QUOTE(fjorė @ 2015 04 11, 00:15)
Na, gal empatijos ir vertinimo klausimo nelieskime, nes bus ne į temą..
O dėl mažesnės blogybės pasirinkimo, argi ne visi tą darom kasdiena?.. sveriam, renkamės ir dėliojame prioritetus. Paskui perdėliojame, nelygu kaip keičiasi aplinkybės.. kartais išgyvenam nemalonius jausmus dėl to, kad reikia vieną renkantis atsisakyti kito, kartais skausmą, bet taip yra. Toks gyvenimas. Ar jums ne?..
Ir man geriau rinktis žinant kuo daugiau objektyvios informacijos. Man taip saugiau. O jums ne? Patinka rožinė migla, kad tik neskaudėtų ir pasirinkimo su atsakomybę daryt nereikėtų?..
Na matot empatija baisiai svarbus rodiklis siuo atveju.
Nes hipotetiskai analizuoti, kaip robotui, atmetus jausmus, viskas atrodo kaip ir zuikio dainos. Bet kai zmones, ju veiksmus itakoja ne racionalus jausmai (skausmas) sis neigiamas faktorius itakoja racionalius sprendimus. Tad galite tiem zmonem raiskinti apie kasdiend aromus pasirinkimus, apie kosmosa ir jo erdves itakojancius kosminius laivus. Skausmas uzgozia viska, dar tas spaudimas is aplinkos, kad zut but privalai reaguoti. Raguoji vienaip, tampi mazgote, reaguoji kitaip, kvaile, treciiaip despote, ketvirtaip boba su kiausiais ir t.t. Sakysit zmones bus neva nebrandus, kad juos neva itakoja aplinka. Veidmainyste taip teigti, nes zmogus yra sociumo dalis, ir ta artima aplinka turi didele itaka zmgoaus sprendimui, nes jie yra jam autoritetas. Pagaliau nuo mazumes zmgoaus vertybiu sitstema formuoja ta pati aplinka.
Ir tada atsiranda temos, kaip isgyventi, kaip atsitiesti, kaip nepaluzti...
O is esmes, blaiviu protu vertinant, kas atsitiko, kelias minutes vykusios fikcijos, itakoja visa zmogaus gyvenima.
Gal nereikia to sarkazmo apie rozines miglas. Ne karta teko stebeti, kai pazadintas suo sukanciojo savo teisumu itikejusi zadintoja. Todel anglai ir teigia savo patarlese - "nezadinkite mieganciojo suns" - nes nezinai ka jis sukramtys.
O protaujantys zmones nemosuoja zinojimu-tiesa kaip bezdziones su kuoka, nes zino, kad tiesa neprognozuojamas ir ziauriai zeidziantis ginklas kvailio rankose.
O del manes, as noreciau tai zinoti, jei sis veiksmas itakotu mano tolimesni gyvenima. TArkim vyras ketintu mane palikti.