Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

Skaičiau skaičiau ir nusprendžiau pasisakyti:) O šiaip dažniausiai tik perskaitau ir nieko nerašau..

Pas mus yra taip:
Šiuo metu vaikų neturime;

Aš dirbu per 3 darbus, tačiau jie nėra kažkaip labai gerai apmokami (vienas išvis daugiau kaip savanorystė), bet tai darbai, kurie man labai patinka ir aš juos dirbdama matau prasmę. Dar atsiranda visokių "chaltūrų", taigi algą visumoj pasidarau normalią.

MB turi kelis darbus (šuo metu iš vieno išeis jau, nes užnervino jį ten juodai..), bet kitame darbe atlyginimas priklauso nuo to kiek projektų jis apsiims, tai tiek ir pasidarys, o jis pasiima darbų pagal aplinkybes ar tuo metu rekia daugiau pinigų, ar mažiau.

MB visada keliasi kada nori ir dirba kada nori. Aš užimta būnu praktiškai visą dieną. Tačiau MB labai gerbia mano veiklą ir nepaisant to, kad uždirbu mažiau, o dirbu ilgiau, jis visada labai pergyvena, kad nepervargčiau ir kai pareinu specialiai man kažką pagamina skanaus:)

Finansus tvarkome kiekvienas taip kaip norime. Jei reikia MB finansiškai man visada padeda, nes žino, kad aš mėgstu taupyti ir dažnai sau kažko neleidžiu nusipirkti, tai jis man nuperka.

Dėl buto, duodu kartais jam kažkiek pinigų, bet savo nuožiūra - jis niekad man nesako kokios yra sąskaitos. Aš iš lempos jam kažkiek duodu, kad bent truputį prisidėčiau. Iš pradžių kažkaip nenorėdavo imti, dabar jau įpratinau.

Dėl namų ruošos kažkokių taisyklių neturime, bet aš nekenčiu gaminti, o jis tiesiog dievina šį užsiėmimą, todėl gamina dažniausiai net po kelis kartus per dieną. Indus plaunu dažniau aš, kambarius tvarkau ir skalbiu irgi aš, bet nepasakyčiau, kad čia kažkoks labai didelis darbas:D Ir kaip kažkas sakė forume, kad šlykštu būtų kojines surinkti, tai surenku ir kojines nešvarias ir t.t. Nematau tame problemos. MB tikrai nėra tvarkingas, bet mylių jį tokį, koks jis yra.

TAČIAU mes esame jau susitarę, kad jeigu tik Dievas duos, turėsime daug daug vaikų ir kai jau pradėsiu juos gimdyti, tai mesiu visus darbus ir atsidėsiu vaikams, o vyras išlaikys šeimą. Aš pasiliksiu tik kelias mėgstamas savanoriškas veiklas, o visą kitą laiką sirsių vaikų auklėjimui.

Bet tikrai nemanau, kad jausiuos kažkokia išlaikytinE:)

Kaip kažkas čia jau sakė, svarbiausia yra kaip susitari su vyru. O dar svarbiau - kad šeimoje vyrautų darna, pasitikėjimas ir kad būtų galima išsišnekėti. Ir aišku riekia ieškoti kompromisų.

Atsakyti
O mes su vyru darom taip: kiekvienas menesio gale turim sutaupyt po vienodai, tai kuris daugiau uzdirba, tas daugiau ir turi isleisti ax.gif Kartais tai bunu as, kartais - jis. Vis tiek tie sutaupyti pinigai yra musu seimai, bet kadangi mes turim skirtingas saskaitas, tai po vienodai sutaupyti pinigai mums leidzia jaustis smagiau ir gal saugiau rolleyes.gif aisku, nei jis, nei as pinigu neleidziam kam norim, visada pasitariam ir atsiklausiam, jei norim pirkti kazka ne mums, o tik sau. O su buitim irgi esam darbus pasidaline - as valau virtuve, jis - vonia. Jis plauna rubus, as nudziaunu ir sulankstau, jis - siurbliuoja, as valau dulkes. Aisku, jei viena kada negali padaryt savo darbu, padarom uz vienas kita. Toks darbu susikirstymas mums duoda daugiau aiskumo ir abu tuo esam patenkint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 22, 14:37)
Klystat. Būtent smulkmenos ir tampa banginiais metai iš metų. Iš smulkmenų susidaro visuma.

Jei smulkmenos griauna santykius, tai patikėk, ne smulkmenos priežastis, o globalūs dalykai. Būtent tie, banginiai.

Salt, taip gyvena labai daug šeimų, nes taip gyvena. Kažkam tai nenormalu, bet yra tokių, ir joms tai norma. Kai vyrai namuose nieko nedaro, visiškai nieko. Ar čia reikia tiek pergyventi dėl tokių šeimų? Galima stebėtis, šokiruotis, bet kaip gyveno, taip gyvena.
Atsakyti
QUOTE(MortaLiepa @ 2014 03 22, 14:39)

Pas mus yra taip:
Šiuo metu vaikų neturime;

to sakinio ir užteko., toliau neskaičiau. sėkmės jums, o kai turėsite vaikų tai vėl bus kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 22, 14:48)

Salt, taip gyvena labai daug šeimų, nes taip gyvena. Kažkam tai nenormalu, bet yra tokių, ir joms tai norma. Kai vyrai namuose nieko nedaro, visiškai nieko. Ar čia reikia tiek pergyventi dėl tokių šeimų? Galima stebėtis, šokiruotis, bet kaip gyveno, taip gyvena.

