Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai, diskusijos

QUOTE(arilina @ 2015 11 14, 20:34)
nuobodu, nera perspektyvu, valdzia nekokia? girdejau daug blogu atsiliepimu, kad paskui labai nesiseka kita darbo ieskot, nes dabdaviai nemegsta buvusiu VT (tipo tinginiai).[...]
bet ismokau daug

o kokie dar kiti neigiami dalykai? Atlyginimas? Na bet visur jis gi ne milijonai.

Pati ir išvardinote neigiamus dalykus. smile.gif Su laiku pasidaro nuobodu, perspektyvų mažai (jei esi tiesiog normalus dirbantis valstybės tarnautojas be jokių prisitrynimų ir partinių nušvitimų). Pats kolektyvas gali būti visoks, bet apie galvas tai nuomonė mano ne pati geriausia (bent apie tuos, su kuriais teko susidurti). rolleyes.gif

Asmeniškai man su neigiamu požiūriu neteko susidurti, bet taip pat girdėjau visko. Bet ir į mokslų daktarus pas mus visuomenėje požiūris blogas (netikėjau kol pačiai neteko susidurti), tad čia tiek jau to.biggrin.gif
Kad tik atėjus į VT galima daug išmokti ir įgyti naujos naudingos patirties tai tikrai sutinku. Bet tas mokymasis trunka vienerius metus, na max. dvejus. Apeini tokį ratą, pasimokai, nervus palavini ir pats metas eiti lauk. Kitu atveju kyla rizika pavirsti į dumblo maišą už liūdną atlyginimą.smile.gif
Atsakyti
Ką, anot jūsų, būtų protinga sakyti per pokalbį, kodėl ieškai kito darbo, nors esi dirbanti? Nepasakysi gi, kad algos didesnės nori biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nirvanarama @ 2015 11 17, 21:32)
Ką, anot jūsų,  būtų protinga sakyti per pokalbį, kodėl ieškai kito darbo, nors esi dirbanti? Nepasakysi gi, kad algos didesnės nori biggrin.gif

As sakydavau, kad noriu realizuoti savo pasiulymus, iniciatyva.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 11 17, 23:19)
As sakydavau, kad noriu realizuoti savo pasiulymus, iniciatyva.

O man asmeniskai visada yra sunku meluoti ir sekti pasakas, nes as dirbu tik del pinigu. Aisku, pasakai tai, ka nori girdeti darbdavys. Bet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2015 11 18, 14:11)
O man asmeniskai visada yra sunku meluoti ir sekti pasakas, nes as dirbu tik del pinigu. Aisku, pasakai tai, ka nori girdeti darbdavys. Bet smile.gif

As tame tikrai nematau nieko bloga. Kodel darbdaviui graziai ir nepasakius, kad savo darba atlieku gerai ir uz ji noriu atitinkamai gaut atlygi. Jei meluosit jus - nenustebkit kad meluos ir jis. Jei jus pasakot kokios algos norit ir jis negales to moket geriau neit ir nedirbt 3 men. Maitintis pazadais ir paskui vel i paieskas... as zinau kiek man REIKIA ir uz maziau tikrai neisiu. O kiek noriu yra daugiau nei reikia, bet tas skirtumas jau derybos... visur cv rasau alga kokios noriu.
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2015 11 18, 13:27)
As tame tikrai nematau nieko bloga. Kodel darbdaviui graziai ir nepasakius, kad savo darba atlieku gerai ir uz ji noriu atitinkamai gaut atlygi. Jei meluosit jus - nenustebkit kad meluos ir jis. Jei jus pasakot kokios algos norit ir jis negales to moket geriau neit ir nedirbt 3 men. Maitintis pazadais ir paskui vel i paieskas... as zinau kiek man REIKIA ir uz maziau tikrai neisiu. O kiek noriu yra daugiau nei reikia, bet tas skirtumas jau derybos... visur cv rasau alga kokios noriu.

Truputi ne tai turejau omenyje. Pavyzdziui klausimas kodel ieskai naujo darbo. Mano vienintelis tikras atsakymas - del pinigu. Visi tobulejimai, saves realizavimai, karjeros siekimai, savo naudingu ziniu panaudojimas imonei, visa tai tik le le. Idomu kiek imonese liktu dirbti zmoniu jei niekas nemoketu pinigu, o bet, taciau, turetu dideles saves realizavimo galimybes wink.gif
O savo algos as niekada nebijojau pasakyti ir nebijosiu smile.gif
Atsakyti
Viskas suprantama, kad alga yra didelis motyvatorius biggrin.gif bet aš žinau įmonių, kur tiesmukumo nereikia ir jei pernelyg tiesiai kalbi, o ne "teisingai", tai neima į darbą, o dirbančius net kartais ir išmeta lauk...
Atsakyti
QUOTE(nirvanarama @ 2015 11 17, 22:32)
Ką, anot jūsų,  būtų protinga sakyti per pokalbį, kodėl ieškai kito darbo, nors esi dirbanti? Nepasakysi gi, kad algos didesnės nori biggrin.gif

