Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(BonPari* @ 2014 04 04, 12:35)
Nelabai įsivaizduoju ką galima sutaupyti iš prieskonių.  g.gif na nebent pastoviai kažką gaminant šaukštais tuos prieskonius beriat? Aš asmeniškai nemėgstu prieskoniais perkrauto maisto, tai pas mane tradiciškai tik druska, pipirai, prieskonių paukštienai/mėsai mišinys, malta paprika, džiovintas bazilikas, mairūnas. O perku kai būna akcijos 30-40 %, daugiau pokelių prisiperku ir ilgam užtenka, ir susitaupo nemažai. Bandžiau kažkada ant palangės žoles augintis, bet nepatiko joms, nežinau ar sėklos prastos, ar ūkininkė iš manęs nekokia, bet greičiau antras variantas  lotuliukas.gif


yra galimybe pirkti sveriamus arba promo (sanitex) po 1 kg supakuota: kainuoja 5-9 Lt, o nesusinaudoja nors tu ka.. jau beveik 2 metus naudoju 1 kg kiaulienai, o zuviai... jauciu ir per desimtmetį nesunaudosiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 04 04, 22:11)
yra galimybe pirkti sveriamus arba promo (sanitex)  po 1 kg supakuota: kainuoja 5-9 Lt, o nesusinaudoja nors tu ka.. jau beveik 2 metus naudoju 1 kg kiaulienai, o zuviai... jauciu ir per desimtmetį nesunaudosiu  doh.gif

tai jie gi praranda kvapą,aromatą,o jei dar su priedais tai ir galiojimas ne amžinas,ir plius gali maistinės kandys užsiveist unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2014 04 04, 15:40)
Grange visokios tikos ir kiti babajiski biggrin.gif prieskoniai mano labai megstami,patinka man ju virtuve.situos ir as perku misiniais,jie buna bedruskiai,stiprus,tikrai ilgai uztenka.bet mesai,zuviai nieko sudetingo,tokiuneperku.

Ciberzole pas mane labai einama visit kur grazios spalvos reik biggrin.gif

nono.gif: o tokio tipo prieskoniai ir man tinka ir patinka..

ai nu va nebent dėl spalvos. nes jei perdei skonio tai ir sugadina viską.

QUOTE(dontstop @ 2014 04 04, 19:01)
Ir aš neperku mišinių, ir neperku su druska. Ale įdomumo dėlei pažiūrėjau - mano maži pakeliai po 7-8 g. Ne visi pigių gamintojų prieskoniai supakuojami į didesnius pakelius. Brangesnių gamintojų - tada kilogramo kaina gaunasi didesnė, joks taupymas  smile.gif
Štai pvz:

Raudonėliai, 7 g, sudėtis 100 % raudonėliai, t y jokios druskos, panaudojimo variantai:
viena didelė pica
1.5-2 kg šmotas mėsos orkaitėj
pokas (400-500 g) makaronų su priedais
troškinys kruopos+mėsa+daržovės 6-8 porcijos
ir tt ir pan  smile.gif

po tiek daug makaronų ant kart verdi? nu nebent didelė šeimyna mastau.gif
tokį didelį mėsos gabalą ištrint,tai sutinku, gal ir reikia, bet troškiniams, atrodo daug, nors realiai gal nlb įsivaizduoju to kiekio 7 g biggrin.gif bet tada aišku perkant tokiais pakučiais reikia dažnai.


QUOTE(karra @ 2014 04 04, 20:11)
yra galimybe pirkti sveriamus arba promo (sanitex)  po 1 kg supakuota: kainuoja 5-9 Lt, o nesusinaudoja nors tu ka.. jau beveik 2 metus naudoju 1 kg kiaulienai, o zuviai... jauciu ir per desimtmetį nesunaudosiu  doh.gif

nu va man ir kilo klausimas kaip jie išsilaiko? turi labai sandariai laikyt. pas mane kai kurie dėžutėse ir tai gauna drėgmės, sušoka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 04 04, 21:11)
yra galimybe pirkti sveriamus arba promo (sanitex)  po 1 kg supakuota: kainuoja 5-9 Lt, o nesusinaudoja nors tu ka.. jau beveik 2 metus naudoju 1 kg kiaulienai, o zuviai... jauciu ir per desimtmetį nesunaudosiu  doh.gif

