Žagarė kaip visada pokštauja Gavau laišką, kad mane priėmė pinigų net nevedžiau, nes pamaniau neverta tiek leisti dėl kaimo šventės, juolab, kad miesto šventė žagarėj buvo prieš keletą savaičių, aplinkiniuose miesteliuose tas pats. Na tai štai, nustebau, atsidarau sąrašus, ir juokas paėmė priėmė prekiauti tik penktadienį, čia tas pats, kas jūros šventėj, ar kaziukį ketvirtadienį paprekiauti na žinoma, rankų darbo žagarė nevertina, bet jau darosi graudžiai juokinga Na nepervedė, tai ir nepriimk, kam dar tyčiotis iš žmonių.
As jau po Naisiu festivalio. Man labai patiko. organizavimas superinis, dar niekur tokio nemaciau. labai, labai patiko. kita met vel butinai dalyvausiu.
Nusipirkau juros sventeje vieta 3*3, o palapine turiu3*2.nusumastau ka man daryt? Kad isnaudot brangesne vieta gal kas turit perdidele palapine?
QUOTE(xingx @ 2014 07 13, 20:23)
As jau po Naisiu festivalio. Man labai patiko. organizavimas superinis, dar niekur tokio nemaciau. labai, labai patiko. kita met vel butinai dalyvausiu.
pats festivalius smagus. O kaip prekyba?
Mes pernai buvom, tai nesakyčiau kad būtų labai jau super, bet ir ne minusas
QUOTE(aleksiuke @ 2014 07 14, 10:05)
pats festivalius smagus. O kaip prekyba?
Man prekyba labai gera, nors nepasakyciau, kad visa laika zmones buriavosi, tikriausiai kaip ir visur, bangomis uzeina daug, paskui vel tuscia, vel uzeina. Salia zmomes kurie prekiavo irgi antra diena nebepasiliko, juokavo, kad uzdirbo kiek tikejosi, tad vaziuoja namo
Sugrįžau iš Gruzijos Smagu buvo, kaimynės prašiau, kad nupirktų vietą Jūros šventėje... Papasakojo kaip pirko - visa Gruzija nublanko. Bet pagalvojus, tai šlykštukų būna- nuvarė anksčiau laiko, rado diedą, sąrašą sudarinėjantį eilės. Tai tas net ketvirtą ryto ją iškrapštė iš lovos. Atstovėjo ji iki jis nusipirko vietą pagal sąrašą, (Diedui lengva tarp bobų prasistumdyti) , o kai nusipirko jis pats, tai jau jo sąrašo kolegos jam dzin: nuvarė savais keliai, (kaip grakšti Svanetijos kiaulė, kuri palaida Kaukazo kalnuose ganosi) liko mano kaimynė jau gyvoje eilėje be jokio sąrašo. Na, bilietuką aš gavau, labai džiaugiuos, bet tuos sąrašų sudarinėtojus, tai reiktų administracinėn atsakomybėn patraukti. Negražu taip elgtis, čia jau išvis nesąmonė, kokią teisę turi kažkas kažkokius sąrašus sudarinėti, o po to listi. Reikia policiją kviestis su tokiais mokančiais sąrašus sudarinėti ir kiauliškai elgtis. Ir šiaip, manau, kai tiek lupa ir mugės yra tradicinės,laikas elektroniniu būdu pardavinėti tas vietas.
O ir šiaip... na negi pardavimas taip smarkiai nuo vietos priklauso, o ne nuo prekės ?
Manau, kad reikia baltų pirštinių patiems mugininkams, o ne jų organizatoriams. Nemaniau, kad kaimynę tai įtrauks šitie sąrašistai. Labai jai esu dėkinga... gaila jos neišmiegotos nakties.
Norėjau, paklausti, ar smagi ta Nidos mugė kur rugpjūčio mėnesį vyksta ? Kažkaip, po tokio biliet pirkimo į Jūros šventę net nesinori dalyvauti.
O ir šiaip... na negi pardavimas taip smarkiai nuo vietos priklauso, o ne nuo prekės ?
Manau, kad reikia baltų pirštinių patiems mugininkams, o ne jų organizatoriams. Nemaniau, kad kaimynę tai įtrauks šitie sąrašistai. Labai jai esu dėkinga... gaila jos neišmiegotos nakties.
Norėjau, paklausti, ar smagi ta Nidos mugė kur rugpjūčio mėnesį vyksta ? Kažkaip, po tokio biliet pirkimo į Jūros šventę net nesinori dalyvauti.
QUOTE(Ortija @ 2014 07 14, 18:46)
Prekybos vieta labai daug apsprendžia ir tikrai ne kvailiai geresnes vietas bando gauti.
Manau, kad visiem suprantama -jei stovi ten, kur didelis žmonių srautas praeina, daug didesnė galimybė kad kam nors iš jų Tavo prekės patiks, tiks ir nupirks, o jei su ta pačia preke stovi kur nors užkampyje ar labai toli nuo centro, tai didžioji dauguma pirkėjų net nepraeina pro šalį, o kai nėra žmonių, kas pirks? Kaimynai?
Jūros šventėje prekybos vietos nusitęsia per kelis kilometrus, jei aš, kaip pirkėja, nuo centro pasuksiu į vieną pusę ir nužingsniuosiu tuos kelis kilometrus, tikrai nebeisiu į kitą pusę laimės ieškot, nes elementariai pavargsiu. Net nemanau kad į vieną pusę iki galo nueisiu. Dalies darbų nei nepamatysiu, ir nebūtina viską apžiūrėt, nes pačiose patogiausiose vietose yra tiek visko daug, kad užtenka ir smalsumui patenkint ir piniginei palengvint.
Pavyzdys iš pernai metų:
prie pat Pilies tilto, bet jau Šiaurinio rago pusėje žmonės prekiavo muilais ir aliejais. Šeštadienį vakare jų pažįstami išvažiavo namo ir užleido savo vietą, kitoj pusėj Pilies tilto per kokius 200 m į centro pusę. Tai per sekmadienį, tie žmonės muilų ir aliejukų pardavė daugiau nei per ankstesnes 2 dienas savo vidutinio paklausumo vietoje. Tai ar prekė per 2 dienas paklausesnė tapo, ar vieta ir žmonių srautas nulėmė išaugusią prekybą?
Na po Jūros šventės ir aš galėsiu savo įspūdžiais pasidalinti, nes pernai danės skvero gale stovėjau, o šiemet brangią vietą pirkausi.
QUOTE(pievu.medus @ 2014 07 14, 21:04)
Na po Jūros šventės ir aš galėsiu savo įspūdžiais pasidalinti, nes pernai danės skvero gale stovėjau, o šiemet brangią vietą pirkausi.
o kaip pernai ten sekėsi ?
Sekės prastai, ten i tą danės skverą ateina kaip į muziejų pasivaiksčiot, nes būna jau pakeliui apsipirkę. Užtat šiemet ėmiau brangią vietą, kad ir per puse su kolege, bus kaip bus, bet blogiau jau kaip pernai tikrai nebus tikiuosi.
QUOTE(pievu.medus @ 2014 07 14, 22:49)
Sekės prastai, ten i tą danės skverą ateina kaip į muziejų pasivaiksčiot, nes būna jau pakeliui apsipirkę. Užtat šiemet ėmiau brangią vietą, kad ir per puse su kolege, bus kaip bus, bet blogiau jau kaip pernai tikrai nebus tikiuosi.
na įdomu kaip bus šiemet , nes kai pirkau vietą, brangi zona jau buvo išpirkta, teliko rinktis skverely