Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Victorious @ 2015 02 04, 13:11)
"Naudingiausių pieno produktų, bifido ir kitos bakterijos žarnynui, stiprinamas imunitetas" skamba kaip reklaminis šūkis  iš "Danone" ar panašių TV reklamų... Mūsų šalyje jogurtas  išpopuliarėjo dėl egzistuojančio stereotipo, esą tai vienas sveikiausių rauginto pieno produktų.
Aš  labiau mėgstu kefyrą ir, manau, kad jis naudingesnis.
"Taupumo išlaidos?" g.gif

Tai jeigu jūs mėgstat kefyrą, tai gerai, o jeigu aš jo nemėgstu, bet mėgstu natūralų jogurtą, tai taip pat yra sveikas ir naudingas pieno produktas.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 02 04, 14:47)
Tai jeigu jūs mėgstat kefyrą, tai gerai, o jeigu aš jo nemėgstu, bet mėgstu natūralų jogurtą, tai taip pat yra sveikas ir naudingas pieno produktas.

Rašiau, kad esu už namie gamintą jogurtą, o parduotuviniais "natūraliais ir ekologiškais" nebūčiau linkusi tikėti.
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2015 02 04, 13:59)
Rašiau, kad esu už namie gamintą jogurtą, o parduotuviniais "natūraliais ir ekologiškais" nebūčiau linkusi tikėti.

O kefyrą namie gaminat?
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2015 02 02, 15:13)
mes perkam po 12 Lt/kg smile.gif išdarinėtą, be odos. O ne sezono metu šios daržovės juk neskanios unsure.gif

kur perkat? Čia IKI tokia kaina, kai pamačiau, išsižiojau biggrin.gif
Maximoj 15 lt/kg
Čia apie vištienos krūtinėlę.

Mum tinka smile.gif

QUOTE(jolita23 @ 2015 02 02, 15:17)
čia gal kokia įpatinga ekologiška krūtinėlė, nes brangi?  unsure.gif
Aš perku po 14LT mažąją file.

Lietuvių augintojų, IKI tokia kaina. Na, IKI brangiausia parduotuvė, nenuostabu irnesakyk.gif

QUOTE(Rasma @ 2015 02 02, 15:57)

Iš daržovių dabar pats importo pikas (sezonas): šparagai, brokoliai, kalafiorai, briuselio kopūstai, cikorija, žirnių ankštys, špinatai, svogūnų laiškai, ridikai, įv.salotos.

Agurkai taip, bet pomidorų yr ir dieviškai kvepiančių, ir be galo skanių. Tik aišku ne tie iš pigių ir plastmasinių.

Mano vyras tokių daržovių nevalgo. Todėl su daržovėm pas mus bėda, labai siauras pasirinkimas, kai tas netinka, anas netinka. Net šaldytas nusipirkt būna problema, jei juose poras ar svogūnas, netinka doh.gif
Maximoj vienos rūšies agurkai, jei be eko skyrelio, ten net nežinau, ar yra agurkų g.gif
Kvepia tas agurkas ir aisbergas kvepia, kai pjaustai ax.gif Gal mūsų receptoriai atbukę g.gif

QUOTE(ogista @ 2015 02 03, 09:56)
Kodėl tuščias maistas g.gif tai vienas iš naudingiausių pieno produktų, bifido ir kitos bakterijos žarnynui, stiprinamas imunitetas, kas labai svarbu šiais chemiškai apdorojamo maisto laikais.

aš netikiu, kad jogurtas stirpina imunitetą schmoll.gif
tuščios kalorijos kitaip biggrin.gif

QUOTE(Rasma @ 2015 02 03, 10:20)
Aš tai supratau ne dėl sveikumo, o kad nepasisotini g.gif Pavalgai ir greit išalksti arba reikia labai daug suvalgyti, kad būtum sotus.

drinks_cheers.gif
QUOTE(ogista @ 2015 02 03, 10:38)
Na nereikia prisivalgyti smile.gif taigi vaisių desertą pasidarykit, užpilsit jį jogurtu ir bus patiekalas bigsmile.gif

o kada tokį patiekalą valgyt? vakarienei? pas mus vakare pagrindinis valgymas, vyras po darbo grįžta, jis nesuprastų mano tokio patiekalo, galvotų, kad juokauju biggrin.gif

Atsakyti
Kefyras ir jogurtas per daug skirtingi produktai, kad ginčytis. Kefyras sudėtyje turi be tik bakterijų, bet ir grybų, jogurto esmė - tik bakterinis raugas. Ir og-mą veikia skirtingai. Kefyro poveikis skiriasi dar ir nuo jo šviežumo.
QUOTE(Vitulka @ 2015 02 04, 15:42)
o kada tokį patiekalą valgyt? vakarienei? pas mus vakare pagrindinis valgymas, vyras po darbo grįžta, jis nesuprastų mano tokio patiekalo, galvotų, kad juokauju biggrin.gif

Kai sėdi "ant dietos"..l.jau moteriškas ar vaikiškas patiekalas.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 02 04, 17:04)
O kefyrą namie gaminat?

