Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dominica @ 2015 01 30, 18:48)
Nepasakyciau, kad pigius patiekalus gaminam, bet as gan daznai meniu derinu pagal akcijas, tuos produktus, kuriuos megstam ir valgom didesniais kiekiais- perku per akcijas daug ir sandeliuoju. Pusgaminiu, gatavo maisto praktiskai neperkam. Daugiausia pinigu pas mus irgi pieno produktam (pienas, fermentinis suris (daug pirkau uz gera kaina ir dejau i kamera), dziugas, mocarela, keli pokai geriamu jogurtu, grietine, varske (velgi 4indukai po 500g i kamera, paskui varskes apkepui naudoju), toliau paukstiena (vistienos perku tik krutinele, kartais visa visciuka, kitas dalis labai labai retai, nemegstam; kalakutiena malta), darzoves (morkos, svogunai, bulves, burokeliai, poras ir salieras, paprikos, vysniniai pomidorai, kelis kartus iceberg salotas, pomidorus ir agurkus pirkau) ir vaisiai (apelsinai, obuoliai, kiviai, zalios vynuoges, bananai- visi is fresh marketo akcijiniai, zenkliai pigiau nei kitur, bet kokybe nenukentejo biggrin.gif). Dar si menesi konservuotu produktu nemaza skiltis, ~12€- pirkau kons.ananasu ir persiku su gera nuolaida ir teko be nuolaidos pirkti kons.pomidorus, situ atsargos baigesi, o naudojam po 2-3skardines i savaite.
Si menesi dar nemazai kamera prikroviau, ir tokiais dalykais kuriu siaip neperkam (zuvu pirsteliai, krabu lazdeles, vistienos desreles; suris, varske,  kalakutienos-darzoviu kotletuku priruosiau)
Ka valgom: pusryciam kiausiniene, omletai su priedais, kelis kartus i savaite avizine kose su uogom, koki karta i savaite pasibaigus kiausiniams grikiai su feta ir pomidoriukais arba kepintom darzovem (morka paprika etc). Pietums si menesi daznai gaminau wok'a (darzoves+kalakutiena arba jautiena malta+kietagrudziai palauzyti spageciai/ryziai+austriu padazas), dar buvo bolognese padazas su makaronais, lazanija, canellioni su varske ir spinatais, kiaulienos guliasas, bulviniai blynai su zalumynu varske, svilpikai su voveraiciu padazu, kalakutienos-darzoviu maltinukai, buvo ir tingiu pietu su vilniaus paukstyno vistienos desrelem biggrin.gif, kibinai. Vakarienei varskes apkepas, vaisiai su jogurtu, vaikui manu kose su avietem. Zodziu paukstiena/mesa praktiskai kasdien, bet nedideliais kiekiais, nemazai darzoviu ir pienisku dalyku. Visokie troskiniai ir sakar makar dazniau nei gryni mesos kepsniai- sitas turbut gerokai sumazina maisto islaidas smile.gif


o sakykit kaip surio skonis uzsaldyto ir atsildyto nepasikeicia? pati planuoju parsivezt is uzsienio geros kokybes, tik galvoju kaip ilgiau ji islaikyti
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2015 01 30, 21:33)
o sakykit kaip surio skonis uzsaldyto ir atsildyto nepasikeicia? pati planuoju parsivezt is uzsienio geros kokybes, tik galvoju kaip ilgiau ji islaikyti

as nejauciu jokio skirtumo, bet gryno to paprasto fermentinio nelabai ir valgau- vaikas valgo, as dazniau i karstus sumustinius dedu. grynus valgau tik kietus (dziuga, dar kazkoki), feta ir mocarela, bet situ nesu niekad saldzius. siaip geros kokybes suriai gi ilgai laikosi, nebent cia apie minkstus/pelesinius- situos abejociau, ar galima saldyt/atsildyt be pakitimu skoniui smile.gif
Atsakyti
sesuo šaldydavos sūrį iš LT. Skonis nesikeičia, tik jis trupa labiau smile.gif

Sausį apie 152 eur, t.y. apie 525 lt. Įeina alkoholis 5,73 eur. Porą kartų sakemės picą į namus 19 eurų, bet sirgom visi, niekas gamint sveikatos neturėjo ax.gif
Šią savaitę 3 dienas pas mamą valgėm.
Stengiaus iš kameros traukt, kas yra ir gamint.
Nebeperkam rūkytų dešrų, ant duonos dedam lašišą. Pirkom jau sūdytą, bet paskui suvokėm, kad patys galime, šviežia filė pigiau.
Pieno produktam palyginus su gruodžiu beveik perpus mažiau išleidom. Sūrio nebesinori, jogurtų mažiau, varškės nepirkau. Kai gruodį vyras ant varškės buvo labai pasinešęs.
Alkoholis praeitą mėnesį apie 130 lt, kai šį tik apie 20 lt. Mažiau svečiavomės.

