Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

Aimeja drinks_cheers.gif pamiršau ir už aną komentarą drinks_cheers.gif Man irgi nelabai suprantama, kai šeima neturi kažkokių bendrų ilgalaikių "projektų" kaip investicijos į bendrą ūkį, būstą, gyvena laikinai ir laikinumu. g.gif Vis tiek jaučiasi kažkoks nepastovumo šešėlis. O kai kiekvienas sau, tai vėl gi, jei antrai pusei neįdomu arba kažkokia veikla grynai moteriška ar vyriška, tai ko ten pergyventi.

Bet kai tokie specifiniai dalinimaisi, mano tavo, po lygiai, pasiskolinimai batams, tai ne šeima, o iškrypimas unsure.gif Nemanykit, kad to nėra ir pas uždirbančius labai geras pajamas. Vyras gali važinėti su prabangiu nauju automobiliu, o vaikų batams gaili pinigų, žmona vos ne su ašarom prašo, kad prisidėtų. Viskas priklauso nuo vyro nuotaikos, jei jam bus gera, tai prisidės prie įvairių išlaidų, o jei bus prasta, tai ne. Va taip šeima ir gyvena, pagal vyro - debilo nuotaikas.
Atsakyti
[
QUOTE(*GAILĖ* @ 2014 04 02, 08:44)
aimeja, bet gi viskam savas laikas. galima ir po 5 metu ta sklypa pirkt, niekas is esmes gi nesikeicia, ar zmogus ji perka 25 ar 30 biggrin.gif . o jei praras darba, taigi 30 - pats zydejimas, nera kas veikt protingam zmogui kita susirast, pagaliau net profesija keist tikrai ne velu dar.

Aš pasakysiu labai paprastai, protingas žmogus, turėdamas nemažas pajamas, sugebės suderinti viską, ir pramogas, ir ,,pagyvenimą sau'' ir sukurs kažką stabilaus. Nežinau , gal aš ir patirties rašau, bet kadangi mums buvo svarbiau stabilumas tai mes jį ir kūrėm, nesijaučiau jį kurdama nuskriausta, sugebėjau suderinti ir poreikius sau ir investuoti. Todėl atėjus krizei, nejutom jokių pasekmių, buvo net nedrąsu pasakyti, kaip čia visiems blogai, o mes kaip gyvenom, taip ir gyvenam. Turėjom kelių rūšių pajamas, ne tik darbines, buvom drąsūs, jei ne šitas, tai pragyvensim iš šito, geriau, prasčiau, bet pragyvensim.

Tas ,,savas laikas'' man kažkaip nesuprantamas. Aš darau čia ir dabar. Galiu ir darau. Tu pažiūrėk protingi studentai jau savas įmones kuria, nelaukia 30 m. kol bus tas savas laikas. Ar jie pralošia. Ne.

Man pav. nesuprantamas dar ir tas aiškinimas,kad va kai jau vaikai bus, tai ne ne ne, jokių pramogų, kelionių, jau tik paprastas buitinis gyvenimas, tamsuma, kaip sakant kažkas užbrauks viską. Na nėra taip. Aš kaip tik manau, kad jei jaunas, įdėsi, investuosi, sukursi, tai su tais vaikais bus sotesnis gyvenimas jau bus pajamų iš to sukūrimo, bus jau pradžia kažkokia mat. turtui sukurta, kažkiek išmokėta, sutaupytas nemažas pradinis įnašas ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 04 02, 08:48)
Aimeja drinks_cheers.gif pamiršau ir už aną komentarą drinks_cheers.gif

Aš irgi su tavo mintim sutinku. drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Tai kada tas laikas savam būstui? Ar tuomet, kai atsiras trečias? Tada suskubs imti kažkokius kreditus, o dar reikės papildomų išlaidų vaikui, o pajamų tikėtina pas vieną sumažės ir dar neaišku kaip bus. Tai kada kaupti tą pagrindą po kojomis, jei ne tuomet, kai palyginti ramus gyvenimas ir nėra vaikų. g.gif Šiaip sutinku su Gaile, kad reikia ir šiaip pagyventi, išsigryninti norus, vizijas, bet vėl gi, tai neturi trukti "amžinai", vis tiek tas savo lizdo sukimas, net jei neplanuojami vaikai, net jei jų visai nebus, jis vis tiek šeimoje yra reikšmingas. Nes metai bėga labai sparčiai, nespėsi apsisukti, o jau dešimtmetis už nugaros. Ir ką turi? Nieko. Pinigai ištaškyti, santaupų nėr, viskas nuleista į wc arba šiaip kažkur. Gyveno, lafa ir rezultate kaip buvo plikom šiknom, taip ir liko, plikom šiknom.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 04 02, 09:21)
Šiaip sutinku su Gaile, kad reikia ir šiaip pagyventi, išsigryninti norus, vizijas, bet vėl gi, tai neturi trukti "amžinai", vis tiek tas savo lizdo sukimas, net jei neplanuojami vaikai, net jei jų visai nebus, jis vis tiek šeimoje yra reikšmingas.

