Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Okokionera @ 2014 04 04, 14:03)

Aš gamindama vadovausjuosi taisykle, kad vienam patiekalui pagardinti naudojama 1 prieskonių mišinys ARBA 3 atskiri prieskoniai, neskaitant bazinių druskos ir pipirų.

Okokionera, aš gamindama nenaudoju druskos beveik visai, retai į kurį patiekalą apskritai beriu. Ir pipirai itin retai naudojami. Gal dėl to prieskonių daugiau...
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 04 04, 14:05)
Okokionera, aš gamindama nenaudoju druskos beveik visai, retai į kurį patiekalą apskritai beriu. Ir pipirai itin retai naudojami. Gal dėl to prieskonių daugiau...



Gana tikėtina. Nes nors nesu sūraus maisto gerbėja, tačiau jei iki norimo lygio tektų pasisūrinti pvz.; tą patį troškinį, tai vietoj žiubsnelio druskos man reikėtų ~1v.š sojos padažo ARBA ~1 pakelio priekonių mišinio su druska (nedideliu kiekiu) blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Okokionera: 04 balandžio 2014 - 13:12
QUOTE(Okokionera @ 2014 04 04, 14:11)
Gana tikėtina. Nes nors nesu sūraus maisto gerbėja, tačiau jei iki norimo lygio tektų pasisūrinti pvz.; tą patį troškinį, tai vietoj žiubsnelio druskos man reikėtų ~1v.š sojos padažo ARBA ~1 pakelio priekonių mišinio su druska (nedideliu kiekiu) blink.gif

Na aš nenaudoju ir mišinių su druska biggrin.gif Apskritai nelabai naudoju mišinių...
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 04 04, 12:58)
galėsiu paskaičiuot, bet iš akies - ~30.


oho.. bigsmile.gif , as tiek turbut nezinociau kur panaudoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 04 04, 12:35)
Nelabai įsivaizduoju ką galima sutaupyti iš prieskonių.


Tai jei visus prieskonius(zoles) turetumet savo uzaugintus be isimties,ne cento parduotuvej neisleistumet tada mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 04 balandžio 2014 - 14:35
QUOTE(gustika @ 2014 04 04, 15:34)
Tai jei visus prieskonius(zoles) turetumet savo uzaugintus be isimties,ne cento parduotuvej neisleistumet tada mirksiukas.gif  ax.gif


Tas tiesa, bet mano atveju aš nedaug kad ir toms žolėms išleidžiu. Turbūt daugiau išleisčiau žemei sodinimui, gražiems vazonėliams, ir tai dar kur garantija kad išaugs. biggrin.gif Aišku privalumas tas, kad bent jau žinai, kad tikrai pvz. bazilikas, o ne kokios pakelės dilgėlės susmulkintos lotuliukas.gif
Atsakyti
As kai pradejau studijuot ka cia kur sutaupius dariau taip-pirmiausiai nustojau pirkt misinius kuriu didziaja dali sudaro druska.ir tada nebereik pilt pakeliais kad norima skoni isgaut.po to pasedejau kelis vakarus googlej susasiuvinuku studijuodama prieskoniu derinima.zoleliu turiu galimybe pati uzsiaugint.

Okionera tai as aisku irgi varijuoju su paruosimo budais ir garnyrais,bet tarkim vista tu gali isvirt,is kept arba istroskint.tai trys budai.bet turint ir mokant zaist su prieskoniais ir padazais vietoj triju tu kur kas daugiau..ir tam nebutina pilt prieskoniu tiek,kad gaut bazilikus vistienos skonio biggrin.gif viskam turi but saikas.
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 04 04, 15:42)
Aišku privalumas tas, kad bent jau žinai, kad tikrai pvz. bazilikas, o ne kokios pakelės dilgėlės susmulkintos lotuliukas.gif


