Įkraunama...
Įkraunama...

Finansai ir buitis poroje

QUOTE(given444 @ 2014 03 21, 09:58)
  turint tam tikrus turtus/padeti...ir tt, pvz, saugiau yra nesituokti. nenoriu dalintis nei turtais, nei skolom su kazkuo

biggrin.gif biggrin.gif Šiaip tai, kas iki santuokos įgyta, tas nedalijama per pusę skyrybų atveju. Lieka tavo mirksiukas.gif

Gal ALEKSANDRA jau buvo susituokusi, mes gi nežinom. Pastebėjau, po skyrybų žmonės nėra linkę su nauju draugu/draugę įtvirtinti santykius.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 03 21, 13:31)
biggrin.gif  biggrin.gif Šiaip tai, kas iki santuokos įgyta, tas nedalijama per pusę skyrybų atveju. Lieka tavo  mirksiukas.gif

Gal ALEKSANDRA jau buvo susituokusi, mes gi nežinom. Pastebėjau, po skyrybų žmonės nėra linkę su nauju draugu/draugę įtvirtinti santykius.

Geriausia vedybine sutarti pasirasyt ir basta. Jei zmones protingi, supras, kad visko gyvenime buna, tad geriau jau is anksto apsidraust.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 21, 08:58)
alexandra, tam, kad susituokti nereikia nei baliaus, nei sveciu nugirdymo, nei luztanciu stalu... rolleyes.gif

zinau, kad nebutina. Bet vistiek neturiu nei menkiausios priezasties, jog oficialiai iteisinti savo gyvenima su savo vyru. Man/mums to nereikia. Va tik svetimiems zmonems (ir tai tik forume), atrodo, kad to (mano santuokos) labai reikia. Jei ne baznycioj, tai CMS, jei ne su balta suknele, tai su dzinsais ir t.t.

QUOTE(Aimeja @ 2014 03 21, 09:12)
*Su tokiu požiūriu per metus galima kokias 5 šeimas sukurti.  biggrin.gif

**Kai santuoka, sumenkinama iki ,,tik popierėlis'', ,, balius giminėms'', ir t.t., tai ji tiems žmonėms ir netenka jokios prasmės. Jie nesuvokia, kad kitiems santuoka yra žymiai daugiau, giliau, pasmingiau ir t.t.

*o su poziuriu "tik ofiacialiai viskas", tai zmones po 5 santuokas irgi gali kurt. Na, gal per metus nespes, bet per ilgesni laika irgi ir susituoks, ir issiskirs.
**oficiali santuoka man nieko nereiskia. Bet neaiskinkit uz mane, kad man seima nieko nereiskia ar, kad mes gyvenam kitaip, nei tie kur susituoke. Skirtumas tarp musu, deja, tik tas popierius, apie kuri, jei nepasakyciau, kad neturiu, tai niekas ir negalvotu.

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 03 21, 10:34)
*O kodėl jūs taip įdomiai - tik vyras ir žmona gali būti šeima? Taip siaurai?
mano nuomone, šeima yra žmonių grupė, kurie save laiko šeima.

**Mums jo reikėjo, nes taip tiesiog patogiau. Mažiau nervų tvarkant įvairius biurokratinisu reikalus - perkant butą, pvz., kitą turtą,

* thumbup.gif drinks_cheers.gif
Musu giminaiciai vaika globoja pamestinuka. Ir seima jie vadinasi. Jis juos mama ir teciu vadina, nors oficialiai taip nera (ir nebus, gi tik iteviais gali but). Bet del to pas mus tikrai niekas nesako, kad jie ne seima, ar, kad tu nesikreipk taip i tuos zmones schmoll.gif
**tokiu problemu mes neturim. Jei butu, tuomet tektu pagalvoti, kaip sakant, priezastis santuokos sudarymui butu.

QUOTE(gustika @ 2014 03 21, 11:27)
Gal galit pasakyti,kuo esate darnesne seima?
Kuo tai matuojate,kokiais rodikliais ir pan?
Idomu kazkaip.. mirksiukas.gif

dabar straipsnio nerasiu, bet neabejoju, kad pati noredama galit rast apie skyrybu statistikas. Ten skaiciai nurodyti, kiek poru issiskiria po pirmu santuokos metu, kiek po 5, kiek po 10. O skaiciai tie tai ispudingi, tik neigiama prasme. Va ir irodymas darnumui bus.

QUOTE(Limcamca @ 2014 03 21, 12:31)

Nebuvau, nesu ir manau, kad nebusiu. Nerasau, kad tikrai, nes kas zino, kaip protelis gali nusviest ar aplinkybes pasikeist... kazkokios g.gif Bet DABAR oficialioj santuokoj, savo atveju, nematau visiskos prasmes. Cia tik forumieciams zut but reikia, kad ir as buciau oficiali kazkieno zmona biggrin.gif
P.S. mano vyras anksciau susituokes irgi nebuvo. Su kitu kokiu skuduru sumetus as anksciau irgi nebuvau, jei ka mirksiukas.gif Vyras irgi.

