QUOTE(dominica @ 2015 01 30, 18:48)
Nepasakyciau, kad pigius patiekalus gaminam, bet as gan daznai meniu derinu pagal akcijas, tuos produktus, kuriuos megstam ir valgom didesniais kiekiais- perku per akcijas daug ir sandeliuoju. Pusgaminiu, gatavo maisto praktiskai neperkam. Daugiausia pinigu pas mus irgi pieno produktam (pienas, fermentinis suris (daug pirkau uz gera kaina ir dejau i kamera), dziugas, mocarela, keli pokai geriamu jogurtu, grietine, varske (velgi 4indukai po 500g i kamera, paskui varskes apkepui naudoju), toliau paukstiena (vistienos perku tik krutinele, kartais visa visciuka, kitas dalis labai labai retai, nemegstam; kalakutiena malta), darzoves (morkos, svogunai, bulves, burokeliai, poras ir salieras, paprikos, vysniniai pomidorai, kelis kartus iceberg salotas, pomidorus ir agurkus pirkau) ir vaisiai (apelsinai, obuoliai, kiviai, zalios vynuoges, bananai- visi is fresh marketo akcijiniai, zenkliai pigiau nei kitur, bet kokybe nenukentejo
). Dar si menesi konservuotu produktu nemaza skiltis, ~12- pirkau kons.ananasu ir persiku su gera nuolaida ir teko be nuolaidos pirkti kons.pomidorus, situ atsargos baigesi, o naudojam po 2-3skardines i savaite.
Si menesi dar nemazai kamera prikroviau, ir tokiais dalykais kuriu siaip neperkam (zuvu pirsteliai, krabu lazdeles, vistienos desreles; suris, varske, kalakutienos-darzoviu kotletuku priruosiau)
Ka valgom: pusryciam kiausiniene, omletai su priedais, kelis kartus i savaite avizine kose su uogom, koki karta i savaite pasibaigus kiausiniams grikiai su feta ir pomidoriukais arba kepintom darzovem (morka paprika etc). Pietums si menesi daznai gaminau wok'a (darzoves+kalakutiena arba jautiena malta+kietagrudziai palauzyti spageciai/ryziai+austriu padazas), dar buvo bolognese padazas su makaronais, lazanija, canellioni su varske ir spinatais, kiaulienos guliasas, bulviniai blynai su zalumynu varske, svilpikai su voveraiciu padazu, kalakutienos-darzoviu maltinukai, buvo ir tingiu pietu su vilniaus paukstyno vistienos desrelem
, kibinai. Vakarienei varskes apkepas, vaisiai su jogurtu, vaikui manu kose su avietem. Zodziu paukstiena/mesa praktiskai kasdien, bet nedideliais kiekiais, nemazai darzoviu ir pienisku dalyku. Visokie troskiniai ir sakar makar dazniau nei gryni mesos kepsniai- sitas turbut gerokai sumazina maisto islaidas 

Si menesi dar nemazai kamera prikroviau, ir tokiais dalykais kuriu siaip neperkam (zuvu pirsteliai, krabu lazdeles, vistienos desreles; suris, varske, kalakutienos-darzoviu kotletuku priruosiau)
Ka valgom: pusryciam kiausiniene, omletai su priedais, kelis kartus i savaite avizine kose su uogom, koki karta i savaite pasibaigus kiausiniams grikiai su feta ir pomidoriukais arba kepintom darzovem (morka paprika etc). Pietums si menesi daznai gaminau wok'a (darzoves+kalakutiena arba jautiena malta+kietagrudziai palauzyti spageciai/ryziai+austriu padazas), dar buvo bolognese padazas su makaronais, lazanija, canellioni su varske ir spinatais, kiaulienos guliasas, bulviniai blynai su zalumynu varske, svilpikai su voveraiciu padazu, kalakutienos-darzoviu maltinukai, buvo ir tingiu pietu su vilniaus paukstyno vistienos desrelem


o sakykit kaip surio skonis uzsaldyto ir atsildyto nepasikeicia? pati planuoju parsivezt is uzsienio geros kokybes, tik galvoju kaip ilgiau ji islaikyti