Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

Hmmm, tai meskit absoliučiai visus pinigus į bendrą sąskaitą ir semkit iš jos tiek asmeninėms, tiek bendroms išlaidoms. Jei kyla nepasitenkinimas dėl 50/50, meskitės 100/100 smile.gif tada vienas kitam atsiskaitinėsit kiek skutimosi peiliukų ar tamponų per mėnesį nusipirkot. Kita vertus, o kam tas smulkmeniškumas, jei pinigų pakanka viskam? Juolab, kad minėjai, jog susituokę senai jau. Kaip ir laikas būtų pasitikėt vienam kitu.
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 13:27)
Vat tame ir esme, kad taip nebudavo.

O savo dalį pinigų, jis kur konkrečiai padeda? Kur išleidžia? Laisvų tų pinigų?
Kažkodėl manau, kad čia ir bus atsakymas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 12:27)
Pradzioj kai susituokem, uz buta mokejo jis, as pirkdavau visokias buities prekes, drabuzius jam ir etc. taciau po to pradejau jaust lygtais jo nepasitenkinima, kad jauciasi jis nuskkriaustas tame. jam atrode kad buto mokesciai yra didesne suma, nei tarkim buities prekes, maistas ir taip toliau. Tai tam, kad nekiltu daugiau problemu, pati pasiuliau atidaryti bendra saskaita, is kurios mokam viska buiciai. Bet vel gi, o tai mano paketai ir sampunas ieina i bendra saskaita ar ne? Visiska bezabrazija

"lygtais pradėjo jaust nepasitenkinimą" ar konkrečiai sakė kažką? Gal Jūs čia pati susigalvojot, kad jis nepatenkintas? Pati tokį modelį pasiūlėt, koks pačiai netinka... O kalbėjotės paskui apie tai? Ką sako jis? Eik sau, tu mažai uždirbi, nėra ką su tavim šnekėt? Nu man keista kažkaip...

P.S. Dėl paketų - jei prašo kaskart įrodyti, kad tikrai tikrai Jums jų reikia, tai kaip ir prabangos prekė tada lotuliukas.gif

Atsakyti
o tai ko jinai duoda tas ataiskaitas, negali normaliai pasakyti, ka reikia, nori is savo pinigu nusipirkti ir psio. bet gal zmogus savo likusius pinigelius taupo ir nori,kad zmona taupytu o ne kazkelinta rankinuka ar batu pora pirktu. g.gif
pas mus su vyru jokiu susimetimu nera, kazkaip nuo gyvenimo kartu nusistovejo,kad jis moka uz buta ( nes jis isnuojomo, su buto seimininke bendrauja)o as kaip gaminu maista tai uz maista moku. del didesniu pirkiniu taremes su vyru ir perkam pagal situacija,bet kaip pats vyras nori palengvinti man namuose tvarkymasi, tai jis is savo pinigu ir skalbimo masina pirko ir siurbli ir kitus buities daiktus .
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 03 31, 12:57)

P.S. Dėl paketų - jei prašo kaskart įrodyti, kad tikrai tikrai Jums jų reikia, tai kaip ir prabangos prekė tada lotuliukas.gif

o gal vyrui atrodo, kad juos dziovint ir dar karta naudot galima hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 00:06)
aisku normalu kad yra ivairiu nuomoniu. Suprasciau kad uzdirbtume po minimuma, tada nemanau kad butu tik tokio lygio problemos. As gaunu 2000 lt. tai reiskias is manes 1000lt i bendra biudzeta ir jo 1000 lt i bendra biudzeta. As tikrai neverkiu kad man nedameta, tiesiog uzknisa, kai turi sugalvot tris rimtas priezastis nauju batu ar kremo pirkimui...

O, jus pasakykit vyrui, kad nusipirkot batus. Su sagtim, rudus, aukstakulnius. Ir tegul jis galvoja, kad tai viena pora. Kai tuo tarpu, tai visos trys poros skirtingos. lotuliukas.gif Cia juokais. O, rimtai, tai Jums reikia kalbeti su vyru. Tiesiog sakyti: Noriu perziureti, pakoreguoti musu budzeta. Kadangi as uzdirbu maziau, tai bendras islaidas turetumem dalinti is triju. Dvi dalys jo, viena Jusu.
Taip, daugiausia poros kurios "metasi" uz mokescius ir bendras islaidas ir daro. Nebent, Jus nepasitikit savim, ir bijot su juo kalbeti. Taip, kaip supratot, kad jis nepatenkintas ir pati pasiulet moketi per puse. biggrin.gif
P.s. Reikia nepamirsti, kad moters islaidos higienai, aprangai vistik virsija vyro islaidas. Jau nekalbant apie kirpyklos paslaugas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 12:27)
Bet vel gi, o tai mano paketai ir sampunas ieina i bendra saskaita ar ne? Visiska bezabrazija

O tai jis nesiskuta, nesiprausia, nesinaudoja muilu, šampūnais? doh.gif O už kokius pinigus pramogaujate, dantis tvarkot, visokios kitokios medicininės išlaidos? O kas bus, kai ateis laikas ir bus vaikas?