Atsakyti
Sveikos, daznai seku sia tema, bet retai pasireiskiu, kadangi anksciau egzistavo valiutu skirtumai, o dabar labai idomu bus palyginti kainas Lietuvoje eurais ir uzsienyje smile.gif

Taigi per sausio menesi musu seimoje, kurioje esame dviese, isleidome 311€ maistui. Gyvenu Prancuzijoje, apsiperku karta per savaite- si menesi turejome nemazai sveciu namie, tad ir islaidos kiek didesnes, nei iprastai. Paprastai per menesi issiverciame su mazdaug 250e. Gaminu daugiausia namie, bet visokie take away yra itraukti i maisto islaidu sarasa. Pagal maisto grupes islaidu nevedu, bet jeigu kam bus idomu del konkreciu maisto produktu kainu, tai klauskit smile.gif Viena karta per savaite apsiperku pas mesininka, taip pat kepykloje, kur perkame sviezia duona ir po to ja saldome. Kadangi arteja siokios tokios permainos seimoje, tai stengiuosi uzpildyti saldikli ir spinteles ivairiais produktais ir namie gamintais pusfabrikaciais.
Atsakyti
Gyvename dviese su draugu. Maistui niekada netaupėme, nes mėgstame gaminti įvairius patiekalus, kuriems reikia nemažai skirtingų produktų. Sunku pasakyti, kiek tiksliai išleisdavom maistui, bet sąskaitos parduotuvėse dažniausiai būdavo daugiau nei šimtas litų (apsiperkant keletą kartų per savaitę). Dėl savo pomėgio daug ir skaniai pavalgyti priaugome per daug svorio, todėl dabar nusprendėme laikytis dietos. Kokia Jūsų patirtis? Ar laikantis dietos, įmanoma sutaupyti? Juk sveikesni, ekologiški produktai kainuoja brangiau nei įprasti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mazas_voveriukas @ 2015 02 01, 20:49)
Gyvename dviese su draugu. Maistui niekada netaupėme, nes mėgstame gaminti įvairius patiekalus, kuriems reikia nemažai skirtingų produktų. Sunku pasakyti, kiek tiksliai išleisdavom maistui, bet sąskaitos parduotuvėse dažniausiai būdavo daugiau nei šimtas litų (apsiperkant keletą kartų per savaitę). Dėl savo pomėgio daug ir skaniai pavalgyti priaugome per daug svorio, todėl dabar nusprendėme laikytis dietos. Kokia Jūsų patirtis? Ar laikantis dietos, įmanoma sutaupyti? Juk sveikesni, ekologiški produktai kainuoja brangiau nei įprasti  blush2.gif

bet gaminant maistą namuose, neperkant nereikalingų užkandukų tikrai galima sutaupyti smile.gif ir maistą patartina rinktis paprastą, sezoninį, kruopos, daržovės, kad ir ta pati paukštiena kainuoja nedaug smile.gif nereikia būti gurmanu ir misti vien ekologiškais produktais, kad gyventum sveikai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2015 02 01, 20:13)
bet gaminant maistą namuose, neperkant nereikalingų užkandukų tikrai galima sutaupyti

pusgaminius perku labai retai,
kartais kokį koldūnų pakelį,
nes šiaip taisau maistą pati
mėgstu sriubas, tad jos dažnos mano racione
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2015 02 01, 22:13)
bet gaminant maistą namuose, neperkant nereikalingų užkandukų tikrai galima sutaupyti smile.gif ir maistą patartina rinktis paprastą, sezoninį, kruopos, daržovės, kad ir ta pati paukštiena kainuoja nedaug smile.gif nereikia būti gurmanu ir misti vien ekologiškais produktais, kad gyventum sveikai smile.gif

