Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko sekti neištikimus sutuoktinius?

QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 18:38)
A klausiu, elementaraus klausimo, kas yra TIESA.
Atsakymas svarbus. Galimai tai pades mums susikalbeti.

biggrin.gif Jei vyras penktadienio vakara praleido su Maryte, o sako, kad su Petru tai cia yra MELAS. Nes TIESA ta, kad buvo su Maryte.
padejau susikalbeti?

Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 04 14, 19:41)
biggrin.gif Jei vyras penktadienio vakara praleido su Maryte, o sako, kad su Petru tai cia yra MELAS. Nes TIESA ta, kad buvo su Maryte.
padejau susikalbeti?

Ne. Man reikejo ne pavyzdzio, o atsakymo, kas yra tiesa.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 18:31)
Gerai, ok, O kas anot jusu yra TIESA?
Gal taip mes dasikasime iki tiesos sioje diskusijoje.

Atsiprašau, apie Tiesą, t.y., faktus, aš jums net su pavyzdžiais paaiškinau bent dvejose savo žinutėse. Jūs arba nesuprantate, arba nenorite suprasti, kad yra žmonių su kitokiais, nei jūsų įsitikinimais. Nei vienu iš šių atvejų toliau diskutuoti su jumis man nei įdomu, nei matau prasmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 18:46)

Jus labai gerai supratote, ka as norejau pasakyti. Sita nagrinejama tema yra labai konkreti ir visiskai zemiska. Galima aisku leistis i Sokrato stiliaus diskusija, bet kadangi nesedziu po alyvmedziu ir negeriu vynelio, tai gal tiek to.
Kaip supratau nesate 20ete, tai mane siek tiek stebina, kad vis dar nesupratote, jog zmones skirtingi ir stebites, kad kitu vertybes skiriasi nuo jusiskiu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Blue Rose @ 2015 04 14, 19:54)
Atsiprašau, apie Tiesą, t.y., faktus, aš jums net su pavyzdžiais paaiškinau bent dvejose savo žinutėse. Jūs arba nesuprantate, arba nenorite suprasti, kad yra žmonių su kitokiais, nei jūsų įsitikinimais. Nei vienu iš šių atvejų toliau diskutuoti su jumis man nei įdomu, nei matau prasmės  4u.gif

Jus nezinote mano isitikinimu, tad nemanipuliuokite jais. man tarkim jusu nei seimyninio gyvenimo, nei istikinimu diskusijai nereikia. man pakanka kad jus esate oponuojanti puse, jusu minciu, pageidautina hipotetiniu. Viskas. TArkim, as galiu sioje temoje zaisti kaip velnio advokatas. Man idomus pats diskusija. Tai yra galimybe argumentuoti, savos rusies proto zaidimas. o galimai, as rasau tai kam pritariu. Todel, uzmirskite tuos istitikinimus ir t.t.

Jei as jus kalusiu kas yra tiesa, vadinasi jus neatsakete.

Tiesa yra siekiamybe. Niekaz zemeje nezino tiesos, mes galime priarteti prie tiesos. Kiekvienas musu zino tik savo tiesa, ir tik mums apremiama faktu visuma, bet ne visus faktus. Galimai del to Dievas sake, neteiks ir nebusi teisiamas. Nes zmogui neduota apimti savo akiraciu 360 laipsniu.

As nenoriu, beprsmiskai jus varginti, tad ar testi toliau? Jums idomu ka as rasau?

Papildyta:
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 04 14, 19:55)
Jus labai gerai supratote, ka as norejau pasakyti. Sita nagrinejama tema yra labai konkreti ir visiskai zemiska. Galima aisku leistis i Sokrato stiliaus diskusija, bet kadangi nesedziu po alyvmedziu ir negeriu vynelio, tai gal tiek to.
Kaip supratau nesate 20ete, tai mane siek tiek stebina, kad vis dar nesupratote, jog zmones skirtingi ir stebites, kad kitu vertybes skiriasi nuo jusiskiu smile.gif.

Ir vel asmeniskumai, prie ko cia mano metai, na neidomu man kiek jums metu, tai nediskusijos esme. Dieve mano, nenorit, nereikia, niekas jums nebruka, gyvenkite sau i sveikata, savo asmenineje tiesoje. Bet as naiviai galvoju, kad zmones zingeidus, nori zvilgteleti kita kampa, siek tiek padaryti smegenineje reviziji. Norit tureti savo tiesas, turekites. mane stebina, kad kitoia nomone-tiesa, kai kam sukelia poreiki gintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 balandžio 2015 - 19:11
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 19:46)

Tiesa yra ne tai, ka galima irodyti, o tai, kas viska daro paprastu ir aiskiu
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2015 04 14, 20:04)
Tiesa yra ne tai, ka galima irodyti, o tai, kas viska daro paprastu ir aiskiu

Grazu 4u.gif
Bet velgi priklausomai nuo zmogaus. Vienam paaiskeja, paskatina gilintis, doemtis, kitam kaip sioje diskusijoje, kito bandymas atskleisti viena is galimu tiesos aspektu, gazdina, vercia stotis i ginyba.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 20:08)
Grazu  4u.gif
Bet velgi priklausomai nuo zmogaus. Vienam paaiskeja, paskatina gilintis, doemtis, kitam kaip sioje diskusijoje, kito bandymas atskleisti viena is galimu tiesos aspektu, gazdina, vercia stotis i ginyba.

