Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Tosk @ 2014 04 02, 09:25)
Ruta Meta, pomegiai yra tam kad teiktu malonuma, o ne taptu dar vienu pajamu saltiniu 4u.gif

Pala, čia jau nelabai sutinku. Geriausias ir daugiausiai širdžiai suteikiantis malonumo darbas ir yra hobis, kuris neša pajamas. Pamažu hobiai vystomi, siekiama profesionalumo ir jų rezultatai kartais stulbinami tiek, kad jie tampa verslu ar pragyvenimo šaltiniu. Toks darbas- hobis yra kiekvieno žmogaus svajonė mano manymu, kad galėtų pilnai save realizuoti ir gauti ne tik moralinį pasitenkinimą bet ir finansinę naudą. Nu mano tokia nuomonė, kokia kitų- nežinau. Pasakysiu paprastą pavyzdį, kad kaip ir daugelio mano aistra savo laiku buvo kelionės blush2.gif Bet jos kainuoja. Todėl tapau gide ir keliavau kiek norėjau, tobulėjau ir kitiem padėjau ir dar į pliusą mirksiukas.gif Yra daug pavyzdžių aplink mane, kur moterys savo hobius mezgimui, rankdarbiams ar dar kam pavertė bizniu ir iš to gyvena labai besidžiaugdamos, kad užsiima kūryba ir dar kitiems nauda o ir pajamos. Todėl ir sakiau kad hobis hobiui nelygu. Vieni brangūs ir nuolat prašosi investicijų, o kiti patys save išlaiko. O visa tai susiveda į tai, ar šeimai skauda nuo tavo hobio ar ne. Vat šiuo atveju aš suprasčiau moters pomėgį madai, stiliui, didelėms išlaidoms šmutkėms ir t.t., jei ji realizuotų tą savo pomėgį plačiau ir suteiktų džiaugsmo ne tik sau, bet ir kitiems, pvz. įsteigtų mažų mergaičių mados būrelį blush2.gif Vat tada suprasčiau kad pinigai ne vėjais...
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 04 02, 16:54)
Pala, čia jau nelabai sutinku. Geriausias ir daugiausiai širdžiai suteikiantis malonumo darbas ir yra hobis, kuris neša pajamas. Pamažu hobiai vystomi, siekiama profesionalumo ir jų rezultatai kartais stulbinami tiek, kad jie tampa verslu ar pragyvenimo šaltiniu. Toks darbas- hobis yra kiekvieno žmogaus svajonė mano manymu, kad galėtų pilnai save realizuoti ir gauti ne tik moralinį pasitenkinimą bet ir finansinę naudą. Nu mano tokia nuomonė, kokia kitų- nežinau. Pasakysiu paprastą pavyzdį, kad kaip ir daugelio mano aistra savo laiku buvo kelionės  blush2.gif Bet jos kainuoja. Todėl tapau gide ir keliavau kiek norėjau, tobulėjau ir kitiem padėjau ir dar į pliusą  mirksiukas.gif Yra daug pavyzdžių aplink mane, kur moterys savo hobius mezgimui, rankdarbiams ar dar kam pavertė bizniu ir iš to gyvena labai besidžiaugdamos, kad užsiima kūryba ir dar kitiems nauda  o ir pajamos. Todėl ir sakiau kad hobis hobiui nelygu. Vieni brangūs ir nuolat prašosi investicijų, o kiti patys save išlaiko. O visa tai susiveda į tai, ar šeimai skauda nuo tavo hobio ar ne. Vat šiuo atveju aš suprasčiau moters pomėgį madai, stiliui, didelėms  išlaidoms šmutkėms ir t.t., jei ji realizuotų tą savo pomėgį plačiau ir suteiktų džiaugsmo ne tik sau, bet ir kitiems, pvz. įsteigtų mažų mergaičių mados būrelį  blush2.gif Vat tada suprasčiau kad pinigai ne vėjais...