pasidalinkit, kaip jūs juos laikot, mano prieskoniai, jei didesniais kiekiais perku, tai po kiek laiko susigumuliuoja...nuo drėgmės matyt, nors laikau, man atrodo, labai sandariai g.gif
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2014 04 05, 10:56)
nu va man ir kilo klausimas kaip jie išsilaiko? turi labai sandariai laikyt. pas mane kai kurie dėžutėse ir tai gauna drėgmės, sušoka  doh.gif

susitelepatinom laugh.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu biggrin.gif bet atrodo tikrai laikau indeliuose, sandarūs, bet va vistiek patenka, sušoka. ar stikliniam, ar plastikiniam,tas pats.
nežinau nei ką daryt..
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 04 05, 11:56)

po tiek daug makaronų ant kart verdi? nu nebent didelė šeimyna mastau.gif


Nedidelė šeimyna - trise mes smile.gif O verdu visad 2-3-4 dienom į priekį, neturiu kada kasdien prie puodų sukiotis smile.gif
Atsakyti
O jūs tik prekybos centruose perkant prieskonius? Kiek žiūrėjau tai visokios santa maria, žalsva, kotanyi gaunasi brangiausi. Nors turiu bendradarbe, kuri įsitikinus, kad santa maria nors ir brangiausi, bet skalsiai naudojasi. Na, kiekvienam savo.

Man atrodo spec.parduotuvėse, mugėse galima pigiau rasti nors ir nevardiniu prieskonių.

Kiek pamenu per kaziuka pirkau raudoneliu pokelį 40 ar 50 gr, sumokėjau gal 4 lt.
Atsakyti
Mes irgi is tu, kurie padazu ir prieskoniu naudoja daug, bet jie sudaro nedidele islaidu dali, o skoni ir aromata priduoda, tuo labiau kad norisi isbandyti ir kitu saliu / kulturu maista, kur be prieskoniu nelabai ir gausis. Ant palanges darzai nepatinka (esam augine bazilika, citr melisa, koriander (sito nezinau lietuviskai)), todel jei nusiperkam vazoneli gana greitai nuskabau lapus ir i kamera dedu. Dziovinti naminiai gal ir labai sveika (esam tureje is mb mamos), bet nuobodu ir po kurio laiko jau ne prieskonio, o zoles kvapas. Krapai pasiteisino tik saldyti smulkiai pjaustyti. Be prieskoniu ir padazu jau ir nebeskanus maistas, nelabai isivaizduoju savo virtuve tik su pipirais ir druska ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 04 05, 10:38)
Nedidelė šeimyna - trise mes  smile.gif O verdu visad 2-3-4 dienom į priekį, neturiu kada kasdien prie puodų sukiotis  smile.gif

niu tada kitas reikalas smile.gif

QUOTE(KibirVibir @ 2014 04 05, 19:30)
koriander (sito nezinau lietuviskai)),

kalendra mirksiukas.gif

o vat man ji lapeliais nepatiko, arba aš nežinojau kur ją naudot unsure.gif smirdėjo kažkaip.. ir pati auginau, ir vazonėly. bet man ir kažkaip patinka šalddyti labiau, nei džiovinti. jau reiktų krapų įsitaisyt, nes jau tokie nupiepę kažkokie, ilgai stovi..

aš vis dar kovoju su salotom, kaip neišmesti dalies nusipirkus. nesunaudojam wacko.gif nežinau nei kaip suktis.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2014 04 05, 21:30)
Dziovinti naminiai gal ir labai sveika (esam tureje is mb mamos), bet nuobodu ir po kurio laiko jau ne prieskonio, o zoles kvapas. Krapai pasiteisino tik saldyti smulkiai pjaustyti. Be prieskoniu ir padazu jau ir nebeskanus maistas, nelabai isivaizduoju savo virtuve tik su pipirais ir druska  ax.gif

