. Na jei zmones susije dvasiniais saitais jie jaucia vienas kita. Na sunku patiketi, kad moteris jaucianti vyra, vers ji is principo mat taip sutarta buvo kazka atlikti, neatsizvelgdama kad jis galimai siandiena pavarges, beje kaip ir vyras, nelaikys norma, kad jo mylima moteris "ardytus" tarp namu ruosos ir studiju, butinai ras galimybiu palengvinti jos nasta. Juk kai myli visai nusispjauti i tas 50x50 sutartis. Juk pagrindas, kad abiem butu gera.

Jei ka as "perejau" jei taip galima pasakyti per visus seimose praktikuojamus finansinius modelius, nuo islaikytines (studiju laikais) iki visiskai finansiskai nepriklausomos. Niekada seimos finansinis modelis, neitakojo musu su vyru santikiu. Kad ir dabar as galiu lengvai tapti vyo islaikytine ir jis, itariu, bus laimingiausias vyras pasaulyje, mat jis "senovinio" poziurio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 kovo 2014 - 12:00
QUOTE(given444 @ 2014 03 18, 10:38)

2. su oligarchu net neprasideciau....  blink.gif  zinau atveji, kad ir pas meiluzes lakste, o kai zmona, neapsikentusi sako: tai paleisk mane, noriu skyrybu, tai sako: eik, tik pasilieku sau musu keturis vaikus....

tai vat vat,viskam savo kaina taip sakant g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 18 kovo 2014 - 14:39
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 18, 00:09)
Moterys net nesistengia būti lygiaverte, tai iš kur bus ta lygybė atlyginimuose imant apskritai? Jei moreris mąsto - ai, uždirbu 1000, vet vyras uždirba 5000, tai ir nesieksiu nieko daugiau - tai tada ir nereikia stebėtis tokiu atotrūkiu.

Matai, daugelis lygiavertiškumą santykiuose tikrai ne pinigais matuoja. Visai kitais dalykais. Jei moteris pradinukų mokytoja (alga apie 2000) , o vyras koks įmonės vadovas, seimo narys ar dar kas (darbo valandos neribotos) , kai jo alga 2-3 kartus didesnė ir jie augina 2 vaikus, tai ką tai moteriai daryti, mesti mėgstamą mokytojos darbą ir eiti ten , kur didelė alga, kad tik pasivytų vyrą? Moters gyvenimo tikslas tik toks pats atlyginimas kaip ir jos vyro, ir tik varžybos gyvenimo prasmė, kuris daugiau uždirbs? Košmaras. Kitaip nelygiaverčiai? O gal ta mokytoja, po savo darbo eina vaikams maistą ruošti, veža į būrelius, sėdi sergančių ir t.t., visa tai yra neapamokama pinigais, bet labai svarus indelis į šeimą, juk gal būt jei jie po lygiai pasidalintų šiuos ,,darbus'' vyras tiesiog negalėtų dirbti savo darbo ir gauti tokios algos. Moteris jam tiesiog tokią galimybę suteikia, nors pati ir uždirba mažiau.
Atsakyti
Dekui labai uz atsakymus ir nuomones smile.gif net nesitikejau tokios gausybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linaa2013 @ 2014 03 17, 16:19)
Sveikos merginos ir moterys.

Noreciau gauti patarima, ar pavyzdziu is jusiskes patirties. Kaip yra tvarkomi finansai jusu seimoje ir kas atsako uz namu ruosa? Kaip suderinate sias dvi sferas?

Kuri laika gyvenu su draugu. Jis vokietis ir mentalitetas jo nera rytu europiecio. Musu susitarimas buvo, kad kiekvienas moka ir tvarkosi 50% -50 %.  Ar jus uz tokia ligybe? Mano atlyginimas 4 kartus mazesnis negu jo. Tai gi mes padareme taip, kad jis moka 70%,  as 30%. Namu ruosoje as atlieku didesne dali, o jis maziau. Tik, kad pastaruoju metu jis beveik nieko nebedaro. Nors jam zinoma, tai atrodo visai kitaip. Jis jauciasi isnaudojamas, nes as pradejau zymiai maziau moketi.

