Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(Tarchy @ 2014 03 30, 23:06)
As tikrai neverkiu kad man nedameta, tiesiog uzknisa, kai turi sugalvot tris rimtas priezastis nauju batu ar kremo pirkimui...

O jusu vyras ka nors perkasi tik sau?pvz meskere,cigarus,knygas,auto prekes.
tada jus galit paprasyt kad argumentuotai pagristu prekiu reikalinguma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 30, 22:06)
aisku normalu kad yra ivairiu nuomoniu. Suprasciau kad uzdirbtume po minimuma, tada nemanau kad butu tik tokio lygio problemos. As gaunu 2000 lt. tai reiskias is manes 1000lt i bendra biudzeta ir jo 1000 lt i bendra biudzeta. As tikrai neverkiu kad man nedameta, tiesiog uzknisa, kai turi sugalvot tris rimtas priezastis nauju batu ar kremo pirkimui...

Kas jums,moterys,darosi?Jus neigalios ar kas yra?Pinigai jusu uzdirbti,perkate,ka norite ir kokie dar gali buti teisinimaisi,kam to reikia?Pacios leidziate,kad vyrai uzliptu ant galvos,paskui verkiate.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 30, 21:01)

O aš supratau kad yra kiek kitaip. Uždirbu dvigubai mažiau ir dar išleidžiu savo reikmėm, o vyras niekšas nedameta  biggrin.gif

kur jus jau cia taip iskaitet???? Gi raso, kad maistui ir butui deda po lygiai ir vyro niekam nepraso pinigu, nes pati uzdirba. Tik jei ka nori nusipirkti sau is savo uzdirbtu pinigu, kurie lieka jau po visu mokesciu,tai turi vyrui irodinet, kad tikrai reikia batu ar kremo. Negali tiesiog imt ir nusipirkt, LEIDIMO REIKIA, PASITEISINIMU. Jis skupi ne savo pinigu jai(ji ju nepraso, jis neduoda), o jos pacios uzdirbtu pinigu jai. Tipo, turi 1 pora batu ir gana. Nereikia dar vienos. Kremas dar nesibaige? Tai kam jau kita perki??? Palauk kol visiskai issibaigs, tada man irodyk, kad tau aplamai kremas reikalingas, kodel negali be kremo gyvent. Cia jum normalu?
Atsakyti
O man tada įdomu, kur vyras deda savo likusius pinigus? Taupo ar leidžia irgi savo reikmėm? Jei leidžia, ar pasiteisina, kodėl leidžia, duoda ataskaitą? Jei taupo, tai gal turit kažkokių planų didelių (pvz. savo būsto pirkimas, verslo steigimas ir pan.) tai gal dėl to pyksta, kad Jūs netaupot? Jei taupyt ir "spaustis" nėra reikalo, tai tada nesuprantu, kodėl Jūs teisinatės ir aiškinatės.
Šiaip aš ir tų metimų per puse ant visko nesuprantu, kai pajamos nėra panašios. Man čia toks kambariokiškas, ne šeimyniškas modelis, kur "turtingesnis" jokiu būdu nenusiskriaus. Nemokėčiau ir nenorėčiau su tokiu vyru gyvent. Neskanu kažkaip...
Atsakyti
Bet pastabus vyras, ir naujus batus mato, ir rankinuką, ir kremą...maniškis turbūt nepastebėtų, netjei visus baldus namie iškart pakeisčiau, jau nekalbant apie mano garderobą biggrin.gif kita vertus, dėtis per pusę yra visiškai normalu. Vienos akcentuoja, kad vyras daugiau suvalgo, na, o moteris daugiau vandens išleidžia, tarkim. Nenormalu tik rai, kad reguliuoja, kur "laisvus" pinigus dėt. O gal vis tik, kaip pastebėjo Carablanca, yra susitarimas taupyti kažkam?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 31, 09:34)
kita vertus, dėtis per pusę yra visiškai normalu.

Man tai nevisada schmoll.gif
Normalu tada, kai arba abu uždirba maždaug panašiai. Bet jei vienas tarkim 1,5 tūkst., o kitas 6 tūkst. Sumeti mokesčiams, maistui po lygiai ir lieka vienas tarkim su 500 lt. kišenėj, o kitas su 5 000 lt. Nei vienoj, nei kitoj barikadų pusėj nesijausčiau gerai.
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 03 31, 10:08)
Šiaip aš ir tų metimų per puse ant visko nesuprantu, kai pajamos nėra panašios.

Aš tai JOKIŲ susimetimų nesuprantu. Nesvarbu kokios pajamos. Aš manau, kad tiesiog žmonės , jei jie jau šeima, turėtų gyventi pagal savo šeimos galimybes abu ir pasiskirstyti kas ką perka. Tiesiog natūraliai. Be jokių susimetimų. Koks tikslas mestis? Vienas perka vienus dalykus, kitas kitus. Tiesiog aš daugiau ,,prie buities'' prisidedu, tai mano pajamos eina maistui, higienai, virtuvės reikmėms ir t.t., vyro pajamos daugiau visiems didesniems, neperku jokių mašinų, jų dalių, draudimų ir t.t. , žinom kiek taupom, kam taupom, kam reikia ir t.t. Esmė tokia, kad pav. mūsų abiejų visi pirkiniai yra tiesiogiai ar netiesiogiai skirti TIK šeimai, visais pavidalais. Na jei aš nusipirkau kvepalų, tai argi ne šeimos prekė, biggrin.gif na vyrui malonu, kad aš kvepiu, man malonu, nu neperku jų už paskutinius pinigus, jei vyras nupirko kažką lyg ir sau (drabužiai, pasikeitė telefoną, dar kas), tai žinau, kad jis pagalvojo, įvertino, pirko kai tikrai reikia ir kad tikrai mes dėl to nebadausim. Tiesiog žinom savo pajamas šeimos, mokam susiplanuoti su sveiku protu savo išlaidas ir tiek. Kokie dar susimetimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 31 kovo 2014 - 10:47
Aimeja drinks_cheers.gif

