Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dominica @ 2015 02 02, 16:43)
O kokia jusu nuomone apie tilapija? Kuom gera zuvis? Apie jos auginimo budus info ne kazin kokia smile.gif

Nemaišot su pangasija?
Viena iš geresnių žuvies "mėsų", nes neriebi, baltyminga, nemaža išeiga. Auginamos ūkyje, bet kad užauginti reikia spec.sąlygų. Europos rinkoje sukas Nilo tilapija (ne iš Azijos vežama). Veisimui mailius dažniausiai imamas iš Olandijos, pašarai l.kokybiški ir brangūs, reikalingas biofiltras ir kaštai auga šildymui.
Bet ūkiuose auginami ir šamai, ir eršketai, ir t.t.
Atsakyti
As maniau, kad cia viena ir ta pati zuvis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2015 02 02, 18:34)
As maniau, kad cia viena ir ta pati zuvis  biggrin.gif

Tilapija (idealu jei atvėsinta, o ne atšildyta kaip nuorodoje):
https://www.barbora....rSubmited=False
Pangasija perpus pigesnė.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2015 02 02, 13:09)
Apskritai, mano galva, tos visos ekologijos yra išpūstas burbulas (turėjau progos viską iš visų pusių išnagrinėti ir priėjau tokios nuomonės) ax.gif

aš ir taip panašiai galvojau, kad vardan to užsikelia kainas ir pan. bet pasirodo ne visai taip.
Kaip tik aną dieną žiūrėjau Daktarą Ozą, apie tai kalbėjo, ir jis darė eksperimentą su keliais vaisiais ir daržovėm. ir pasirodo pvz. persikai, kurie labai gerai sugeria visus pesticidus, tai šiaip eiliniuose rado 7 skirtingus pesticidus, biologiškuose - 2 rūšių, irgi daug, bet ne tiek daug kiek anuose. Saliere - ekologiškam 0, neekologiškam ar ne 4. ir t.t. ir kaip sako maistinė daržovių ir vaisių vertė nelabai daug skiriasi, bet pesticidų kiekis, kurį suvalgom - ženkliai.
aš dar neperku visko bio, reikia įprasti ir aišku atsilieps kišenei, bet pamažu įvesiu daugiau produktų.

turbūt kad nuo šio mėn. grįšiu prie skaičiavimų vėl, gailiuos, kad sausį nepradėjau, na bet... vasaris trumpas mėnuo,tai bus pradžia padaryta vėl keliems mėnesiams..
Atsakyti
Sveikos,

šiuos metus ir aš vėl pradedu su išlaidų skaičiavimais.
Sausio mėnesį maistui ir alkoholiui išleidom 150 eurų dviese. Pervertus į litus suma džiugina, nes išleisdavom kokiu šimtu litų daugiau. Bet yra kur pasistengti. smile.gif norėtųsi atpratinti B nuo įvairiausių sausainių ir kitokio maisto pakramsnojimui.
Atsakyti
Nemanau, kad ekologija yra tik išpūstas burbulas. Taip dažnai sako neįsigilinę eko prekių neįperkantys pirkėjai. Būčiau turtinga, tikrai norėčiau Demeter ženkliuką ir produktus iš biodinaminių ūkių dažniau matyti savo virtuvėje.

Į temą sausį pravalgiau ir pragėriau (alko nulis, bet Neptūno daug) EUR. Plius 14Eur maitinimo įstaigose palikau. Čia netaupydama specialiai- pirkau pagal savo pirkimo įpročius. T.y. seku akcijas, bet vaisius perku kokius noriu, kiek suvalgau. Apetitu nesiskundžiu smile.gif
Atsakyti
Gruodis - 130 € (mažai, nes atsargas tuštinom, šventės ne namie buvo, saldumynai "į svečius" neįtraukti, į darbą vyrui pietų nereikėjo... vis gi, manau, kad keli čekiai dingo be žinios g.gif )

Sausis - 206 € (vyrui darbo pietūs tik už 1 sav.)

Bendrai valgytojai mes 2 pagrindiniai, kartais dar 2 prisijungia, bet tada ir gaminu ne vien iš savo produktų. Labai sunku suskaičiuot kas ir kaip, kai ne vieni gyvenam, ne vieni valgom, BET ir atsargas ne vieni užtad pildom.

Ai, tiesa, mano pietūs darbiniai neįskaičiuoti (po 1,5 € apytiksliai kiekvieną darbo dieną)
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 02 02, 17:36)
Nemaišot su pangasija?
Viena iš geresnių žuvies "mėsų", nes neriebi, baltyminga, nemaža išeiga. Auginamos ūkyje, bet kad užauginti reikia spec.sąlygų. Europos rinkoje sukas Nilo tilapija (ne iš Azijos vežama). Veisimui mailius dažniausiai imamas iš Olandijos, pašarai l.kokybiški ir brangūs, reikalingas biofiltras ir kaštai auga šildymui.
Bet ūkiuose auginami ir šamai, ir eršketai, ir t.t.