O kad žinotumėt, kaip kartais malonu turėti kokį nors hobį vien dėl savo džiaugsmo, neieškant jokios naudos... mirksiukas.gif

Aš turiu tokių - skaitymas vienas jų. Daug skaitau, daug perku knygų, jas renku. Ir kaip man iš jo uždirbt? Atidaryt knygyną? Ačiū, verslininke būt nenoriu, nes man malonus pats skaitymas, o mėgstamą darbą jau turiu.

Atsipalaiduokit, ne visur ir ne visada reikia ieškoti tik naudos ir atsiperkamumo. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 02 balandžio 2014 - 16:12
QUOTE(Aimeja @ 2014 04 02, 08:52)
Aš irgi sutinku. Bet konkrečioje situacijoje, vienas -mada ir kosmetika, kitas brangios pramogos. Nuosavam būstui net planų nėra. Po kelių metų kaip taisyklė atidaroma tema-,,ką daryti???

Kaip jau minėta, mes vyro pusės negirdėjom. O kas gali užtikrinti kad jis savaitgaliais nestato namo užmiestyje? biggrin.gif Kad žmona nežino o ir nenori atvirauti iki galo tai dar nereiškia, kad jis neinvestuoja į savo jauną šeimą. Ar jo mes paklausėm kur jis deda pinigus? Ir žmona užvedus visą šitą erzelynę ar nenusiplovė? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 04 02, 16:11)

Atsipalaiduokit, ne visur ir ne visada reikia ieškoti tik naudos ir atsiperkamumo.  rolleyes.gif

Aš tai vadinu finansiniu išprusimu, o ne banalia nauda mirksiukas.gif Panašu, kad nieko nesupratot ką perskaitėt.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 04 02, 17:17)

Aš tai vadinu finansiniu išprusimu, o ne banalia nauda  mirksiukas.gif Panašu, kad nieko nesupratot ką perskaitėt.

Supratau supratau. biggrin.gif

Bet o ką daryti, jei aš turiu ir mėgstamą darbą, ir mėgstamą hobį? Būtina pagal "finansinio išprusimo Rūtos Mėtos" teoriją mesti darbą, kad ir gerai apmokamą, ir bandyti hobį paversti pragyvenimu šaltiniu? Nebejuokinkite. doh.gif
Kaip ir mano pateiktas pavyzdys - už knygų skaitymą kažin ar man kas kada nors mokės. O jis kainuoja, jei nori turėti savo mėgstamų rašytojų knygas. Arba ką, jei yra keli hobiai? Kitų atsisakyti, ir bandyti vieną versti finansiškai naudingu?

Arba yra šiame forume tarybinių kalėdinių žaisliukų mylėtojų tema. Perkasi moterys, siunčiasi net iš užsienio, mainosi tarpusavyje, nes tai tiesiog MALONU ir įdomu. Ir būtų mažų mažiausiai kvaila joms dabar bandyti iš to išspausti bapkių. Ir visos, matyt, finansiškai neišprusios, kad nesugalvoja, kaip iš to užsidirbti biggrin.gif (nes jei jos iš savų kokį žaisliuką parduoda, tai dažniausiai tam, kad kitą nusipirktų į jo vietą)

Būna dalykų, kurie tiesiog malonūs, patys savaime, kuriems negaila pinigų, nes tas malonumas atperka išleistus pinigus.
Matyt, jums to patirti tiesiog neteko, nes viską matuojate atsiperkamumu. Jei iš medžioklės parvilko šerną - valio, parvilko šešką - blogai, nes nevalgomas.

Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 04 02, 16:11)
Aš turiu tokių - skaitymas vienas jų. Daug skaitau, daug perku knygų, jas renku. Ir kaip man iš jo uždirbt? Atidaryt knygyną?

Tai priklauso nuo to, ką skaitot. Daug kas skaito, aš taip pat mirksiukas.gif Bet per 30 m. turiu prikaupusi tokių knygų, kurių net į testamentą negaliu įrašyti, beliks palikt muziejuj mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 04 02, 16:32)
Supratau supratau.  biggrin.gif

Būna dalykų, kurie tiesiog malonūs, patys savaime, kuriems negaila pinigų, nes tas malonumas atperka išleistus pinigus.
Matyt, jums to patirti tiesiog neteko, nes viską matuojate atsiperkamumu. Jei iš medžioklės parvilko šerną - valio, parvilko šešką - blogai, nes nevalgomas.

