Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Mums kovo mėnesį (aš, vyras ir dukra 4metai) išėjo 464€ suapvalinus ax.gif
Bet čia su svečiais ir valgymu ne namuose smile.gif Tuo labiau mes irgi kelis kartus buvome svečiuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nastya: 03 balandžio 2015 - 03:38
QUOTE(Pireja @ 2015 04 02, 22:22)
Bet jei namie nebuvote, tai tas ant to turejo iseiti.

As pati neskaiciuoju sveciu. Nes pas mus ateina, bet ir mes einame. Pas vaikai irgi draugai ateina, valgo daznai su mumis, bet ir maniskis kvieciamas pas kitus.

Bet ilgalaikiai sveciai (atvyke ilgiau nei savaitgaliui) tikrai gali tureti itakos isleistai sumai.

As traukiu svecius, kadangi planuojam ir apsipirkinejam savaitei, tai gan sunku isskirt, be to, visada perkam kokiu pakramtuku nenumatytiems atvejams uzgriuvus sveciams.
Atsakyti
Sveikos mano suma apie 200 €. Šiek tiek daugiau nei praeitą mėnesį, bet tam turėjo įtakos gimtadieniui pirkti tortai ir saldainiai. Šį mėnesį bandysiu atskirai skaičiuoti, kiek pinigų išleidžiame saldumynams.
Atsakyti
QUOTE(Canelle @ 2015 04 03, 10:22)
As traukiu svecius, kadangi planuojam ir apsipirkinejam savaitei, tai gan sunku isskirt, be to, visada perkam kokiu pakramtuku nenumatytiems atvejams uzgriuvus sveciams.

As irgi traukiu. Tik neakcentuoju, kad isleidome +20€ daugiau, nes turejome sveciu. Nes lygiai taip pat ir mes kazkam buname sveciai (tuomet nevalgome namie). Tai man truputuka atrodo saviapgauliskai sakyti, kad isleidau daugiau, nes turejau sveciu. Nebent tu sveciu tikrai daug ir jie apsistoje namuose ilgam laikui. Bet man neteko tureti tokiu atveju su ilgaalaikiais sveiciais, kad apsistoje valgytu tik mano maista, nedalyvautu maisto pirkime, nieko savo neatsiveztu ir pan. Tai vel gi...
As tik kaledoms ir velykoms numatau atskira "stalo biudzeta". O kt. atveju neisskiriu ir stengiuosi itilpti i iprastine menesine suma. Jei ispuola gimtadienis, tai po gimtadienio galima ir paprasciau pasimaitinti (salotos, sumustiniai, sriubos, makaronai, namines picos), kad ieiti i finansini "balansa".
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 04 02, 22:22)
Bet jei namie nebuvote, tai tas ant to turejo iseiti.

tai taip, kazkiek susivienodejo,bet vistiek neisleistume per 6 dienas 140 eur ne pro kur.

QUOTE(Pireja @ 2015 04 03, 11:23)
As irgi traukiu. Tik neakcentuoju, kad isleidome +20€ daugiau, nes turejome sveciu. Nes lygiai taip pat ir mes kazkam buname sveciai (tuomet nevalgome namie). Tai man truputuka atrodo saviapgauliskai sakyti, kad isleidau daugiau, nes turejau sveciu.

na is vis buvo papildomi 8 zmones,tai kaip ir jauciasi budzetui. nes jei buciau parasius ta suma valgymas ne namie, tai butu labai neaisku kiek cia tiek pravalgem biggrin.gif nesupraskit klaidingai, tie sveciai labai mieli ir laukiami buvo, ir man labai padejo kai uzsakem maista, o ne man 10iai zmoniu reikejo gamint (plius maistas ne bet koks, o 100 proc vegetarinis ir dar tradicinis mano vyro salies, tai man misija neimanoma). ir dar plius papildomai pirkom gaiviu gerimu, kuriu mes siaip neperkam, smulkme, bet vistiek prisidejo, na ir vaisiu ir ko ten dar, darzoviu, kurias po to dar turejau ismest, ypac alyvuoges nes as nevalgau, o b. neberpibaige. bet cia tokios islaidos kurios si men nepasikartos manau.
i svecius mes ir einam, aisku, tik va kova tai nejom.
Atsakyti
Kovo mėnesis su alkoholiu ir maistu ne namie (dviems) 339,36 eur unsure.gif

Alkoholis sudarė apie 70 eur tos sumos (penktadalis).