Tiesa yra viena. Be aspektu. O kaip su ja elgtis, cia jau asmeninis pasirinkimas
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 19:03)
As nenoriu, beprsmiskai jus varginti, tad ar testi toliau? Jus idomu ka as rasau?

Ačiū, kad paklausėte, mano atsakymas: jei galite susilaikyti nerašiusi, neberašykite 4u.gif Ši tema nėra apie šventą Tiesą (todėl aš visur ir minėjau būtent faktus). Kitoje temoje galbūt, bet čia specifinis kontekstas. Juk nuėjusi į pvz. kosmetikos kurią temą, nepradėtumėt kalbėti apie makiažo tuštybę ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2015 04 14, 20:10)
Tiesa yra viena. Be aspektu. O kaip su ja elgtis, cia jau asmeninis pasirinkimas

Jus rimtai taip galvojate?

na gerai pvz. Ant stalo stovi puodukas su asele. i kambari ivedama uzmerktom akim zmones, Ir pastatome juos po 90 laipsniu kampu. Ir leidziame kokias dvi minutes paziureti i objekta-puoduka. Taigi, zmogus kuris stovejo priesais puodeli, kai asele buvo girieztai uzpakalyje aseles nemate. Kitas stovedamas priesais asele, mate asele. Trecias mate asele is kaires, ketvirtas is desines. Ir kuris is ju melavo? Zmones sake tai ka mate, teige savo tiesa.

Kitas pvz. jei issiusime grupe zmoniu i ta pati rengini, renginio gale kiekvienas is ju sakys savo subjektyvia tiesa, nes jie akcentuos tai kas jiems svarbu. Tiesos gali sutapti kaip puodelio atveju, trys is keturiu mate asele, taip ir renginyje, bet tikrai atsiras keletas zmoniu kurie pastebes detales, kurios neuzkliuvo ktiemes, tai velgi yra ju tiesa. TAi va, surinkus visu zmoniu subjektyvias tiesas, mes priartesime, bet nesuzinosime objektyvia tiesa.

O Jusu minima viena tiesa, zino tik dievas.
Papildyta:
QUOTE(Blue Rose @ 2015 04 14, 20:16)
Ačiū, kad paklausėte, mano atsakymas: jei galite susilaikyti nerašiusi, neberašykite  4u.gif Ši tema nėra apie šventą Tiesą (todėl aš visur ir minėjau būtent faktus). Kitoje temoje galbūt, bet čia specifinis kontekstas. Juk nuėjusi į pvz. kosmetikos kurią temą, nepradėtumėt kalbėti apie makiažo tuštybę ir pan.

Gaila kad pavelavote, buciau tikrai nerasiusi.

Bet jusu teise rinktis, riboti savo zinias. Beje, tokia ir jusu tiesa RIBOTA. Ir ji itakos jusu zinojima neistikimybes atveju, nes tai susije mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 balandžio 2015 - 19:21
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 09:08)
Mano galva tos kurios nori TIESOS ir yra pasiklydusios iliuzijose. Nes tas kuris zino zmogaus prigimti, ir aplamai gyvenima, pagaliau ziurejo mirciai i akis, suvokia kad pasaulis nesisuka apie sutuokitiniu klyna.

Nezinau, bet mano galva, zmogaus uzpakalis, tam tikru gyvenimo laikotarpiu perdaug sureiksmintas.

Kai pagalvoji kokia galinga subine,

kiek daug prirasyta apie ta pati...

Tvarkoje, jums tai tera tik 's...e' 'k...s'. Kitiems neistikimybe yra kur kas daugiau. Tarkime pasitikejimo, pagarbos klausimas. Nejaugi tai taip sunku suprasti ir priimti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 19:20)
na gerai pvz. Ant stalo stovi puodukas su asele. i kambari ivedama uzmerktom akim zmones, Ir pastatome juos po 90 laipsniu kampu. Ir leidziame kokias dvi minutes paziureti i objekta-puoduka. Taigi, zmogus kuris stovejo priesais puodeli, kai asele buvo girieztai uzpakalyje aseles nemate. Kitas stovedamas priesais asele, mate asele. Trecias mate asele is kaires, ketvirtas is desines. Ir kuris is ju melavo? Zmones sake tai ka mate, teige savo tiesa.

Kitas pvz. jei issiusime grupe zmoniu i ta pati rengini, renginio gale kiekvienas is ju sakys savo subjektyvia tiesa, nes jie akcentuos tai kas jiems svarbu. Tiesos gali sutapti kaip puodelio atveju, trys is keturiu mate asele, taip ir renginyje, bet tikrai atsiras keletas zmoniu kurie pastebes detales, kurios neuzkliuvo ktiemes, tai velgi yra ju tiesa. TAi va, surinkus visu zmoniu subjektyvias tiesas, mes priartesime, bet nesuzinosime objektyvia tiesa.

As tikrai nesuprantu kaip sita filosofine diskusija apie TIESA padetu zmogui, kuris ateitu i tema klausimu ar sekti savo sutuoktini.

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2015 04 14, 19:20)
Bet jusu teise rinktis, riboti savo zinias. Beje, tokia ir jusu tiesa RIBOTA. Ir ji itakos jusu zinojima neistikimybes atveju, nes tai susije mirksiukas.gif

O gal jus ziurite tiesiai i puodeli, kurio asele nugaroje. Ir atrodo jums tas puodelis toks RIBOTAS, be aseles. Pabandykit pakeisti ziurejimo kampa mirksiukas.gif .
Atsakyti