Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 31, 20:22)
Turėdami bendrą biudžetą tik 2000 Lt, nepykit bet nei padoraus buto išlaikysi nei pavalgysi normaliai už tokią sumą, todėl abejoju kad vyro pinigai eina kažkokiam super duper hobiui . Šeima juk tik ką susikūrus, kaip minėjau visko reik. Manau vyrui pikta kad žmona netaupo ir leidžia vėjais pinigus. Tema ne apie mane bet vistiek leiskit pasakyti, kad man sau skirti kas mėnesį 1000 Lt tai būtų milžiniški pinigai  blink.gif , moku ir daug pigiau prasisukti neskriaudžiant šeimos blush2.gif

nepamirskit, kad jie neturi vaiku, o tai lb padidina laisvu pinigu kieki biggrin.gif .
jei butas nenuomojamas ir nedidelio ploto, tai tikrai nebus baisiai brangu islaikyt (pvz as uz savo 3 k buto (senos statybos) islaikyma ziema moku 600-700 lt su viskuo. o mes 4 asmenu seima, jei butumem dviese, oho koek dar sutaupytumem ant vandens ir elektros). maistui ir butiniams reikalams irgi baisiai daug nereikia. tikrai galima normaliai uz 2000 2 zmoniu namu ukiui gyvent, jei nereikia moket nuomos ar daryt remontu.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2014 03 31, 20:15)
gal jie turi nama ir masina jau biggrin.gif , tevai turtingi padovanojo pvz rolleyes.gif

Namo turėti neužtenka, jis kiekvieną mėnesį valgyt prašo (šildymas, elektra, vanduo, ryšys telefono ir internetas, televizija...) kaip ir mašina (kuras, padangos, remontai...). Kaip visa tai su maistu išlaikyti už 2000 - protu nesuvokiu, nebent ant grynų kruopų sėdi ir šildymą išjungę g.gif Išvada man viena, kad vyras šeimai skiria daug daugiau o ne jokią pusę, o žmona sau leidžia per daug ir tiek.
Atsakyti
Vienas ir tas pats hobis gali labai skirtingai kainuoti 4u.gif Priklauso nuo nupusimo stadijos lotuliukas.gif Medziokle gali buti laaabai brangus hobis mirksiukas.gif Palyginkime du zvejus: vienas zvejoja artimiausioje baloje, o antrasis baladojasi po svieta is isbando eksliuzyvines balas. Hobis juk tas pats, bet islaidos oi kokios skirtingos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2014 03 31, 20:34)
tikrai galima normaliai uz 2000 2 zmoniu namu ukiui gyvent, jei nereikia moket nuomos ar daryt remontu.

Pritariu kad galima, jei 1000 Lt špakliui neišleidi ir turi ne 2000 o 6000 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 31, 20:35)
Namo turėti neužtenka, jis kiekvieną mėnesį valgyt prašo (šildymas, elektra, vanduo, ryšys telefono ir internetas, televizija...)  kaip ir mašina (kuras, padangos, remontai...). Kaip visa tai su maistu išlaikyti už 2000 - protu nesuvokiu, nebent ant grynų kruopų sėdi ir šildymą išjungę g.gif Išvada man viena, kad vyras šeimai skiria daug daugiau o ne jokią pusę, o žmona sau leidžia per daug ir tiek.

idomu kokiam mieste jie gyvena g.gif
provincijoj - tv+internetas - 20-50 lt. masina nebutinai asmenine turi. kuro irgi gali darbe gaut. dar galima viesuoju transportu naudotis, arba peciom vaiksciot rolleyes.gif . telefonus irgi gal apmoka darbas (o ir siais laikais tai praktiskai nekainuoja).
o maistui - cia jau priklauso nuo to, ka valgo.

siaip seimos ir is minimumo gyvena. neseniai per kazkokia laida mokytoja kalbejo, kad gyvena is 2000 lt, augindama 5 vaikus PAAUGLIUS
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 31, 20:43)
Pritariu kad galima, jei 1000 Lt špakliui neišleidi ir turi ne 2000 o 6000 biggrin.gif

taigi spaklius i bendra namu uki nesiskaiciuoja. gi sake, kad kosmetika ir rubai - is savu atskiru pinigu bigsmile.gif
Papildyta:
siaip aisku ka nors patarti tai merginai sudetinga, per mazai informacijos pateike. bet man asmeniskai uzkliuvo vyro vadovavimas - kam perki sau kremus, is vis kam cia dazaisi, pries ka puosiesi. taip pat pavydumas. nu nieko gero, per daug valdingas vyrukas, sakyciau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 31 kovo 2014 - 20:50
QUOTE(*GAILĖ* @ 2014 03 31, 20:49)
siaip aisku ka nors patarti tai merginai sudetinga, per mazai informacijos pateike. bet man asmeniskai uzkliuvo vyro vadovavimas - kam perki sau kremus, is vis kam cia dazaisi, pries ka puosiesi. taip pat pavydumas. nu nieko gero, per daug valdingas vyrukas, sakyciau