Tai valio kad galit taip, prie ko čia Rūta Mėta ir jos mąstymas g.gif thumbup.gif Turit ką leist tai leiskit, o aš leidžiu kad ir po manęs dar kažkas liktų, ne tik man mirksiukas.gif Ir nelinkiu jums patirti tai, ką patyriau aš, jeigu ką...Ir apskritai, tai tema ne apie mane mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 02 balandžio 2014 - 16:46
Hobis - nauda, tai dar ir apsukrumas, noras taip veikti, bet nebūtinai tai turi būti kiekvieno siekiamybė. Jei kitas negaudo sau naudą, tai jis nenori to ir tiek. Galų gale nori pramogauti be įsipareigojimų ar kažkokių papildomų verslavimų, užsikrauti ant savo galvos kažkokius būrelius, svetimus žmones. Bet dar nereiškia, kad nepriklausomas nuo nieko hobi yra beprasmis. Yra skirtingų pakraipų, kur galima po kurio laiko tuos kokius nors kauptus lobius parduoti, tokiems pat aistringiems kaupėjams, kodėl gi ne. Bet ne viskas parduodama.
Atsakyti
Ruta Meta, nejau viskas turi tik duoti nauda?

MB jau turi viena versla, kuri mb megsta ir gerai is to uzdirba. Zvejyba jam atsipalaidavimas, atsijungimas butent nuo verslo. Esu siuliusi jam rasyti straipsnius i zurnalus, nes jis zvejoja daug yvairiose salyse ir yra pagaves tikrai isskirtiniu zuveliokiu. Bet mb pasake kad jis is to verslo nedarys nes viena versla jau turi lotuliukas.gif Nors jo pastangos nera nepastebetos, jis yra vienos zvejybiniu reikmenu gamintojos team narys, tad gauna labai geras nuolaidas.
Man viena drauge buvo siuliusi atidaryti scrapo parduotuve. Aciu bet ne. Tai labai specifine rinka, ir salyje, kurioje gyvenu, isgyventi is tokio verslo yra begalo sunku. Kitas minusas, atidariusi versla, as nebeturesiu laiko paciam hobiui mirksiukas.gif Be to man patinka stabilumas - zinoti, kad kiekvieno menesio tam tikra diena saskaitoje atsidurs stabili pinigu suma. Man uztenka, kad as laimiu konkursus, ir kaip prizus, gaunu screpo priemoniu.

Mums su finansai yra gerai, tad pomegius mes galim sau leisti tiesiog savo malonumui.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 04 02, 16:59)
Ruta Meta, nejau viskas turi tik duoti nauda?

MB jau turi viena versla, kuri mb megsta ir gerai is to uzdirba. Zvejyba jam atsipalaidavimas, atsijungimas butent nuo verslo. Esu siuliusi jam rasyti straipsnius i zurnalus, nes jis zvejoja daug yvairiose salyse ir yra pagaves tikrai isskirtiniu zuveliokiu. Bet mb pasake kad jis is to verslo nedarys nes viena versla jau turi lotuliukas.gif Nors jo pastangos nera nepastebetos, jis yra vienos zvejybiniu reikmenu gamintojos team narys, tad gauna labai geras nuolaidas.
Man viena drauge buvo siuliusi atidaryti scrapo parduotuve. Aciu bet ne. Tai labai specifine rinka, ir salyje, kurioje gyvenu, isgyventi is tokio verslo yra begalo sunku. Kitas minusas, atidariusi versla, as nebeturesiu laiko paciam hobiui mirksiukas.gif Be to man patinka stabilumas - zinoti, kad kiekvieno menesio tam tikra diena saskaitoje atsidurs stabili pinigu suma. Man uztenka, kad as laimiu konkursus, ir kaip prizus, gaunu screpo priemoniu.