Pritariu drinks_cheers.gif . Manau, toks paprastai paruoštas maistas ir sveikesnis, ir papildomų kilogramų neaugina. Juk naudingiausias kuo mažiau perdirbtas, perkeptas, perdarytas, be papildomų konservantų, maisto priedų natūralios kilmės maistas. Stebiuosi, kad žmonės, teigiantys, kad propoguoja sveiką gyvenimo būdą, maitinasi "filadelfijomis", žiemos metu parduotuvėje pirktomis salotomis, pomidorais ir dirbtiniu būdu užaugintomis krevetėmis. Mūsų parduotuvėse tokie maisto produktai brangesni nei tikras grynas maistas, daržovės, naudingos kruopos ir sėklos. O maisto mados ir ekologijos ateina ir praeina - svarbu rinktis "su protu". Šiais laikais kuo paprasčiau - tuo geriau.
Atsakyti
Skaitau šią temą ir mistika man tokios išlaidos...
Ypač kokybiško ir sveiko maisto (tarkim, kai gausu vaisių ir daržovių), kai pagrindas ne vien grūdinės kultūros.
Nebent jokių importuojamų sezoninių vaisių ir daržovių nepirkt ar kai "šefuoja" kokie ūkininkaujantys giminaičiai unsure.gif
Man vien daržovėms per mėnesį šeimynai virš 100 Eur išeina, o kur visa kita..net nerašysiu visos sumos smile.gif
O ir dairausi "akcijų", visada gaminu tik namie (alkoholio jokio, kavinių išlaidos l.minimalios). Tik tiek, kad žiūriu kokybę, maisto natūralumą (kiek įmanoma), kai kada l.svarbus ekologiškumas (pvz.riešutai, džiovinti vaisiai, pieno produktai).
O kur dar duonos kepimas su raugu, jogurto gaminimas ir tai netelpu į čia rašomas išlaidas jokiu šonu, net jei pvz. 2 asmenų mintyse paversčiau į 5 atitinkamai padaugindama išlaidas biggrin.gif
Vyras valgo mažai, aš "ant dietų" dažniausiai, bet vaikai...kaip kiauri maišai - ypač vyresnėliai. Ištisai valgo. Kasdien gaminu ne puodais jau, kibirais. Išviriau troškinį iš dviejų didelių baklažanų, morkų, svogūnų, tai vos vienam kartui kaip garnyro užteko. Žuvies 1 kg - vieniems pietums vos vos..nors visad pietums būna keli patiekalai..
Iškepu kokio apkepo (varškės, daržovių), tai suvalgo ir paklausia "o kur pietūs?". Vos neatsisėdau išgirdus doh.gif Kai paaiškinau, jog pietūs, tai sako "aaaa..galvojau desertas" ir šeimyna tądien iki pat vakaro mynė po virtuvę, nes alkani.
Tai dabar tokie patiekalai kaip blynai, apkepai, virtiniai - 'tik desertas', visai nuo jų nepavalgo.
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2015 01 30, 19:48)
Nepasakyciau, kad pigius patiekalus gaminam, bet as gan daznai meniu derinu pagal akcijas, tuos produktus, kuriuos megstam ir valgom didesniais kiekiais- perku per akcijas daug ir sandeliuoju. Pusgaminiu, gatavo maisto praktiskai neperkam.


Grynos mėsos mes irgi nedaug valgom, bet nepasakyčiau, kad tai visada pigiau. Šiandien labai noriu gaminti kalafioro ir brokolio apkepą, paskutinį kartą, kai žiūrėjau, kalafioro kaina buvo 8 Lt doh.gif Porą kartų į savaitę perkam pusgaminius (virtinukus, lietinius su įdaru, dešreles), nes tingisi po darbo kažką gaminti, tai turbūt nelabai ekonomiška.
Atsakyti
Rasma, tai jus nenorekit gvardija alkanu zveriu ismaitint su standartinem 4asm islaidom biggrin.gif tuo labiau, kad perkat brangius produktus. Kai 1kg zuvies vos uztenka vieniem pietum, o lietiniai- tik desertas, tai dideles islaidos normalu smile.gif bet cia tokiu seimu turbut mazuma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazas_voveriukas @ 2015 02 01, 21:49)
Kokia Jūsų patirtis? Ar laikantis dietos, įmanoma sutaupyti?

Ilgą laiką laikiausi tam tikro, mitybos specialisto sudaryto, valgiaraščio. Tai galiu pasakyti, kad svorį labai sėkmingai pavyko numesti, o išlaidos maistui nei sumažėjo, nei padidėjo smile.gif
Mano lieknėjimo principai buvo:
įtilpimas į tam tikrą kalorijų normą
tam tikras riebalų/angliavandenių/baltymų santykio išlaikymas

Nieko ekologiško ir šiaip ypatingo nepirkau. Valgiau paprastus produktus: kruopas, sezonines daržoves ir vaisius, liesus pieno produktus, mėsą, žuvį, paukštieną, duoną. Esmė buvo ne pirkti kažkokius ypatingus (=brangesnius) produktus, bet sunormuoti porcijas visų pirmą, atsisakyti riebesnių dalykų, nekimšt vien angliavandenius per pusryčius, pietus ir vakarienę ir pan smile.gif
Atsakyti