Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(airv @ 2015 01 05, 14:41)
Dontstop, grazus skaiciukai thumbup.gif
O kaip pakoregavote islaidu skaiciavimo lentele? g.gif

Dėkui 4u.gif
Turėjom pogrupį "kitas maistas", kur visad būdavo apie 100 lt neaišku kam. Nusprendėm visai nebeturėt tokio stulpelio lentelėje ir absoliučiai visą maistą skirstyti pagal konkrečias kategorijas. Ir įvedėm papildomą stulpelį "maistas ne namie". Į kavines nevaikštom, bet kartais perkam kebabus, čeburekus ir pan. Tai įdomumo dėlei kelis mėnesių pastebėsim, kiek tam išeina pinigų (anksčiau tokios išlaidos irgi eidavo į stulpelį "kitas maistas", bet kartu su kitais produktais, tokiais kaip guma, kiaušiniai ir tt)
Atsakyti
Oj oj, gruodis 847 lt. O dar kelių čekių tikrai vyras neparnešė. O vyro pietai, kuriuos valgo ne namie neįeina.
O kepiau tik Kalėdom tortą, kuris išėjo apie 18 lt.
Alkoholis šį mėnesį daugiau, kurį pripliusuoju prie maisto.
Pieno produktų daugiau, norėjosi jogurtų ax.gif
Bijojau žiūrėt į galutinę sumą exelyje, nebereikalo. Gaila, kad vyrui pataupyt nesinori. O per jį aš irgi kartais atsipalaiduoju.

Likučių pas mus būna retai. O jei būna, kitą dieną suvalgom, retai metu lauk. Šiandien plovo daug liko, jaučiu važiuos lauk g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 01 04, 08:59)
Aptarėm su vyru taupymo taktiką 2015 metams  tongue.gif 

Šaunuoliai 4u.gif
Aš taip pat bandau kažkaip dėliotis, kad šitie metai nebūtų labai išlaidūs, norisi remontą pabaigti ir šiaip įvairių gražių progų "šviečiasi" ax.gif
Mano pagrindiniai metų tikslai:
1. Atsisakyti vaisvandenių (man pavyks, su MB nekovosiu, geria jis nedaug, bet būtinai jam kolos butelis turi "budėti" šaldytuve), net mineralinio vandens bandau nebepirkti, geriu filtruotą dantis sukandus biggrin.gif
2. Gaminti įvairiau ir stengtis atsižvelgti į sezoninius maisto produktus (mes "vieno produkto" valgytojai, ilgai kažką valgom, po to nusibosta ir pažiūrėti nebegalim..)
3. Iki minumumo sumažinti pieno produktus (jie dažniausiai patenka į tų išmetamų produktų sąrašus, o ir nebus sunku, nes praktiškai mėgstam tik kefyrą ir tai labai retai perkam. Na tik įvairūs sūriai gali "kaišioti kojas", bet aš savim tikiu biggrin.gif )
4. Iki minumumo sumažinti visokius sūrius/aštrius užkandžius (saldumynų dėl manęs gali nebūti, bet tie visi nesaldūs užkandukai man yra siaubas baubas, galėčiau vien jais misti..)
5. Alkoholį vartoti tik retomis progomis (mėgstu vyną, negeriu buteliais, bet pastebėjau, kad užtenka taurės ir įsiveliu į "ėdimo ratą", tuomet automatiškai ryju visokius užkandukus..)