drinks_cheers.gif Tai cia dar baika.Dilgele-naudinga zole.
Man baisiau,kai pradedu galvot kaip tas zoleles apdoroja,ty.'dziovina',-apipurskia chemikalais ir voila-dziovinti bazilikai. doh.gif
Atsakyti
na aš ir iš tų, kuri naudoja nemažai prieskonių, bet aš tai perku didesniais kiekiais, na pokais pvz po 200-150 g. ir tada susipilstau į mažus indelius,tai man ilgai u-tenka, nu tikrai neperku kas kelis mėn. nebent kas pasibaigia ir reikia. dabar iš vis bandau tą prieskonių spintelę mažinti, nes tikrai yra kažkas, kur galvoju kur benaudot.ciberžolė pvz. retai aš ją benaudoju,tai sunaudosiu ir nebepirksiu.
man mišiniai patinka, perku be druskos, bet pvz. tokiam tikka masala prieskonių mišiniui reikia daug įvairių kitų (kumino, kalendros,įv pipirų, kardamono, ciberžolės ) tai juos turėt atskirai ir daugiau ne visus panaudot ir nelabai verta.
dabar kai parašiau ir paskaičiau, tai tuos atskirus visus ir turiu blush2.gif doh.gif bet tokį kuminą dar dažniau naudoju gal, kalendrą retai, ciberžolę ir retai..
tai man labiau apsimoka turėti pakelį jau mišinio, jo užteks bent 10-12čiai kartų tai tikrai, nes dedu po šaukštuką maždaug. tai jau praktiškai vos ne visiems metams, nes tikrai ndarau tikkos masalos dažniau nei kartą į men, iš vis kartą į kelis.
tas pats su kokiais mišiniais steikui pvz. kepu nedažnai, tai ir ilgiau užtenka.
nors patinka turėt ir atskirai, bet kuo toliau, tuo labiau žiūriu, kad man mišiniai prie širdies.

druska, pipirai, bazilikas, raudonolis kažkaip visada yra, dar prieskoniai vištienai (vėlgi mišinys), prieskoniai žuviai//
Atsakyti
Grange visokios tikos ir kiti babajiski biggrin.gif prieskoniai mano labai megstami,patinka man ju virtuve.situos ir as perku misiniais,jie buna bedruskiai,stiprus,tikrai ilgai uztenka.bet mesai,zuviai nieko sudetingo,tokiuneperku.

Ciberzole pas mane labai einama visit kur grazios spalvos reik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 04 04, 15:07)
oho..  bigsmile.gif , as tiek turbut nezinociau kur panaudoti  blush2.gif


Ir aš anksčiau nežinojau - bet po truputį pradėjau eksperimentuoti, kai kurie prieskoniai neprigijo, bet be daugumos jau nebegalėčiau išsiversti smile.gif
QUOTE(Akela. @ 2014 04 04, 16:17)
As kai pradejau studijuot ka cia kur sutaupius dariau taip-pirmiausiai nustojau pirkt misinius kuriu didziaja dali sudaro druska.ir tada nebereik pilt pakeliais kad norima skoni isgaut.

Ir aš neperku mišinių, ir neperku su druska. Ale įdomumo dėlei pažiūrėjau - mano maži pakeliai po 7-8 g. Ne visi pigių gamintojų prieskoniai supakuojami į didesnius pakelius. Brangesnių gamintojų - tada kilogramo kaina gaunasi didesnė, joks taupymas smile.gif
Štai pvz:
user posted image

Raudonėliai, 7 g, sudėtis 100 % raudonėliai, t y jokios druskos, panaudojimo variantai:
viena didelė pica
1.5-2 kg šmotas mėsos orkaitėj
pokas (400-500 g) makaronų su priedais
troškinys kruopos+mėsa+daržovės 6-8 porcijos
ir tt ir pan smile.gif
Atsakyti
Cia jau negaliu gincytis,dontstop,as ne lt smile.gif
Atsakyti