Taip ir galvojau, kad klausit - kefyro/rūgpienio nesunkiai namie pasigaminti.
Papildyta:
QUOTE(Vitulka @ 2015 02 04, 17:42)
Lietuvių augintojų, IKI tokia kaina. Na, IKI brangiausia parduotuvė, nenuostabu irnesakyk.gif

Ar ne "RIMI" brangiausia? Nors didžioji - vienintelė parduotuvė, kurioje galiu rasti įvairių gana gurmaniškų produktų, visada doradų, šparagų, įvairiausių rūšių vytinto kumpio, kruopų. Didžiausias sūrių pasirinkimas ir kita.
QUOTE(Rasma @ 2015 02 04, 18:07)
Kefyras ir jogurtas per daug skirtingi produktai, kad ginčytis. Kefyras sudėtyje turi be tik bakterijų, bet ir grybų, jogurto esmė - tik bakterinis raugas. Ir og-mą veikia skirtingai. Kefyro poveikis skiriasi

Tai ir aš paklausiu - ar kefyras, pasukos ir pan. gali atstoti jogurto bakterijas kapsulėse, naudojant antibiotikus? Bent praktiškai tikrai veikė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 04 vasario 2015 - 17:12
QUOTE(Victorious @ 2015 02 04, 12:59)

..kodėl toks nepasitikėjimas?

QUOTE(Vitulka @ 2015 02 04, 15:42)

Bet kada, juk tai trečias patiekalas desertui mirksiukas.gif vietoj torčiuko ar spurgų manau kad daug sveikiau

Dauguma mūsų jogurtą laiko vien tik desertu. Jo perkama vaikams, o patys suaugusieji noriau geria kefyro arba rūgpienio. Klaidingai manoma, kad jogurtas... tik pasaldintas kefyras, kuriame yra daug riebalų. Angliavandenių, nedidelis kiekis vitaminų...Jeigu jogurte būtų tik pieno produktams būdingų medžaigų ir nieko daugiau, kažin ar japonijos gydytojai rekomenduottų vartoti jogurtą žmonėms, apšvitintiems radioaktyviomis medžiagomis. Beje, JAV, Europos ir kt. šalių mokslininkai primygtinai rekomenduoja šį produktą vartoti profilaktiškai bei gydant aterosklerozę, hipertoniją, gastritą, kepenų, širdies, kraujagyslių ligas, osteoporozę...

Ypač jogurtas didina imunitetą peršalimo ligoms, žarnyne stabdo puvimą, geriau nei pienas (pusantro karto) aprūpina organizmą kalciu. Ir vis dėl to jogurtas nebūtų jogurtas, jei jame nebūtų gyvų kultūrų: Bulgaricus lactobacillus ir Streptococcus thermophilus, kurios padeda organizmui pastebimai didinti imunitetą. Pavyzdžiui, kasdien suvartojant po 2 indelius jogurto, po metų kraujyje padaugėja iki 500 proc.(!) gama interferono, saugančio organizmą nuo infekcijų. Jei susirgus infekcinėmis ligomis tenka vartoti antibiotikų, labai svarbu tuo metu ir dar dvi savaites po ligos neužmiršti jogurto.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2015 02 04, 16:42)
kur perkat? Čia IKI tokia kaina, kai pamačiau, išsižiojau biggrin.gif
Maximoj 15 lt/kg
Čia apie vištienos krūtinėlę.

Urmo bazėj smile.gif
Atsakyti
Aš jogurtą valgau pusryčiams, įmaišau šaukštą sėlėnų. Be jogurto pusryčiams valgau įvairias košes arba grūdėtą varškę. Bet būtent jogurtas man geriausias pusryčių variantas smile.gif
Atsakyti
Dontstop, o tau sotumo nuo jo uztenka? Pamenu kazkada rasei, kad suvalgius koses po keliu valandu jau vel alkana. As nuo jogurto nei nepasisotinciau, nebent dar didele lekste vaisiu salia biggrin.gif
Atsakyti
nelabai cia i tema, bet gal biski i ..
as pusryciams ir valgau jogurta, tik ne ji viena gryna, bet pilu sauksta chia seklu (jos isbrinksta ir puikiai uzpildo skandi+nereali vitaminu ir kitu naudingu elementu doze) pamainom darau su chia arba biologiniu kanapiu svieziom seklom.
dar dedu namines granolos, kuri yra su skaldytais riesutais ir keliu rusiu dribsniais. ir nereikia didelio indelio. rytais dar plaku zalia kokteili (bananas saldytas, kivi, avokadas, siek tiek spinatu, medus ir migdolu pienas. pamainom kartais imaisau vaisiu - obuoliu, mango ar dar ko. po maza dali visu,aisku)ir pasiimu i darba tai pamazu iki 10 val viska pribaigu ir iki pietu tikrai nesinori nieko schmoll.gif ir energijos yra, ir nesu pavargus, kaip seniau, tikrai jauciu skirtuma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 05 vasario 2015 - 12:37
QUOTE(ogista @ 2015 02 04, 20:30)

Bet kada, juk tai trečias patiekalas desertui mirksiukas.gif  vietoj torčiuko ar spurgų manau kad daug sveikiau

sveikiau drinks_cheers.gif bet geriau spurga su savo kalorijom blush2.gif
Atsakyti