As gan intensyviai studijuoju ir dirbu 2 kartus savaiteje, o per atostogas ir 5 kartus. Is esmes praleidziu daugiau laiko dirbdama ir darydama universitetines uzduotis negu jis, o kai pareinu namo, turiu uzbaigineti universiteto darbus ir dar priedo pagaminti valgyt, bei sutvarkyti buta, nes jis nera pats tvarkingiausias pilietis. Todel turiu ka tvaryti kiekviena diena. O jis po darbo dienos, pareina ,,nuvarges'' namo ir turi laisva vakara prie kompiuterio. Ir be to, pastoviai priekaistauja, kad namai nera tvarkingi. ooooohhhh. Kaip man griausia elgtis tokioje situacijoje? smile.gif

o lovos reikalai taip pat? kai jis nori - tai moka, kai tu - tu jam g.gif bigsmile.gif lotuliukas.gif kai abu norit - viens kitam susimokat lotuliukas.gif
jei ne, tai siulau isivest tokia sistema - jei jau pas jus viskas 50/50 doh.gif bus labai teisnga ir vokiskai logikai aneikiek nepriestaraus bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Pienių pūkai @ 2014 03 17, 20:47)
Vakaruose įprasta, kad tiek vyras, tiek moteris įneštų tokią pačią ar labai panašią dalį į šeimos biudžetą. Visi pinigai taip pat nėra bendri, įprasta kiekvienai pusei turėti personal savings. Man toks modelis patinka smile.gif

Aš nematau nieko blogo susitarime, kad abu įnešą po lygiai. Bet būna gyvenime situacijų, tokių kaip autorės, kai kažkuris laikinai negali prisidėt prie šeimos biudžeto, ar gali tik iš dalies. Tada turėtų būt daugiau palaikymo iš kitos pusės, ir pagalbos. Jei vaikinas parneštų pinigus, o autorė visą dieną sėdėtų namie, suprasčiau jo pasipiktinimą. Bet dabar jis lyg ir turėtų suprasti, kad ji labiau užsiėmusi, todėl pagalba buityje būtų normalus dalykas.

kiek zinau DK ir nera tokios savokos sutuoktiniu bendra junktine nuosavybe. Gal ir gerai... bet kaip jie ikainuoja buities darbus neisivaizduoju schmoll.gif tuliko valymas -100 euru, leksciu plovimas 20 ir t.t. ir pan. g.gif kaip tai apspresti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 03 18, 16:35)
O gal ta mokytoja, po savo darbo eina vaikams maistą ruošti, veža į būrelius, sėdi  sergančių ir t.t., visa tai yra neapamokama pinigais, bet labai svarus indelis į šeimą, juk gal būt jei jie po lygiai pasidalintų šiuos  ,,darbus'' vyras tiesiog negalėtų dirbti savo darbo ir gauti tokios algos. Moteris jam tiesiog tokią galimybę suteikia, nors pati ir uždirba mažiau.

Skamba čia viskas gražiai ir iš tikrųjų yra gražu, bet paspėliokim, kiek vyrų į tai atsižvelgtų skyrybų metu?
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2014 03 18, 16:07)
bet kaip jie ikainuoja buities darbus neisivaizduoju  schmoll.gif tuliko valymas -100 euru, leksciu plovimas 20 ir t.t. ir pan.  g.gif kaip tai apspresti  g.gif

atskaitos taskas buities darbams ikainoti gali buti namu tvarkytojos atlyginimo vidurkis toje salyje biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Čija @ 2014 03 18, 16:26)
Skamba čia viskas gražiai ir iš tikrųjų yra gražu, bet paspėliokim, kiek vyrų į tai atsižvelgtų skyrybų metu?

tai faktas, kad jie neatsizvelgtu biggrin.gif . bet atsizvelgtu teismas - sutuoktiniu turtas bei santupos, igyti santuokoje, vistiek butu dalinami per pus, nepriklausomai nuo to, kiek kas uzdirbdavo
Atsakyti
QUOTE(Čija @ 2014 03 18, 17:26)

Na gerai, jei mes bandome "kastis giliau", kas trukdo moteriai lavintis, plesti savo akirati? Zinau nemazai pvz. kad issiskyrusios moterys, kurios istekejusios buvo atsidavusios vien seimai, vyro karjerai, padaro pacios karjera, pradeda nauja versla ir t.t. Tai normalu, nes pasikeicia prioritetai.
Atsakyti