Apskritai tas smulkmeniškas skaičiavimas ir ypatingos pretenzijos nenumatytiems pirkiniams matyt tik tose šeimose, kur gyvena labai suspaustai, nuo atlyginimo iki atlyginimo ar neištraukia iki atlyginimo, paskutinės dienos labai įtemptos, suskaičiuotas kiekvienas litas, kiekvienas mėsos gabaliukas, viskas labai taupiai ir be galo atsakingai. Tuomet suprantama, kad kiekvienas kitoks pirkinys yra prabanga ir "pinigų švaistymas".
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 31, 11:51)
Aimeja drinks_cheers.gif

Apskritai tas smulkmeniškas skaičiavimas ir ypatingos pretenzijos nenumatytiems pirkiniams matyt tik tose šeimose, kur gyvena labai suspaustai, nuo atlyginimo iki atlyginimo ar neištraukia iki atlyginimo, paskutinės dienos labai įtemptos, suskaičiuotas kiekvienas litas, kiekvienas mėsos gabaliukas, viskas labai taupiai ir be galo atsakingai. Tuomet suprantama, kad kiekvienas kitoks pirkinys yra prabanga ir "pinigų švaistymas".

Nebūtinai, tikrai. Yra ir moteriškių ir vyriškių, tikrai neturinčių valios, kažko nepirkti, net tada, kai pirkti nėra už ką. Geriau pirks į skolą, išsimokėtinai arba kaip nors pratempsim stiliumi, nei išvis nepirks.
Ir, tokiu atveju tikrai gali būti sunku suprasti, ypač jei šeima taupo kažkam, o moteriškei vat, verkiant nors tu ką, reikia 10-os batų poros per sezoną. Paprastai skaičiuojant, bent pusę atsisakius, tikslas greičiau pasiektas būtų.
Deja, ne visi tokie tvarkingi su finansais.
Atsakyti
Niekam netaupom siaip, kolkas. As tiesiog siaip svarstau, ar teisingas tas vienodas indelis i bendra biudzeta, kazkaip nelabai atrodo kad tai seimyniska...
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 03 31, 10:46)
Aš tai JOKIŲ susimetimų nesuprantu. Nesvarbu kokios pajamos. Aš manau, kad tiesiog žmonės , jei jie jau šeima, turėtų gyventi pagal savo šeimos galimybes abu ir pasiskirstyti kas ką perka. Tiesiog natūraliai. Be jokių susimetimų. Koks tikslas mestis? Vienas perka vienus dalykus, kitas kitus.

Nereikėjo čia žodžio "susimesti" tiesiogiai suprast. Aš ir nekalbėjau apie tokius susimetimus, kad parėjus iš parduotuvės vienas kitam atiduodi puse sumos... Aš kalbu apie tai, kad vienodą abiejų partnerių indėlį į biudžetą suprantu tik tuo atveju, kai abiejų pajamos +/- panašios. Kai pajamos ženkliai skiriasi, "turtingesnis" ir įnešti turėtų daugiau. Čia jei šeima, ne šiaip kambariokai bigsmile.gif .
Papildyta:
QUOTE(Tarchy @ 2014 03 31, 11:37)
Niekam netaupom siaip, kolkas. As tiesiog siaip svarstau, ar teisingas tas vienodas indelis i bendra biudzeta, kazkaip nelabai atrodo kad tai seimyniska...

O čia visada pas jus taip buvo? Kol draugavot pirko dovanas Jums? Mokėdavo kavinėse? Ar visada toks buvo 50*50?
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 03 31, 13:23)
Nereikėjo čia žodžio "susimesti" tiesiogiai suprast. Aš ir nekalbėjau apie tokius susimetimus, kad parėjus iš parduotuvės vienas kitam atiduodi puse sumos... Aš kalbu apie tai, kad vienodą abiejų partnerių indėlį į biudžetą suprantu tik tuo atveju, kai abiejų pajamos +/- panašios. Kai pajamos ženkliai skiriasi, "turtingesnis" ir įnešti turėtų daugiau. Čia jei šeima, ne šiaip kambariokai  bigsmile.gif .
Papildyta:
O čia visada pas jus taip buvo? Kol draugavot pirko dovanas Jums? Mokėdavo kavinėse? Ar visada toks buvo 50*50?

Vat tame ir esme, kad taip nebudavo. is pradziu viskas buvo gerai, as niekada neprasiau kad man jis nupirktu kazka, ar moketu kavinej, bet jis pats pasisiulydavo. Pradzioj kai susituokem, uz buta mokejo jis, as pirkdavau visokias buities prekes, drabuzius jam ir etc. taciau po to pradejau jaust lygtais jo nepasitenkinima, kad jauciasi jis nuskkriaustas tame. jam atrode kad buto mokesciai yra didesne suma, nei tarkim buities prekes, maistas ir taip toliau. Tai tam, kad nekiltu daugiau problemu, pati pasiuliau atidaryti bendra saskaita, is kurios mokam viska buiciai. Bet vel gi, o tai mano paketai ir sampunas ieina i bendra saskaita ar ne? Visiska bezabrazija
Atsakyti