QUOTE(given444 @ 2014 03 21, 08:58)
alexandra, tam, kad susituokti nereikia nei baliaus, nei sveciu nugirdymo, nei luztanciu stalu...
zinau, kad nebutina. Bet vistiek neturiu nei menkiausios priezasties, jog oficialiai iteisinti savo gyvenima su savo vyru. Man/mums to nereikia. Va tik svetimiems zmonems (ir tai tik forume), atrodo, kad to (mano santuokos) labai reikia. Jei ne baznycioj, tai CMS, jei ne su balta suknele, tai su dzinsais ir t.t.
QUOTE(Aimeja @ 2014 03 21, 09:12)
*Su tokiu požiūriu per metus galima kokias 5 šeimas sukurti.
**Kai santuoka, sumenkinama iki ,,tik popierėlis'', ,, balius giminėms'', ir t.t., tai ji tiems žmonėms ir netenka jokios prasmės. Jie nesuvokia, kad kitiems santuoka yra žymiai daugiau, giliau, pasmingiau ir t.t.
*o su poziuriu "tik ofiacialiai viskas", tai zmones po 5 santuokas irgi gali kurt. Na, gal per metus nespes, bet per ilgesni laika irgi ir susituoks, ir issiskirs.
**oficiali santuoka man nieko nereiskia. Bet neaiskinkit uz mane, kad man seima nieko nereiskia ar, kad mes gyvenam kitaip, nei tie kur susituoke. Skirtumas tarp musu, deja, tik tas popierius, apie kuri, jei nepasakyciau, kad neturiu, tai niekas ir negalvotu.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 03 21, 10:34)
*O kodėl jūs taip įdomiai - tik vyras ir žmona gali būti šeima? Taip siaurai?
mano nuomone, šeima yra žmonių grupė, kurie save laiko šeima.
**Mums jo reikėjo, nes taip tiesiog patogiau. Mažiau nervų tvarkant įvairius biurokratinisu reikalus - perkant butą, pvz., kitą turtą,
*
Musu giminaiciai vaika globoja pamestinuka. Ir seima jie vadinasi. Jis juos mama ir teciu vadina, nors oficialiai taip nera (ir nebus, gi tik iteviais gali but). Bet del to pas mus tikrai niekas nesako, kad jie ne seima, ar, kad tu nesikreipk taip i tuos zmones
**tokiu problemu mes neturim. Jei butu, tuomet tektu pagalvoti, kaip sakant, priezastis santuokos sudarymui butu.
QUOTE(gustika @ 2014 03 21, 11:27)
Gal galit pasakyti,kuo esate darnesne seima?
Kuo tai matuojate,kokiais rodikliais ir pan?
Idomu kazkaip..
dabar straipsnio nerasiu, bet neabejoju, kad pati noredama galit rast apie skyrybu statistikas. Ten skaiciai nurodyti, kiek poru issiskiria po pirmu santuokos metu, kiek po 5, kiek po 10. O skaiciai tie tai ispudingi, tik neigiama prasme. Va ir irodymas darnumui bus.
QUOTE(Limcamca @ 2014 03 21, 12:31)
Gal
ALEKSANDRA jau buvo susituokusi, mes gi nežinom. Pastebėjau, po skyrybų žmonės nėra linkę su nauju draugu/draugę įtvirtinti santykius.
Nebuvau, nesu ir manau, kad nebusiu. Nerasau, kad tikrai, nes kas zino, kaip protelis gali nusviest ar aplinkybes pasikeist... kazkokios
Bet DABAR oficialioj santuokoj, savo atveju, nematau visiskos prasmes. Cia tik forumieciams zut but reikia, kad ir as buciau oficiali kazkieno zmona
P.S. mano vyras anksciau susituokes irgi nebuvo. Su kitu kokiu skuduru sumetus as anksciau irgi nebuvau, jei ka
Vyras irgi.
Ir, kad ir kaip kitoms cia skaudetu, mes save laikom
seima ir gyvenam kaip kitos seimos. Ir nemanau, kad ziurint tiek is finansu puses , tiek is buities, turim ar turetum elgtis kitaip, nei tos "tikros" seimos.