Šį mėnesį skaičiuoju detaliai kiek išlaidų sudaro valgymas ne namie, alkoholis ir saldumynai.
Atsakyti
Pireja, Canelle, sakykit, pas mesininka pigiau nei kokiam carrefour ar intermarché? Na taip apyyisliai? O is kokybes skirtumas akivaizdus ar ta pati mesa?
As niekad neperku pas mesininka nes tingiu eit i 3 skirtingas pard kai apsipirkineju (darzoves visad perku vienoj darzoviu pard ten lb skanios kokybiskos ir kainos normalios, o kadangi duodu maziukui tai norisi kad nebutu plastmases skonio, na ir intermarché nes man patogiausia ten). Islaidu siaip neskaiciuoju kas menesi bet zinau kad isleidziam nemazai maistui, netgi per daug manau..
Atsakyti
QUOTE(distancija @ 2015 04 14, 14:24)
Pireja, Canelle, sakykit, pas mesininka pigiau nei kokiam carrefour ar intermarché? Na taip apyyisliai? O is kokybes skirtumas akivaizdus ar ta pati mesa?
As niekad neperku pas mesininka nes tingiu eit i 3 skirtingas pard kai apsipirkineju (darzoves visad perku vienoj darzoviu pard ten lb skanios kokybiskos ir kainos normalios, o kadangi duodu maziukui tai norisi kad nebutu plastmases skonio, na ir intermarché nes man patogiausia ten). Islaidu siaip neskaiciuoju kas menesi bet zinau kad isleidziam nemazai maistui, netgi per daug manau..

Pas mesininka kur kas brangiau. Save ir mesininko varda gerbiantis nepardavines bet kokios mesos. Jis dirbs tik su patikrintais tiekejais, kurie gyvulius augina pagal cahier de charge. Deja, tokiu mesininku nera daug, ir ju mazeja, nes gyventoju perkamoji galia irgi mazeja. Musu kvartale yra 3 mesines:
- vieni absoliuciai neiperkami (niekada nepirkau, todel negaliu komentuoti kokybes)
- antrieji mazdaug +40% brangiau nei Carrefour (sakykim, dar iperkami), kokybe tikrai nepriekaistinga, bet reikia buti nusiteikus laukti min 30min eileje
- pas trecia niekada jokiu eiliu nera unsure.gif (nebandziau, todel negaliu komentuoti).
As Montelimare pirkdavau Inetrmarche (man labai tikdavo kokybe, plius pigiau nei pas mesininka ir labai gerai patardavo). Dabar daugumoje perku Carrefoure. Tai labiausiai gal reiketu vengti visokiu maltos mesos desreliu, nes ten prideda visko ir bele ko. Bet perku stake caché (buna nesupresuoti, matosi tie malti "makaronai") hamburgeriams, tai tikrai labai geros kokybes. Jautienos roti irgi perku, nenusivyliau. Vistas perku kaimiskas, tai apie prekybcentrines nelabai galiu ka pasakyti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif mes taip pat pradėjome skaičiuoti išlaidas, tačiau man per sudėtinga atskirai skaičiuoti išlaidas maistui, alkoholiui ir higienos prekėms, tad viską skaičiuoju bendrai. Čekių rinkimas ir kasdienis užsirašinėjimas kartais erzina, nors pripažinsiu azartas taip pat pagavo biggrin.gif kolkas maistas + alko + higienos prekes- 103 EUR. Likusį mėn norėčiau tilpti į 70 eur. Tikiuosi pavyks smile.gif ps. Šeimoje du suaugę.
Atsakyti
QUOTE(distancija @ 2015 04 14, 14:24)

Na pas mane aplink nera nei carrefour nei inter'o, as apsipirkineju super U, tai priklauso nuo mesos, as vistiena ir kalakutiena pigiau gaunu is mesininko, kiauliena, desreles pigiau parduotuvej, jautiena kazkur panasiai, versiena pigiau parduotuvej.Kainu skirtumas nera didelis, o kokybe labai skiriasi: pvz malta mesa net kitokios spalvos ir ner to slykstaus riebalo apkepus, anei vandens, paukstienos krutineles visada 'svarios', be jokiu riebaliuku, tik pjaustyk ir gamink.. Be to, megstu pas mesininka nusipirkt idarytu rôti, visokiu farsiruotu kulseliu ir pan biggrin.gif Tuo mesininku visiskai pasitikiu, mano uosviu kaimynas ir perka is jo jau daugiau nei 20m, o ir zmoniu buna uzluzimas, kartais reik pralaukt geras 20min...
Atsakyti
Pireja, Canelle, aciu! Turbut reiks apsilankyti ir pasitikrinti kainas paciai pas musiskius mesininkus. Intermarché siaip kokybe tenkina, vistiena perku tik label rouge, tai ir kaina atitinkama, kazi ar pas mesininka gali but dar brangiau biggrin.gif o kitos mesos reiks eit apziuret. Bet dar klausimas, kaip jie pakuoja? Jei jus apsipirkinejat savaitei, tai isstovi ta mesa saldytuve ar reikia uzsaldyt (as lb nemegstu uzsaldytu)? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(distancija @ 2015 04 15, 13:51)
Bet dar klausimas, kaip jie pakuoja? Jei jus apsipirkinejat savaitei, tai isstovi ta mesa saldytuve ar reikia uzsaldyt (as lb nemegstu uzsaldytu)? wink.gif

Galiojimo data yra pazymeta ant etikeciu nepriklausomai nuo pirkimo vietos.
Atsakyti