QUOTE(dontstop @ 2015 05 02, 09:01)
Rasma, atsimenu iš senesnių jūsų postų, kad perkat gan brangias daržoves. Manau, tame visa "paslaptis"

Mūsų šeimos išlaidos maistui nesiekia 200 eur (3 valgytojai), daržovėms ir vaisiams taip pat išleidžiam daugiausiai (~37 eur), ir manau, kad valgom jų tikrai daug. Bet tarkim šiuo metų laiku perkam: morkas, burokus, svogūnus, česnakus, kopūstus. + svogūnų laiškai, užauginti ant palangės. + konservuoti savo sultyse pomidorai troškiniams. + šaldyti žirneliai, kartais ir šaldytų daržovių rinkiniai, paįvairinti gan skurdų asortimentą
Pasižiūrėjau atidžiau, tai daržovėm ~70 Eur, vaisiams ~110 Eur, pieno prod. ~100 Eur (pagrinde pienas, varškė, grietinė, kefyras/pasukos, sviestas ir indelis jogurto vyrui į darbą, naminio nesineša), mėsa ~30 Eur, žuvis ~60 Eur, visokia 'bakalėja' (kruopos, riešutai, džiovinti vaisiai, arbatos, aliejai ir pan.) ~110 Eur, alkoholiui 0, o mineraliniui (sportuojant nešamės į klubą, treniruotes) ir sultims (praktiškai į darželį) ~80 Eur, o kt. visiems šlamštmaisčiams (duoniukams, trapučiams, sausiems pusryčiams ir t.t.)
QUOTE(RitaRazi @ 2015 05 02, 10:15)
Rasma, nemažai mes išleidžiam, sakyčiau, taip vidutiniškai. 120 eur, vienam žmogui - tai čia 600 eur. mėnesiui? Mes panašiai nuo tokios sumos ir pradėjom mažinti išlaidas...
Bet turiu dar pasakyti - kartais paprastomis darbo dienomis negaminu pietų
O kartais užsibėgiojusi išvis negaminu..
Taip, ~600 Eur.
Buvo vienu metu daugiau, tai sumažinau iki dabartinių išlaidų, bet šiaip tikrai daug stoviu virtuvėje, gaudau 'akcijas' brangesniems ir pan.
Matyt jūsų paslaptis kiekyje

Nes aš gaminu triskart..pusryčiai, pietūs, vakarienė ir dažnai dar pagal šeimos narių skonį, retai kada visi valgom tą patį.
Maisto išmest praktiškai netenka, nes kasdien kažką naujo galvoju..