Ir, kad ir kaip kitoms cia skaudetu, mes save laikom seima ir gyvenam kaip kitos seimos. Ir nemanau, kad ziurint tiek is finansu puses , tiek is buities, turim ar turetum elgtis kitaip, nei tos "tikros" seimos.
Atsakyti
Pas mus yra taip- už viską mokam per pusę (nuoma, mokesčiai, maistas, kelionės). Drabužius, kosmetika, kurą, auto remontai ir visa kita perkam kiekvienas už savo pinigus:)valgyt darau aš, tvarkau namus, skalbiu irgi aš. Tiksliau pasakius, visa namų ruoša man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2014 03 21, 16:30)
Pas mus yra taip- už viską mokam per pusę (nuoma, mokesčiai, maistas, kelionės). Drabužius, kosmetika, kurą, auto remontai ir visa kita perkam kiekvienas už savo pinigus:)valgyt darau aš, tvarkau namus, skalbiu irgi aš. Tiksliau pasakius, visa namų ruoša man smile.gif

Kaip miela. Ir dar šypsenėlę pabaigoj uždėjote.
Jūsų vyriškis turbūt arklišką žvengą uždeda, pasakodamas, kaip jam nuskilo.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 03 21, 15:34)
Kaip miela. Ir dar šypsenėlę pabaigoj uždėjote.
Jūsų vyriškis turbūt arklišką žvengą uždeda, pasakodamas, kaip jam nuskilo.

nelabai miela..bet yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 21, 16:19)
dabar straipsnio nerasiu, bet neabejoju, kad pati noredama galit rast apie skyrybu statistikas. Ten skaiciai nurodyti, kiek poru issiskiria po pirmu santuokos metu, kiek po 5, kiek po 10. O skaiciai tie tai ispudingi, tik neigiama prasme. Va ir irodymas darnumui bus.

Tai va būtent, kad šeimų yra statistika. O sugyventinių? Nėra. Niekas negali pasakyti tiksliai kiek sugyventinių porų išsiskiria po pirmų, antrų ar penktų metų, šeimas pavaidinę. Atėjo, pabuvo, išėjo. Statistika manau būtų įspūdinga.

Sugyventinių porose, kaip taisyklė, garsiausiai, kad nereikia santuokos rėkia moterys, o vyrai santūriai patyli. Kas belieka, vis gražiau, negu sakyti, kad vyras tavęs vesti visdelto nenori. biggrin.gif Vėlgi čia buvo daug kalbėta forume, kad kodėl daugybė tokių porų, išsiskyrę ir susiradę kitas poras, staiga vienas greitai veda, o kita staigiai išteka. g.gif Juk šitiek metų tvirtino, kad santuoka yra niekas, tik popierius, balius ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 21 kovo 2014 - 15:51
QUOTE(Tylene @ 2014 03 21, 15:30)

doh.gif o tau smagu but tarnaite savo vyrui? ar jis gal neigalus, invalido vezime sedi, kad negali padet tvarkytis ar valgyt padaryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2014 03 21, 15:48)
doh.gif o tau smagu but tarnaite savo vyrui? ar jis gal neigalus, invalido vezime sedi, kad negali padet tvarkytis ar valgyt padaryt? g.gif

kartais pavargstu nuo to. Sveikas jis, bet jo toks požiūris-kad pinigus šiais laikais uždirba tiek vyras tiek moteris, todėl mokėt reikia už viską per pusę. O namų ruoša-tai moters darbas, ne vyro. Na būna "švenčių"- kartą per pusmetį padaro vakarienę.
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2014 03 21, 15:56)
kartais pavargstu nuo to. Sveikas jis, bet jo toks požiūris-kad pinigus šiais laikais uždirba tiek vyras tiek moteris, todėl mokėt reikia už viską per pusę. O namų ruoša-tai moters darbas, ne vyro. Na būna "švenčių"- kartą per pusmetį padaro vakarienę.

o kam tu pasiduodi tokiam poziuriui? blink.gif negamink jam valgyt, neskalbk jo rubu, staigiai pasikeis visi "poziuriai" biggrin.gif . patogiai cia tavo vyrukas isitaise doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2014 03 21, 13:56)

Kodėl jūs kartu?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 21, 16:19)

O kaip skirybu statistika atspindi jusus seimos darnuma?
neatsakot i klausima visgi.
kaip matuojat savo seimos darnuma vs. oficialiu sutuoktiniu darnuma?
na pvz padarytu darbu keikiu,pasakytu graziu zodziu kiekiu..
kuo???

QUOTE(Tylene @ 2014 03 21, 16:56)
Sveikas jis, bet jo toks požiūris-kad pinigus šiais laikais uždirba tiek vyras tiek moteris, todėl mokėt reikia už viską per pusę. O namų ruoša-tai moters darbas, ne vyro. Na būna "švenčių"- kartą per pusmetį padaro vakarienę.

o kas,anot jusu vyro,yra vyro darbas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 21 kovo 2014 - 16:03