O kodel nusprendei,kaad as pergyvenu del ju seimos smile.gif ?Is vieno sakinio taip pagalvojai biggrin.gif ?Tiesiog bandau lietis i diskusija.O mano nuomone tokia,jei pas pora viskas yra atskirai,finasai atskirai ir t.t.,jokio bendrumo,buityje to nera,tai as tokios poros seima nelaikau.Yra moteris,ir yra vyras,tik tiek.
Atsakyti
Viskas turi būti bendrai, o vyras privalo išlaikyti šeimą biggrin.gif lotuliukas.gif Tokia mano nuomonė, visi ją žino. Ir jei kažkam nepatinka, tai lai mano kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 22, 14:59)
Viskas turi būti bendrai, o vyras privalo išlaikyti šeimą biggrin.gif lotuliukas.gif Tokia mano nuomonė, visi ją žino. Ir jei kažkam nepatinka, tai lai mano kitaip.

Jei nedirbi,tai privalo islaikyti biggrin.gif ,ka uzdirba vyras,yra abieju biggrin.gif .Paprasta lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(*Salt* @ 2014 03 22, 16:02)
Jei nedirbi,tai privalo islaikyti biggrin.gif ,ka uzdirba vyras,yra abieju biggrin.gif .Paprasta lotuliukas.gif .

Man taip nepatiktu.
Tokios salygos nesvarbu ar tai vyras, ar moteris, bent jau man, priimtinos tik tam tikra laiko tarpa.

Ir dar pastebejimas, kad i bendru pinigu modeli linkusios tos seimos, kurios gyvena nuo algos iki algos, na dar turi siokias tokias santaupas. Kitokiu atveju, yra vienas, kuris uzdirbdamas skiria tam tikra lesu suma, ir kitas variantas, kai abu uzdirba pakankamai, kad nesiblusinetu vienas kito centuose, leidzia pinigus savo ir seimos rekmem neskaiciuodami kito seimos nario indelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 kovo 2014 - 15:16
QUOTE(Moonte @ 2014 03 22, 15:15)
Man taip nepatiktu.
Tokios salygos nesvarbu ar tai vyras, ar moteris, bent jau man, priimtinos tik tam tikra laiko tarpa.

Tai be abejo,kad ne is ispindejimo nedirbanti,apie tokius atvejus net nekalbu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 22, 13:26)
neikalbinekit tos Tylenes. biggrin.gif ji myli savo vyra, ir jo nepaliks. (tik nezinau, kodel cia parase.)cia tas patas kaip eiti i alkoholieniu skyreli ir irodineti alkoholienei, kad ji nelaiminga.

Parašiau, nes pamačiah tema "finansai ir buitis poroje" smile.gif nemaniau, kad problemas reikia rašyti blush2.gif galvojau dalinasi visos savo patirtim ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*Salt* @ 2014 03 22, 14:54)
O kodel nusprendei,kaad as pergyvenu del ju seimos smile.gif ?Is vieno sakinio taip pagalvojai biggrin.gif ?Tiesiog bandau lietis i diskusija.O mano nuomone tokia,jei pas pora viskas yra atskirai,finasai atskirai ir t.t.,jokio bendrumo,buityje to nera,tai as tokios poros seima nelaikau.Yra moteris,ir yra vyras,tik tiek.

Jei tavo šeimos supratimas toks, kad poroje bendrumas gali būti tik piniginiuose reikaluose ir namų ruošoj-tada aš nesuprantu to smile.gif man svarbiau, kai yra bendri pomėgiai, muzika, filmai, laisvalaikio leidimas-va tada gera kartu su žmogum gyventi:)
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 22, 14:21)
.

Štai dėl makiažo namie, kad nebūni, tai čia labai įdomu kodėl. Tiesiog aš dažniausiai su makiažu, bet tik ne namie, namie niekada nebūnu su makiažu, tiesiog jausčiausi ir atrodyčiau juokingai, visų pirma sau pačiai. Kam namie makiažas?

Na gal jūsų makiažas koks nors ypatingas blush2.gif pas mane krempudra ir akys lengvai padažytos ax.gif be makiažo aš jaučiuosi blogai, todėl ir nusiprausiu tik nakčiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 03 22, 12:59)

drinks_cheers.gif geras sarkazmas...

uztat visad dziaugiaus, kad gimiau ne vyru...is ju nuolat per daug reikalaujama...
Atsakyti
Tylene, bet tai jis taves nelabai myli taip iseina g.gif . tu ji labai myli, ir del savo meiles patarnauji jam, patrauki sonan savo interesus ir praktiskaja, fizine prasme gyveni sunkiau su juo, nei gyventum be jo.
o jis tik naudojasi tavim ir tavo meile, sedi tau ant sprando tiesiogine sio zodzio prasme. jei myletu, padetu, patarnautu tau ir neisnaudotu sitaip taves nei materialiai, nei buityje.
tikrai nesuvokiu, kaip gali ilgai trukt tokia vienpuse meile g.gif . ne tarybiniai laikai gi, ne karo metas, kad vyru truktu. na negi nera poreikio moteriai palepint save ax.gif
Atsakyti