g.gif As kaip tik stengiuosi prisidziovinti naminiu,nes man palyginti su jais parduotuviniai-be skonio ir kvapo...gal priklauso nuo to,kaip dziovinami g.gif Krapu,petrazoliu visada prisidziovinu,dar is mamos gaunu dasiu,metu,melisos arbatai,raudonelio (irgi naudojam tik arbatai)...man visada savi buvo kvapniau ir skaniau uz pirktinius,kvapas islieka net ir daugiau kaip metams praejus,ir reikia ju i patiekalus maziau nei pirktiniu,kad skoni priduotu...Sia vasara dar,sakiau,kadagiu uogu prisirinksiu... ax.gif O toks ciobrelis-tai jis pirktas konkreciai be kvapo (tiesa,pirkau vaistine arbata),tuo tarpu kai savo pridziovinto tik atidarius indeli po visa virtuve pasklinda aromatas-nepriklausomai nuo to ,kiek jis saugomas... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2014 04 05, 21:37)
o vat man ji lapeliais nepatiko, arba aš nežinojau kur ją naudot  unsure.gif smirdėjo kažkaip..


Tai kalendra ir turi smirdet-blakemis bigsmile.gif Man ji irgi nepatinka del tokio kvapo smile.gif
Atsakyti
Sveikos, įsiterpsiu apie prieskonius 4u.gif Aš jau keli metai perku 'rudugys' produkcija, aliejai ten, prieskoniai, arbatos sveriamos ir t.t, yra labai daug prieskonių, mišinių pasirinkimo, sveriama viskas, tikrai daug susitaupo, ir gali pirkti kiek nori, ar 50g ar 100g, yra ir eko ir ne mišinių. Kiek perku neteko nusivilt - nei sušoka, nei kandžių nebuvo. Šiuo metu man 'einamiausias' iš jų mišinys - druska, krapai,česnakai, lengas mišinys (sveriant), ir aš naudodavau šitus ingridientus atskirai, o čia 3in1; daug išbandžiau jų prieskonių, tikrai patiko, kitur jau nieko ir neperku manau g.gif o sveria jie į popierinius maišiukus, namie persipilu į stiklinius nuo santa marijos buvusių kažkada, o likutį laikau tuose maišeliuose, susegu segtuku ir tiek, jei perku kokių krapų daugiau tai į didesnį induką persipilu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 04 05, 21:37)

aš vis dar kovoju su salotom, kaip neišmesti dalies nusipirkus. nesunaudojam wacko.gif nežinau nei kaip suktis.


Pabandykit pasidaryt lavaso su skirtingais idarais. 4u.gif

QUOTE(denaxa @ 2014 04 05, 22:13)
g.gif As kaip tik stengiuosi prisidziovinti naminiu,nes man palyginti su jais parduotuviniai-be skonio ir kvapo...gal priklauso nuo to,kaip dziovinami  g.gif  Krapu,petrazoliu visada prisidziovinu,dar is mamos gaunu dasiu,metu,melisos arbatai,raudonelio (irgi naudojam tik arbatai)...man visada savi buvo kvapniau ir skaniau uz pirktinius,kvapas islieka net ir daugiau kaip metams praejus,ir reikia ju i patiekalus maziau nei pirktiniu,kad skoni priduotu...Sia vasara dar,sakiau,kadagiu uogu prisirinksiu... ax.gif O toks ciobrelis-tai jis pirktas konkreciai be kvapo (tiesa,pirkau vaistine arbata),tuo tarpu kai savo pridziovinto tik atidarius indeli po visa virtuve pasklinda aromatas-nepriklausomai nuo to ,kiek jis saugomas... rolleyes.gif



Pritariu visu 100proc drinks_cheers.gif
Metus pas mus namines zoleles neisstovi,sunaudojam gan greit viska,
bet ciobreliu aromatas thumbup.gif
Tiesa,naminiai kalendros zirniukai nemalti stovejo gal 3m,dabar va susimalem,na ir liuks-kvapas astrus,skonis irgi gerai jauciasi.Labai skanu det i morku salotas su aliejum.
Apie ka tik nuskinto is darzo baziliko kvapa ir skoni ant svieziu pomidoru tai net nekalbu... wub.gif
Atsakyti