Apie pangasija jau kiek kalbėta ir girdėta per visokias laidas. Tai jau manau žinot.
Apie tilapija čia kai kas klysta labai. Tilapija pas mus atsiranda iš Kinijos, kur auginama gan panašiomis sąlygomis kaip pangasija. Ir niekuo neypatinga ir nevertinga tilapija. O dar pries paleidziant i gamyba tilapija file yra apdorojama tam tikru būdu, kad ji gražiai atrodytu ir jos mėsa pirkėjui atrodytų vertinga.
Paskaitykit straipsnį apie tilapija - daug tiesos.

Jei norit natūraliai uzaugintos žuvies pirkit argentinine lydeka arba jos file (perkant būtinai žiūrėkite lotyniska pavadinimą - turi būti merluccius hubsi), sterka, ledjurio menke, eseri, dabar stintu galima gauti, dar Baltijos menke nieko.

Gaila, bet anksciau minėti samai irgi yra auginami ir farsiruojami antibiotikais ne mažiau nei karpiai. Bet jei karta i mėnesį ar du pasilepinsit samu ar karpiu per šventes - nieko blogo nenutiks.

Visur turi būti saikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 02 vasario 2015 - 22:49
QUOTE(Malena @ 2015 02 02, 21:53)
Nemanau, kad ekologija yra tik išpūstas burbulas. Taip dažnai sako neįsigilinę eko prekių neįperkantys pirkėjai. Būčiau turtinga, tikrai norėčiau Demeter ženkliuką ir produktus iš biodinaminių ūkių dažniau matyti savo virtuvėje.

Į temą sausį pravalgiau ir pragėriau (alko nulis, bet Neptūno daug) EUR. Plius 14Eur maitinimo įstaigose palikau. Čia netaupydama specialiai- pirkau pagal savo pirkimo įpročius. T.y. seku akcijas, bet vaisius perku kokius noriu, kiek suvalgau. Apetitu nesiskundžiu smile.gif

? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2015 02 02, 23:00)

102,64EUR 4u.gif skaičiai užsirakinę buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 02 02, 22:46)
Gaila, bet anksciau minėti samai irgi yra auginami ir farsiruojami antibiotikais ne mažiau nei karpiai.

Tai kad artimai pažįstami žmonės šamų ūkį turi, kokie dar antibiotikai. Ir kaip auginami žinau, ir kokiais pašarais šeriami žinau.
Jei nedirbčiau su maistu ir tikėčiau interneto straipsniais, galą gaučiau nuo įvairių tiesų. Nesupykit, tai mano nuomonė.
Niekam neliepiu vadovautis. Ir tingiu, nenoriu tuščiai aiškintis, per daug metų pabodo ax.gif
Kas kaip nori taip gyvena.
Brudo menkės nė už ką nevalgyčiau. Šlykštesnės žuvies man nėra blush2.gif Su visais polichlorintais bifenilais ir dioksinais paliksiu tiems, kam ji skani...man ji l.neskani, dvokianti...brrr blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 02 03, 00:31)
Tai kad artimai pažįstami žmonės šamų ūkį turi, kokie dar antibiotikai. Ir kaip auginami žinau, ir kokiais pašarais šeriami žinau.
Jei nedirbčiau su maistu ir tikėčiau interneto straipsniais, galą gaučiau nuo įvairių tiesų. Nesupykit, tai mano nuomonė.
Niekam neliepiu vadovautis. Ir tingiu, nenoriu tuščiai aiškintis, per daug metų pabodo ax.gif
Kas kaip nori taip gyvena.
Brudo menkės nė už ką nevalgyčiau. Šlykštesnės žuvies man nėra blush2.gif Su visais polichlorintais bifenilais ir dioksinais paliksiu tiems, kam ji skani...man ji l.neskani, dvokianti...brrr blush2.gif

Jūsų pažįstami savo ūkiu greičiausiai neaprupina visu pardavimo vietų. Tai kad jie augina sąžiningai dar nereiskia kad ir kiti taip daro. Pvz. Lenkijoje užauginti yra pigesni ir daug jų patenka i LT prekyba. O kodel jie pigesni???

Remiuosi ne vien straipsniais apie žuvi. N metu patirtis žuvies tiekime, domiuosi kur kas kaip kokiais būdais. Užkliuvo man teiginys, kad mūsų rinkoje sukasi Nilo tilapija, kuri ne iš Azijos vežama. Nueikite i bet kokia parduotuve ir pažiūrėkite tilapijos kilmes šalį.
Jei daug apie maistą išmanote, papasakokite žmonėms kodel ta pati tilapija kartais buna gražios ruožavos spalvos, o kartais pageltonaviusi. Juk tai ne gedimo požymis. rolleyes.gif

Nesiginčiju daugiau, liksiu prie savo tiesos. Nenorit netikėkite.

Dėl skonio nesiginčijama - jums neskani menke, mano bendradarbei tai skaniausia žuvis. mirksiukas.gif
Atsakyti