Vieno nesuprantu, kodėl tu turi atsiskaitinėti, kur leidi savo pinigus? Labai gerai pagalvok apie šį momentą. Nebent kažkam dideliam abu taupote. Bet ir tai. Tavęs nežemina pats faktas, kad net ir uždirbdama negali nusipirkti, leisti savo pinigus, savo dalį kaip tinkama?
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 13:27)
Bet vel gi, o tai mano paketai ir sampunas ieina i bendra saskaita ar ne? Visiska bezabrazija

Bezabrazija todėl, kad jūs šeimoje nesuvokiat, kad VISOS pajamos, visos visutėlės yra bendros, kiekvienas litas yra abiejų. Tai visų pirma. Nesvarbu pas kurį kišenėje ar sąskaitoje yra. Paskui tik paskirstote juos , kaip patogiau. Jei šeimoje atsiranda-mano ir tavo, vietoj mūsų, tai nežinau į kur veda. Abu žinot, kiek šeima uždirba , paskui abu skirstote savo išlaidas ir vadovaujatės sveiku protu. Dažniausiai tas ,kuris uždirba daugiau, tai dėka to, kuris uždirba mažiau, nes kaip taisyklė, tas kuris uždirba mažiau, daugiau tvarko buitį arba prižiūri vaikus ir jų poreikius.
Šeimoje, kur yra tavo ir mano, tikriausiai labai baisu netekti darbo arba susirgti manau. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 03 31, 15:25)

Šeimoje, kur yra tavo ir mano, tikriausiai labai baisu netekti darbo arba susirgti manau.  verysad.gif

Dar reiketu nepamirsti,kad ir vaikus tureti tokioj seimoj butu lb rizikingas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 31, 13:37)
Hmmm, tai meskit absoliučiai visus pinigus į bendrą sąskaitą ir semkit iš jos tiek asmeninėms, tiek bendroms išlaidoms. Jei kyla nepasitenkinimas dėl 50/50, meskitės 100/100  smile.gif tada vienas kitam atsiskaitinėsit kiek skutimosi peiliukų ar tamponų per mėnesį nusipirkot. Kita vertus, o kam tas smulkmeniškumas, jei pinigų pakanka viskam? Juolab, kad minėjai, jog susituokę senai jau. Kaip ir laikas būtų pasitikėt vienam kitu.

neseniai susituoke smile.gif

Kam dar neaisku, tai viskas yra apsnekta su vyru, bet niekaip jam nedaeina kad seimoje yra musu smile.gif Gal kadanors persilaus smile.gif
Atsakyti
Skaitau kai kuriu jusu pasisakymus ir sunku man suprasti, kaip taip galima gyventi, kai skaiciuojami net sampunai, paketai ir kitos smulkemenos blink.gif Pvz mes seimoje neturim mano- tavo pinigu- jie yra musu. As uzdirbu daug maziau negu jis, todel mano alga guli saskaitoje nejudinama ir is prisikaupusios sumos perkam reikalingus brangesnius daiktus, atostogaujam, o is to, ka gauna jis gyvenam- mokam mokescius, paskola, perkam maista, pramogaujam, nusiimam grynu pinigu kasdieninems smulkioms islaidoms. Del buities- maista dazniausiai gaminu as, nes anksciau gryztu i namus o ir vyras geriau jau uzsakys kazka i namus, negu pats eis gaminti smile.gif Vaiku dar neturim, tvarkymo ner labai daug- bet tvarkomes abu, as viena darba darau, jis kita ir pakanka nepilnos valandos, kad namai blizgetu.
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 14:48)
neseniai susituoke smile.gif

Kam dar neaisku, tai viskas yra apsnekta su vyru, bet niekaip jam nedaeina kad seimoje yra musu smile.gif Gal kadanors persilaus smile.gif

Nesitikėkit, kad taip savaime ims ir persilauš schmoll.gif Gali būti atvirkščiai - dar labiau ims kontroliuot ir gailėt. Jei kalbos nepadeda, tai gal kažkokiais veiksmais parodykit, ką reiškia tavo - mano. Jei sakot, kad buitim daugiau pati rūpinatės, tai nedėkit jo rūbų skalbti, jokiu būdu nelyginkit jam nieko, pasigaminkit maistą tik sau ir t.t., kiek įmanoma pažaiskit tą tavo - mano žaidimą.

Ar tyčia vengiat atsakyti, kur vyras leidžia savo pinigus? Jau kiek kartų klausiam, ignoruojat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carablanca: 31 kovo 2014 - 15:09