Kol kas atrodo realu, labai norėčiau nuosekliai visko laikytis ax.gif
Atsakyti
Niu ir kaip sekasi isivaziuoti i naujas kainas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 01 28, 12:53)
Niu ir kaip sekasi isivaziuoti i naujas kainas?  ax.gif

Man sunkiai doh.gif skaiciuotuvas mano palydovas tapo biggrin.gif
Atrodo kaip viskas pigiai iki 1eur o ateini prie kasos ir bac jau 10eur ir ner doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malinkaja18: 28 sausio 2015 - 13:44
QUOTE(grange @ 2015 01 28, 12:53)
Niu ir kaip sekasi isivaziuoti i naujas kainas?  ax.gif

Parduotuvėje įprastas prekes imdama nelabai skaičiuoju, bet kažką rimtesnio/didesnio pirkdama visada dar į litus "sugrįžtu" biggrin.gif Šiaip daugmaž viskas apvalinimo metu pabrango keliais centais, to ir reikėjo tikėtis, tik man labai įdomu, kada vėl sugrįšime į tą "..,99" kainą, netikiu, kad pardavėjai ilgai tuos visus "nelygius" centus laikys ax.gif
Atsakyti
Mano išlaidos maistui šį mėnesį siekia ~100 eurų. Taupiau tik pirmoj mėnesio pusėj, o paskui pirkausi ir pagamintą maistą, buvo ir kavinių maisto, nereikalingų saldumynų... Akivaizdu, kad pigiausia prasimaitinti gaminant namie.

Vyro išlaidos maistui ~150 eurų. Na, jis daugiau suvalgo, todėl daugiau/dažniau perka, racionas truputį skiriasi. Alkoholis neįeina. Jam dar atskirai ~25 eurai...
Atsakyti
Griztu i doros kelia ir pradejau vel vesti islaidu exceli nuo sausio biggrin.gif. Si menesi (3sav) 2+1 pravalgem 153€ (planavau 250) plius dar ~11€ kavine. Pradejau zymetis kiek isleidziam maisiukam, nes pastoviai pamirstu pasiimti i parduotuve, tai gavosi 0,4€ biggrin.gif bet teisybes delei beveik visa maista uzsakinejau i namus, pardej si menesi buvau gal 3 kartus tik.
Atsakyti
si menesi maistui isleista 191 euras, numatytas budzetas buvo 230 euru thumbup.gif papildomai kavinems isleidom 17 euru, tai irgi didziuojuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2015 01 30, 17:19)
Griztu i doros kelia ir pradejau vel vesti islaidu exceli nuo sausio biggrin.gif. Si menesi (3sav) 2+1 pravalgem 153€ (planavau 250) plius dar ~11€ kavine. Pradejau zymetis kiek isleidziam maisiukam, nes pastoviai pamirstu pasiimti i parduotuve, tai gavosi 0,4€  biggrin.gif bet teisybes delei beveik visa maista uzsakinejau i namus, pardej si menesi buvau gal 3 kartus tik.

QUOTE(panele Morta @ 2015 01 30, 17:53)
si menesi maistui isleista 191 euras, numatytas budzetas buvo 230 euru thumbup.gif papildomai kavinems isleidom 17 euru, tai irgi didziuojuosi smile.gif

Sakyčiau, nedidelės jūsų išlaidos. Aš dar nebandžiau skaičiuoti, bet įtariu mūsų su vyru dviese didesnės. O vyksta kažkoks sąmoningas taupymas pvz. gaminant pigesnius patiekalus? Nes mes irgi stengiamės pirkti per akcijas daug ką, bet nelabai žiūrim, ar tai, ką gaminam brangu ar pigu, ko užsinorim, tą ir gaminam. Ir pastoviai perkam kelis brangesnius daiktus - gerą moccarella, parmos kumpį, kaimiškus kiaušinius ir šviežius makaronus.