Mums su finansai yra gerai, tad pomegius mes galim sau leisti tiesiog savo malonumui.

Viskas yra gerai, kol pomėgiai netrukdo kitiems. Kiekvienoj šeimoj kitaip. Bet nenukrypkim nuo temos ir kalbėkim apie konkretų atvejį, kai moters hobis tapo spygliu jos vyrui. Ne apie jus ir ne apie mane tema po paraliais, negi taip sunku suvokti daugeliui čia rašančių unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 02 balandžio 2014 - 17:10
Priminkite kas nors, nes jau neprisimenu, kuris čia hobi taip subadė ir sužeidė giliai giliai vargšą vyrą? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 04 02, 18:15)
Priminkite kas nors, nes jau neprisimenu, kuris čia hobi taip subadė ir sužeidė giliai giliai vargšą vyrą? rolleyes.gif

Nagi pomėgis dažytis ir puoštis ax.gif
Atsakyti
Kaip idomu kaip moteriskes toliau rutulioja istorija, atsirado ir visokiu nauju negirdetu ir is dausu atkeliavusiu nukrypimu smile.gif Smagu, kai zmones turi fantazija.

Beje del pomegiu, as irgi turiu pomegiu, uzsiemu rankdarbiais, kuriu papuosalus, tai konkreciai technikai reikia daug medziagu, susideda i gana nemaza suma. Taciau man patinka pats procesas - kurimo, o ne tai, kad pardavusi papuosala gausiu pinigus, tas kaip tik atgraso. Kuriu pati del saves, nes taip atsipalaiduoju. Jei bandau parduot - nebelieka malonumo smile.gif

Beje, as nenusiploviau, ir neuzviriau jokios viralynes. Tiesiog norejau suzinoti kitu zmoniu nuomone apie:
1. 50/50 finansu dalyba;
2. Asmeniniu islaidu kontroliavima.

Viskas.

Aciu uz demesi.

P.S. Kodel netaupom, negalvojam apie nuosava, pastovu busta? Nes nezinom kuriam Lietuvos kampe apsistosim, tokia jau darbo specifika smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tarchy: 02 balandžio 2014 - 21:24
QUOTE(Tarchy @ 2014 04 02, 22:20)
Kaip idomu kaip moteriskes toliau rutulioja istorija, atsirado ir visokiu nauju negirdetu ir is dausu atkeliavusiu nukrypimu smile.gif Smagu, kai zmones turi fantazija.

Beje del pomegiu, as irgi turiu pomegiu, uzsiemu rankdarbiais, kuriu papuosalus, tai konkreciai technikai reikia daug medziagu, susideda i gana nemaza suma. Taciau man patinka pats procesas - kurimo, o ne tai, kad pardavusi papuosala gausiu pinigus, tas kaip tik atgraso. Kuriu pati del saves, nes taip atsipalaiduoju. Jei bandau parduot - nebelieka malonumo smile.gif

Beje, as nenusiploviau, ir neuzviriau jokios viralynes. Tiesiog norejau suzinoti kitu zmoniu nuomone apie:
1. 50/50 finansu dalyba;
2. Asmeniniu islaidu kontroliavima.

Viskas.

Aciu uz demesi.

P.S. Kodel netaupom, negalvojam apie nuosava, pastovu busta? Nes nezinom kuriam Lietuvos kampe apsistosim, tokia jau darbo specifika smile.gif

Dėl hobių tai sutinku, vienas dalykas, kai kažką darai savo malonumui ir visai kas kita, kai jau darydamas galvoji apie biznį. Tada jau ne tik hobis, bet ir darbas g.gif
O dėl taupymo g.gif , juk nesvarbu kokiame Lietuvos ar užsienio kampely apsigyventum investicijos reikalingos. teisingai kažkuri rašė, kada tam butui uždirbt ir sutaupyt jei ne jaunystėje g.gif Metai bėga greit. Čia ne moralas, o tik mano nuomonė biggrin.gif
Atsakyti