Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai, diskusijos

kaip juokinga buvo skaityt visą tą ginčą dėl vienos frazės biggrin.gif
Atsakyti
Na, merginos, nesipykstam! 4u.gif
Norėčiau jungtis prie beieškančių darbo blush2.gif Studijuodama dirbau beveik visą laiką, kai baigiau studijas, sugalvojau, kad noriu į valstybės tarnybą, išsilaikiau testus, bet nuėjus į kelis konkursus, pamačiau, kad čia per kelis metus gal ir įmanoma įsitrinti doh.gif Pažįstamų neturiu doh.gif Taigi, pradėjau aktyviai siuntinėti CV ir į privačias įmones, kol kas paieškos bevaisės verysad.gif
Atsakyti
Ką daryt, jei nori ieškotis kito darbo, bet esi dirbanti? Ką sakyt, kai reikia išeit į darbo pokalbį? g.gif
Atsakyti
klausimas del motyvacinio. ji siunciat laisko tekste ar prikabinat atskiru dokumentu?
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2015 11 14, 13:12)
klausimas del motyvacinio. ji siunciat laisko tekste ar prikabinat atskiru dokumentu?

Aš kaip kada. Jei motyvacinis ilgas, tuomet prikabinu kaip atskirą dokumentą. Dažniausiai taip ir būna. Jei neturiu, ką per daug pasakyt, tuomet įrašau kaip laiško tekstą.
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2015 11 14, 13:03)
Ką daryt, jei nori ieškotis kito darbo, bet esi dirbanti? Ką sakyt, kai reikia išeit į darbo pokalbį?  g.gif

bandykit pokalbi derinti per savo pietu pertrauka, o gal padetu koks "reikia pas stomatologa", o paskui ilgiau atidirbtumet ta nebuta laika.
O kodel norit ieskot kito darbo, juk kaip supratau butent toki radot kokio ieskojot... Atleiskit, kad smalsauju, bet idomu kas buna ne taip ir kam nusiteikti man paciai...
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2015 11 14, 13:15)
bandykit pokalbi derinti per savo pietu pertrauka, o gal padetu koks "reikia pas stomatologa", o paskui ilgiau atidirbtumet ta nebuta laika.
O kodel norit ieskot kito darbo, juk kaip supratau butent toki radot kokio ieskojot... Atleiskit, kad smalsauju, bet idomu kas buna ne taip ir kam nusiteikti man paciai...

Per pietų pertrauką tai niekaip, nes ji pas mane tik 30 min., o ir darbas ne mieste, o už miesto, tai nespėčiau suvažinėt. Tuomet vienintelis variantas lieka stomatologas tikriausiai...

Kol kas dar neieškau, bet svarstau apie tokią galimybę. Pamačiau vieną skelbimą, kuris labai sudomino, todėl noriu ten nusiųst CV. Galvoju, ką reikėtų daryt, jei pakviestų į pokalbį.

O šioj įmonėj nepatinka valdžia, kolektyvas, maža alga (ir jos tikrai nekels artimu metu), jokios motyvacinės sistemos, jokio mokymosi proceso, nes tiesiog nėra iš ko mokytis, o jei yra, tuomet jie sako, kad neturi laiko (bet aš jaučiu, kad tiesiog nenori manęs mokyt, kad paskui per daug nemokėčiau, visi nori jaustis nepakeičiami), darbas už miesto, važinėjimas ir t.t. Yra ir geresnių darbo vietų...
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2015 11 14, 15:45)
Yra ir geresnių darbo vietų...

Smalsumas mane tuoj užės - Jūs netyčia ne įmonėje iš B raidės įsidarbinote (aš niekaip nesusijusi, tik įdomu)? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 11 14, 16:44)
Smalsumas mane tuoj užės - Jūs netyčia ne įmonėje iš B raidės įsidarbinote (aš niekaip nesusijusi, tik įdomu)? biggrin.gif

Nu ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Santorini. @ 2015 11 13, 12:43)
noriu į valstybės tarnybą, išsilaikiau testus, bet nuėjus į kelis konkursus, pamačiau, kad čia per kelis metus gal ir įmanoma įsitrinti 