O gal čia maistas papigo su euru?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 30 sausio 2015 - 17:21
QUOTE(jearmaine @ 2015 01 30, 17:20)
Ir pastoviai perkam kelis brangesnius daiktus - gerą moccarella, parmos kumpį, kaimiškus kiaušinius ir šviežius makaronus.

na mes tokiu nevalgom parmos kumpiu, siek tiek virto kumpelio as valgiau, pirkom paprastus kiausinius, uztenka mums kietagrudziu makaronu 4u.gif realiai mesai isleidom 43 eurus, pieno produktams (varske, pienas, jogurtai, greitine, kefyras) - 44 eurai smile.gif tai daugiausia tokiu produktu valgom, dar grudinius.. pusryciams visada koses pas mus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 30 sausio 2015 - 17:38
QUOTE(jearmaine @ 2015 01 30, 17:20)
Sakyčiau, nedidelės jūsų išlaidos. Aš dar nebandžiau skaičiuoti, bet įtariu mūsų su vyru dviese didesnės. O vyksta kažkoks sąmoningas taupymas pvz. gaminant pigesnius patiekalus? Nes mes irgi stengiamės pirkti per akcijas daug ką, bet nelabai žiūrim, ar tai, ką gaminam brangu ar pigu, ko užsinorim, tą ir gaminam. Ir pastoviai perkam kelis brangesnius daiktus - gerą moccarella, parmos kumpį, kaimiškus kiaušinius ir šviežius makaronus.

Nepasakyciau, kad pigius patiekalus gaminam, bet as gan daznai meniu derinu pagal akcijas, tuos produktus, kuriuos megstam ir valgom didesniais kiekiais- perku per akcijas daug ir sandeliuoju. Pusgaminiu, gatavo maisto praktiskai neperkam. Daugiausia pinigu pas mus irgi pieno produktam (pienas, fermentinis suris (daug pirkau uz gera kaina ir dejau i kamera), dziugas, mocarela, keli pokai geriamu jogurtu, grietine, varske (velgi 4indukai po 500g i kamera, paskui varskes apkepui naudoju), toliau paukstiena (vistienos perku tik krutinele, kartais visa visciuka, kitas dalis labai labai retai, nemegstam; kalakutiena malta), darzoves (morkos, svogunai, bulves, burokeliai, poras ir salieras, paprikos, vysniniai pomidorai, kelis kartus iceberg salotas, pomidorus ir agurkus pirkau) ir vaisiai (apelsinai, obuoliai, kiviai, zalios vynuoges, bananai- visi is fresh marketo akcijiniai, zenkliai pigiau nei kitur, bet kokybe nenukentejo biggrin.gif). Dar si menesi konservuotu produktu nemaza skiltis, ~12€- pirkau kons.ananasu ir persiku su gera nuolaida ir teko be nuolaidos pirkti kons.pomidorus, situ atsargos baigesi, o naudojam po 2-3skardines i savaite.
Si menesi dar nemazai kamera prikroviau, ir tokiais dalykais kuriu siaip neperkam (zuvu pirsteliai, krabu lazdeles, vistienos desreles; suris, varske, kalakutienos-darzoviu kotletuku priruosiau)
Ka valgom: pusryciam kiausiniene, omletai su priedais, kelis kartus i savaite avizine kose su uogom, koki karta i savaite pasibaigus kiausiniams grikiai su feta ir pomidoriukais arba kepintom darzovem (morka paprika etc). Pietums si menesi daznai gaminau wok'a (darzoves+kalakutiena arba jautiena malta+kietagrudziai palauzyti spageciai/ryziai+austriu padazas), dar buvo bolognese padazas su makaronais, lazanija, canellioni su varske ir spinatais, kiaulienos guliasas, bulviniai blynai su zalumynu varske, svilpikai su voveraiciu padazu, kalakutienos-darzoviu maltinukai, buvo ir tingiu pietu su vilniaus paukstyno vistienos desrelem biggrin.gif, kibinai. Vakarienei varskes apkepas, vaisiai su jogurtu, vaikui manu kose su avietem. Zodziu paukstiena/mesa praktiskai kasdien, bet nedideliais kiekiais, nemazai darzoviu ir pienisku dalyku. Visokie troskiniai ir sakar makar dazniau nei gryni mesos kepsniai- sitas turbut gerokai sumazina maisto islaidas smile.gif
Atsakyti