O kas neleidžia pasakyti taip ir pasakyti, kad norite keisti darbą, nes šiuo metu gaunamas atlyginimas neatitinka jūsų atliekamo darbo kokybės ir turimų įgūdžių, o įmonė, kurioje dirbate neturi galimybių atlyginimo didinti?
Papildyta:
QUOTE(Smiltele82 @ 2015 11 18, 13:49)
Truputi ne tai turejau omenyje. Pavyzdziui klausimas kodel ieskai naujo darbo. Mano vienintelis tikras atsakymas - del pinigu. Visi tobulejimai, saves realizavimai, karjeros siekimai, savo naudingu ziniu panaudojimas imonei, visa tai tik le le. Idomu kiek imonese liktu dirbti zmoniu jei niekas nemoketu pinigu, o bet, taciau, turetu dideles saves realizavimo galimybes wink.gif
O savo algos as niekada nebijojau pasakyti ir nebijosiu smile.gif

O jei ir vienoj, ir kitoj įmonėj atlyginimas toks pats, bet vienoj sėdėsit visą laiką tarp surūgusių kolegų ir jokių perspektyvų -kasdien tas pats per tą patį monotoniškas nykus darbas, o kitoj - puiki atmosfera, įdomūs mokymai, įmonės vardas žinomas ir vertinamas, puikios perspektyvos po metų kitų pakilti pareigose.

Jums vistiek absoliučiai jokio skirtumo, kurioje dirbti, nes pinigai vienodi?
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 11 18, 16:08)
O kas neleidžia pasakyti taip ir pasakyti, kad norite keisti darbą, nes šiuo metu gaunamas atlyginimas neatitinka jūsų atliekamo darbo kokybės ir turimų įgūdžių, o įmonė, kurioje dirbate neturi galimybių atlyginimo didinti?
Papildyta:

O jei ir vienoj, ir kitoj įmonėj atlyginimas toks pats, bet vienoj sėdėsit visą laiką tarp surūgusių kolegų ir jokių perspektyvų -kasdien tas pats per tą patį monotoniškas nykus darbas, o kitoj - puiki atmosfera, įdomūs mokymai, įmonės vardas žinomas ir vertinamas, puikios perspektyvos po metų kitų pakilti pareigose.

Jums vistiek absoliučiai jokio skirtumo, kurioje dirbti, nes pinigai vienodi?

Pinigai man pirmoje vietoje. Antroje vietoje tai, kad imone atitiktu mano vidaus kriterijus. Ne visiems reikia karjeros ar kad imone butu linksniuojama kaip garsi.

Atsakyti
Ir aš galvoju keisti darbą, nes kolektyvas gana vyriškas ir nekalbus, visi tik į save susikoncentravę. Kažkaip norėtųsi tūrėti gyvenimą ne tik po darbo, bet ir darbo metu jaustis, kad gyveni ir net mėgautis juo. Ar lengvai gaunat norimus darbus? Prieš kelias dienas išsiunčiau keliolika cv tai laukiu, oi laukiu kol paskambins thumbup.gif
Atsakyti
man toks darbas tik privalumas butu bigsmile.gif maziau kalbu, maziau apkalbu, pavydo ir visokiu nesamoniu.
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2015 11 18, 21:15)
Pinigai man pirmoje  vietoje. Antroje vietoje tai, kad imone atitiktu mano vidaus kriterijus. Ne visiems reikia karjeros ar kad imone butu linksniuojama kaip garsi.

Jeigu jūs tikrai ekspertė savo srity - galite ir sakyti atvirai apie pinigus. Dar jeigu dirbat pardavimuose - visi supras, nes natūralu, kad žmones pardavimuose motyvuoja bonusai.

Šiaip vengčiau sakyti šitoje vietoje tiesą, kad ir kaip vyniotum, nes ji labai nekaip skamba, turime posakį, kad didesnė alga motyvuoja tris mėnesius, tai kas po to? Ne pirmus metus vadovaujantys vadovai supranta, kad tokiam žmogui išlaikyt tiesiog reikės nuolat kelti algą, o tai reiškia didesnę algą ne tik pradžioje, bet ir vėliau.

Logiška būtų tikėtis smarkiai pasikelti algą tiesiog pereinant į kito lygmens poziciją - vadovaujančią ar reikalaujančią didesnių kompetencijų. Tai tada lengva ir kalbėti per darbo pokalbį apie didesnių iššūkių paiešką. To paties lygmens pozicija - ar dėl keliasdešimt eurų tikrai keistumėt? Žmonės algų skirtumams pasidaro ne tiek jautrūs, kiek jų alga viršyja vidurkį ir pan, kai pasiekia tam tikrą žmogaus komforto lygį. Aišku, jei alga minimali, galit sakyt dėl pinigų keičiat ir niekam nekils jokių klausimų. Kuo aukštesnė alga, tuo keisčiau skamba tie finansiniai klausimai, nebent yra tikslingi paaiškinimai - reikia paskolai, dar kažkokiam tikslui, bet ir tai ne kiekviename pokalbyje apie tai pradėsi kalbėti ir lyg ir ne darbdavio reikalas, bet vadovai irgi žmonės ir jiems palankiau atrodo, kai turi žmogus tikslą pinigams.
Atsakyti