Viskas, aišku, priklauso nuo miesto ir nuo pareigų, bet kad kiek iš aplinkos pavyzdžių matau, tai tikrai nėra sunku pakliūti ir be pažinčių į VT, Vilniuje bent. unsure.gif Sunkiau nebent ten, kur jau yra kažkas iš į tą pačią vietą pretenduojančių pakaitinių, nes jie dažniausiai tiesiog geriau gaudosi praktikoje.
Tik kad šiaip VT visku kuo toli nuo svajonių darbo vietos.biggrin.gif

QUOTE(reine de beauté @ 2015 11 14, 17:49)

Aišku, tada tiesiog aprašymas labai sutampantis.smile.gif Matyt, kad tokių daug.
Apmokyti gali nenorėti dar ir dėl to, kad toje pozicijoje ar net ir visoje įmonėje darbuotojų kaita didelė (nes nu kas ilgai dirbs už mažai...) - neapsimoka ir net laiko gaišti nenori. Negeros tendencijos, žodžiu.
Bet kokiu atveju jeigu jau dabar vardinate trūkumus, tai tikrai verta kiek pabuvus viską gražiausiu kampu viską įsirašyti į CV ir ieškoti kažko kito.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 11 14, 20:30)
Viskas, aišku, priklauso nuo miesto ir nuo pareigų, bet kad kiek iš aplinkos pavyzdžių matau, tai tikrai nėra sunku pakliūti ir be pažinčių į VT, Vilniuje bent. unsure.gif Sunkiau nebent ten, kur jau yra kažkas iš į tą pačią vietą pretenduojančių pakaitinių, nes jie dažniausiai tiesiog geriau gaudosi praktikoje.

Vilniuje tikiu ir aš, kad lengviau ir be pažinčių, mažesniam mieste problematiška g.gif na taip, ne svajonių darbai, bet man pagal specialybę, ir manau tiesiog įdomu būtų ten dirbti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2015 11 14, 15:45)
Per pietų pertrauką tai niekaip, nes ji pas mane tik 30 min., o ir darbas ne mieste, o už miesto, tai nespėčiau suvažinėt. Tuomet vienintelis variantas lieka stomatologas tikriausiai...

Kol kas dar neieškau, bet svarstau apie tokią galimybę. Pamačiau vieną skelbimą, kuris labai sudomino, todėl noriu ten nusiųst CV. Galvoju, ką reikėtų daryt, jei pakviestų į pokalbį.

O šioj įmonėj nepatinka valdžia, kolektyvas, maža alga (ir jos tikrai nekels artimu metu), jokios motyvacinės sistemos, jokio mokymosi proceso, nes tiesiog nėra iš ko mokytis, o jei yra, tuomet jie sako, kad neturi laiko (bet aš jaučiu, kad tiesiog nenori manęs mokyt, kad paskui per daug nemokėčiau, visi nori jaustis nepakeičiami), darbas už miesto, važinėjimas ir t.t. Yra ir geresnių darbo vietų...

ah tuomet liudna.... galvojau, kad jums labai pasiseke greit radot ir butent toki darba kokio ieskojot. tikekimes, kad taip pat greit rasit ir kita, tik geresni 4u.gif

QUOTE(zomša @ 2015 11 14, 19:30)

o kodel sakot, kad VT taip blogai? nuobodu, nera perspektyvu, valdzia nekokia? girdejau daug blogu atsiliepimu, kad paskui labai nesiseka kita darbo ieskot, nes dabdaviai nemegsta buvusiu VT (tipo tinginiai). Labai liudna del sio mito, nes pati esu dirbusi biudzetineje istaigoje, tai ojojoj kaip dirbti teko, ir virsvalandziu apsciai buvo, ir daugybe stresiniu nenumatytu situaciju, ir darbo ne pagal pareigybes aprasyma, bet ismokau daug ir butu labai liudna jei potencialus darbdaviai paziureje i CV sakys aj,ka ta ten is biudzetininku gali sugebet, gi jie ten kavute nuo ryto iki vakaro tik geria.

o kokie dar kiti neigiami dalykai? Atlyginimas? Na bet visur jis gi ne milijonai.
Atsakyti