Aš irgi sutinku. Bet konkrečioje situacijoje, vienas -mada ir kosmetika, kitas brangios pramogos. Nuosavam būstui net planų nėra. Po kelių metų kaip taisyklė atidaroma tema-,,ką daryti??? Laukiuosi, darbo neturiu, vyras pinigų neduoda, būsto neturim. Esu neviltį''. Aš bent jau tikrai kažkiek pinigų pasitaupyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 04 01, 17:03)
Turiu pakankamai pažįstamų medžiotojų. Taip, tai brangus hobis, tačiau jų šeimos jau nepamena kada turguj pirko mėsą, nes jos namie apsčiai  ax.gif taigi paskaičiuokit kiek kainuoja žvėriena, jei ją reiktų pirkti  mirksiukas.gif Taip pat turiu švogerį, kurio hobis motociklai. Kaip nekeista, bet jis iš jo padaro nemažą biznį. Perka, remontuoja, daro tiuningus, blizgina, dažo, pasivėžina ir parduoda tada vėl perka ir naktimis po darbo garaže krapštosi. Taigi tai ne nuostolis joks, o netgi uždarbis toks hobis  ax.gif

Ruta Meta, pomegiai yra tam kad teiktu malonuma, o ne taptu dar vienu pajamu saltiniu 4u.gif Ne visi medziotojai, megsta valgyti zveriena. MB zvejys, bet jis jokios zuvies namo neparnesa - jis isvis nevalgo zuvies! Ir man dzin, kiek tas jo hobis kainuoja. Jis laimingas, tai ir svarbiausiai. Ir mb neskaiciuoja, kiek as isleidziu rankdarbiams, moka pasidziaugti su manimi, jei laimiu koki konkursa. Ir nors esu tik megeja paveiksluoti, o mb zalio supratimo apie fotografija neturi, tai jam netrukdo dovanoti man brangius foto zaisliukus. Nors ir zino, kad as niekada nebusiu profesonali fotografe.

Aimeja, labai pritariu tavo mintims. Krizes istinka tiek pagyvenusiems, tiek ir jauniems zmonems. Tad tureti rezerve atsargini varianta nepakenktu visiems. Ir protingi zmones mokes ir taupyti ir leisti sau tureti pomegius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 04 01, 19:09)
Arba investuot į gerą dviratuką ir savaitgaliais numint po 20 km  4u.gif

ir tolko is to kaip klizma lavonui.

QUOTE(Aimeja @ 2014 04 02, 09:10)
Tu pažiūrėk protingi studentai jau savas įmones kuria, nelaukia 30 m. kol bus tas savas laikas. Ar jie pralošia. Ne.

nezinau ar infarktas 40 metu, nes tik dirbai, dirbai, dirbai ir neradai laiko poilsiui yra laimejimas (savaitgali kaip tik panasia tema diskutavome)

ir siaip jau nebuvo rasyta, kad visa antra dali, kuri lieka po susimetimo bendrom islaidom Tarchy isleidzia skudurams, batams ir etc. Gal jinai puse ar du trecdalius tos sumos atsideda "juodai dienai" ir turi jau nebloga pagalve susikaupusi.
Atsakyti
QUOTE(off-line @ 2014 04 01, 16:15)
Man toks visiškas "mūsų" tai ne  schmoll.gif Nenorėčiau bendros sąskaitos. Savi pinigai man duoda kažkokio papildomo savarankiškumo, orumo, ar kaip tą pavadint  g.gif
Pas mus vienas dažniau perka tą, kitas užmoka už kitą. Kažkaip natūraliai pasiskirstom. Ir nei aš ataskaitų už kiekvieną nusipirktą palaidinę teikiu, nei jis atsiklausia prieš pirkdamas naujesnio modelio mobilų. Proto ribose tie pirkiniai, badaut nereikia ir jokių problemų neiškyla.

drinks_cheers.gif taip ir pas mus.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 04 02, 08:48)
Nemanykit, kad to nėra ir pas uždirbančius labai geras pajamas. Vyras gali važinėti su prabangiu nauju automobiliu, o vaikų batams gaili pinigų, žmona vos ne su ašarom prašo, kad prisidėtų. Viskas priklauso nuo vyro nuotaikos, jei jam bus gera, tai prisidės prie įvairių išlaidų, o jei bus prasta, tai ne. Va taip šeima ir gyvena, pagal vyro - debilo nuotaikas.