Ai, moterys dažnokai spalvas sutirština mirksiukas.gif Kai pati tokio neturėjau tai nelabai suvokiu, kad vyras be priežasties galėtų taip elgtis g.gif Kai viskas su saiku ir normoj tai paprastai vyrai į tokius dalykus nesikiša, o džiaugiasi kad pačią gražią ir prisižiūrinčią turi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 31, 21:06)
Ai, moterys dažnokai  spalvas sutirština  mirksiukas.gif Kai pati tokio neturėjau tai nelabai suvokiu, kad vyras be priežasties galėtų taip elgtis  g.gif Kai viskas su saiku ir normoj tai paprastai vyrai į tokius dalykus nesikiša, o džiaugiasi kad pačią gražią ir prisižiūrinčią turi  wub.gif

zinok buna tokiu biggrin.gif . nesveikai pavydus vyrai paprastai neleidzia zmonoms puostis, dazytis. tarp jaunu zmoniu tai nepazistu tokiu (nors turbut irgi buna), bet zinau is vyresnes kartos. pvz vienos klasiokes tevas mamai neleisdavo dazytis, mano senelis mociutei irgi net batu kulniukus su kirviu nukapodavo, kad nesipuostu, arba sukneles supjaustydavo blink.gif (as jo nepazistu, kai gimiau jau seniai mires buvo, bet mociute ir mama papasakojo tokiu kosmaru, kaip is siaubiako doh.gif ).
zodziu, reikia atidziai vertint, ar neuzsirove mergina ant kokio pavyduolio maniako biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2014 03 31, 21:20)
mano senelis mociutei irgi net batu kulniukus su kirviu nukapodavo, kad nesipuostu, arba sukneles supjaustydavo blink.gif

O tu Šventas kryžiau... blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Ojetus jetus kokia as cia diskusija uzviriau. Esme ta, kad nenoriu pateikti labai issamios informacijos, dar maz mane kas atpazins po to sakys kad skundziuos vyru biggrin.gif As irgi nelabai isivaizduoju kaip zmones isgyvena uz 2000 lt, BET mums kuras galima sakyt nekainuoja, masinos irgi yra, paskolu nera, butas nuomojamas, bet dar nera planu busto pirkimui, maistui daug neisleidziam. Nezinau kokiu dar norit pasaku is manes isgirsti, kur dedami pinigai. TIESIOG, domiuosi kokia situacija yra kitu seimu namuose, kaip tvarkomi finansai, ir ieskau ivairiu musu su vyru situacijos sprendimo budu, kad butu tinkama abiems smile.gif

Norejau isgirst ir patarimu, aciu labai kas pasisaket,
bet gal jau galima baigt sia diskusija, nes ziuriu cia yra daug tokiu kur "zmona dramatizuoja, vyra isnaudoja, nezino ko nori, netaupo ir tt"...

Stengsiuos suprast savo vyra, taip pat kad jis suprastu mane. Nemanau, kad jis despotas, ir neleisiu jam tokiu tapti, o pati tikrai nesu is tu pilku pelyciu. O ir dabar gavau signala, cia pasikonsultavus, kad nera blogai atkreipt demesi i save, ir savo poreikius smile.gif
Atsakyti
Pats faktas, kad reikia atsiklausti, ar galima nusipirkti įklotus, batus, dezodorantą ar aliejuką plaukų galiukams, ar t.t.t.t.t., yra žeminantis orumą aktas ir tiesioginis moters terorizmas. Kai moterys supras, kad tai yra jų žeminimas, niekada nesitaikstys su tokiu teroru ir vergės sindromu. Kai vyrai reikalauja rodyti čekius, smulkmeniškai tardo kiek kas kainavo, lenda ne į savo reikalus, jie demonstruoja savo valdžią moterų atžvilgiu, o moterys nuolankios vergės Izauros.
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 23:01)
As irgi nelabai isivaizduoju kaip zmones isgyvena uz 2000 lt, BET mums kuras galima sakyt nekainuoja, masinos irgi yra, paskolu nera, butas nuomojamas, bet dar nera planu busto pirkimui, maistui daug neisleidziam. Nezinau kokiu dar norit pasaku is manes isgirsti, kur dedami pinigai. TIESIOG, domiuosi kokia situacija yra kitu seimu namuose, kaip tvarkomi finansai, ir ieskau ivairiu musu su vyru situacijos sprendimo budu, kad butu tinkama abiems smile.gif

Tai mes ir pasakojam kaip tvarkomi.

Iš to ką tu rašai, mano nuomonė tokia, kad abu esat vienadieniai. Ta prasme, kad jei jūs jau šeima, tai turėtų būti ne kiekvienas atskirai , o abu kartu. Jaunai šeimai, neturint dar vaikų ir turint nemažai pajamų, manyčiau reikėtų pasirūpinti nuosavu būstu, va vyro pozicijos nesuprantu, kad jam nereikia užtenka nuomos, ir moters, kad vistiek nesinori turėti SAVO būsto. Juk realiai taip yra saugiau. Tokie pomėgiai kaip pas vyrą ne tik brangiai kainuoja, bet dar ir atima milžinišką kiekį laiko,iš šeimos, iš artimo žmogaus. Gerai jei moteriai taip tinka.Bet jei vyras , pav. atsiradus vaikams, niekaip nesuvoks, kad reikia tuos pomėgius apriboti, šeimoje viskas bus palikta moteriai. Ant jos pečių. Aš tokių pavyzdžių esu mačiusi.
Atsakyti
Musu seimoje tai as tvarkau visus finansus ir visi pinigai buna pas mane, manasis po parduotuves nevaiksto, maista perku as, uz buta moku as, rubus, higienos prekes perku as, kompiuterinius zaidimus irgi as perku, uz darzeli moku as, vyras yra daves man savo banko kortele kur alga vedama ir niekad nereguliuoja man kur pinigus leist, leidziu savo nuoziura, taip gyvenam geri trys metai, abiems tinka smile.gif
As savo pajamu taip pat turiu, bet mes skladkiu nemetam biggrin.gif
Tariames tik del rimtu pirkiniu, si menesi pirksim kompiuteri, o siaip dazniausiai tik pasakau, pirkau ta ar ana nes reikejo ir viskas.
Atsakyti