čia tai šiurpu unsure.gif žinau istorijų, kai maldaujanti žmona lieka viena su vaikais ir nekokiais alimentais, o vyro turtais džiaugiasi šustresnė dama bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 04 02, 12:42)
nezinau ar infarktas 40 metu, nes tik dirbai, dirbai, dirbai ir neradai laiko poilsiui yra laimejimas (savaitgali kaip tik panasia tema diskutavome)

Skaityt mokat? g.gif Kad niekas nekalbėjo apie darbo kiekį, kalba ėjo, apie tai, kad turint nemažai pajamų (tegul ir iš vieno darbo) nėra protinga jas visas išleisti , niekur neinvestuojant visom prasmėm.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 04 02, 11:42)
ir siaip jau nebuvo rasyta, kad visa antra dali, kuri lieka po susimetimo bendrom islaidom Tarchy isleidzia skudurams, batams ir etc.  Gal jinai puse ar du trecdalius tos sumos atsideda "juodai dienai" ir turi jau nebloga pagalve susikaupusi.

drinks_cheers.gif

Ir šiaip net juokinga, kad kyla šaršalas dėl to, jog Tarchy "neteisingai" savo tą 1000 Lt išleidžia. Kodėl ji ne šeimos geroooooovei tuos pinigus panaudoja. O kad vyras 3000 Lt išleidžia hobiams tai viskas ok. Ar čia viena iš moters prievolių, ne tik paskutines jėgas, bet ir paskutinį centą dėl šeimos (t.y. dėl vyro) atiduoti?

Taip, man irgi keista, kad jie nemąsto apie būstą ar pan. Bet vėlgi, įsivaizduokim jei nuspręstų jie taupyti pradiniam įnašui, tai, ko gero, vėl tektų mestis 50/50, kas reiškia, kad Tarchy išvis be batų lieka blush2.gif Ir šiaip jau net nesvarbu, kas ką perka ar ko neperka, esmė čia net ne piniguose. Gal nesusikalba jie, gal vertybės ir požiūriai nesutampa, gal dar kažko šioj šeimoj trūksta...
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 04 02, 14:19)
Gal nesusikalba jie, gal vertybės ir požiūriai nesutampa, gal dar kažko šioj šeimoj trūksta...

Man šitoj šeimoj trūksta... vyro. Protingo, galvojančio apie ateitį, planuojančio, norinčio užtikrinti savo moteriai tvirtą pagrindą, stabilumą ir t.t., tokio, kuriam iš tikrųjų apie kažkokį susimetimą per pusę, net pagalvot būtų gėda. Bet kita vertus, matyt abu labu tokie, toks tokį rado. irnesakyk.gif Nes išklausėm tik vieną pusę.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 04 02, 13:40)
Man šitoj šeimoj trūksta... vyro. Protingo, galvojančio apie ateitį, planuojančio, norinčio užtikrinti savo moteriai tvirtą pagrindą, stabilumą ir t.t., tokio, kuriam iš tikrųjų apie kažkokį susimetimą per pusę, net pagalvot būtų gėda. Bet kita vertus, matyt abu labu tokie, toks tokį rado.  irnesakyk.gif Nes išklausėm tik vieną pusę.

Va va, aš kaip bevartau tą situaciją, vistiek man norisi į vyro daržą akmenis mest. Atrodo, kad jis diktuoja sąlygas, o moteris tiesiog prisitaiko.
Taip, vyro pozicija išties būtų įdomi, bet deja, forume visada gaunam tik vienos pusės versiją. Bent jau man neteko matyt, kad abu situacijos "kaltininkai" vienoj temoj pasisakytų g.gif .
Atsakyti
Jus labai isivaizduojate,kad ateiscia vyras i supermamws ir savoversija pateiks?as kazkaipne,greiciau jau bijo moterys,kad nepastebetu ,kad cia iesko pagalbos,lygvyru nepazinotumet,susirauktu ir tiek
Atsakyti